SC Heerenveen in gesprek met Sportstad: "Er is maar één oplossing"

Sportstad Heerenveen
Sportstad Heerenveen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen won afgelopen vrijdag in eigen huis met 3-0 van Almere City. Voormalig profvoetballer Geert Jelle de Vries is lovend over het spel van de ploeg van trainer Kees van Wonderen.

"Fantastisch. En de sfeer is in het stadion nog nooit zo goed geweest", zegt de oud-Heerenvener bij de Sportcast. "Ik heb genoten." De oud-speler was vooral onder de indruk van Simon Olsson. "Sven van Beek is terug, Andries Noppert pakt weer ballen en Olsson heerst op het middenveld. Die assist van hem, die was van wereldklasse."

De Vries is dus erg te spreken over het spel van Heerenveen. De oud-speler is minder te spreken over de financiële situatie van de Friezen, die vorige maand de jaarcijfers bekend maakten. De club leed een verlies van 3,7 miljoen euro, het operationele tekort is zo'n zeven miljoen euro. Volgens De Vries heeft de club te veel last van de situatie rond Sportstad Heerenveen en het Abe Lenstra Stadion, met betrekking tot de hoge huur.

"Ik denk dat er uiteindelijk maar één oplossing is op termijn. Dat het stadion uit Sportstad moet. Of Sportstad moet overgenomen worden door een andere partij. Ik denk dat dat wel kan. Het is niet houdbaar als je ieder jaar 4,6 miljoen euro kwijt bent aan het stadion", aldus Geert Jelle de Vries.

Lees meer:
0 reacties