SC Heerenveen in eigen huis tegen Excelsior: "Een do or die-wedstrijd"

De spelers van SC Heerenveen balen na het duel met Feyenoord
De spelers van SC Heerenveen balen na het duel met Feyenoord Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen Excelsior. De Friezen hebben de laatste drie competitiewedstrijden verloren en snakken naar de drie punten. Analist Jan Vlap geeft aan dat dit een hele belangrijke wedstrijd is voor trainer Kees van Wonderen en zijn elftal.

"Het wordt een do or die-wedstrijd", zegt Vlap bij Omroep Abe. "Dat klinkt heel hard, maar ik vind wel dat het die kant op gaat. Het wordt een lastige wedstrijd. Zo simpel is het gewoon."

De analist is lovend over de trainer van de Kralingers. "Je hoort nooit wat over het team van Marinus Dijkhuizen, maar hij zet het daar wel elke keer weer neer. Ik weet niet wat voor budget ze hebben, maar ze doen het elk jaar weer netjes. Daar is een trainer ook honderd procent bij betrokken. Dat vind ik heel knap."

Tot slot doet Vlap nog een voorspelling. "Ik hoop dat er strijd is bij Heerenveen en dat ze er vol op gaan. Het hoeft niet eens allemaal goed, maar er moet gewoon wat gebeuren. Dan gaat het publiek er achter staan en dan gaan ze die wedstrijd gewoon winnen." De Vries: "Dan staan ze na zes wedstrijden nog boven Ajax." Vlap: "Wat wil je nog meer?"

Lees meer:
0 reacties