SC Heerenveen houdt hoop op play-offs: "Dat is niet ondenkbaar"

Kees van Wonderen en Paul Simonis
Kees van Wonderen en Paul Simonis Foto: © Orange Pictures

Volgens Paul Simonis is de hoop op play-offs nog niet opgegeven bij SC Heerenveen. De assistent van Kees van Wonderen deed vanwege ziekte van de hoofdtrainer de voorbeschouwing.

Vorige week kreeg SC Heerenveen een enorme afstraffing van PSV, maar bij de selectie ging de focus snel weer vol op de volgende wedstrijd. "We hebben nog alles om voor te spelen. De play-offs zijn wel ver, maar de kans is er nog steeds en hoop doet leven", vertelt Simonis aan Omrop Fryslân. "We hebben gewoon weer de draad opgepakt en gedaan wat we normaal ook doen, met wat extra nadruk op het element 'plezier'."

SC Heerenveen heeft het halen van de play-offs niet meer in eigen hand, maar Simonis ziet kansen. "Het programma van Sparta is niet makkelijk, die moeten nog uit naar PSV en FC Utrecht. Het is niet ondenkbaar dat ze die wedstrijden niet winnen en dan zou het zomaar op de laatste wedstrijd kunnen aankomen", legt hij uit. "Wij moeten wel eerst zelf onze wedstrijden winnen, maar dat is niet onmogelijk." SC Heerenveen staat momenteel zeven punten achter de Rotterdammers en speelt de laatste speeldag tegen Sparta.

Daarvoor moet SC Heerenveen vrijdagavond eerste afrekenen met Almere City, voor wie Simonis veel complimenten overheeft. "Almere heeft zich met minimale middelen weten te handhaven. Er zijn weinig ploegen die daar makkelijk winnen, dat is echt heel knap", aldus de assistent-trainer. "Het zal een mooie uitdaging voor ons worden."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand