Samenvatting: SC Heerenveen heerst in statistieken, maar verliest

SC Heerenveen is er in de laatste competitiewedstrijd van 2023 niet in geslaagd drie punten te pakken. In het Abe Lenstra Stadion ging de ploeg van trainer Kees van Wonderen onderuit tegen FC Volendam: 1-2.

De ploeg uit het vissersdorp kwam na een halfuur spelen op voorsprong tegen SC Heerenveen. Bilal Ould-Chikh wist de bal op fraaie wijze achter doelman Andries Noppert te krijgen na een fout van Oliver Braude. Direct na de rust viel ook de 0-2. Lequincio Zeefuik verdubbelde de marge namens de ploeg van voormalig SC Heerenveen-speler Michael Dingsdag.

Met nog 25 minuten te gaan maakte invaller Ion Nicolaescu de aansluitingstreffer, maar verder kwam SC Heerenveen niet. De ploeg van Van Wonderen loste twintig schoten (tegenover de drie van FC Volendam) en had bijna 77 procent balbezit, maar toch moest het de drie punten aan FC Volendam laten.

Opstelling SC Heerenveen: Noppert; Braude, Van Beek, Van Ottele, Köhlert; Haye, Brouwers (85. Bochniewicz), Olsson (82. Tahiri); Nunnely (57. Walemark), Van Amersfoort (57. Nicolaescu), Sahraoui

Lees meer:
0 reacties