SC Heerenveen heeft tekort aan stewards: "Echte oplossing is er niet"

Cees Roozemond
Cees Roozemond Foto: © Pro Shots

Voetbalclubs hebben een flink tekort aan stewards. Zij wijzen vooral naar toenemende agressie en geweld rond het veld om af te haken.

Ook SC Heerenveen kampt met een tekort, zo geeft directeur Cees Roozemond aan. "Als zich morgen honderd stewards bij het stadion melden, kom ik ze persoonlijk verwelkomen met koffie en oranjekoek", zegt Roozemond in het Friesch Dagblad. Volgens hem doet de Friese club er alles aan om stewards te strikken.

"Het tekort speelt al langer. Via sociale media proberen we mensen warm te krijgen. We hebben nu zo’n 240 tot 250 stewards maar kunnen er zeker nog honderd meer gebruiken", geeft Roozemond aan. Vooral rond de coronaperiode zijn er veel stewards en vrijwilligers afgehaakt. "Dat er nu meer geweld is, heeft ook met corona te maken."

"Vooral de jeugd tussen vijftien en achttien jaar is sinds die tijd bij wedstrijden een stuk gewelddadiger geworden. Heerenveen heeft relatief weinig incidenten, maar ook meer dan voor corona", aldus Roozemond, die niet denkt dat een hogere vergoeding kan helpen om meer stewards te werven. "Wat ze nu krijgen is een belastingvrije vergoeding voor vrijwilligers. Betalen we meer dan schiet niemand er wat mee op. We kunnen ze ook geen vrijkaarten of iets dergelijks geven, want dat wordt ook gezien als inkomen."

De directeur denkt dat er strengere handhaving nodig is. "In Duitsland worden bij stadions drugshonden ingezet. En de sancties op overtredingen zoals het afsteken van vuurwerk zijn daar veel strenger. Een echte oplossing is er niet zo een, twee, drie. We moeten het in ieder geval weer gezelliger maken in het stadion zodat de vrijwilligers zich weer onderdeel voelen van een voetbalfamilie."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand