"SC Heerenveen heeft groot tekort, inkomsten zijn zóveel minder"

Abe Lenstra Stadion
Abe Lenstra Stadion Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen beleeft een matig seizoen en de ploeg van trainer Kees van Wonderen zou nog weleens naast de play-offs kunnen grijpen. En niet alleen op het veld draait het bij vlagen stroef.

"SC Heerenveen heeft een groot operationeel tekort, wat betekent dat er elk jaar meer uitgaat dan dat er binnenkomt", vertelt Roelof de Vries voor de camera van ESPN. "Er moeten elk jaar spelers verkocht worden. Ook qua sponsoren kun je het zien. In de gloriejaren had de club zo'n 1200 sponsoren, terwijl dat er nu nog tussen de 550 en 600 zijn."

"De inkomsten zijn zóveel minder en dan merk je dat SC Heerenveen al jarenlang op een licht afglijdende schaal zit", gaat de journalist verder. "Van plek vijf à zes, naar een tiende plaats op basis van begroting. Dan merk je dat de mensen in het land meer verwachtingen hebben van SC Heerenveen, terwijl dat niet helemaal realistisch is door de financiële mogelijkheden."

Daarnaast zoekt SC Heerenveen ook nog altijd een trainer voor volgend seizoen. "Alex Pastoor heeft mijn voorkeur. Die heeft een binding met de club en heel veel supporters hebben, denk ik, iets met Pastoor. Die zou wat mij betreft op één staan, maar voor zover ik weet zijn daar nog geen gesprekken mee geweest. Dus of hij het wordt, dat is afwachten", aldus De Vries.

Lees meer:
0 reacties