"SC Heerenveen heeft een positieve invloed gehad op mijn ontwikkeling"

Ion Nicolaescu viert zijn treffer
Ion Nicolaescu viert zijn treffer Foto: © Pro Shots

Moldavië wist zich nog nooit te kwalificeren voor een EK of een WK, maar daar kan dit jaar verandering in komen. Het nationale elftal neemt het vrijdagavond om 18.00 uur op tegen Albanië, en bij winst komt EK-kwalificatie steeds dichterbij. SC Heerenveen-spits Ion Nicolaescu weet hoe belangrijk de wedstrijd is.

"De wedstrijd tegen Albanië is extreem belangrijk, waarschijnlijk de belangrijkste in de hele kwalificatie", zegt de spits op de website van het nationale elftal van Moldavië. "Ik kijk ernaar uit om alles te geven op het veld, om de drie punten binnen te halen. Onze strategie zal gebaseerd zijn op een solide defensieve organisatie, teamspel en het benutten van kansen. We willen winnen voor Moldavië."

Hoe heeft Nicolaescu zich aangepast aan de speelstijl van SC Heerenveen? "Mijn ervaring bij SC Heerenveen is waardevol. Ik heb veel aspecten van het spel geleerd in een competitieve competitie, anders dan in Moldavië."

"Dit heeft me geholpen om nieuwe kennis en vaardigheden mee te nemen naar de nationale ploeg. Het werken met de coaches en spelers bij SC Heerenveen heeft een positieve invloed gehad op mijn ontwikkeling", aldus Nicolaescu.

Stand Groep E:

1. Albanië 13 punten (6 gespeeld)

2. Tsjechië 11 punten (6 gespeeld)

3. Polen 10 punten (7 gespeeld)

4. Moldavië 9 punten (6 gespeeld)

5. Faeröer 1 punt (7 gespeeld)

Lees meer:
0 reacties