SC Heerenveen geeft toestemming: Tjoe-A-On naar U23 Asian Cup

Nathan Tjoe-A-On
Nathan Tjoe-A-On Foto: © Pro Shots

Nathan Tjoe-A-On zal de selectie van Jong Indonesië gaat versterken tijdens de AFC U23 Asian Cup. Volgens Masakini heeft SC Heerenveen toestemming gegeven voor de deelname van Tjoe-A-On aan het toernooi.

Ook Ivar Jenner (FC Utrecht) en Rafael Struick (ADO Den Haag) zitten in de definitieve selectie. "We hebben zojuist goed nieuws gekregen dat Nathan mag deelnemen aan de U-23 Asian Cup. Nathan zal op de 15e in de ochtend naar Doha komen", zo geeft Erick Thohir, de algemeen voorzitter van de Indonesische voetbalbond, aan.

Er hebben zich zestien landen gekwalificeerd voor dat toernooi, waarvan de Jong-ploeg van Indonesië de enige debutant is. Er staat flink wat op het spel tijdens de AFC U23 Asian Cup. De twee finalisten en de winnaar van de strijd om de derde plek plaatsen zich voor de Olympische Spelen. Ook de verliezer van het duel om de derde plek mag daar nog op hopen; voor dat landenteam volgt een play-off tegen een equipe uit Afrika.

Jong Indonesië speelt in de groepsfase van de AFC U23 Asian Cup achtereenvolgens tegen Jong Qatar (maandag 15 april), Jong Australië (donderdag 18 april) en Jong Jordanië (zondag 21 april). Als de Indonesische talenten op plek één of twee eindigen in de poulefase, stromen ze door naar de kwartfinale.

Lees meer:
0 reacties