SC Heerenveen geeft kleedkamers metamorfose: "Inhaalslag gemaakt"

SC Heerenveen wil de faciliteiten bij de club naar een hoogte brengen die bij een club hoort die structureel in het linker rijtje wil spelen. De kleedkamers in het Abe Lenstra Stadion hebben een metamorfose ondergaan en voldoen nu aan de eisen van de UEFA.

De nieuwe kleedlokalen zijn groter en professioneler, weet Omrop Fryslan . Voorheen zaten de kleedkamers van beide ploegen naast elkaar, nu zitten ze elk in een afzonderlijke vleugel. Ook teams als Jong Oranje mogen nu hun wedstrijden afwerken in het stadion van SC Heerenveen. "Het zijn plannen voor de verre toekomst, maar we gaan kijken of we landenteams naar het stadion kunnen halen", zegt technisch manager Ferry de Haan. "We willen structureel in het linker rijtje van de eredivisie terechtkomen", gaat De Haan verder. "Daar hoort ook een professionele kleedkamer bij." De technisch directeur is niet op de hoogte waarom de kleedkamers sinds de jaren 90 al niet meer waren gemoderniseerd. "Dat weet ik zelf ook niet. Feit blijft wel dat we nu een inhaalslag gemaakt hebben. Als je nieuwe spelers binnen wilt halen, dan moet je ook achter de schermen alles voor elkaar hebben. Dat hebben we nu."

Op besite by SC Hearrenfean foar de ferbouwing fan de klaaikeamers. Jûn op @OmropFryslan . pic.twitter.com/dWZGKmcaPH — Willem Vermeltfoort (@WillemVermelt) January 16, 2023

Lees meer: