SC Heerenveen geeft kleedkamers metamorfose: "Inhaalslag gemaakt"

Ferry de Haan
Ferry de Haan Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen wil de faciliteiten bij de club naar een hoogte brengen die bij een club hoort die structureel in het linker rijtje wil spelen. De kleedkamers in het Abe Lenstra Stadion hebben een metamorfose ondergaan en voldoen nu aan de eisen van de UEFA.

De nieuwe kleedlokalen zijn groter en professioneler, weet Omrop Fryslan. Voorheen zaten de kleedkamers van beide ploegen naast elkaar, nu zitten ze elk in een afzonderlijke vleugel. Ook teams als Jong Oranje mogen nu hun wedstrijden afwerken in het stadion van SC Heerenveen. "Het zijn plannen voor de verre toekomst, maar we gaan kijken of we landenteams naar het stadion kunnen halen", zegt technisch manager Ferry de Haan.

"We willen structureel in het linker rijtje van de eredivisie terechtkomen", gaat De Haan verder. "Daar hoort ook een professionele kleedkamer bij." De technisch directeur is niet op de hoogte waarom de kleedkamers sinds de jaren 90 al niet meer waren gemoderniseerd. "Dat weet ik zelf ook niet. Feit blijft wel dat we nu een inhaalslag gemaakt hebben. Als je nieuwe spelers binnen wilt halen, dan moet je ook achter de schermen alles voor elkaar hebben. Dat hebben we nu."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand