SC Heerenveen geeft 2-0 voorsprong uit handen tegen Osasuna

SC Heerenveen heeft zaterdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Osasuna. De laatste wedstrijd in de voorbereiding begon aantrekkelijk en de thuisploeg stond al vroeg op 2-0. De ploeg wist haar vorm echter niet vast te houden en bij rust stond het al 2-2. Dit bleek ook de eindstand te zijn na een matige tweede helft van beide ploegen.

Heerenveen begon aanvallend aan de generale repetitie voor de wedstrijd tegen AZ. De ploeg liet zo nu en dan goede acties zien en combineerde sterk. Dit resulteerde al na een kwartier spelen in een 2-0 voorsprong.

Luciano Slagveer werd in de tiende minuut weggestuurd door Finnbogason. De vleugelaanvaller schoot de bal vervolgens goed binnen. Even later stond het ook 2-0, toen Eikrem de bal hard in de hoek schoot.

Heerenveen kan haar spel niet vasthouden en zakte na een half uur steeds verder in. In de 38ste minuut wist Riera dit af te straffen door de aansluitingstreffer te maken. Nog geen vijf minuten later was het nogmaals Riera die de gelijkmaker binnenschoot.

Na rust bleek de scherpte bij beide ploegen weg. Daar veel spelers duidelijk vermoeid raakten werden de nodig wissels gemaakt. Zo kwamen Van den Berg, Van la Parra, Zomer en Savic het veld op in de loop van de tweede helft.

Een ander spelbeeld leverden de wissels echter niet op. Finnbogason miste twee keer een kans en viel Wildschut op door hier en daar goede acties geen vervolg te kunnen geven. In de slotminuten kreeg Uth speeltijd voor Finnbogason. Daarmee kwam alleen Vandenbussche als enige wisselspeler niet in actie.

Volgende week zaterdag speelt SC Heerenveen haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. In het Abe Lenstra Stadion neemt de ploeg het op tegen AZ.

Opstelling SC Heerenveen: Nordfeldt; Van Anholt (40' Kum), Kruiswijk, Otigba, Dijks (68' Zomer); De Roon (76' Savic), Eikrem (57' Van den Berg), Ziyech; Wildschut (67' Van la Parra), Finnbogason (85' Uth), Slagveer.