SC Heerenveen gaf miljoenen uit aan spits: "Een compleet mysterie"

Daniel Karlsbakk
Daniel Karlsbakk Foto: © Pro Shots

Pelle van Amersfoort is nog altijd de eerste spits van SC Heerenveen. De aanvaller scoorde afgelopen twee doelpunten tegen Ajax, maar toch is oud-clubwatcher Reon Boeringa nog altijd geen fan van het feit dat Van Amersfoort in de spits staat.

"Het kan wel, maar ik ben er nog steeds niet echt kapot van", zegt de journalist bij Omroep Abe. "Daarvoor vind ik hem toch wel iets speciaals missen. Het is wel iemand op wie je altijd kunt rekenen. Hij doet zijn werk wel en staat er. Ik vind het zelf niet een echte spits. Dat hij er nu al zo lang instaat, dat zegt veel over de spitsen die er achter zitten."

SC Heerenveen heeft ook nog altijd de beschikking over Daniel Karlsbakk. Clubwatcher Sander de Vries: "Karlsbakk is de spits met voorwaarden. Maar ja, welke voorwaarden eigenlijk?" Boeringa: "Ik heb nog niks van zijn 'klasse' gezien."

De oud-clubwatcher vervolgt: "Ook niet in een oefenpotje, dat je denkt: zo, het zit er echt wel in. Eigenlijk helemaal niet. Dat is wel echt een groot probleem. Hij had bij zijn vorige club ook niet echt een cv, waarvan je zegt: dat spreekt wel voor zich. Waarom hebben ze daar 2,3 miljoen euro aan uitgegeven? Dat is echt een compleet mysterie."

Ook Ion Nicolaescu moest het, voor zijn blessures, doen met een plek op de bank. "Nicolaescu heeft veel blessures gehad, maar dan ook: als je daar ook weer een miljoen euro aan uitgeeft... En dan blijkt dat Kees van Wonderen ook nog die betrouwbare Van Amersfoort blijft opstellen. Dat is de afstemming tussen degene die de selectie samenstelt en degene die het elftal opstelt", aldus Boeringa.

Lees meer:
0 reacties