SAMENVATTING | SC Heerenveen gaat hard onderuit tegen Excelsior

SC Heerenveen kende vrijdag een pijnlijke avond in Rotterdam. De bezoekers uit Friesland gingen met 3-0 onderuit op bezoek bij Excelsior.

SC Heerenveen was uit op revanche, nadat ze eerder dit seizoen thuis met 0-3 verloren van de Kralingers. Kees van Wonderen begon zonder echte spits door Pelle van Amersfoort op de bank te zetten. In de openingsfase in Rotterdam gebeurde er niet veel tot Couhaib Driouech opnieuw trefzeker was tegen zijn oude club. De aanvaller dook als een echte spits op tussen het centrum van Heerenveen en tikte een voorzet achter Andres Noppert.

Even later ging Denzel Hall, die de geschorste Mats Köhlert verving, gruwelijk in de fout door een pass van Patrik Walemark aan zich voorbij te laten aan. De bal eindigde bij Excelsior-spits Troy Parrot, die koelbloedig toesloeg. Van Wonderen greep meteen in en bracht Van Amersfoort tóch in de ploeg samen met Ché Nunnely. Tot echte kansen kwamen de Friezen echter amper, terwijl Noppert wel een paar keer moest ingrijpen.

De bezoekers begonnen de tweede helft opportunistisch, maar kregen vrij snel de deksel op hun neus. Lazaros Lamprou kreeg de bal uit een corner voor zijn fouten en schoot derde Rotterdamse treffer van de avond binnen. SC Heerenveen bleef ook in de tweede helft nagenoeg tandeloos, terwijl Excelsior de aanval bleef zoeken. Zo verliest SC Heerenveen net als eerder dit seizoen met 3-0 van Excelsior.

De ploeg van Van Wonderen ziet Excelsior passeren op de ranglijst en zakt zelf terug het rechterrijtje in.

Excelsior 3-0 SC Heerenveen

18' Driouech 1-0
24' Parrott 2-0
63' Lamprou 3-0

Opstelling SC Heerenveen: Noppert, Braude, Van Beek, Bochniewicz, Hall (83' Nunumete), Tahiri (40' Van Amersfoort), Haye (76' Van Ee), Brouwers, Olsson (76' Webster), Sahraoui, Walemark (40' Nunnely)

Lees meer:
0 reacties