SAMENVATTING | SC Heerenveen begint play-offs met nederlaag

SC Heerenveen en FC Twente leken elkaar in evenwicht te houden in het Abe Lenstra stadion, maar in de absolute slotfase ging Twente er toch met de overwinning vandoor. Na goals van Vaclav Cerny, Thom Haye en Manfred Ugalde stond er na 96 gespeelde minuten 1-2 op het scorebord.

FC Twente was eigenlijk heer en meester in de eerste helft. De ploeg van Ron Jans kwam dan ook terecht op een 0-1 voorsprong door Cerny. Na een fantastisch opgezette aanval was het uiteindelijk de Tsjech die hem door de benen van doelman Noppert kon schuiven. Toch ging Heerenveen met een prima gevoel de rust in: in de blessuretijd van de eerste helft schoot Haye de bal langs een ongelukkige Unnerstall.

In de tweede helft ging het spel vaker op en neer. Opmerkelijk moment in de tweede helft was de aanslag van Van Ottele op Zerrouki. Na een harde tackle kreeg hij slechts geel en werd Zerrouki later gewisseld. In de slotfase dacht Heerenveen zelfs nog even aan een overwinning toen Smal de bal bijna in zijn eigen doel schoot. Kort daarop was het Ugalde die de bal voor de voeten kreeg en hem wederom onder Noppert door schoot en de beslissende 1-2 op het bord zette.

Zondag 14:30 is de return in Enschede.