SC Heerenveen-fysio Ten Voorde bereikt mijlpaal: "Heel bijzonder"

Erik ten Voorde en Thom Haye
Erik ten Voorde en Thom Haye Foto: © Orange Pictures

Erik ten Voorde is deze maand al 25 jaar fysiotherapeut bij SC Heerenveen. De 55-jarige gokt zo'n 600 tot 700 voetballers behandeld te hebben de afgelopen jaren.

Ten Voorde kreeg veel reacties van oud-SC Heerenveen-spelers op de bereikte mijlpaal. "Heel bijzonder", reageert hij in de Leeuwarder Courant. "Ik wil een veilig klimaat voor de spelers creëren. Deze reacties, veelal van jongens met wie ik jaren geleden werkte, vind ik dan ook mooi. Hier doe je het voor.”

De fysio behandeld de spelers niet alleen fysiek, maar praat ook veel met ze. "Het gebeurt niet vaak, maar als ik jongens onredelijk vind, bijvoorbeeld over hun reserverol, dan kan dat botsen. ‘Laat jij het eerst maar op de training zien’, zeg ik dan", geeft hij als voorbeeld. Anderen zijn uitgesproken als ze op mijn tafel liggen, maar heel timide in de groep of tegenover de trainer. Die probeer ik juist een duwtje te geven."

Als voetballer debuteerde Ten Voorde bij SC Heerenveen als achttienjarige nog onder Foppe de Haan. Het was echter maar een korte loopbaan. "Ik had vaker voor mezelf op moeten komen", blikt hij terug. "Ik voetbalde in een tijd waarin de jeugd hard gecorrigeerd werd door de oudere spelers. Ik wilde het hartstikke goed doen, maar ging daardoor weleens met stress naar de club.”

Lees meer:
0 reacties