'SC Heerenveen - FC Groningen in Japan beter bekeken dan in Nederland''

Het aantal Japanners in Nederland is uitgebreid met de komst van Keito Nakamura naar FC Twente. Hans Vos, die al veertig jaar in Japan komt, getrouwd is met een Japanse en schrijft voor een Japans voetbalblad, weet dat het Nederlandse voetbal leeft in het Aziatische land.

"Een wedstrijd tussen Heerenveen en Groningen met de Japanners Kobayashi en Doan wordt in Japan beter bekeken dan in Nederland", vertelt Vos in gesprek met TC Tubantia. "De eredivisie wordt er als een grote competitie gezien."

Kobayashi is inmiddels vertrokken bij SC Heerenveen. De middenvelder kwam al direct veel in actie voor de Friezen, maar dat is volgens Vos niet vanzelfsprekend. "Je mag niet verwachten dat Keito Nakamura er bij FC Twente meteen zal staan. Hij heeft tijd nodig zich te acclimatiseren, want de stap naar Nederland is voor de Japanner een heuse cultuurshock." 

"Het opvallende is dat steeds meer jonge voetballers Japan verlaten", vervolgt Vos. "In Nederland vinden we het heel normaal dat jongens als De Ligt en De Jong na één seizoen al naar het buitenland gaan. Tot voor kort was dat in Japan heel anders."

De journalist is benieuwd hoe Nakamura het gaat doen in Nederland. "In Japan is voetbal een familiesport, zoals honkbal in Amerika", weet hij. "Het is heel anders dan in Europa. Je gaat rustig zitten met het gezin, je eet wat, je drinkt wat en je kijkt. De vraag is hoe hij omgaat met het fanatisme van VAK-P. Dat kan twee kanten opwerken. Of wat te denken van uitwedstrijden in De Kuip of bij Groningen? Dat sentiment kennen ze niet." 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand