SC Heerenveen-fans op de vingers getikt: "Moeten zich schamen"

Roelof de Vries vindt het onbegrijpelijk dat de supporters van SC Heerenveen zaterdag om het ontslag van Kees van Wonderen riepen. Zaterdag werd, voor de vierde keer op rij dit seizoen, verloren met 0-3 van Excelsior.

Vanaf de tribune klonk Keesie rot op en werd er met witte doekjes gezwaaid. "De fans van Heerenveen moeten zich schamen", zegt De Vries in Sportcast. "Ik vind het treurig dat je daar als publiek gaat zitten en met een wit doek gaat zwaaien. Het was wel aardig massaal deze keer. Dan denk ik: hoe kan dit nu? Het heeft wel bewezen dat een trainer wegsturen bijna nooit helpt."

Volgens de verslaggever van Omrop Fryslân zijn de supporters van SC Heerenveen niet realistisch. "Heerenveen heeft ongeveer de negende of tiende begroting, maar het verschil met bijvoorbeeld de zeventiende plaats is niet heel groot", legt hij uit. "Tuurlijk kun je niet vier keer op een rij verliezen, maar Heerenveen is ook niet heel veel beter dan dit. Het probleem ligt niet bij de trainer, maar bij het beleid van de afgelopen jaren met de financiële tekorten."

Lees meer:
0 reacties