SC Heerenveen-fans geprezen: "Bizar dat het stadion nog zo vol zit"

SC Heerenveen-spelers voor Nieuw Noord
SC Heerenveen-spelers voor Nieuw Noord Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen beleeft niet haar beste seizoen van de laatste jaren, maar toch blijven de mensen naar het Abe Lenstra Stadion komen. Gemiddeld zijn er elke wedstrijd 21.354 Heerenveen-fans in het stadion, en daarmee is het qua supportersaantallen de vijfde club van Nederland. Clubwatcher Sander de Vries is lovend over de Friese supporters, die ondanks de mindere resultaten de club blijven steunen.

"Het is eigenlijk bizar dat het stadion nog zo vol zit. Als je kijkt naar de sfeer in het stadion, die is echt goed", zegt De Vries bij Omroep Abe. "Ook als je naar de uitsupporters kijkt. Heracles-uit was ook weer binnen een minuut uitverkocht. Moet je nagaan wat er gaat gebeuren als er voetbal wordt gespeeld dat tot de verbeelding spreekt. Dan heb je elke twee weken 25.000 man in het stadion. Dat is best bizar. Dat was jaren niet het geval."

Ook analist Jan Vlap is onder de indruk van de sfeer dit seizoen bij Heerenveen. "Ze hebben er veel aan gedaan om meer beleving tijdens de wedstrijden te krijgen. De fanatieke supporters, die ook meegaan naar de uitwedstrijden, zorgen hier ook voor. Dat slaat positief over op de rest van het stadion."

De Vries geeft ook een compliment aan de club. "De sfeer in het stadion, met al het gebeuren eromheen, hebben ze goed aangepakt. Niet iedereen vindt dat even leuk, maar de meeste mensen kunnen het wel waarderen. Bijvoorbeeld een lichtshow, en al het andere gebeuren eromheen. De sfeerbeleving in de brede zin van het woord. Daar hebben ze echt in geïnvesteerd. Mede daardoor werd er ook een vrouweninterland hier gespeeld, waar de club zo'n anderhalve ton aan over heeft gehouden", aldus Sander de Vries.

Lees meer:
0 reacties