SC Heerenveen en VV Warga laten Oekraïense kinderen genieten

SC Heerenveen-logo
SC Heerenveen-logo Foto: © Orange Pictures

Bij VV Warga lag de kleedkamer vol met voetbalshirts, broeken en kousen. Alles was klaargelegd voor vijftien Oekraïense kinderen, die even afleiding werd geboden na een heftige periode. Ook voetbalschoenen lagen voor de kinderen klaar in alle kleuren. De kinderen kregen een zorgeloze clinic en mochten achteraf alles mee naar huis nemen.

SC Heerenveen organiseerde een voetbalclinic voor de leden van VV Warga, omdat de amateurclub onlangs sportief partner is geworden, zo meldt de Friese club zelf. Daarbij waren ook Oekraïeners uit de omgeving welkom. Zij werden met busjes opgehaald en thuisgebracht; ook de ouders mochten mee om te kijken langs de lijn. Enthousiast werden er foto's gemaakt van hun kinderen, die pingelden, afrondden en vooral plezier maakten. Het zorgde voor blije gezichten, bij zowel de kinderen als de toeschouwers.

“Je merkte dat sommige Oekraïense kinderen eerst heel terughoudend waren, maar moet je na de training kijken: ze liepen allemaal mee in de groep. Dat is mooi om te zien”, vertelden Jaike de Jong en Jan-Daniel Kleinhuis, ambassadeurs van SC Heerenveen, die Warga benaderd hebben om sportief partner te worden. “Meerdere Oekraïense jongetjes vroegen al wanneer de volgende keer is dat ze mogen komen. Hun moeders bedankten ons voor deze middag. Het was prachtig. Het is goed dat ze alle vervelende dingen even konden vergeten door de bal.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand