SC Heerenveen en GroenLeven in gesprek: ''Met de intentie om eruit te komen''

Als GroenLeven niet de opdracht krijgt om zonnepanelen te leggen op en rondom Sportstad Heerenveen, dan is de kans groot dat het bedrijf niet doorgaat als hoofdsponsor van SC Heerenveen. Vandaag praten beide partijen opnieuw om tot een oplossing te komen, schrijft de Leeuwarder Courant.

De vraag is in hoeverre beide partijen in dit stadium nog verder bij elkaar kunnen komen, nu Sportstad afgelopen week een meervoudige aanbesteding heeft verstuurd naar diverse leveranciers van zonnepanelen (inclusief GroenLeven). "Ik neem niets terug: ik was zeer verrast door de aanbestedingsbrief", reageert GroenLeven-directeur Roland Pechtold.

Volgens algemeen directeur Luuc Eisenga kan GroenLeven eigenlijk onmogelijk verrast zijn geweest. "Het feit dat Sportstad zou komen met een onderhandse aanbesteding was bekend voordat de aanbestedingsvraag is geformuleerd", stelt Eisenga. "We doen alles binnen onze mogelijkheden om dingen voor elkaar te krijgen. Naar onze smaak hebben we dat gedaan."

Pechtold lijkt het daar niet mee eens te zijn: "Ik wil deze discussie eigenlijk niet via de krant voeren, maar vind dat mensen wel recht hebben op informatie. Mijn wereld ziet er zo uit: Heerenveen heeft de hele hut verzekerd door Univé, tussen de middag wordt er Kroon leverworst op de broodjes gesmeerd en de zonnepanelen op het dak zijn van GroenLeven."

De bestuurder benadrukt dat hij het sponsorschap bij de Friezen in principe graag wil voortzetten. "We zijn trots dat we hoofdsponsor zijn van deze geweldige club. Ik ga morgen (vandaag, red.) gewoon met de mensen van Heerenveen om tafel. Met de intentie om eruit te komen."

Over toezeggingen die Luuc Eisenga volgens GroenLeven niet na kon komen en verschillende lezingen over de aanbestedingsbrief ????https://t.co/YhwHxjaIww

— Sander de Vries (@sander_dvries) 29 november 2018

Lees meer: