SC Heerenveen door kersvers kampioen Ajax naar slachtbank gebracht

Steven Berghuis scoort
Steven Berghuis scoort Foto: © Pro Shots

Ajax en SC Heerenveen hebben op woensdagavond, de avond waarop de Amsterdammers de titel van de Eredivisie konden veroveren, geen boeiend voetbalgevecht van gemaakt: Ajax won met 5-0.

Nicolas Tagliafico, die deze zomer uit Amsterdam lijkt te gaan vertrekken, was de speler die na een kleine twintig minuten Ajax op voorsprong wist te zetten. Berghuis verdubbelde met een mooie goal de score, terwijl Haller voor de 3-0 zorgde.

SC Heerenveen bleek dan ook kansloos. De tweede helft schakelde Ajax een paar versnellingen terug en was er minder aanvalsdrang te zien. Nog wel werd er tweemaal gescoord. Brian Brobbey maakte de 4-0 uit de rebound na een gemiste kans van Daramy. Edson Alvarez scoorde ook nog en zorgde voor het slotakkoord.