SC Heerenveen domineert team van Simons: "Dat wordt afgestraft"

Regillio Simons
Regillio Simons Foto: © Pro Shots

Trainer Regillio Simons van FC Volendam spreekt openhartig over de uitdagingen en hoopvolle vooruitzichten na een moeilijke wedstrijd tegen SC Heerenveen.

"Het is wel de bedoeling dat je zo min mogelijk fouten maakt in een wedstrijd", begint Simons in gesprek met ESPN. "Je ziet wel dat die fouten op een gegeven moment beslissend zijn. Die fouten maak je door een stuk onervarenheid vanuit de ploeg. Je merkt aan alles dat iedere fout op dit niveau cruciaal is. Dat wordt genadeloos afgestraft."

Safouane Karim maakte zijn debuut en had het meteen al best lastig als debutant. "Je moet wat", legt Simons uit. "Je moet keuzes maken. Hij is wel heel goed bezig en doet het ook goed. Ik denk wel dat hij de kwaliteiten heeft om het op te lossen, alleen voor hem wordt het wel moeilijk om dat in z'n eentje te doen."

Bilal Ould-Chikh moest de wedstrijd tegen SC Heerenveen nog missen. "Tuurlijk als Bilal er niet is scheelt dat misschien wel 40 of 50 procent van dit elftal", bekent Simons. "Hij brengt een stuk ervarenheid mee en een stuk klasse. Met Bilal scheelt het dus wel een slok op een borrel." Er is goede hoop. "Ik zag hem net even lopen en toen zag het er wel aardig uit. Ik heb wel goede hoop dat hij er snel weer bij is."

"Ik blijf strijdbaar en de jongens blijven strijdbaar. Dat is volgens mij wel heel belangrijk", zegt Simons vastberaden. "Dus wat dat betreft kijk ik nog steeds met vol goede moed naar de komende wedstrijden."

Lees meer:
0 reacties