Samenvatting: SC Heerenveen dankzij twee penalty's langs Fortuna

SC Heerenveen heeft zaterdagavond goede zaken gedaan op de ranglijst. In het Abe Lenstra Stadion werd Fortuna Sittard met 3-0 verslagen.

Het was SC Heerenveen wat meteen vanaf de start het initiatief nam. De bezoekers uit Limburg groeven zich in en wachtten op een uitbraak, waardoor de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk kon worden. Op slag van rust kreeg Thom Haye een uitgelegen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten. De middenvelder benutte de strafschop nadat Mitchel Dijks hands maakte in de zestien.

Na rust was het Fortuna Sittard wat gevaarlijker werd. Noppert moest in actie komen en ook de paal bracht redding op een inzet van Kaj Sierhuis. Na een overtreding op Osame Sahraoui ging de bal opnieuw op de stip voor SC Heerenveen en kon Haye aantekenen voor zijn tweede van de avond. Ook Ion Nicolaescu pikte weer zijn doelpuntje mee. De spits begon op de bank, maar maakte vlak voor tijd de 3-0 door koeltjes de doelman te omspelen.

SC Heerenveen zet de weg omhoog dus ook na de interlandbreak verder in. Na een stroef begin van de competitie staat de ploeg uit Friesland op de zevende plaats in de Eredivisie.

SC Heerenveen 3-0 Fortuna Sittard

45+4' Haye 1-0
62' Haye 2-0
87' Nicolaescu 3-0

Opstelling SC Heerenveen: Noppert, Braude, Van Beek, Van Ottele (90+2' Nunumete), Köhlert, Haye, Olsson, Nunnely (72' Walemark), Brouwers (88' Van Ee), Sahraoui (72' Tahiri), Van Amersfoort (72' Nicolaescu)

Lees meer:
0 reacties