Samenvatting: SC Heerenveen wint ruim; beauty van Mats Köhlert

SC Heerenveen heeft haar voorbereiding op het nieuwe seizoenprima weten te starten. De regioselectie Gaasterlân-Sleat werd in Koudum ruim verslagen: 0-14.

Binnen een minuut was het al 0-1 via Björn Gudnason. Trustin van ‘t Loo, Demo Koida, Arjen van der Heide, wederom Gudnason en Thom Haye zorgden ervoor dat er bij rust eigenlijk al geen kind meer had aan de amateurclub.

In de tweede helft ging het SC Heerenveen eveneens voor de wind. Amir Ismail scoorde in het tweede bedrijf de eerste treffer. Mats Köhlert maakte de mooiste goal door met zijn hak over de keeper te lobben. Heerenveense Boys is zaterdag de volgende tegenstander.

Regioselectie Gaasterlân-Sleat - SC Heerenveen 0-14 (0-7). 2. Al Hajj 0-1, 9. Van 't Loo 0-2, 21. Koida 0-3, 34. Van der Heide 0-4, 36. Van Ewijk 0-5, 41. Gudnason 0-6, 45. Haye 0-7, 48. Halilovic 0-8, 65. Ismail 0-9, 68. Ismail 0-10, 71. Van Houwelingen 0-11, 78. Tahiri 0-12, 81. Beelen 0-13, 88. Köhlert 0-14.

Opstelling eerste helft: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz, Koida; Haye, Al Hajj, Nunumete; Van 't Loo, Gudnason, Van der Heide.

Opstelling tweede helft: Noppert; Stassin (84. Asante), Van Ottele, Van Aken, Van der Plaat (84. Van der Veldt); Beelen, Halilovic, Tahiri; Köhlert, Ismail, Van Houwelingen.