Samenvatting: SC Heerenveen boekte nipte zege bij Heracles Almelo

Het is SC Heerenveen gelukt om het uitduel op bezoek bij Heracles Almelo te winnen. Dankzij een goal van Joey Veerman werd het 0-1.

SC Heerenveen speelden een wedstrijd die tamelijk gelijk opging. Beide ploegen creëerden vrij weinig grote kansen en wisten in de eerste helft dan ook niks klaar te spelen. Dankzij dit gegeven gingen de ploegen rusten met een 0-0 stand.

In de tweede helft was het SC Heerenveen dat laat in de wedstrijd toch nog de ban wist te breken. Na 79 minuten was het Joey Veerman die de 0-1 maakte namens de bezoekers. De Heraclieden kwamen deze klap niet te boven waardoor SC Heerenveen met 0-1 won.

Heracles Almelo - SC Heerenveen 0-1 (0-0)
79' 0-1 J. Veerman

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich; Fadiga, Rente, Knoester, Quagliata (74' Roosken); De la Torre, Schoofs, Sierhuis (74' Szöke); Laursen (84' Sierra), Bakis en Burgzorg (90+1' Amissi).

Opstelling SC Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bakker, Kaib; Madsen, J. Veerman, Halilovic (75' De Jong); Musaba (75' Nygren), H. Veerman en Stevanovic (68' Al Hajj).