SC Heerenveen blijft trouw aan Gaasterland; eerste oefenduel gepland

Thom Haye tegen Gaasterland/Sleat
Thom Haye tegen Gaasterland/Sleat Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen keert ook dit jaar gewoon weer terug naar Gaasterland. Op woensdag 3 juli speelt het eerste elftal op het terrein van RKVV Bakhuizen tegen een regioselectie. De Eredivisionist heeft een nieuw vijfjarig contract afgesloten met de organisatie van de vijf clubs uit de regio, die de wedstrijd om de beurt organiseren.

Vorig jaar speelde SC Heerenveen voor de dertigste keer tegen de regioselectie uit Gaasterland. Toen ging het gerucht dat het weleens de laatste ontmoeting zou kunnen zijn, vanwege onder meer financiële redenen. Inmiddels is er dus alsnog witte rook.

"Wij zijn er erg blij mee. Ze lieten ons dus niet in de steek", zo vertelt Philip Fluitman, voorzitter van de Gaasterlandse organisatie, in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Het is natuurlijk een commerciële club, maar we hadden toch wel wat zakgeld."

De vijf clubs die meedoen in het regioteam, zijn: SV De Wâlde, RKVV Bakhuizen, VV Balk, Oeverzwaluwen Koudum en SV NOK. Deze clubs lopen geen financieel risico, benadrukt Fluitman. "De gemeente staat er volledig achter. We hebben veel sponsors en we hebben ook laten zien dat we het kunnen. Maar het eerste was natuurlijk dat het financieel mogelijk is", aldus Fluitman.

Lees meer:
0 reacties