"SC Heerenveen begint met Van Wonderen aan een nieuw tijdperk"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen hoopt zich dit seizoen in het linkerrijtje van de Eredivisie te nestelen. De nieuwe trainer Kees van Wonderen moet dat zien te bewerkstelligen.

Volgens clubwatcher Reon Boeringa van Voetbal International wil Van Wonderen voortborduren op het elan dat in de tweede seizoenshelft van vorig seizoen is ontstaan. "De verbeterde prestaties en de andere dynamiek binnen de lijnen zorgden voor een sfeeromslag binnen de club en op de tribunes van het Abe Lenstra Stadion", schrijft Boeringa in de Seizoensgids.

"Tegelijkertijd zit in het mooie einde van het afgelopen seizoen ook de valkuil, want hoe reëel is het om te verwachten dat Heerenveen komend seizoen opnieuw mee gaat draaien in het linkerrijtje?", vraagt hij zich af. "Waar meerdere concurrenten uit de brede middenmoot hun spelersbudget aardig konden opschroeven, was er in Heerenveen sprake van stagnatie."

Boeringa rekent dan ook op een plek halverwege de ranglijst. "Alleen als het meezit lijkt plaatsing voor de play-offs mogelijk. Duidelijk is dat Heerenveen met Kees van Wonderen als trainer aan een nieuw tijdperk begint. Hij staat voor dynamisch en energiek voetbal op hoge intensiteit. Daarbij zorgt hij ervoor dat zijn teams capabel zijn om in verschillende systemen te spelen, afhankelijk van war een specifieke tegenstander om vraagt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand