SC Heerenveen-backs gekraakt: "Dat is Vierde Klasse amateurniveau"

Hussein Ali
Hussein Ali Foto: © Orange Pictures

Oliver Braude begon tegen Heracles Almelo voor het eerst in de basis bij SC Heerenveen. De 19-jarige rechtsback maakte al eerder indruk op de supporters van de Friese club, en ook clubwatcher Roelof de Vries is erg te spreken over de Noorse verdediger.

"Ik doe mijn voorzitterspet van de Kees van Wonderen-fanclub even af, en ik doe die van Oliver Braude op", zegt De Vries bij de Sportcast van Omrop Fryslân. "Als ik er één moet kiezen? Dan leg ik die van Van Wonderen definitief neer en ben ik nu van de Braude-fanclub. Braude is vijf keer ingevallen en ik vond hem echt elke keer indruk maken."

"Aan het begin van het seizoen, tijdens de oefenwedstrijden, dacht ik ook: dit is echt een lekkere back." Presentator Arjen de Boer haakt in: "We zijn ook niet verwend op de back-positie met Hussein Ali en Denzel Hall." De Vries: "Als je Braude vergelijkt met die twee, dan ben je al snel heel goed." De Boer besluit: "Ali en Hall, dat is Vierde Klasse amateurniveau. En eigenlijk doe ik dan SC Makkinga te kort."

Lees meer:
0 reacties