SC Heerenveen akkoord met Steppé en Hansma over vertrekregeling

SC Heerenveen heeft met de voormalige directeuren Joost Steppé en Johan Hansma overeenstemming bereikt over hun vertrek, zo meldt de club op haar officiële website. Het is het logische vervolg na de publicatie van het onderzoeksrapport, waaruit bleek dat er geen draagvlak meer was voor de zittende directieleden. De afgelopen weken hebben beide partijen onderhandeld over onder meer hun ontslagvergoeding.

Heerenveen laat weten 'het te betreuren dat over het functioneren van Johan een te eenzijdig en vertekend beeld in de media is ontstaan.' Hansma was negentien jaar werkzaam bij de club als speler en bracht het later via de commerciële afdeling tot technisch directeur. In zijn rol als technisch directeur was hij redelijk succesvol, maar zijn trouw aan (ex-)voorzitter Robert Veenstra is hem fataal geworden.

Het werd Hansma met name aangerekend dat hij geen stappen heeft ondernomen onder het tijdperk-Veenstra terwijl hij genoeg signalen van oud-collega's opving hoe slecht dat het met de club ging. Ook stond hij achter het plan om erevoorzitter Riemer van der Velde openlijk af te laten branden in de beruchte column van Albert van Keimpema.

Commercieel directeur Joost Steppé was amper een jaar werkzaam voor Heerenveen en was door Robert Veenstra aangesteld. Toch boterde het niet goed tussen Steppé en Veenstra en werd buiten hem om Corien van Keimpema-Oenema aangesteld als commercieel manager. Toch bleek er ook geen draagvlak meer te zijn voor Steppé, mede ook omdat er bleek dat de commerciële afdeling onder behoren presteerde.

Foto: Pro Shots

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand