SC Cambuur strikt voormalig Heerenveen-aanvaller

SC Cambuur heeft zich versterkt met Daniël de Ridder. De oud-speler van SC Heerenveen tekende woensdag een eenjarig contract bij de ploeg van voormalig Heerenveen-trainer Henk de Jong.

De Ridder stond twee seizoenen geleden onder contract bij SC Heerenveen en kwam tot vijftien competitiewedstrijden in het shirt van de Friezen. Daarin kwam de vleugelaanvaller tot drie doelpunten. Een jaar later vertrok De Ridder naar RKC Waalwijk, omdat zijn contract bij SC Heerenveen niet werd verlengd.

SC Cambuur is blij met de aanwinst. "Daniël loopt al een tijdje mee en weet wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau", zegt technisch manager Marcel Keijzer op de clubwebsite. "Daarnaast brengt hij met zijn acties veel dreiging met zich mee en heeft hij een uitstekende trap." De Ridder is hersteld van een meniscusblessure, maar moet nog een trainingsachterstand wegwerken en is vanaf half september inzetbaar.

De SC Heerenveen-enclave in Leeuwarden wordt verder uitgebreid met de komst van De Ridder. Naast de vleugelaanvaller hebben ook trainer Henk de Jong (voormalig assistent-trainer), Martijn Barto, Oebele Schokker, Jurjan Wouda, Harm Zeinstra en Berend Schootstra (allen jeugdspeler bij SC Heerenveen geweest) een verleden in het Abe Lenstra Stadion.

De Ridder niet direct speelklaar. Is hersteld van meniscusblessure maar heeft nog wel achterstand en is half september volledig inzetbaar.

— FrieschDagblad SPORT (@FD_sport) July 16, 2014
Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand