Sarr schiet SC Heerenveen met twee goals voorbij FC Groningen

SC Heerenveen heeft de de derby tegen FC Groningen gewonnen. In een vermakelijk duel won de ploeg van Kees van Wonderen met 3-1 van de Groningers. Spits Amin Sarr was dé man bij Heerenveen.

Bij SC Heerenveen begon Sydney van Hooijdonk op de bank. Dat betekende dat Sarr in de punt begon. Dat bleek een goede zet. Al na vijf minuten schoot de Zweed raak na een lange bal van Andries Noppert. FC Groningen-verdediger Thijmen Blokzijl schatte de bal verkeerd in waardoor de spits van Heerenveen alleen op de goal af kon gaan.

Het was het enige gevaarlijke moment van beide ploegen tot de veertigste minuut. De eerste echte kans van FC Groningen leverde gelijk een doelpunt op. Na een mislukte corner werd de bal opnieuw ingebracht en bij de tweede paal kon Florian Krüger vrij inschieten. De 1-1 ruststand was vooral voor de thuisploeg een teleurstellende tussenstand, die de hele eerste helft meer van de bal hadden.

De tweede helft begon een stuk aantrekkelijker, met kansen aan beide kanten. Een geweldige uithaal van Groninger Tomas Suslov en een poging van Pelle van Amersfoort na een mooie aanval vonden niet het net. De club uit Heerenveen kreeg langzaam steeds meer kansen en tien minuten voor tijd kopte Van Amersfoort raak uit een corner.

Het gaf Heerenveen vleugels, nog geen minuut later maakte Sarr de 3-1 na een mooie voorzet van Mats Köhlert. Ook daarna was de thuisploeg nog een paar dichtbij een goal, maar de stand eindigde op 3-1. Voor Heerenveen betekent het (even) een sprong over FC Utrecht. Voor Groningen blijven de degradatiezorgen groot.