Sarr opnieuw trefzeker bij SC Heerenveen: "Geen idee hoe ik het doe"

Amin Sarr en Sydney van Hooijdonk
Amin Sarr en Sydney van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Amin Sarr was ook zondagmiddag goud waard voor SC Heerenveen. De Zweed had met twee treffers een groot aandeel in de overwinning van de Friezen. In Arnhem was SC Heerenveen met 1-2 te sterk voor Vitesse.

"We hadden het heel moeilijk in de eerste helft en kregen bijna geen kansen", zegt Sarr tegenover de Leeuwarder Courant. "Toen hebben we het er in de kleedkamer over gehad dat we de bal beter in de ploeg moeten houden en onze kansen moeten maximaliseren."

Hoe Sarr het voor elkaar krijgt om weer tweemaal trefzeker te zijn, weet de aanvaller zelf ook niet precies. "Ik heb geen idee hoe ik het doe, ik probeer gewoon op de juiste tijd op de juiste plaats te zijn”, lacht de aanvaller. "Maar ik denk dat die tweede goal ook gewoon kwaliteit van Nicolas is en niet puur geluk. Hij wacht heel lang met het geven van die bal, omdat hij weet dat ik snel ben. Niemand van de verdedigers dacht dat hij die pass nog zou geven, ikzelf eerlijk gezegd ook niet. Maarja: toen de bal kwam rende ik gewoon."

"We willen die play-offs echt halen en dit is een goeie stap er naartoe. We moeten proberen te winnen bij Ajax-uit, ook al wordt dat moeilijk. Misschien blijken mijn goals vandaag in ieder geval nog heel belangrijk te zijn", aldus de Zweedse goalgetter.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand