Sander de Vries: "De seizoenkaarthouders zijn allerminst verwend"

Sydney van Hooijdonk
Sydney van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen won in dit kalender jaar slechts twee van de negen gespeelde thuiswedstrijden in de Eredivisie. Alleen tegen FC Groningen en FC Volendam werd de volle buit gepakt. Op vreemde bodem doet de ploeg het echter uistekend en verloor maar drie van de tien wedstrijden. Aanstaande zondag zal er echter in eigen huis een goed resultaat moeten worden behaald.

"Thuis is het armoe troef, dit seizoen", stelt Sander de Vries in de podcast KOKO Radio van De Leeuwarder Courant. "De seizoenkaarthouders van SC Heerenveen zijn dit seizoen allerminst verwend. Als Heerenveen winst van Eagles, dan zijn ze sowieso geplaatst voor de play-offs waarin ze dan tegen FC Twente zouden moeten spelen. Als Go Ahead wint, dan heeft Go Ahead een grote kans om naar de play-offs te gaan. Dan heb je ook nog RKC Waalwijk. Speelt Heerenveen gelijk tegen Go Ahead Eagles, RKC moet naar Leeuwarden. Als RKC met twee doelpunten verschil of meer wint en Heerenveen speelt gelijk, dan gaat RKC naar de play-offs. Je kunt je niet voorstellen dat Cambuur zich nog een keer op gaat richten."

De vraag is of Heerenveen het gaat redden. “Ik heb geen idee", vervolgt De Vries. "Ik had tegen Excelsior thuis zoiets dat Heerenveen die moest winnen, tegen FC Emmen thuis ook. Dan hebben ze in totaal één punt gepakt in die twee thuisduels. Dan ga je naar Eindhoven waar PSV vecht om de tweede plek veilig te stellen, op voorhand denk je dat je kansloos bent. Het had daar 1-4 kunnen staan, er is geen peil op te trekken.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand