Sander de Vries: "Conclusie luidt dat het gewoon te weinig is"

Teleurstelling bij SC Heerenveen na doelpunt FC Emmen
Teleurstelling bij SC Heerenveen na doelpunt FC Emmen Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen moet, na de thuisnederlaag tegen FC Emmen, nog vol aan de bak om de play-offs om Europees voetbal te halen. Sander de Vries maakt na dertig wedstrijden al voorzichtig de balans op voor de ploeg van Kees van Wonderen.

“We moeten tot de conclusie komen dat het gewoon te weinig is”, zo is Sander de Vries van oordeel. Jan Vlap is het daar niet automatisch mee eens. “Is het te weinig als je gewoon linkerrijtje speelt”, vraagt de trainer zich af. “Iedereen heeft een redelijke selectie en iedereen heeft een bepaalde begroting. Daarmee staat SC Heerenveen ook niet in het linkerrijtje.”

“Er is echter wel als een club uit het linkerrijtje geïnvesteerd in de selectie", countert De Vries in de podcast Omroep ABE. "Er zijn miljoenen uitgegeven die clubs als RKC, Sparta en zelfs Twente niet uitgeven."

“Dat ben ik met je eens”, erkent Vlap. “Zeker met de jongens die je erbij hebt gekregen na de bonus van Sarr, want zo zie ik dat nog steeds. Maar het is niet de hoogste begroting die ze hebben. Het voorbeeld is er nu met FC Groningen, gaat het een keer niet goed, dan zie je de gevolgen ook. Je wilt altijd Europees voetbal halen. Dat mag je ook eisen van de club. Ik ben blij dat het rustig bij de club is, maar met deze selectie moet je de Play-offs halen.”

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand