Sanches: ''Scoren tegen mijn oude club, dat is extra mooi''

SC Heerenveen boekte dinsdagavond een moeizame overwinning op TOP Oss in het bekertoernooi. De Friezen zegevierden met 3-1, maar hadden meer moeite met de opponent uit de Keuken Kampioen Divisie dan verwacht.

Joshua Sanches, die zijn basisdebuut maakte voor TOP Oss, tekende na een half uur spelen voor de gelijkmaker. De verdediger speelde in de jeugdopleiding van SC Heerenveen en vond het daarom extra bijzonder om te scoren in het Abe Lenstra Stadion.

"Ik heb hier vier seizoenen gevoetbald en er elke dag trainingen gedaan, dus dit voelt als thuiskomen", zegt de 22-jarige Sanches in gesprek met het Brabants Dagblad. "Scoren tegen mijn oude club, dat is extra mooi."

Ondanks de nederlaag was Sanches niet ontevreden over het spel van TOP Oss, dat veel spelers miste door het coronavirus. "Je wil natuurlijk winnen, maar we hebben onder bijzondere omstandigheden wel een team weten op te trommelen dat het de nummer vier van de eredivisie negentig minuten lang moeilijk weet te maken. Daar mogen we best trots op zijn", aldus Sanches.

Gisteravond voelde als thuiskomen voor Joshua Sanches, die namens @topossofficial scoorde in het bekerduel met zijn oude club @scHeerenveen.https://t.co/lhu2AqIJai

— BD TOP Oss (@BD_TOPOss) October 28, 2020
Lees meer: