Samenvatting: SC Heerenveen Vrouwen verliezen na 2-0 voorsprong

De vrouwenploeg van SC Heerenveen blijft punten verspelen. Na een snelle en knappe 2-0 voorsprong tegen koploper Ajax ging het wederom mis.

In de strijd om het kampioenschap van de Azerion Vrouwen Eredivisie, heeft Ajax drie belangrijke punten binnen gehaald. Op bezoek bij SC Heerenveen kwam de ploeg al vroeg op een 2-0 achterstand. Door een rode kaart van Bormans in de 16e minuut kantelde de wedstrijd echter volledig. Ashleigh Weerden wist vervolgens nog voor de rust de aansluitingstreffer te maken. Na rust sloeg Ajax op een spectaculaire wijze toe en wist het nog 4 keer te scoren: 2-5.

Scoreverloop:
1' 1-0
Janneke Ennema
9' 2-0 Jet van Beijeren
31' 2-1 Ashleigh Weerden
49' 2-2 Lisa Doorn
65' 2-3 Sherida Spitse
80' 2-4 Eshly Bakker
90+2' 2-5 Elisha Kruize

Opstelling SC Heerenveen: Resink, Snippe, Meijer, Bormans, Teijema; De Haas (22' Ruiter), Nijstad, Buikema, Iedema (76' Hoendermis); Ennema, van Beijeren (76' Thurkow).

Opstelling Ajax: Kop, Grant ('90 Kruize), Kardinaal ('46 Van Gool), De Sanders, Doorn, Weerden ('56 Keijzer); Sabajo ('46 Hoekstra), Spitse, Noordam ('90 Verhoeve); Leuchter, Bakker.