Samaras over samenwerking: "Hij was niet snel, maar superslim"

Georgios Samaras
Georgios Samaras Foto: © Pro Shots

Georgios Samaras maakte een sterke periode door bij SC Heerenveen. In Friesland vormde de Griek een sterk duo met een andere aanvaller, die later nog in de internationale top zou spelen: Klaas-Jan Huntelaar.

"Het geheim? Onze totaal verschillende karakters", verklaart Samaras in ELF Magazine. "Klaas-Jan was een topper in de zestien. als hij daar een bal kreeg aangespeeld, was het raak. Links, rechts, met het hoofd: dat maakte niet uit. Hij was niet snel, maar superslim. Hij was erg egoïstisch in zijn handelen. Ik moest zelf met een actie het strafschopgebied binnenkomen."

"Ugur Yildirim slingerde vanaf rechts voortdurend ballen voor het doel, waarop wij anticipeerden", herinnert Samaras zich. "Met Arnold Bruggink, Paul Bosvelt en Richard Knopper beschikten we over ervaren middenvelders die ons bedienden. Bij Heerenveen beleefde ik goede tijden. Ik kan daar niet één wedstrijd of doelpunt uitpikken. Het is vooral een algemeen beeld dat beklijft."

Contact met Huntelaar heeft Samaras niet meer. "Nee. Ik heb hem na mijn vertrek niet meer gesproken. Vrienden heb ik sowieso niet overgehouden aan de voetbalwereld." De Griek had de mogelijkheid om Huntelaar te volgen naar Ajax. "Er was even sprake van een 'package deal'. Ajax heeft een grote naam in Griekenland."

"Nikos Machlas, Angelos Charisteas en Yannis Anastasiou boekten er successen. Amsterdam is een leuke stad. Met vrienden kwam ik er regelmatig. Ajax boekte in die tijd successen, maar kwam vanwege conflicten ook negatief in het nieuws. Vraag me niet waarom, maar in mijn achterhoofd bleven juist die negatieve momenten hangen. Daarom wilde ik niet naar Ajax", aldus Samaras.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 29 1 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 Fortuna Sittard 29 -17 35
11 SC Heerenveen 29 -8 33
12 Almere City 30 -18 33
13 Heracles Almelo 29 -20 32
14 PEC Zwolle 29 -18 31
Bekijk de hele stand