Samaras: ''Ik had een band met SC Heerenveen''

Het contract van Georgios Samaras bij Celtic loopt deze zomer af en het is nog onduidelijk of de club met hem wil verlengen. De oud-Heerenveen speler heeft het zelf erg naar zijn zin en heeft, zoals ook in Friesland het geval was een band met de club.

"In mijn beginperiode als voetballer wilde ik altijd jarenlang bij dezelfde club blijven. Het was niet mijn intentie om iedere twee of drie jaar te transfereren, zoals andere spelers dat doen. Ik wilde van een club houden, een bepaalde liefde tot stand brengen. Voor mij is Celtic zo'n club", aldus Samaras tegenover Celtic View.

"Bij Celtic heb ik spelers gezien die hier zes maanden, een jaar of wellicht twee jaar speelden. In zo'n periode speel je misschien zestig of zeventig wedstrijden en daarna is het weer klaar. Zelf kon ik eerlijk gezegd ook niet indenken dat ik hier zes jaar zou blijven, maar ik probeer gewoon mijn best te doen en medespelers te helpen. Maar het belangrijkste is dat ik geen passagier ben."

"Ik begon mijn carrière in Nederland en ben daar zo'n vijf jaar gebleven. Ik had een band met SC Heerenveen en wilde bij mijn volgende stap een soortgelijke situatie. Bij Manchester City lukte dat niet, maar na mijn tijdelijke overgang wist ik dat Celtic de juiste club was", zo geeft de aanvaller aan.

Lees meer: