Sam Kersten naar SC Heerenveen: "Waren graag met hem doorgegaan"

Sam Kersten namens PEC Zwolle
Sam Kersten namens PEC Zwolle Foto: © NESimages

Sam Kersten maakt komende zomer de overstap naar SC Heerenveen. De 26-jarige verdediger wilde graag door bij PEC Zwolle, maar kwam er niet uit met de club over een nieuw contract. Hij heeft voor drie seizoenen getekend bij Heerenveen, dat financieel aanzienlijk meer kon bieden. Technisch manager Mark Coonen van PEC Zwolle kreeg de afgelopen periode veel kritiek op de wijze waarop Kersten vertrekt.

Coonen heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om de verdediger binnenboord te houden. "We hebben met Sam en zijn management gesproken en zij hebben hun kaders aangegeven", begint Coonen in Voetbal International. "Daarmee ben ik teruggegaan naar de directie. Op dat moment speelden er wat dingen rondom de financiën van de club, waardoor het aanbod in de koelkast terechtkwam."

De technisch manager vervolgt: "Er moest eerst duidelijkheid komen over de situatie en we kunnen geen geld uitgeven dat we niet hebben. Toen we die duidelijkheid hadden, zijn we weer in gesprek gegaan met Sam. We hebben binnen onze mogelijkheden een passend nieuw voorstel gedaan, maar tegen die tijd speelde er ook al iets rond Heerenveen."

"Sam heeft ervoor gekozen om zijn carrière elders voort te zetten en dat is zijn goed recht. Hij heeft het hier fantastisch gedaan en we waren graag met hem doorgegaan, maar we werken nu met een salarishuis dat beter past bij deze club", zo besluit Mark Coonen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand