"Sahraoui zal op veel scoutingslijstjes rood omcirkeld staan"

Osame Sahraoui
Osame Sahraoui Foto: © BSR Agency

Osame Sahraoui is de grote smaakmaker van SC Heerenveen dit seizoen. Ook Bart Frouws geniet van de Noor, al ziet hij nog wel een aantal verbeterpuntjes.

Sahraoui is een echte dribbelaar, blijkt ook uit de statistieken. "Hij gaat naar een nieuw dribbelrecord, hij zet er bijna tien per wedstrijd in. Dat is absurd veel", merkt Frouws op bij Voetbal International. "Hij gaat het absolute dribbelrecord van Hakim Ziyech ook wel halen. Alleen zijn probleem is dat het vaak niet lukt. Slechts één op de drie pogingen slaagt. Dat komt omdat hij heel vaak getackeld wordt."

Ook het rendement is een dingetje bij de aanvaller. Sahraoui is dit seizoen bij negen doelpunten betrokken. "Hij schiet vaak, maar niet altijd vanuit de goede positie. Een klein deel van zijn pogingen haalt maar het doel", legt de datajournalist uit. "Ik kan me voorstellen dat hij bij veel clubs rood omcirkeld staat op scoutingslijstjes, maar dit zijn wel dingen waar hij aan moet werken. Hij is een van de smaakmakers van de Eredivisie, alleen iets meer rendement zal wel lekker zijn."

Lees meer:
0 reacties