"Sahraoui is de enige die daar nog beter op scoort dan Bakayoko"

Osame Sahraoui in het Abe Lenstra Stadion
Osame Sahraoui in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Orange Pictures

De transfermarkt is nu al bijna twee weken onderweg. Bij SC Heerenveen zijn er nog geen inkomende transfers, maar is er wel belangstelling voor spelers. Osame Sahraoui is iemand die flink in de belangstelling staat van een aantal clubs. Voetbaljournalist Pieter Zwart kan door middel van statistieken ontdekken waar clubs naar zoeken.

Bij vleugelaanvallers komt een opvallende statistiek naar voren als belangrijkste voorspeller van transferwaarde: het totaal aantal ontvangen passes. Zwart ziet dat Sahraoui daar zeer hoog op scoort. De aanvaller van SC Heerenveen had in de eerste seizoenshelft 838 balcontacten, en staat tweede achter PSV'er Johan Bakayoko.

"Door simpelweg te kijken naar het aantal balcontacten komen talentvolle vleugelaanvallers als Johan Bakayoko (20) en Osame Sahraoui (22) meteen naar voren", schrijft Zwart in Voetbal International. "Bakayoko is een datamonster die opvallend goed presteert op tal van statistieken. De rechtsvoor van PSV is bijvoorbeeld de aanvaller die met afstand het vaakst een ploeggenoot vond in het laatste gedeelte van het veld."

"Qua balcontacten in de vijandelijke zestien is Sahraoui de enige buitenspeler die nog beter scoort dan Bakayoko. De dribbelkoning van SC Heerenveen zal bij veel clubs op de radar staan. Voor de talentvolle Belg van PSV zijn al meerdere grote biedingen binnengekomen. Zijn waarde zal door zijn goede prestaties alleen maar verder toenemen", aldus Pieter Zwart.

Lees meer:
0 reacties