Sahraoui belicht: "De club kan soms lastig grip op hem krijgen"

Osame Sahraoui in het Abe Lenstra Stadion
Osame Sahraoui in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Orange Pictures

Bij de podcast Omroep Abe kregen analist Jan Vlap en clubwatcher Sander de Vries een opvallende vraag van een luisteraar. Een SC Heerenveen-fan is opgevallen dat Osame Sahraoui de ereronde langs het publiek altijd in zijn eentje bewandeld. Zit er soms een probleem tussen de Noorse smaakmaker en de rest van de selectie?

"Als het slecht gaat, dan ga je op alles letten", begint Vlap bij Omroep Abe. "Ik geloof absoluut niet dat hij zich te groot voelt om met de groep mee te lopen. Het was mij ook nog nooit opgevallen, moet ik eerlijk zeggen." De Vries haakt in: "Ik heb het wel eens gezien. Sahraoui is ook wel een bijzonder kereltje, laat ik het zo zeggen. Het is ook een kereltje waarbij het soms lastig is voor de club en de mensen om grip op te krijgen."

De Vries vervolgt: "Ik heb de laatste tijd wat trainingen gezien, en opeens haakt hij dan af. Dan heeft hij last van zijn enkel, en dat kan ook echt zo zijn... Dan werd het hem gevraagd: van welke enkel heb je last? Ja, beide. Dan sloft hij het veld af, groet hij nog beleefd en dan is het: zoek het uit. Het is een jongen waar je lastig grip op kunt krijgen, iemand die echt zijn eigen plan trekt. Sahraoui is hier ook niet omdat Heerenveen zijn eindstation is, hij is op doorreis."

De clubwatcher gaat verder: "Je hebt dan jongens nodig in de selectie die hem af en toe bij het nekvel kunnen pakken en zeggen, bijvoorbeeld bij de ereronde: grote vriend, jij hoort er ook bij. Kom op. Dat soort types zijn er te weinig in deze groep. Luuk Brouwers zou het kunnen doen." Vlap gelooft nog steeds niet dat Sahraoui expres de ereronde met de groep vermijdt. "Ik ga er niet van uit dat hij dat bewust doet, dat hij zich wil distantiëren van de groep. Dat geloof ik absoluut niet", aldus Vlap.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand