Rutten weg bij Anderlecht: ''Dat zou geen gekke oplossing zijn''

Fred Rutten is niet langer trainer van RSC Anderlecht. De Nederlandse oefenmeester, die onlangs al in verband werd gebracht met de 'vacature' bij SC Heerenveen, heeft na overleg met de directie besloten om de samenwerking stop te zetten.

Rutten was pas sinds januari hoofdtrainer bij de Belgische topclub. In play-off 1 kende Anderlecht een dramatische start met drie nederlagen. Daardoor is de titel allang uit zicht en is ook Europees voetbal in het gedrang. Rutten wilde volgend seizoen sowieso niet meer aan het roer staan bij Anderlecht en daarom is in overleg besloten om per direct afscheid te nemen.

"De directie apprecieert het werk dat Fred heeft geleverd in moeilijke omstandigheden", zegt technisch directeur Frank Arnesen op de clubsite. "Zijn fair play-houding ten opzichte van RSC Anderlecht laat ons toe het sportieve project van volgend seizoen in optimale omstandigheden voor te bereiden. We gaan in de beste verstandhouding en met wederzijds respect uit elkaar. We wensen Fred veel succes in zijn verdere carrière."

Reon Boeringa liet eerder al weten dat de coach op het verlanglijstje stond in Friesland. "Fred Rutten is een persoonlijke favoriet van Gerry Hamstra", sprak hij. "Hij zit nu natuurlijk nog bij Anderlecht, maar het gaat daar niet fantastisch. Aangezien SC Heerenveen nu voor vijf wedstrijden nog een trainer heeft met Johnny Jansen kunnen ze afwachten hoe het seizoen ten einde komt en of eventueel Rutten vrijkomt. Dat zou geen gekke oplossing zijn."

De sportieve directie van #RSCA en Fred Rutten hebben in onderling overleg beslist om hun samenwerking met onmiddellijke ingang stop te zetten. Voor meer info: https://t.co/lUkR6vkIcd. pic.twitter.com/BQYecgmOso

— RSC Anderlecht (@rscanderlecht) 16 april 2019

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 RKC Waalwijk 2 0 2
9 FC Utrecht 2 0 2
10 SC Heerenveen 2 0 2
11 Sparta Rotterdam 2 -1 1
12 SC Cambuur 2 -2 1
Bekijk de hele stand