Ruimte voor jong SC Heerenveen-talent: ''Krijgen allemaal de kans''

SC Heerenveen is maandag de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een training op de velden van VV Jubbega. De selectie bestond uit een groep van dertig spelers, waarvan er vijftien tot de eerste selectie behoren.

Het is duidelijk dat die groep groter moet, maar technisch manager Gerry Hamstra telt ondertussen ook zijn zegeningen. "Van de kern zijn er heel veel overgebleven. Maar de selectie moet natuurlijk breder, want je hebt concurrentie nodig", vertelt Hamstra tijdens de eerste training bij Omrop Fryslân. Ondertussen biedt de huidige 'impasse' ook de kans voor jongere spelers om zich te profileren.

Vier voormalige jeugdspelers hebben hun plekje in de voorlopig vijftien-koppige selectie weten te verzilveren. Hamstra: "Met Jan Ras, Hamdi Akujobi, Arjen van der Heide en Rami Hajal hebben we een viertal talenten die vorig jaar al hun debuut gemaakt hebben. Die moeten de volgende stap gaan maken en daar moet ook ruimte voor zijn."

"Maar het is helder dat de selectie smal is en dat er dingen moeten gaan gebeuren", vervolgt Hamstra, die ook benieuwd is naar andere talenten. "Er zitten nog wel een aantal vacante posities en dat is ook wel het mooie van de voorbereiding. Tot het trainingskamp (eind augustus, red.) krijgen ze allemaal de kans zich te bewijzen en zich te laten zien. Daar moet je ook ruimte voor creëren."

"De komende tijd is dat nog redelijk flexibel. Of Timo Zaal (een 16-jarig talent, red.) daarvoor ook in aanmerking komt? Timo ook maar die is nog erg jong. Vorig jaar hebben jongens als Djenahro Nunumete (midden op de foto) en Rein Smit ook al heel veel meegetraind", besluit Hamstra.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand