Nieuws - FeanOnline.nl - SC Heerenveen Nieuws https://www.feanonline.nl/rss/nieuws FeanOnline ''Jizz kan een goede rechtsback worden als hij meer ervaring opdoet'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/234121/jizz-kan-een-goede-rechtsback-worden-als-hij-meer-ervaring-opdoet https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/234121/jizz-kan-een-goede-rechtsback-worden-als-hij-meer-ervaring-opdoet Het afgelopen seizoen kan voor Jizz Hornkamp gerust 'speciaal' worden genoemd: hij maakte in het begin furore als pinchitter maar werd in de winterstop omgeturnd tot rechtsback. Het experiment slaagde slechts gedeeltelijk en het is de vraag op welke positie hij komend seizoen mag gaan richten.

Doke Schmidt, concurrent voor de rechtsback-positie, probeerde Hornkamp zo goed als mogelijk te ondersteunen. "Sherel Floranus en ik waren niet fit, dus het was wel nodig. Ik zie dat Hornkamp een goede rechtsback kan worden als hij meer ervaring opdoet. Daarin probeerde ik Jizz ook te helpen", vertelt Schmidt in gesprek met FeanFan Magazine.

"Jizz was natuurlijk een concurrent, maar het is een goede gozer waar ik goed mee kan opschieten", vervolgt Schmidt, die niet tevreden was over zijn aandeel in zijn laatste seizoen voor de club. "Ik heb natuurlijk te weinig wedstrijden gespeeld, dat had ook met blessures te maken, maar de momenten dat ik fit was, heb ik gespeeld. Voor mijzelf sluit ik het seizoen daarom positief af."

Maar over het grotere geheel is Schmidt toch ontevreden. "Het is jammer dat we ons goede spel niet hebben laten zien. Daar baal ik van. Ik moet zeggen dat we regelmatig goed spel hebben laten zien, maar niet constant. In sommige wedstrijden hadden we onszelf moeten belonen."

"Neem bijvoorbeeld Groningen thuis (1-1), Heracles uit (2-1 nederlaag) en VVV Venlo thuis (2-2). Bij al die wedstrijden konden we bij de rust 2 of 3-0 voor staan, maar dat lukt dan niet. Het is een teleurstellend seizoen geweest", beseft Schmidt.'

]]>
Mon, 17 Jun 2019 15:12:00 +0200
'Sinkgraven heeft persoonlijk akkoord en verkast naar Bundesliga' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/234135/sinkgraven-heeft-persoonlijk-akkoord-en-verkast-naar-bundesliga https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/234135/sinkgraven-heeft-persoonlijk-akkoord-en-verkast-naar-bundesliga Daley Sinkgraven vertrekt definitief van Ajax naar Bayer Leverkusen. Volgens De Telegraaf tekent de oud-speler van SC Heerenveen maandag nog bij de Bundesliga-club.

Ajax krijgt iets minder dan vijf miljoen euro voor het vertrek van de vleugelverdediger annex middenvelder. De 23-jarige Meppeler had bij Ajax weinig uitzicht meer op speeltijd als linkervleugelverdediger na de komst van Lisandro Martínez.

Sinkgraven kwakkelde de laatste jaren met blessures, nadat hij was overnemen van SC Heerenveen. Bij Bayer Leverkusen treft hij Peter Bosz, met wie hij eerder samenwerkte bij Ajax. SC Heerenveen zal een klein percentage van de transfersom ontvangen als opleidingsvergoeding.

]]>
Mon, 17 Jun 2019 13:54:00 +0200
'SC Heerenveen wil deze week eerste aanwinst(en) presenteren' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/234103/sc-heerenveen-wil-deze-week-eerste-aanwinsten-presenteren https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/234103/sc-heerenveen-wil-deze-week-eerste-aanwinsten-presenteren Het is vooralsnog rustig qua geruchten rondom SC Heerenveen, maar zaterdag moeten de eerste aanwinsten al op het veld te bewonderen zijn. FeanOnline heeft vernomen dat technisch manager Gerry Hamstra nog deze week één of meer spelers wil presenteren.

Om welke spelers het gaat is vooralsnog onbekend. Wél is duidelijk dat de zoektocht naar een nieuwe spits en een controlerende middenvelder prioriteit heeft. De afgelopen weken zijn diverse namen genoemd - van middenvelder Hicham Faik tot spits Runar Espejord - maar Hamstra houdt de rijen goed gesloten.

Met de eerste aanwinst(en) erbij wil de club vervolgens vrijdagochtend het nieuwe trainerstrio Johnny Jansen, Jeffrey Talan en Hennie Spijkerman voorstellen aan de media. Een dag later staat om 14:30 uur de eerste training van het seizoen gepland op Sportpark 't Paradyske in Langezwaag.

]]>
Mon, 17 Jun 2019 12:20:00 +0200
SC Heerenveen bevestigt oefenduel en treft Belgische bekerwinnaar https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/232018/sc-heerenveen-bevestigt-oefenduel-en-treft-belgische-bekerwinnaar https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/232018/sc-heerenveen-bevestigt-oefenduel-en-treft-belgische-bekerwinnaar In navolging van Henk Veerman (St. Pauli) keert ook Lucas Bijker met KV Mechelen in de voorbereiding tijdelijk terug in Friesland. De Belgische bekerwinnaar is op zaterdag 13 juli (19:00 uur) de tegenstander op sportpark 't Paradyske in Langezwaag. 

SC Heerenveen maakt nog geen melding van het oefenduel, maar KV Mechelen meldt het wel alvast via de officiële website. Malinwa, zoals de club in België ook wordt genoemd, speelt een dag eerder op vrijdag 12 ook een oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk en op donderdag 18 juli tegen Roda JC.

UPDATE: SC Heerenveen heeft de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen inmiddels bevestigd via de officiële website. Het oefenduel wordt gespeeld in Langezwaag en begint op zaterdag 13 juli om 19.00 uur.

Het oefenprogramma is daarmee zo goed als rond: 

Zaterdag 22 juni: Eerste training (14:30 uur, Langezwaag)
Woensdag 26 juni: Regioteam Gaasterland – SC Heerenveen (19:00 uur, Oudega)
Zaterdag 29 juni: VV Buitenpost – SC Heerenveen (19.00 uur, Buitenpost)
Dinsdag 2 juli: SV De Griffioen – SC Heerenveen (19.00 uur, Oosterwolde)
 
Vrijdag 5 juli: SC Heerenveen - SV Meppen (19:00 uur, Witmarsum)
Zaterdag 6 juli: FeanDei (12:00 tot 17:00 uur, Abe Lenstra Stadion)
Zaterdag 13 juli: SC Heerenveen - FC Volendam (14:00 uur, Langezwaag)
Zaterdag 13 juli: SC Heerenveen - KV Mechelen (19:00 uur, Langezwaag)
 
Zaterdag 20 juli: SC Heerenveen - FC St. Pauli (15:00 uur, Abe Lenstra Stadion)
Zaterdag 27 juli: SC Heerenveen - ? (tijd en locatie onbekend)
2, 3 of 4 augustus: Eerste competitiewedstrijd

]]>
Mon, 17 Jun 2019 11:21:00 +0200
''Eerst ontkende ik, maar het begint steeds meer in m'n hoofd te spelen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234091/eerst-ontkende-ik-maar-het-begint-steeds-meer-in-mn-hoofd-te-spelen https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234091/eerst-ontkende-ik-maar-het-begint-steeds-meer-in-mn-hoofd-te-spelen Stijn Schaars is de afgelopen jaren naar eigen zeggen 'duizende keren' gevraagd naar zijn ambities als voetbaltrainer. De 35-jarige middenvelder twijfelde eerst nog wat hij wilde, maar moet bekennen dat het toch wel begint te kriebelen. 

Toen Jurgen Streppel nog trainer was van SC Heerenveen, betrok hij Schaars al actief bij tactische besprekingen. "Ik had een goede band met hem. Hij betrok mij bij veel dingen, omdat hij een echte trainer in mij zag", vertelt Schaars in FeanFan Magazine. "Ik zat vaak bij hem op kantoor om systemen te bespreken, dat was leuk."

"Of ik na mijn voetbalcarrière trainer wil worden is me duizend keer gevraagd in de afgelopen jaren. Eerst ontkende ik dat, maar nu ik weet dat ik stop begint het wel steeds meer in mijn hoofd te spelen", vervolgt de voormalig Oranje-international. Er zijn al de nodige clubs geweest - waaronder zijn voormalige werkgever AZ - die bij hem nagevraagd hebben.

"Daar moet ik nog gesprekken over voeren, maar er is al redelijk veel interesse. Ik wil eerst het voetballen afsluiten, daarna ga ik me daar eens op oriënteren", besluit Schaars.

]]>
Mon, 17 Jun 2019 10:07:00 +0200
Keepster en verdediger verlaten SC Heerenveen Vrouwen https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/234050/keepster-en-verdediger-verlaten-sc-heerenveen-vrouwen https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/234050/keepster-en-verdediger-verlaten-sc-heerenveen-vrouwen De SC Heerenveen Vrouwen moeten het komend seizoen doen zonder keepster Devi Venema (23) en verdediger Chantal Schouwstra (22). Venema kiest voor een maatschappelijke carrière terwijl Schouwstra overstapt naar VV Alkmaar.

De uit Wolvega afkomstige Schouwstra begon haar loopbaan bij de plaatselijke FC en maakte bij PEC Zwolle haar debuut in de Eredivisie. Na drie jaar maakt ze nu de overstap naar VV Alkmaar: "Ik kijk erg uit naar de start van de competitie, ik heb er erg veel zin in. Ik verwacht de ploeg op sleeptouw te kunnen nemen met de kwaliteiten die ik bezit."

Venema, geboren in het Groningse Winschoten, speelde de afgelopen zeven seizoenen bij Heerenveen. Voor haar was de beslissing om te stoppen niet makkelijk. "Soms moet je keuzes maken die je misschien beangstigen omdat het ‘nieuw’ is maar als je het niet doet weet je het nooit wat het was geweest als...", schrijft Venema op Instagram.

"Door deze deur nu te sluiten gaan er andere deuren weer open en dat is eng maar zo kom je nieuwe uitdagingen tegen en stel ik weer nieuwe doelen." Venema blijft wel voetballen: "Alleen dan op een wat lager pitje en in een andere setting", aldus de goalie.

Foto: Orange Pictures

]]>
Sun, 16 Jun 2019 20:31:00 +0200
Kritiek op beslissing van clubs: ''Niet het einde van de wereld'' https://www.feanonline.nl/nieuws/bestuur-beleid/234057/kritiek-op-beslissing-van-clubs-niet-het-einde-van-de-wereld https://www.feanonline.nl/nieuws/bestuur-beleid/234057/kritiek-op-beslissing-van-clubs-niet-het-einde-van-de-wereld In het conceptprogramma van de Eredivisie werd er op zondagavond om 20.00 uur gevoetbald. Chris Woerts, expert op het gebied van marketing, snapt niet dat de clubs niet akkoord zijn gegaan met het voorstel van de KNVB.

"In ons omringende landen is de evolutie sneller gegaan. In Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en België zijn speeltijden veel meer in lijn met wensen en behoeftes, ja, ook daar is vaak discussie en soms ook protest, maar grosso modo is men eraan gewend", schrijft Woerts op Dagblad010. "FOX moet het geïnvesteerde geld terugverdienen, zo werkt dat nu eenmaal in een Westerse consumptiemaatschappij. Want gratis geld bestaat niet."
 
"Waren vroeger de inkomsten uit ticketing belangrijk, nu worden de mediarechten steeds belangrijker, zie de ons omringende landen en Champions League en de Europa League. Dus denk mee met zendgemachtigden die veel geld betalen en probeer een goede balans te vinden. Een keertje spelen op zondagavond 20.00 uur is niet het einde van de wereld. Het is een verandering van tijdgeest waarin je mee moet groeien als competitie”, vervolgt Woerts.
 
Volgens Woerts hebben de clubs geen punt. “Dat hebben ze niet. Vooraf een idee afschieten zonder het in de praktijk getoetst te hebben is een fout uitgangspunt. Probeer het, laat de supporters eraan wennen en bekijk na 5 jaar of je ermee door moet gaan. Wat ik wel een grappige vergelijking vindt: Speelt een club in Europees verband dan hoor je zelden kritiek op speeltijden van 20.45 uur of 21.00 uur. Dat wordt het voor vaststaand aangenomen. En dan moeten kinderen ook de volgende dag naar school, dan moeten supporters ook naar hun werk en vrijwilligers ook laat naar huis."
 

]]>
Sun, 16 Jun 2019 19:37:18 +0200
Doelman Bekkema vindt nieuwe club in Duitse vierde divisie https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/234046/doelman-bekkema-vindt-nieuwe-club-in-duitse-vierde-divisie https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/234046/doelman-bekkema-vindt-nieuwe-club-in-duitse-vierde-divisie Jan Bekkema speelt vanaf het komende seizoen voor het Duitse SV Straelen, dat uitkomt op het vierde niveau in Duitsland. De 23-jarige doelman uit Drachten doorliep de hele jeugdopleiding van SC Heerenveen, maar zijn aflopende contract werd niet verlengd.

SV Straelen komt uit in de Regionalliga West, waarin ook Alemannia Aachen, Rot-Weiss Essen en de tweede elftallen van Borussia Dortmund, FC Köln en Mönchengladbach uitkomen. De nieuwe club van Bekkema eindigde het afgelopen seizoen als zestiende.

Opvallend aan het team is het aantal Aziaten: er staan drie Japanners onder contract en één Zuid-Koreaan. Ook niet vaak gezien is dat de trainer een vrouw is: de 40-jarige Inka Grings.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Very happy to sign with SV Straelen ??????????

Een bericht gedeeld door Jan Bekkema (@jan.bekkema) op

]]>
Sun, 16 Jun 2019 18:33:00 +0200
''Hij weet precies waar hij moet staan, dat is heel frustrerend'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234043/hij-weet-precies-waar-hij-moet-staan-dat-is-heel-frustrerend https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234043/hij-weet-precies-waar-hij-moet-staan-dat-is-heel-frustrerend Yuki Kobayashi gaat deze zomer SC Heerenveen verruilen voor een nieuwe club. Voor de Japanner was de stap naar Europa niet alleen een sportieve verrijking, want ook op cultureel vlak heeft hij in Nederland veel bijgeleerd.

Zo verruilde hij het dichtbevolkte Japan voor Friesland, wat toch een aardige omschakeling is. "Het is hier rustig, waardoor ik mij altijd op het voetbal kon focussen", vertelt Kobayashi in gesprek met FeanFan Magazine. "Of ik inmiddels ook een favoriet Nederlands gerecht heb? "Ik heb een persoonlijke kok, hij maakt elke dag mijn eten. Dus ik heb niet veel Nederlandse gerechten gegeten."

"Maar ik heb wel eens een frikandel gegeten. Ik kan niet zeggen dat ik het geweldig vond, maar het was ook niet vies. Veel Nederlandse spelers eten hagelslag op brood. Toen ik dat zag was ik verbaasd. Een broodje dat belegd wordt met alleen maar suiker, wie doet dat? Maar ik moet toegeven, hagelslag is super lekker", lacht Kobayashi, die hoopt dat er een Spaans avontuur voor hem lonkt.

Terugkijkend op zijn drie jaar in de Eredivisie, vond hij één speler het lastigste om tegen te spelen. "Dat was de nummer 20 van Ajax, Lasse Schöne. Hij weet precies waar hij moet staan in het veld. Het was moeilijk om hem bij te houden. Dat is heel frustrerend als tegenstander."

]]>
Sun, 16 Jun 2019 17:34:00 +0200
Opvallende move Streppel: trainer gaat aan de slag in Abu Dhabi https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234026/opvallende-move-streppel-trainer-gaat-aan-de-slag-in-abu-dhabi https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234026/opvallende-move-streppel-trainer-gaat-aan-de-slag-in-abu-dhabi Jurgen Streppel zien we voorlopig nog niet als trainer terug op de Nederlandse velden. De voormalige oefenmeester (49) van SC Heerenveen heeft een contract voor een jaar getekend bij Al-Jazira Club uit de Verenigde Arabische Emiraten, meldt Voetbal International.

De afgelopen weken werd Streppel meermaals in verband gebracht met onder meer De Graafschap, VVV-Venlo en NEC Nijmegen, maar hij kiest dus voor een club uit Abu Dhabi. Het avontuur trekt me, maar ik kan natuurlijk niet zeggen dat het financiële aspect geen argument geweest is. Dit is een kans die niet zomaar voorbijkomt", laat Streppel weten aan het weekblad.

Het is een club die al jaren werkt volgens de Nederlandse manier van spelen en daar echt in gelooft, net als ik. Ik vind het een eer dat ik op die traditie bij de club voort mag borduren", aldus Streppel, die de opvolger wordt van Damiën Hertog. Eerder waren Marcel Keizer en Henk ten Cate er ook werkzaam.

]]>
Sun, 16 Jun 2019 15:42:00 +0200
'Manchester United laat oog vallen op Denzel Dumfries' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/234014/manchester-united-laat-oog-vallen-op-denzel-dumfries https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/234014/manchester-united-laat-oog-vallen-op-denzel-dumfries Manchester United heeft zijn oog laten vallen op Denzel Dumfries. The Red Devils zijn druk op jacht naar een nieuwe rechtsback en zouden in die zoektocht uitgekomen zijn bij de voormalig SC Heerenveen-verdediger. 

Volgens The Sun is Dumfries in de ogen van manager Ole Gunnar Solskjaer een ideale versterking voor zijn team. De Noorse oefenmeester wil de selectie van Manchester United graag verjongen door de 23-jarige Dumfries aan de spelersgroep toe te voegen.

Eerder lieten The Mancunians hun oog al vallen op Thomas Meunier (Paris Saint-Germain) en Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace), maar zij werden volgens The Sun te duur bevonden door Manchester United. The Reds zien in Denzel Dumfries een uitstekend alternatief. 

PSV is echter niet van plan om Dumfries voor een klein bedrag te laten vertrekken en vraagt daarom 28 miljoen euro voor de Nederlands international. Of Manchester United aan de eisen van PSV wil voldoen, is nog maar de vraag. Dumfries heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2023. 

]]>
Sun, 16 Jun 2019 14:01:00 +0200
Jansen: ''Dat gevoel landt langzaam en voelt heel goed'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/233664/jansen-dat-gevoel-landt-langzaam-en-voelt-heel-goed https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/233664/jansen-dat-gevoel-landt-langzaam-en-voelt-heel-goed Toen Johnny Jansen in de gaten kreeg dat zijn ambities als profvoetballer niet meer nageleefd konden worden, stortte hij zich met volle overgave op het trainersvak. Bijna twintig jaar later worden zijn dromen werkelijkheid: komend seizoen is hij hoofdtrainer van SC Heerenveen.

"Het besef dat ik nu de vaste hoofdtrainer van Heerenveen ben, landt langzaam en voelt heel goed", vertelt Jansen in Voetbal International. "Toen ik twintig jaar geleden als jeugdtrainer begon, had ik een droom, die komt nu uit. Het is een heel traject geweest, via de jeugd, het beloftenelftal en de afgelopen jaren als assistent bij het eerste waarbij ik van elke trainer weer wat opgestoken heb.

"De laatste jaren heeft de club me prachtig begeleid richting deze laatste stap", vervolgt Jansen, die wel beseft dat er rondom de club veel onrust is geweest. "Er is bij de club veel gebeurd de laatste jaren, maar ik ben altijd mezelf gebleven. Ik denk dat mensen dat waarderen. Net zoals ze het hopelijk mooi vinden dat er iemand nu hoofdtrainer wordt die al heel lang bij de club rondloopt."

Jansen is nog voorzichtig met het uitspreken van een doelstelling voor het komende seizoen. "Allereerst moet het elftal stabieler worden en moeten we het publiek in thuiswedstrijden meer gaan vermaken. Ze willen een ploeg zien die keihard werkt, ik hoop dat er een klik gaat ontstaan tussen de fans en het team. Als dat lukt, hoop ik dat we met zijn allen een heel mooie tijd tegemoet gaan."

]]>
Sun, 16 Jun 2019 13:07:00 +0200
''We duimen iedere dag en hopen dat hij die ziekte gaat overwinnen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/233821/we-duimen-iedere-dag-en-hopen-dat-hij-die-ziekte-gaat-overwinnen https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/233821/we-duimen-iedere-dag-en-hopen-dat-hij-die-ziekte-gaat-overwinnen Na een moeizame start in de competitie lukte het SC Heerenveen O19 in de tweede seizoenshelft om deelname aan de Eredivisie ook komend seizoen veilig te stellen. Toch stond het seizoen ook grotendeels in het teken van trainer Chris de Wagt (foto).

De geboren Sneker begon het seizoen als hoofdtrainer van O19, maar moest al snel noodgedwongen afhaken. "Chris kreeg de mededeling dat er bij hem een kwaadaardige tumor in het bovenbeen zat", beschrijft collega-trainer Ronnie Pander in FeanFan Magazine. "Dat was een hele klap voor alles wat bij 019 betrokken was."

"De eerste zes wedstrijden gingen helaas verloren maar het grootste verlies kregen we op persoonlijk vlak", vervolgt Pander, die trots is op de manier waarop het team met de situatie van De Wagt omging. "Het zegt veel over de groep dat ze niet bij de pakken gingen neerzitten en dat ze vastberaden waren om beter te gaan presteren. En dat lukte."

"Na de winterstop wilden we in de Eredivisie-laag bij de eerste zes komen, zodat je komend seizoen weer in de hoge Eredivisie kan starten. Een serie van zeven ongeslagen wedstrijden gaf een goede basis voor het behoud van het Eredivisieschap", aldus Pander, die helaas zag dat de beker ook deze keer geen soelaas bood. "We verloren in de kwartfinale zeer onverdiend van VVV na penalty's."

"Chris is inmiddels tien maanden verder en nog steeds in gevecht met de gevaarlijke ziekte. We duimen iedere dag en hopen dat hij die ziekte gaat overwinnen. Dat zou uiteindelijk de mooiste en grootste overwinning zijn", besluit Pander hoopvol.

Foto: ONS Sneek

]]>
Sat, 15 Jun 2019 18:09:00 +0200
Duo-record voor 'Vlammers': ''Ik zei: wil je soms niet boven me komen ofzo?!'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/233414/duo-record-voor-vlammers-ik-zei-wil-je-soms-niet-boven-me-komen-ofzo https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/233414/duo-record-voor-vlammers-ik-zei-wil-je-soms-niet-boven-me-komen-ofzo Het aanvalsduo Michel Vlap en Sam Lammers bracht de fans van SC Heerenveen het afgelopen seizoen regelmatig in vervoering. De Friese middenvelder en de Brabantse spits (beiden 22 jaar) waren in de Eredivisie allebei verantwoordelijk voor zestien treffers. 

"Veel mensen dachten wel dat er een onderlinge strijd zou zijn maar dat valt eigenlijk best wel mee", begint Vlap bij FOX Sports. "Natuurlijk ouwehoer je wel een beetje. Sam had thuis tegen NAC z'n zestiende gemaakt en toen kreeg hij nog een grote kans op de zeventiende. Ik zei: wil je soms niet boven me komen ofzo?!", vervolgt Vlap lachend.

"Dat was wel een dolletje maar voor de rest is er geen strijd geweest om wie er meer zou maken. Volgens mij zijn we nu voor het eerst in de clubhistorie gedeeld clubtopscorer geworden, dat is ook wel mooi. We gunden elkaar veel en uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat we beiden zestien goals hebben gemaakt", concludeert Vlap tevreden.

In de clubgeschiedenis van SC Heerenveen is het op Eredivisieniveau eenmaal eerder voorgekomen dat er twee clubtopscorers waren. Tijdens het seizoen 2007/08 waren Michael Bradley en Miralem Sulejmani ieder goed voor vijftien goals. Vlap en Lammers hebben daarmee het duo-record met twee goals aangescherpt.

]]>
Sat, 15 Jun 2019 17:03:00 +0200
Jansen zelfkritisch: ''Ook onder mij is het te wisselvallig geweest'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/233416/jansen-zelfkritisch-ook-onder-mij-is-het-te-wisselvallig-geweest https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/233416/jansen-zelfkritisch-ook-onder-mij-is-het-te-wisselvallig-geweest Met het ontslaan van Jan Olde Riekerink hoopte technisch manager Gerry Hamstra ongetwijfeld ook iets van een schokeffect teweeg te brengen. Interim-trainer Johnny Jansen liet zijn ploeg iets anders spelen, maar wist het seizoen niet met een knal af te sluiten.

"Het was bij Jan hetzelfde als onder mij: het is gewoon te wisselvallig geweest", blikt Jansen bij FOX Sports terug op het afgelopen seizoen. "Ik probeer mijn dingen aan het team toe te voegen en daarin vind ik dat we het wel aardig hebben gedaan. Maar heeft het resultaat gehaald als in dat we bijvoorbeeld de play-offs hebben gehaald? Nee", moet Jansen eerlijk concluderen.

Jansen begint desondanks met volle moed aan het nieuwe seizoen, want het doel om het Abe Lenstra Stadion weer vol te spelen blijft onverminderd overeind staan. "We hebben met de staf en spelers ook al een bel-actie gehad. We hebben allemaal een lijst gekregen van 25 namen. Die zijn we gaan bellen of ze hun seizoenkaart willen verlengen. Volgens mij is dat wel geslaagd en een succes geweest."

"Hoeveel mensen ik heb overtuigd? Nou, er waren mensen die meerdere seizoenkaarten hadden, waarvan sommige wel vier voor het hele gezin. Ik heb uiteindelijk 25 mensen gebeld en daarvan gingen er zeventien zeker verlengen. Drie of vier heb ik niet kunnen bereiken", vervolgt Jansen, die ook binnen zijn familie aan het leuren is geweest.

"Ik heb zelfs m'n vader ook nog aan de lijn gehad en die ging verlengen. Dat was overigens wel met één voorwaarde: dat ik hoofdtrainer zou worden!", lacht Jansen tot besluit.

]]>
Sat, 15 Jun 2019 15:03:00 +0200
Schmidt: ''Ergens ver weg is niet mijn eerste optie, maar zeg nooit nooit'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233807/schmidt-ergens-ver-weg-is-niet-mijn-eerste-optie-maar-zeg-nooit-nooit https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233807/schmidt-ergens-ver-weg-is-niet-mijn-eerste-optie-maar-zeg-nooit-nooit Na bijna vijftien seizoenen (inclusief jeugdopleiding) neemt Doke Schmidt deze zomer definitief afscheid van zijn SC Heerenveen. De 27-jarige Fries staat open voor een buitenlands avontuur maar blijft het liefste in de vaderlandse Eredivisie actief.

"Ik ben sinds kort na een lange relatie weer vrijgezel, dus dat maakt het wel makkelijker. Je zou me dus overal kunnen verwachten, maar het liefst blijf ik in de Eredivisie actief of ga ik een mooi avontuur aan in het buitenland", vertelt Schmidt in de nieuwste uitgave van FeanFan Magazine. "Ergens ver weg in bijvoorbeeld in de zandbak is niet mijn eerste optie, maar zeg nooit nooit."

"Na het seizoen ga ik het allemaal met mijn zaakwaarnemer bekijken", vervolgt de geboren Heerenvener, die de afgelopen weken al meerdere malen aan Go Ahead Eagles is gelinkt. En wellicht keert Schmidt op een gegeven moment wel weer terug in het Abe Lenstra Stadion, bijvoorbeeld als fysiotherapeut. "Erik ten Voorde is hierin mijn voorbeeld."

"Toen ik in de D'tjes zat, was hij mijn trainer, dus ik ken hem ook al jaren. Hij grapt ook altijd dat ik de poten onder zijn stoel aan het wegzagen ben", lacht Schmidt tot besluit. De afgelopen weken werd hij meerdere malen in verband gebracht met Go Ahead Eagles, maar de transfervrije verdediger heeft nog nergens getekend.

]]>
Sat, 15 Jun 2019 13:51:00 +0200
OFFICIEEL | SC Heerenveen bevestigt aanstellingen Talan en Spijkerman https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/233921/officieel-sc-heerenveen-bevestigt-aanstellingen-talan-en-spijkerman https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/233921/officieel-sc-heerenveen-bevestigt-aanstellingen-talan-en-spijkerman SC Heerenveen heeft de technische staf van volgend seizoen compleet. Johnny Jansen was al benoemd als assistent-trainer, maar wie hem zouden vergezellen als assistent-trainers was nog een raadsel. 

Inmiddels heeft de club bevestigt dat Jeffrey Talan en Hennie Spijkerman aan de slag gaan als hulp van de nieuwe trainer. Met Spijkerman heeft de club een assistent-trainer gevonden die enorm veel ervaring heeft. Hij werd als rechterhand van Frank de Boer vier keer landskampioen met Ajax en vorig seizoen wist hij de rust bij FC Groningen te bewaren toen het allemaal wat minder ging.

Talan is juist iemand die geen ervaring heeft, maar hij heeft wel het echte Heerenveen-dna. De oud-voetballer speelde maar liefst acht seizoenen in het pompeblêdenshirt en werkt inmiddels al jaren binnen de jeugdopleiding van de club. In verband met vakanties zal de technische staf aanstaande vrijdag worden gepresenteerd.

Foto: Omrop Fryslân

]]>
Sat, 15 Jun 2019 11:47:00 +0200
'Atalanta denkt naast Vlap aan oud-Heerenvener Ødegaard' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/233895/atalanta-denkt-naast-vlap-aan-oud-heerenvener-odegaard https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/233895/atalanta-denkt-naast-vlap-aan-oud-heerenvener-odegaard Michel Vlap werd afgelopen weken in verband gebracht met een overstap naar Atalanta Bergamo, maar de Italianen denken ook aan een oud-speler van SC Heerenveen.

Defensa Central weet namelijk te melden dat de ploeg van Marten de Roon zijn zinnen heeft gezet op Martin Ødegaard. Ajax en Bayer Leverkusen waren al langer aan het jagen op zijn handtekening, maar daar komt nu Atalanta bij. De Italiaanse club speelt komend seizoen in de Champions League na een geweldige jaargang. Het team werd derde in de competitie, maar volgens de club is er een kwaliteitsinjectie nodig om ook in het Europese toernooi hoge ogen te gooien. 

Ødegaard moet dus naar Bergamo komen om het team te versterken, maar dat zal waarschijnlijk op huurbasis zijn. Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez heeft namelijk laten weten dat de spelmaker niet te koop is. De topclub wil hem alleen maar verhuren en dat ziet Atalanta wel zitten. Het is de vraag of de Italianen hem willen hebben als buitenspeler zoals hij bij Heerenveen en Vitesse werd gebruikt. Als hij als aanvallende middenvelder komt, kan er wellicht een streep gezet worden door de naam van Vlap. 

]]>
Sat, 15 Jun 2019 10:10:00 +0200
'SC Heerenveen neemt Spijkerman en Talan op in technische staf' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/233877/sc-heerenveen-neemt-spijkerman-en-talan-op-in-technische-staf https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/233877/sc-heerenveen-neemt-spijkerman-en-talan-op-in-technische-staf SC Heerenveen heeft al laten weten dat Johnny Jansen volgend seizoen voor de spelersgroep staat als coach, maar zijn assistent-trainers zijn tot op de dag van vandaag nog niet bekend. 

Sander de Vries van de Leeuwarder Courant weet te melden dat het niet heel lang meer duurt voor de club met nieuws komt over de bezettingen in de technische staf. Hennie Spijkerman wordt de rechterhand van Jansen en hij tekent een contract voor een jaar, net als de hoofdtrainer zelf heeft gedaan. 

Jeffrey Talan wordt ook assistent-trainer in het Abe Lenstra Stadion. Vorig seizoen was Michel Jansen nog assistent van de hoofdtrainers, maar die rol zal hij volgende voetbaljaargang niet meer hebben. Hij gaat namelijk aan de slag als hoofd jeugdopleidingen. Die rol heeft hij eerder gehad bij FC Twente. 

]]>
Sat, 15 Jun 2019 09:13:00 +0200
FOTO'S | Zo vieren de spelers van SC Heerenveen hun vakantie (Deel 3) https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/233849/fotos-zo-vieren-de-spelers-van-sc-heerenveen-hun-vakantie-deel-3 https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/233849/fotos-zo-vieren-de-spelers-van-sc-heerenveen-hun-vakantie-deel-3 Voor de niet-internationals van SC Heerenveen zit de zomervakantie er over een week alweer op. Tot die tijd genieten zij in zowel binnen- als buitenland van al het moois dat onze wereld te bieden heeft, getuige de onderstaande posts op Instagram.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????

Een bericht gedeeld door Jordy Bruijn (@jordybruijn) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Quality time with family in Greece

Een bericht gedeeld door Daniel Kryh Høegh (@danielhoegh) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?????????

Een bericht gedeeld door Ibrahim Dresevic (@ibroodresevic) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What a boat trip????????????????????

Een bericht gedeeld door Mitchell Van Bergen (@mitchellvanbergen) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Time to go home ???????? ??

Een bericht gedeeld door Warner Hahn (@warnerhahn) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????????

Een bericht gedeeld door Michel Vlap (@michelvlap) op

]]>
Fri, 14 Jun 2019 20:03:00 +0200
KNVB draait beslissing terug: tóch geen Eredivisie op zondagavond https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/233846/knvb-draait-beslissing-terug-toch-geen-eredivisie-op-zondagavond https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/233846/knvb-draait-beslissing-terug-toch-geen-eredivisie-op-zondagavond Er zullen dit seizoen in de Eredivisie tóch geen wedstrijden op zondagavond worden ingepland. Dat heeft Jan Bluyssen op de website van de KNVB bevestigd. De voetbalbond meldde eerder vandaag nog dat er elke speelronde een wedstrijd om zondag 20.00 uur zou worden gespeeld.

"Eén van de vernieuwingen behelsde het invoeren van een wedstrijd op zondagavond 20.00 uur, met als insteek om de clubs die Europees voetbal spelen meer ruimte te geven", zegt manager competitiezaken Jan Bluyssen op de website van de KNVB.

"In principe waren alle clubs gebonden aan één thuiswedstrijd op dat tijdstip, maar dit had altijd gebruikt kunnen worden voor clubs die terugkomen van een verre uitwedstrijd in de Europa League. Nu blijkt dat dit een te grote impact heeft op het merendeel van de lokale autoriteiten en de supporters, hebben we besloten dit af te blazen", aldus Bluyssen.

De KNVB kan echter niet uitsluiten dat er incidenteel een wedstrijd op zondagavond zal plaatsvinden. "Indien op sportieve gronden gewenst, zullen we per keer kijken of er wel een zondagavondwedstrijd om 20.00 uur kan worden ingepland." 

]]>
Fri, 14 Jun 2019 18:10:00 +0200
Pierie opgenomen in lijst van grootste talenten onder twintig jaar https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/233808/pierie-opgenomen-in-lijst-van-grootste-talenten-onder-twintig-jaar https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/233808/pierie-opgenomen-in-lijst-van-grootste-talenten-onder-twintig-jaar Matthijs de Ligt is uitgeroepen tot de allerbeste speler ter wereld onder de twintig jaar. De toonaangevende Franse krant L'Equipe maakt jaarlijks een lijst van top-vijftig spelers van onder de twintig. Ook Kik Pierie staat in de lijst.

De verdediger (18), die de overstap maakte van SC Heerenveen naar Ajax, staat op nummer twintig en houdt internationale talenten als Mason Mount (Chelsea) en Brahim Diaz (Real Madrid) achter zich.

De Ligt is 'koploper' en houdt Jadon Sancho van Borussia Dortmund en Kai Havertz van Bayer Leverkusen achter zich. De top-vijf wordt compleet gemaakt door João Felix (Benfica) en Gianluigi Donnarumma (AC Milan).

]]>
Fri, 14 Jun 2019 16:21:00 +0200
De Haan: ''Zeker Johnny stak zijn ideeën niet onder stoelen of banken'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233658/de-haan-zeker-johnny-stak-zijn-ideeen-niet-onder-stoelen-of-banken https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233658/de-haan-zeker-johnny-stak-zijn-ideeen-niet-onder-stoelen-of-banken Foppe de Haan zag bij Johnny Jansen al op jonge dat er een goede trainer in hem schuilde. Omdat veel mensen dat met hem eens waren binnen de club, werd Jansen als trainer opgenomen in de jeugdopleiding - waar hij als jong voetballertje ook al de kans kreeg.

"Johnny was toen pas midden twintig, een jonge trainer dus, maar dat betekent niets. Sommige mensen worden als trainer geboren, Johnny heeft dat ook", vertelt De Haan tegen Voetbal International. "Hij heeft van jongs af aan zijn hele leven ingericht om trainer te zijn, is daar heel bewust mee omgegaan."

"En je zag aan hem dat hij er heel veel plezier in had om op het veld te staan, dat hij dat het liefst deed. In weer en wind", vervolgt De Haan, die dat zelf van nabij meemaakte toen hij in 2015 voor een halfjaar terugkeerde als interim-trainer nadat Dwight Lodeweges besloot op te stappen. "Johnny en Tieme Klompe waren mijn assistenten en hebben me goed geholpen."

"Ze droegen hun eigen ideeën aan en staken die niet onder stoelen of banken. Zeker Johnny niet", herinnert De Haan zich nog goed. "Hij keek naar het voetbal zoals ik er ook naar kijk, dat komt natuurlijk omdat hij jaren daarvoor door ons bij Heerenveen is gevormd. Hij wil het publiek vermaken, daar begint alles mee. Attractief voetballen, met passie."

"Dat hoort bij Johnny, dat vindt hij heel belangrijk. Zichtbaar je stinkende best doen, of je nou wint of verliest. Nu moet hij het laten zien bij het eerste elftal. De laatste jaren zijn er vaak mensen van buitenaf aangesteld als trainer, dat is niet altijd even succesvol geweest. Johnny kent de club door en door, hij is een echte Heerenveen-man. Ik hoop dat het hem gaat lukken", besluit De Haan.

]]>
Fri, 14 Jun 2019 14:44:00 +0200
OVERZICHT | Het programma van SC Heerenveen in seizoen 2019/2020 https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/233767/overzicht-het-programma-van-sc-heerenveen-in-seizoen-20192020 https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/233767/overzicht-het-programma-van-sc-heerenveen-in-seizoen-20192020 Volgens het conceptprogramma voor seizoen 2019/2020 begint SC Heerenveen met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op zondag 4 augustus. De Friezen eindigen het seizoen op zondag 10 mei (net als afgelopen seizoen) in Utrecht met een uitwedstrijd.

Zoals het nu lijkt, worden er negen thuiswedstrijden op de geliefde zaterdagavond afgewerkt in het Abe Lenstra Stadion. De eerste topwedstrijd staat direct gepland voor de tweede speelronde tegen Feyenoord (thuis) en daarna volgt Ajax (uit) in de zesde speelronde.

Het volledige overzicht:

Zondag 4 augustus: Heracles Almelo - SC Heerenveen (12:15)
Zondag 11 augustus: SC Heerenveen - Feyenoord (14:30)
Zaterdag 17 augustus: FC Emmen - SC Heerenveen (20:45)
Zaterdag 24 augustus: SC Heerenveen - FC Twente (20:45)
Zaterdag 31 augustus: SC Heerenveen - Fortuna Sittard (18:30)

Zaterdag 14 september: Ajax - SC Heerenveen (20:45)
Zondag 22 september: SC Heerenveen - FC Utrecht (20:00)
Vrijdag 27 september: VVV-Venlo - SC Heerenveen (20:00)

Zaterdag 5 oktober: SC Heerenveen - PEC Zwolle (20:45)
Zaterdag 19 oktober: AZ - SC Heerenveen (18:30)
Zondag 27 oktober: SC Heerenveen - FC Groningen (12:15)

Zondag 3 november: ADO Den Haag - SC Heerenveen (20:00
Zaterdag 9 november: SC Heerenveen - Sparta Rotterdam (18:30)
Zaterdag 23 november: PSV - SC Heerenveen (18:30)
Vrijdag 29 november: SC Heerenveen - Vitesse (20:00)

Zondag 8 december: RKC Waalwijk - SC Heerenveen (14:30)
Vrijdag 13 december: SC Heerenveen - Willem II (20:00)
Zaterdag 21 december: SC Heerenveen - Heracles Almelo (18:30)

WINTERSTOP

Zaterdag 18 januari: Feyenoord - SC Heerenveen (19:45)
Zaterdag 25 januari: SC Heerenveen - AZ (18:30)

Zondag 2 februari: Fortuna Sittard - SC Heerenveen (14:30)
Zaterdag 8 februari: SC Heerenveen - VVV-Venlo (19:45)
Zondag 16 februari: Vitesse - SC Heerenveen (14:30)
Zondag 23 februari: SC Heerenveen - ADO Den Haag (16:45
Zaterdag 29 februari: FC Twente - SC Heerenveen (20:45)

Zaterdag 7 maart: SC Heerenveen - Ajax (19:45)
Zaterdag 14 maart: Willem II - SC Heerenveen (18:30)
Zaterdag 21 maart: SC Heerenveen - RKC Waalwijk (20:45)

Zaterdag 4 april: Sparta Rotterdam - SC Heerenveen (18:30)
Vrijdag 10 april: FC Groningen - SC Heerenveen (20:00)
Woensdag 22 april: SC Heerenveen - FC Emmen (20:45)
Zaterdag 25 april: PEC Zwolle - SC Heerenveen (20:45)

Zondag 3 mei: SC Heerenveen - PSV (14:30)
Zondag 10 mei: FC Utrecht - SC Heerenveen (14:30)

]]>
Fri, 14 Jun 2019 13:11:00 +0200
'Programma lekt uit: SC Heerenveen begint seizoen met uitduel' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/233757/programma-lekt-uit-sc-heerenveen-begint-seizoen-met-uitduel https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/233757/programma-lekt-uit-sc-heerenveen-begint-seizoen-met-uitduel Het conceptprogramma voor het nieuwe voetbalseizoen is uitgelekt, zo blijkt via een foto en document op social media. SC Heerenveen lijkt de Eredivisie op zondag 4 augustus te beginnen met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo om 12:15 uur. 

Bovendien wil de KNVB ook gaan 'experimenteren' met een nieuwe speeltijd. Het lijkt er op dat er komend seizoen ook diverse wedstrijden op zondagavond om 20:00 uur gespeeld zullen worden. Het volledige programma is via deze link te bekijken. 

SC Heerenveen krijgt op zondag 11 augustus (aanvang: 14.30 uur) Feyenoord op bezoek, terwijl een week later de uitwedstrijd tegen FC Emmen op het programma staat. Het duel begint op zaterdag 17 augustus om 20:45 uur. 

]]>
Fri, 14 Jun 2019 11:54:00 +0200