Nieuws - FeanOnline.nl - SC Heerenveen Nieuws https://www.feanonline.nl/rss/nieuws FeanOnline Olde Riekerink: ''Punten halen we op mentaliteit, maar voetballend kan het beter'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/184555/olde-riekerink-punten-halen-we-op-mentaliteit-maar-voetballend-kan-het-beter https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/184555/olde-riekerink-punten-halen-we-op-mentaliteit-maar-voetballend-kan-het-beter Vitesse was afgelopen weekend niet blij met 'maar' één punt in de wedstrijd tegen Heerenveen. De Arnhemmers maakten kort voor tijd pas de gelijkmaker, maar waren niet tevreden.

''Aan de ene kant kan ik me dat wel voorstellen, maar uiteindelijk gaat het om doelpunten. Zij maakten vrij laat een doelpunt dus voor ons is leven met een gelijkspel ook lastiger. Maar als je het wedstrijdbeeld ziet kan ik leven met een gelijkspel'', vertelt Jan Olde Riekerink bij Omrop Fryslân.

''Tijdens de wedstrijd heb ik me wel de vraag gesteld of we de drie punten konden behouden. Maar zij scoorden niet, dus dan heb je van die wedstrijden dat je denkt; zij scoren niet, dus laten we met zijn allen proberen om die drie punten over de streep te trekken. De conclusie is dat we de punten halen op mentaliteit, maar het voetballend beter kan'', besluit Olde Riekerink. 

 

]]>
Mon, 20 Aug 2018 22:26:00 +0200
''Ik denk dat je tegen zo'n ploeg wel blij mag zijn met één punt'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/184546/ik-denk-dat-je-tegen-zon-ploeg-wel-blij-mag-zijn-met-een-punt https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/184546/ik-denk-dat-je-tegen-zon-ploeg-wel-blij-mag-zijn-met-een-punt Heerenveen speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen Vitesse. Met vier punten uit twee wedstrijden is doelpuntenmaker Michel Vlap tevreden.

“Ik had er eigenlijk wel een goed gevoel bij dat we de drie punten gingen pakken”, begint Vlap tegenover Omrop Fryslân. “Maar dan zie je toch de individuele kwaliteiten van Tim Matavz. Die bal kopt hij geweldig binnen, maar voor ons is het zuur dat hij hem net onderkant lat binnen kopt.”

“Omdat je er zo dichtbij was is er natuurlijk altijd een soort van ontevredenheid, maar ik denk dat je tegen zo'n ploeg wel blij mag zijn met één punt.”, vervolgt de Fries. “We hebben nu twee wedstrijden gespeeld en vier punten en ik denk dat je daar tevreden mee mag zijn.”

Ook Vlap scoorde met een kopbal uit een voorzet van Kik Pierie en de vergelijking met Matavz wordt dan al snel gemaakt door de journalist. “Nou.. dat weet ik niet”, lacht Vlap. “Deze moest erin. Het was een fantastische bal van Kik en dan moet je hem binnenkoppen. Dat deed ik gelukkig”, aldus de middenvelder.

]]>
Mon, 20 Aug 2018 21:49:00 +0200
Jong Heerenveen wint derby overtuigend van Cambuur https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/184557/jong-heerenveen-wint-derby-overtuigend-van-cambuur https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/184557/jong-heerenveen-wint-derby-overtuigend-van-cambuur Voor Jong sc Heerenveen is het seizoen goed begonnen. In de derby tegen Cambuur werd er met 2-4 gewonnen.

De wedstrijd begon echter niet goed voor de beloften van Heerenveen. In de 18e minuut was het Issa Kallon die voor de 1-0 van Cambuur tekende. Heerenveen antwoordde goed en in de 27ste minuut was het alweer 1-1 door een doelpunt van Jan Ras. In het slot van de eerste helft kreeg Heerenveen nog twee goede kansen, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft kwam Heerenveen wel goed uit de startblokken. Na vijf minuten gespeeld te hebben was het Pelle van Amersfoort die de 1-2 binnenschoot. Zeven minuten later was het opnieuw Van Amersfoort die met zijn tweede van de dag de 1-3 maakte. In de 70ste minuut werd de wedstrijd helemaal beslist en was het Jordy Bruijn die een strafschop binnenschoot. Cambuur deed met 10 man nog één keer wat terug. In de 72ste minuut werd het door een eigen doelpunt van Julius Magnusson 2-4.

Opstelling Jong Heerenveen: Bednarek; Oliekan, Drkusic, Magnusson (C), Beuker, Rienstra, Rojas, Ras, Van Amersfoort, Bruijn, Iredale.

]]>
Mon, 20 Aug 2018 20:53:00 +0200
''Iedereen weet hoe belangrijk Stijn voor ons is, hij is onze leider'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184360/iedereen-weet-hoe-belangrijk-stijn-voor-ons-is-hij-is-onze-leider https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184360/iedereen-weet-hoe-belangrijk-stijn-voor-ons-is-hij-is-onze-leider SC Heerenveen speelde zondagmiddag in het Abe Lenstra Stadion met 1-1 gelijk tegen Vitesse en Warner Hahn kampte na afloop met gemengde gevoelens. Hij speelde een geweldige wedstrijd, maar kreeg in de tweede helft alsnog een kopbal van Tim Matavz om de oren. 

"Oké, misschien is het voetballend nu wat minder dan de vorige jaren. So be it. Maar iedereen werkt keihard voor elkaar", legt hij uit in gesprek met De Telegraaf. "Daniel (Høegh, red.) haalde vorige week een bal van de doellijn. Tegen Vitesse deed ik dat. Als je vervolgens de reactie van de jongens ziet, dan weet je dat je er staat als team. Dát is de basis om goed te gaan voetballen", benadrukt Hahn. 

"We waren tegen Vitesse misschien niet zo goed", beseft hij. "Maar dat betekent niet dat we volgende week de pannen niet van het dak kunnen spelen. We zijn pas twee wedstrijden onderweg. Vorig seizoen hadden we ervaren jongens als Reza Ghoochannejhad en Stijn Schaars. Reza is vertrokken, Stijn zit nog steeds niet bij de groep. Iedereen weet hoe belangrijk Stijn voor ons is", aldus Hahn. 

"Hij is onze leider. Die rol probeer ik, met andere jongens, nu op me te nemen. Maar Stijn brengt ook energie in dit team", vertelt de sluitpost. "Al gaat dat met deze groep ook niet slecht, hoor. We werken hard, maar zijn nog jong. We moeten nog een hoop leren en verbeteren. Maar weet je wat het mooie aan een jonge ploeg is? Dat kan heel snel gebeuren", besluit Hahn optimistisch. 

]]>
Mon, 20 Aug 2018 20:41:00 +0200
Rechtsback Woudenberg maakt indruk: ''Hij heeft het geweldig gedaan'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184355/rechtsback-woudenberg-maakt-indruk-hij-heeft-het-geweldig-gedaan https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184355/rechtsback-woudenberg-maakt-indruk-hij-heeft-het-geweldig-gedaan SC Heerenveen speelde zondagmiddag in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Vitesse. De Friezen kwamen nog wel op voorsprong door een doelpunt van Michel Vlap, maar Tim Matavz nam in de slotfase de gelijkmaker voor zijn rekening.

Trainer Jan Olde Riekerink kampte na afloop met gemengde gevoelens."Het voetbal is nog niet zoals ik het graag wil", legt hij uit. "Maar wat betreft de mentaliteit ben ik tevreden. Ik denk dat we op basis daarvan ook de eerste vier punten hebben gepakt. Maar voetballend moet het nog beter", beseft de coach. 

"De eerste twee wedstrijden zit er toch wel wat druk op", vervolgt Olde Riekerink in gesprek met het Friesch Dagblad. "Je wilt graag goed starten en een aantal punten bij elkaar sprokkelen. PEC Zwolle-uit was een goede overwinning en tegen een goed Vitesse hebben we nu een punt gepakt", constateert hij.

De oefenmeester was blij met de inbreng van Lucas Woudenberg, die - door het ontbreken van Floranus en Schmidt - als rechtsback moest spelen. "Hij heeft het geweldig gedaan. maar we moesten hem wel eerst overtuigen dat dit het beste was voor het team", besluit Olde Riekerink realistisch. 

]]>
Mon, 20 Aug 2018 19:58:00 +0200
Lof voor Hahn: ''Heerlijk als je zo'n keeper achter je hebt staan'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184366/lof-voor-hahn-heerlijk-als-je-zon-keeper-achter-je-hebt-staan https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184366/lof-voor-hahn-heerlijk-als-je-zon-keeper-achter-je-hebt-staan SC Heerenveen speelde zondagmiddag in het Abe Lenstra Stadion met 1-1 gelijk tegen Vitesse en Michel Vlap zette de Friezen in de eerste helft op voorsprong. De aanvallende middenvelder kampte na afloop dan ook met gemengde gevoelens. 

"We konden de drie punten ruiken en dan krijg je 'm toch nog om de oren", blikt hij terug in gesprek met De Telegraaf. "Natuurlijk is het klote dat je vlak voor tijd die goal nog tegen krijgt. Maar daarvoor hadden we het geluk wel aan onze kant. Bovendien keepte Warner fantastisch", beseft Vlap.

"Het is heerlijk als je zo'n keeper achter je hebt staan. Met een punt mogen we dan ook tevreden zijn", beseft hij. "Vitesse heeft gewoon een hartstikke goede ploeg, met veel individuele kwaliteiten. Dat zag je wel bij het doelpunt van Matavz. De tweede helft, dat was van onze kant vooral strijden", aldus Vlap.

"Dat deden we goed, dat hebben we ook voor elkaar over. We kwamen alleen niet onder de druk van Vitesse vandaan. Vitesse ging natuurlijk volle bak vooruit, maar het lag ook aan onszelf. We hadden toch het idee: nu moeten we geen risico nemen. Terwijl je dat soms natuurlijk juist wél moet doen. Ook als we onder druk staan moeten we schijt hebben en op het veld laten zien wat we goed kunnen: voetballen."

]]>
Mon, 20 Aug 2018 19:16:00 +0200
VIDEO | LIVE: Jong Heerenveen met Rienstra in de basis tegen Cambuur https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/184530/video-live-jong-heerenveen-met-rienstra-in-de-basis-tegen-cambuur https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/184530/video-live-jong-heerenveen-met-rienstra-in-de-basis-tegen-cambuur Voor de beloften van sc Heerenveen begint de competitie vandaag met een derby tegen de beloften van Cambuur. De wedstrijd begint om 18:30

Vandaag is de opening van het nieuwe seizoen in de Reservecompetitie Poule A. De talenten van Heerenveen starten gelijk met de derby. Andere teams in de competitie zijn FC Twente, FC Emmen, NEC, PEC Zwolle, Heracles Almelo, Achilles’29, Go Ahead Eagles en De Graafschap.

Opstelling Jong Heerenveen: Bednarek; Oliekan, Drkusic, Magnusson (C), Beuker, Rienstra, Rojas, Ras, Van Amersfoort, Bruijn, Iredale.

Opstelling Jong Cambuur: Bos, Van Deelen, Kallon, Mathieu, Calor, Rossi, Claver, Van den Beemt (C), Ahidar, Akhamrane, Van den Berg.

]]>
Mon, 20 Aug 2018 18:24:00 +0200
Eisenga baalt: ''We moeten elkaar nu niet de zwartepiet toespelen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/184465/eisenga-baalt-we-moeten-elkaar-nu-niet-de-zwartepiet-toespelen https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/184465/eisenga-baalt-we-moeten-elkaar-nu-niet-de-zwartepiet-toespelen De stewards van SC Heerenveen hebben met een boycot gedreigd in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Luuc Eisenga baalt dat het statement van de Friezen over het zogeheten spandoek-incident kwaad bloed heeft gezet. 

"Dit kan nooit de bedoeling zijn geweest", reageert de bestuurder op de website van de Leeuwarder Courant. "Heerenveen is een club die gedragen wordt door vrijwilligers. Wij staan vierkant achter onze stewards. Eerst moet de emotie uit de discussie", constateert Eisenga. 

"Dan moeten we een beeld krijgen van wat er daadwerkelijk is gebeurd", vervolgt hij. "We moeten elkaar nu niet de zwartepiet toespelen, maar kijken hoe we zoiets in het vervolg kunnen voorkomen. We gaan hier de komende tijd over spreken. We komen hier wel uit", besluit Eisenga hoopvol. 

]]>
Mon, 20 Aug 2018 17:22:00 +0200
Stewards SC Heerenveen woedend: ''Ze verdoezelen de waarheid nu'' https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/184456/stewards-sc-heerenveen-woedend-ze-verdoezelen-de-waarheid-nu https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/184456/stewards-sc-heerenveen-woedend-ze-verdoezelen-de-waarheid-nu De stewards van SC Heerenveen dreigen met een boycot in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, zo weet de Leeuwarder Courant te melden. Ze zijn verbolgen over het statement dat de Friezen naar buiten hebben gebracht over het zogeheten spandoek-incident. 

"Je wilt niet weten wat wij over ons heen krijgen op social media”, laten de teleurgestelde stewards maandagmiddag weten. "Het spandoek moest in opdracht van de commandoruimte worden verwijderd. Elke steward die zondag met een oortje rondliep kan dit beamen", vertelt men. 

"Heerenveen beseft niet dat, doordat ze nu de waarheid verdoezelen, elke steward door hun eigen supporters kan worden aangevallen", vervolgen de stewards. "Het is te hopen dat Luuc het boetekleed aantrekt. Anders is elke steward zondag het pispaaltje.”

SC Heerenveen neemt het aankomende zondag in het Abe Lenstra Stadion op tegen Feyenoord en normaal gesproken is er dan juist een 'dubbele bezetting' qua stewards. Daarnaast worden er extra beveiligers ingehuurd tegen de club uit Rotterdam.

]]>
Mon, 20 Aug 2018 16:40:00 +0200
Warm onthaal voor Beerens in Heerenveen: ''Leuk om even te dollen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/184395/warm-onthaal-voor-beerens-in-heerenveen-leuk-om-even-te-dollen https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/184395/warm-onthaal-voor-beerens-in-heerenveen-leuk-om-even-te-dollen Er is veel veranderd sinds Roy Beerens in 2011 SC Heerenveen verruilde voor AZ. De 30-jarige vleugelspeler speelde daarna enkele jaren in Engeland en Duitsland en keerde zondagmiddag voor het eerst sinds 3 augustus 2013 terug in het Abe Lenstra Stadion.

Voorafgaand aan het duel trof Beerens in fysiotherapeut Erik ten Voorde, teammanager Herman van Dijk en groundsman Henk Schreuder enkele oude bekenden. "Er is natuurlijk veel veranderd, maar het stadion en de supporters blijven. Net als de clubmensen. Dat is mooi", vertelt Beerens in gesprek met De Gelderlander.

"Voor de wedstrijd kwam ik de man van het veld (Henk Schreuder, red.) tegen. Dan is het leuk om even te dollen. Ik zei direct dat het veld er weer niet lekker bij lag. Werd hij gek. Dat veld is heilig voor hem", lacht Beerens, die zondagmiddag met een assist op Tim Matavz een belangrijke aandeel had in het 1-1 gelijkspel.

"Ik hield vertrouwen dat we zouden scoren", zei Beerens. "Ik heb misschien wel vijftien ballen voor de goal geslingerd. Tim en een paar anderen maakten de makkelijkste kansen niet af, maar de moeilijkste maakte hij wel. Het bewijs dat hij een geweldige spits is. Hij kopt hem fantastisch binnen. Ik kan zoiets niet."

Beerens werd vervolgens in de 88e minuut van het veld gehaald door Vitesse-trainer Leonid Slutskiy. Dat de supporters de bekerheld van 2009 nog niet vergeten was, bleek uit het massale applaus dat van de tribunes van het Abe Lenstra Stadion klonk.

]]>
Mon, 20 Aug 2018 16:15:00 +0200
SC Heerenveen op rapport: Hahn verantwoordelijk voor het punt https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184320/sc-heerenveen-op-rapport-hahn-verantwoordelijk-voor-het-punt https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184320/sc-heerenveen-op-rapport-hahn-verantwoordelijk-voor-het-punt Na afloop van SC Heerenveen - Vitesse (1-1) waren de fans in het Abe Lenstra Stadion het eenduidig eens over de Man of the Match: Warner Hahn. Ook in de landelijke media wordt het optreden van de 26-jarige sluitpost breed uitgemeten.

Volgens het Algemeen Dagblad verdiende het optreden van Hahn een 8, maar was VVV-doelman Lars Unnerstall (8,5) nét even iets beter in de afgelopen speelronde. Desondanks was Hahn wel de Man of the Match: "De goalie keerde tegen Vitesse inzetten van Bryan Linssen, Jake Clarke-Salter en Roy Beerens en was zodoende verantwoordelijk voor het punt dat Heerenveen overhield aan het duel."

Ook Voetbal International gaf Hahn met een 7 het hoogste cijfer van alle SC Heerenveen-spelers. Volgens het weekblad vielen daar tegenover vooral Lucas Woudenberg en Arber Zeneli (beiden 5,5) uit de toon. De Zweed viel tegen Vitesse op door zijn afwezigheid en werd na een uur vervangen.

De statistieken van WhoScored tonen een vergelijkbaar beeld maar laten zien dat naast Hahn (7,1) vooral doelpuntenmaker Michel Vlap (7,7) een uitstekende wedstrijd speelde. Ook centrumverdediger Daniel Høegh (7,3) legde weer een uitstekende pot op de mat.

Cijfers Algemeen Dagblad: Hahn 8; Woudenberg 5,5, Høegh 6,5, Bulthuis 6,5, Pierie 6; Kobayashi 7, Kongolo 6, Vlap 6,5 (80. Van Amersfoort); Zeneli 5,5 (60. Rienstra), Lammers 6, Mihajlovic 6 (74. Bruijn).

Cijfers Voetbal International: Hahn 7,5; Woudenberg 5,5, Høegh 6,5, Bulthuis 6, Pierie 6; Kobayashi 6,5, Kongolo 5,5, Vlap 6,5 (80' Van Amersfoort); Zeneli 6 (59' Rienstra 6), Lammers 6,5, Mihajlovic 6 (74' Bruijn -).

Cijfers WhoScored: Hahn 7,1; Woudenberg 6,4, Høegh 7,3, Bulthuis 6,6, Pierie 6,9; Kobayashi 6,8, Vlap 7,7 (80' Van Amersfoort), Kongolo 6,9; Mihajlovic 6,5 (74' Bruijn), Lammers 6,6, Zeneli 6,5 (58' Rienstra 6,3).

]]>
Mon, 20 Aug 2018 15:22:00 +0200
Natafelen met Marcel | Vroege signalen van een Olde Riekerink-effect https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184417/natafelen-met-marcel-vroege-signalen-van-een-olde-riekerink-effect https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184417/natafelen-met-marcel-vroege-signalen-van-een-olde-riekerink-effect Na de zwaarbevochten overwinning op PEC Zwolle was er voorafgaand aan het duel met Vitesse vooral de vraag of de heren voetballers 'het' opnieuw konden opbrengen. Het antwoord was een helder 'Ja!'. Opnieuw streden de 'Friezen' tot het bittere einde - ditmaal met een punt tot gevolg.

Een scorebordjournalist zou misschien vraagtekens zetten bij de late tegengoal van Vitesse maar de vorig seizoen niet al te verwende supporters wisten dat het een gewonnen punt was. De thuisploeg kon zeker in de tweede helft aanvallend weinig meer brengen en zag dat Vitesse het duel domineerde. Maar punten weggeven? No way.

Vorig jaar zorgde een gebrek aan onverzettelijkheid er vaak voor dat er in de slotfase werd verloren, nu zorgt een gezonde portie aggressiviteit ervoor dat Vitesse niet met de volle buit aan de haal ging. Is het te vroeg om te spreken van een Olde Riekerink-effect?

Tien keer mis:

1. In de openingsfase zat Warner hahn er één keertje naast maar gelukkig kopte Bryan Linssen de bal over de lat. Het had een valse start kunnen zijn maar gelukkig maakte de doelman zijn 'fout' in de rest van de wedstrijd meer dan goed!

2. Waarom geven scheidsrechters zo makkelijk een vrije trap als een verdediger de bal afschermt, plots blijft stilstaan en zich dan laat vallen na een mini-duwtje? Scheidsrechter Mulder trapte opzichtig in de valpartij van Büttner - tot verbazing van Pelle van Amersfoort tot het publiek aan de lange zijde.

3. Zo'n applaus in de twaalfde minuut voor 'een ieder die ons is ontvallen' is maar weinig waard als vervolgens een eerbetoon aan overleden supporter (50 jaar fan!) wordt weggegrist door stewards. Dan rest je als club alleen schaamte en is een diep gemeend excuses alleen maar op zijn plaats.

4. Wat is er aan de hand met Arber Zeneli? Vorig weekend was hij nog de uitblinker tegen PEC maar gistermiddag deed hij alleen op het wedstrijdformulier mee. Niet voor niets werd hij al na een uur gewisseld voor Ben Rienstra, die het overigens niet heel veel beter deed.

5. Een echte misser is het niet, want je moet in eerste instantie wel op goal schieten om te kunnen missen. Sam Lammers kwam daartoe in twee wedstrijden nog niet en dat is voor een spits wel een 'misser' op zich. Dat voor trainer Olde Riekerink zeker een puntje van zorg.

6. Op social media werd druk gespeculeerd over een transfer van Doke Schmidt naar ADO en tegelijkertijd over de komst van Derrick Luckassen naar Heerenveen. Eén iemand roept wat, de ander herhaalt het in andere woorden en het is een 'gerucht'. Geloof niet alles wat je leest.

7. De kans voor Lucas Woudenberg in de allerlaatste minuut was niet de grootste van de wedstrijd, maar had beter ingeschoten worden dan zijn poging door het midden. Maar goed, misschien verwacht ik ook wel teveel voor een linksback die noodgedwongen aan de rechterkant moest spelen.

8. Uit de subcategorie 'bijna mis': de tackle van Jake Clarke-Salter op Jordy Bruijn. Het leek op de bal maar de Vitessenaar nam Bruijn wel degelijk mee. Een penalty was het gezien de plek van de overtreding sowieso niet geweest, maar een 100% tackle op de bal was het ook niet.

9. Vanwege het Europa League-voetbal van Vitesse was het niet anders mogelijk, maar thuiswedstrijden van SC Heerenveen horen natuurlijk op de zaterdagavond en niet zondagmiddag. Of moet ik zondagavond stellen, want daar komt het met een aanvangstijd van 16:45 uur feitelijk wel op neer.

10. Het godgeklaag van enkele mensen op deze site. Kritiek is prima, maar alleen maar negatieve reacties plaatsen zonder enige vorm van realiteit of oplossingsgerichtheid dragen alleen maar bij aan nog meer negativiteit. Be the change you wish to see in this world. (Mahatma Gandhi).

Tien keer raak:

1. Michééééél Vlap! Wat een heerlijke voorzet van Kik Pierie en lekker overtuigend binnengekopt door Vlap. Een goal die u werd aangeboden door de jeugdopleiding van SC Heerenveen (via HielkeSCH).

2. Warner Hahn. Niet alleen op het veld maar ook daarbuiten een speler met een enorme positieve invloed op het team. Tegen Vitesse hield hij ons met een paar uitstekende reddingen op de been. Welcome back, Warner!

3. Heerenveen speelde niet zijn beste wedstrijd maar vocht tot het bittere eind voor een resultaat. Met zo'n mentaliteit en resultaatgerichtheid kan het niet anders dat de supporters hun weg naar het Abe Lenstra Stadion weer terug gaan vinden.

4. Slutskiy zal het niet als publiekswissel hebben bedoeld maar die kwam er alsnog toen bekerheld Roy Beerens het veld verliet in de 88e minuut. Een mooi gebaar, die door Beerens welkom in ontvangst werd genomen. Nogmaals dank, Roy!

5. Je kan veel van Matavz vinden, zeker na die elleboogstoot tegen Dumfries vorig seizoen, maar de manier waarop hij de 1-1 binnenkopte was wel weer indrukwekkend. De uitblinkende Hahn had op deze inzet geen antwoord.

6. Nemanja Mihahjlovic kende een moeilijke start maar lijkt zich nu te gaan ontbloemen tot een gevaarlijke vleugelspeler. Het vanaf links naar binnen trekken is wat voorspelbaar, maar zorgde tegen Vitesse regelmatig voor gevaar. Op naar meer!

7. Het is nog te vroeg om het een Olde Riekerink-effect te noemen maar de strijdlust van het team is een waar lust voor het oog. Dit team heeft niet de beste spelers (zoals we vorig seizoen gezien hebben) en moet dat gedeeltelijk compenseren met inzet. Dat is nu al een grote plus ten opzichte van Streppel.

8. Vorig seizoen verloren we uit bij Zwolle met 3-2 en verloren we thuis van Vitesse met 0-4. Dat betekent dat we nu al vier punten voorlopen op het schema van vorig jaar. Gelet op de thuisnederlaag tegen Feyenoord vorig jaar, kunnen we dus zondag alleen maar winnen!

9. De wedstrijdspanning was bij vlagen niet te houden, maar is tegelijkertijd de reden waarom ik zo van voetbal houd. Daar kom je voor naar het stadion en daarom verdienen alle spelers op het veld een groot compliment.

10. Op de een of andere manier wordt Jordy Bruijn nooit écht serieus genomen als basisspeler, maar iedere keer als hij in het veld komt als invaller gebeurt er wat. Hij schuwt het duel niet, jaagt lekker fel door en versierde bijna een strafschop. Ga zo door!

Marcel Koppers

]]>
Mon, 20 Aug 2018 14:36:00 +0200
VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen speelt gelijk tegen Vitesse (1-1) https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184254/video-samenvatting-sc-heerenveen-speelt-gelijk-tegen-vitesse-1-1 https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184254/video-samenvatting-sc-heerenveen-speelt-gelijk-tegen-vitesse-1-1 SC Heerenveen heeft zondagmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Vitesse. Ondanks een groot veldoverwicht van de bezoekers kwamen de Friezen in de eerste helft op voorsprong via Michel Vlap. Tien minuten voor tijd wist Tim Matavz alsnog een punt te redden voor zijn ploeg.

Bij Heerenveen begon aanwinst Ben Rienstra op de bank. Jan Olde Riekerink gaf de voorkeur aan Rodney Kongolo die een prima wedstrijd speelde. De Friezen moesten echter wel toestaan dat Vitesse over de gehele wedstrijd veruit het meeste balbezit had. 

Toch was het Heerenveen dat na 26 minuten spelen op voorsprong kwam. Kik Pierie kon met een uitgemeten voorzet Vlap vinden, die vervolgen perfect binnen kon koppen: 1-0. Vitesse ging direct op zoek naar de gelijkmaker en Warner Hahn wist enkele doelpogingen onschadelijk te maken. Onder meer een knappe inzet van Roy Beerens was prooi voor de doelman van SC Heerenveen.

Na rust bleef Vitesse druk zetten en de thuisploeg kwam amper van de eigen helft af. Beerens wist een enorme kopkans te missen op aangeven van Bryan Linssen en Matavz raakte de paal na een voorzet van Alexander Büttner. 

Het inbrengen van Rienstra voor Arber Zeneli deed het spelbeeld niet veranderen. Tien minuten voor tijd wist Vitesse dan ook te gelijkmaker te scoren. Matavz kopte de bal op aangeven van Beerens in de verre hoek buiten bereik van Hahn: 1-1. Daarmee stond ook de eindstand op het scorebord. 

]]>
Mon, 20 Aug 2018 13:40:00 +0200
Matavz baalt: ''Het is ongelofelijk dat wij hier niet hebben gewonnen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184345/matavz-baalt-het-is-ongelofelijk-dat-wij-hier-niet-hebben-gewonnen https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184345/matavz-baalt-het-is-ongelofelijk-dat-wij-hier-niet-hebben-gewonnen SC Heerenveen speelde zondagmiddag in het Abe Lenstra Stadion met 1-1 gelijk tegen Vitesse en Tim Matavz nam uiteindelijk de gelijkmaker voor zijn rekening. De Sloveense centrumspits baalde desondanks van het resultaat. 

"Het is ongelofelijk dat wij hier niet hebben gewonnen", blikt hij terug in gesprek met De Telegraaf. "Zoveel kansen. Dit zorgt voor een bittere nasmaak, hoor. Ik voel vreugde om de goal, maar teleurstelling om het resultaat", aldus Matavz, die aan de lopende band scoort bij de club uit Arnhem.

Technisch directeur Marc van Hintum wil de aanvaller dan ook niet meer laten gaan. "Ik mag niet weg? De transferwindow is al gesloten? Nou, dan blijf ik dus lekker bij Vitesse", vervolgt hij realistisch. "Het is wel heldere taal van de directeur", besluit Matavz nuchter. 

]]>
Mon, 20 Aug 2018 12:59:00 +0200
''Het is niet eenvoudig, want veel clubs hebben interesse in Ødegaard'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184367/het-is-niet-eenvoudig-want-veel-clubs-hebben-interesse-in-odegaard https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184367/het-is-niet-eenvoudig-want-veel-clubs-hebben-interesse-in-odegaard SC Heerenveen speelde zondagmiddag in eigen huis tegen Vitesse en de club uit Arnhem hoopt zich nog altijd te versterken met Martin Ødegaard. De club uit Arnhem verwacht (begin) deze week uitsluitsel van de Spaanse grootmacht. 

"De komende dagen zullen we weer contact hebben", vertelt technisch directeur Marc van Hintum in gesprek met De Telegraaf. "Het is niet eenvoudig, want er zijn veel clubs die interesse in hem hebben, maar we hopen hem nog steeds naar Vitesse te kunnen halen", erkent hij. 

De bestuurder wil 'goudhaantje' Tim Matavz niet laten gaan. "Een vertrek is onbespreekbaar", bevestigt hij. "Zelfs als er heel grote bedragen worden geboden, moet je je afvragen of je daarop moet ingaan, want waar haal je nu nog een spits met deze kwaliteiten vandaan en wat zou die dan weer moeten kosten?"

]]>
Mon, 20 Aug 2018 12:02:00 +0200
Woudenberg: ''Het was de eerste keer dat ik rechtsback moest spelen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184350/woudenberg-het-was-de-eerste-keer-dat-ik-rechtsback-moest-spelen https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184350/woudenberg-het-was-de-eerste-keer-dat-ik-rechtsback-moest-spelen SC Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink kon zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse geen beroep doen op de vleugelverdedigers Sherel Floranus en Doke Schmidt. Daardoor begon Lucas Woudenberg ineens als basisspeler aan de rechterkant. 

"Ik was bij mezelf wel even nagegaan wat er kon gebeuren als Schmidt onverhoopt niet kon spelen", vertelt hij in gesprek met het Friesch Dagblad. "Ik kwam tot de conclusie dat de trainer een aantal dingen kon doen en in een gekke bui en de uiterste nood mij daar ook neer kon zetten”, aldus Woudenberg.

"Toen ik op de club kwam hoorde ik dat Schmidt twijfelachtig was en toen werd ik door de trainer naar boven geroepen", blikt hij terug. "Het was de eerste keer dat ik op de rechtsback moest spelen. Iedereen zegt wel dat het hetzelfde is, maar je staat precies aan de andere kant en alles gaat in spiegelbeeld.”

Woudenberg hield zich aardig staande tegenover Vitesse-aanvaller Bryan Linssen. "Het is toch een van de gevaarlijkste mensen aan de kant van Vitesse en ik denk dat ik tevreden kan zijn", erkent hij. "Als de trainer je nodig heeft, dan moet je er staan. Het liefst op links, maar ook op rechts", besluit Woudenberg. 

]]>
Mon, 20 Aug 2018 11:11:00 +0200
SC Heerenveen baalt van spandoek-incident: ''Een prachtig eerbetoon'' https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/184334/sc-heerenveen-baalt-van-spandoek-incident-een-prachtig-eerbetoon https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/184334/sc-heerenveen-baalt-van-spandoek-incident-een-prachtig-eerbetoon SC Heerenveen laat maandagochtend via de officiële kanalen weten dat er vragen binnen zijn gekomen naar aanleiding van een spandoek ter herinnering aan een overleden supporter. De Friezen balen van het feit dat het spandoek tot tweemaal toe is verwijderd. 

"Eén van onze stewards lijkt, bij een zakelijke ingang van het stadion, zelfstandig de beslissing genomen te hebben om het spandoek met de tekst ‘Rust zacht Pake, vak 27, paal 8’ niet toe te laten tot het stadion", legt men uit. "Het spandoek is, volgens het bericht op Facebook, vervolgens teruggenomen van de betreffende steward en opgehangen bij vak 16."

"Daar is door andere stewards besloten dat het weg moest", vervolgt SC Heerenveen. "Hoe e.e.a. exact is verlopen wordt op dit moment uitgezocht, maar sc Heerenveen betreurt dat er zondag niet conform beleid gehandeld is. Het spandoek had namelijk gewoon mogen blijven hangen in het stadion. Sterker nog, het was een prachtig eerbetoon aan een supporter die onze club 50 jaar lang heeft gesteund!"
 
"Alleen spandoeken die discriminerend, kwetsend en/of niet bijdragen aan het sentiment van de wedstrijd, worden niet toegestaan in het Abe Lenstra stadion. Dat is het beleid van sc Heerenveen aangaande uitingen in het stadion", benadrukt men. "We hebben contact met de familie gehad en bieden via deze weg nogmaals onze welgemeende excuses aan. We wensen hen alle sterkte toe!"

]]>
Mon, 20 Aug 2018 10:20:00 +0200
'Spandoekbeleid' SC Heerenveen wekt woede bij fan: ''Het was respectloos'' https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/184317/spandoekbeleid-sc-heerenveen-wekt-woede-bij-fan-het-was-respectloos https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/184317/spandoekbeleid-sc-heerenveen-wekt-woede-bij-fan-het-was-respectloos Zondagmiddag om 16:57 uur klonk er een minuut lang applaus in het Abe Lenstra Stadion om stil te staan 'bij een ieder die ons afgelopen seizoen is ontvallen.' Het was een initiatief van SC Heerenveen richting alle supporters, maar dit bleek tijdens de wedstrijd niet voor iedereen te gelden...

Twee jonge supporters hadden ter aandenken aan hun overleden pake een spandoek gemaakt en wilden dat in het stadion ophangen. Tot twee keer toe werd het spandoek echter verwijderd door overijverige stewards - onder het motto 'dit is beleid.' Dat is althans de lezing van de betreffende fan, die het onderstaande relaas op Facebook (bron bekend bij de redactie) zette.

"Vijftig jaar lang heeft mijn pake de SC door dik en dun gesteund, helaas is hij vlak voor het begin van dit voetbalseizoen aan longkanker overleden. Zelfs tijdens zijn ziekte was hij nog aanwezig in het stadion ook al moest hij halverwege de trap even uitrusten."

"Mijn broertje en ik hadden een spandoek gemaakt met daar op: 'rust zacht pake, vak 27 paal 8' om hem een laatste eer te bewijzen bij de wedstrijd Heerenveen - Vitesse (wat nog eens extra speciaal zou zijn omdat er in de 12e minuut geklapt zou worden voor alle overleden supporters)."

"Vol enthoushiasme zijn we zondag naar het stadion toe gefietst, tot op het moment dat de steward bij ingang D mijn spandoek in beslag nam, ik was woest en heel verdrietig. Ik ben daarna naar huis gegaan met in mijn hoofd dat ik nooit weer terug zou komen in het stadion van de club die zijn trouwe supporters zo respectloos behandelt."

"Een vriend van mij heeft toen het spandoek stiekem terug gepakt en opgehangen bij vak 16, ik ben snel terug gefiest om het nog te zien. Gelukkig heeft het er nog circa 30 min mogen hangen tot dat een andere steward besloot dat dit spandoek echt niet kon en daarom voor de 2e keer mijn spandoek besloot weg te halen."

"Ik zag dit gebeuren en heb toen mijn spandoek bij de steward opgehaald met het bericht erbij dat dit respectloos was en de vraag of ze graag wilden dat het stadion nog leger werd dan dat het al was door hun trouwe supporters zo te behandelen. Het enige wat de steward kon melden was: 'Sorry dit is beleid.' Ik wist genoeg, ik heb het spandoek gepakt en ik ben naar huis gegaan."

"Ik wil SC Heerenveen graag bedanken voor het respectloos behandelen van mijn overleden pake en hun zeer supportervriendelijke beleid! Mij zie je voorlopig niet meer terug in het stadion."

Algemeen directeur Luuc Eisenga is inmiddels ook op de hoogte van het voorval, laat hij weten via Twitter. "Ik heb vernomen dat het spandoek moest worden verwijderd. Het is mij nu even niet duidelijk waarom, zeker met het verhaal als achtergrond. Inmiddels bericht verstuurd om met de familie in contact te komen."

Foto: Facebook

]]>
Mon, 20 Aug 2018 09:33:00 +0200
Vlap blij met goal: ''Hij geeft me vertrouwen en positieve energie'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/184307/vlap-blij-met-goal-hij-geeft-me-vertrouwen-en-positieve-energie https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/184307/vlap-blij-met-goal-hij-geeft-me-vertrouwen-en-positieve-energie Michel Vlap brak vorig seizoen al door onder trainer Jurgen Streppel, maar onder de nieuwe trainer Jan Olde Riekerink lijkt hij helemaal tot bloei te komen. 

De middenvelder scoorde gistermiddag de openingstreffer na een voorzet van zijn maatje Kik Pierie. De dynamische speler begon vorig seizoen sterk, maar later kwam hij toch op de bank terecht. Bij Olde Riekerink heeft hij vanaf het begin een basisplaats en dat vertrouwen betaald hij tot nu toe uit.

In gesprek met De Telegraaf beaamt de Sneker dat hij een klik heeft met de nieuwe oefenmeester. ''Ik heb een goed gevoel bij deze trainer. Hij geeft me vertrouwen en positieve energie. Dat is heel belangrijk. Ik ben ook blij dat hij me op tien neerzet, want dat is toch mijn favoriete positie.''

]]>
Mon, 20 Aug 2018 08:47:00 +0200
Kritiek op VAR: ''De verdenking van willekeur kan niet worden weggenomen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184298/kritiek-op-var-de-verdenking-van-willekeur-kan-niet-worden-weggenomen https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/184298/kritiek-op-var-de-verdenking-van-willekeur-kan-niet-worden-weggenomen De Video Assistent Referee werd met veel trots ingevoerd in de eredivisie, maar het roept op dit moment nog te veel vragen op bij spelers, supporters en de scheidsrechters zelf. 

Dat zegt Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf. Volgens hem is de interpretatie van de scheidsrechter veel te belangrijk bij de VAR. ''Intussen kan de verdenking van willekeur bij al of niet gebruik van videobeelden maar niet worden weggenomen."

"De inconsequentie van het gebruik van de VAR houdt gelijke tred met het inconsequent fluiten van het keurkorps van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. Na twee competitieronden blijft er een wereld te winnen in het nemen van consequente beslissingen door de arbitrage en het volgen van een eenduidige lijn.''

Volgens de journalist is de VAR echt een goed hulpmiddel, maar daar moet je ook goede scheidsrechters voor hebben. Driessen vraagt zich hardop af of die er wel zijn in Nederland. ''Hulp van videobeelden is prima om onkunde af en toe te maskeren, maar als je het niet ziet, houdt alles gewoon op. En omdat daarvan te vaak sprake is, mogen Van Egmond & consorten zich dat aanrekenen.''

Scheidsrechters gaan volgens hem te weinig beslissingen meer nemen, omdat ze liever wachten op een ingreep van de videoarbiter. ''Een verkeerde ontwikkeling. Om zo’n onwenselijk toekomstbeeld voor te zijn, zal de KNVB in eerste instantie betere arbiters moeten opleiden.''

]]>
Mon, 20 Aug 2018 07:56:00 +0200
'Balende' Hahn tevreden: ''Dan moet je blij zijn met een punt'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/184287/balende-hahn-tevreden-dan-moet-je-blij-zijn-met-een-punt https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/184287/balende-hahn-tevreden-dan-moet-je-blij-zijn-met-een-punt SC Heerenveen speelde gisteren gelijk tegen Vitesse en dat hadden de Friezen vooral te danken aan keeper Warner Hahn. De sluitpost pakte bijna alles, maar een kopbal van Tim Matavz vloog via het houtwerk wel de goal in. 

Hahn vertelt in De Telegraaf dat hij enorm baalde van die late gelijkmaker, nadat Michel Vlap Heerenveen op voorsprong kopte. ''Ik ben toch een beetje teleurgesteld. Als je zo veel ballen pakt, dan krijg je het gevoel: 'Er gaat vandaag niks meer in' Maar een bal die zo wordt ingekopt… Dat moest dan maar de enige manier zijn om te worden geklopt.''

Hoewel de doelman baalde van de tegentreffer, was hij wel tevreden over het resultaat. ''Als we heel realistisch naar de wedstrijd kijken, dan moet je wel blij zijn met een punt. Zij waren de bovenliggende partij en wij hadden daar niet echt een antwoord op.''

]]>
Mon, 20 Aug 2018 07:01:00 +0200
Linssen geeft compliment aan Hahn: ''Hij is gewoon een hele goede keeper'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/184277/linssen-geeft-compliment-aan-hahn-hij-is-gewoon-een-hele-goede-keeper https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/184277/linssen-geeft-compliment-aan-hahn-hij-is-gewoon-een-hele-goede-keeper Bryan Linssen was zondagmiddag erg teleurgesteld na afloop van het duel tegen Heerenveen. De aanvaller kwam met Vitesse niet verder dan een 1-1 gelijkspel. 

"Wij waren de hele wedstrijd beter dan Heerenveen", zo stelt Linssen bij de NOS. "We hebben heel veel kansen gecreëerd. Ik denk dat zij uiteindelijk blij zijn dat ze een punt halen. Wij zijn toch teleurgesteld."

De bezoekers waren wel de beter partij maar kwamen niet verder dan één doelpunt. "Goals maken ging vorige week heel erg makkelijk (5-1, winst Groningen, red.). Vandaag lukt dat alleen niet. Dat is zuur maar dat is zo.

Warner Hahn was erg belangrijk voor de Friezen. "Hij stond heel goed te keepen. Hoewel er ook ook veel ballen naast en over gingen. Maar hij is gewoon een hele goeie keeper, dat heeft hij vandaag weer bewezen. Dat gaat ten koste van ons."

]]>
Sun, 19 Aug 2018 22:56:00 +0200
LOL | Heero trolt Hans Kraay Junior in het Abe Lenstra Stadion! https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/184282/lol-heero-trolt-hans-kraay-junior-in-het-abe-lenstra-stadion https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/184282/lol-heero-trolt-hans-kraay-junior-in-het-abe-lenstra-stadion Hans Kraay junior wordt nog vaak geconfronteerd met het feit dat hij als coach zijn jasje op de grond gooide. In het Abe Lenstra Stadion moet Kraay het zondagmiddag weer ontgelden..

Heero, de mascotte van SC Heerenveen, nam de presentator van FOX Sports namelijk op de hak. Heero trok zijn jasje uit, zwaaide het in het rond en smeet het vervolgens op de grond. Kraay kon de grap wel waarderen en gaf Heero een hand. 

In 2012 gooide Kraay als coach van FC Lienden tijdens het duel tegen Achilles'29 zijn jasje op de grond. De toenmalig trainer was het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter.

]]>
Sun, 19 Aug 2018 22:15:00 +0200
Complimenten voor Vlap: ''Hij is in een heleboel facetten talentvol'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/184266/complimenten-voor-vlap-hij-is-in-een-heleboel-facetten-talentvol https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/184266/complimenten-voor-vlap-hij-is-in-een-heleboel-facetten-talentvol Jan Olde Riekerink is positief over Michel Vlap. De talentvolle middenvelder was tegen Vitesse belangrijk met een doelpunt. 

"Michel is in een heleboel facetten talentvol", aldus Olde Riekerink tegenover de NOS. "Hij is een teamspeler en een harde werker. Hij is een speler met de kwaliteit voor het middenveld", zo vind de oefenmeester. "Hij is heel vaak in beweging met de bal. Zijn grootste kwaliteit is dat hij veel bij doelpunten betrokken is."

Vlap werd na rust echter wel naar de kant gehaald. "Hij had een blessure, dat gaf hij in de rust al aan", zo stelt Ode Riekerink. "Dus we zijn zolang mogelijk doorgegaan. Uiteindelijk stopt het dan ergens. Dan moet je hem ook beschermen.

]]>
Sun, 19 Aug 2018 22:00:00 +0200
Høegh blij met punt: ''Want het was een moeilijke wedstrijd voor ons'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/184271/hoegh-blij-met-punt-want-het-was-een-moeilijke-wedstrijd-voor-ons https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/184271/hoegh-blij-met-punt-want-het-was-een-moeilijke-wedstrijd-voor-ons SC Heerenveen speelde zondag met 1-1 gelijk tegen Vitesse. Daniel Høegh, verdediger van de Friezen is niet blij met het optreden, maar beseft dat het punt wel het maximale haalbare was.

"Onze druk hebben we deze week niet goed kunnen laten zien. We hebben teveel verdedigd vandaag en dat is heel zwaar. We moeten Warner heel dankbaar zijn vandaag. Hij heeft echt heel goed gespeeld. Alle elf mannen hebben we nodig", begint Høegh tegenover FOX Sports.

Høegh is blij met het behaalde punt. "Het was een hele moeilijke wedstrijd voor ons. Wij hebben te weinig gevoetbald. Maar uiteindelijk moeten we blij zijn met een punt. Vitesse was de betere ploeg vandaag", besluit de mandekker.

]]>
Sun, 19 Aug 2018 21:28:00 +0200