Nieuws - FeanOnline.nl - SC Heerenveen Nieuws https://www.feanonline.nl/rss/nieuws FeanOnline Contractnieuws bij SC Heerenveen: ''Een win-win situatie'' https://www.feanonline.nl/nieuws/bestuur-beleid/263730/contractnieuws-bij-sc-heerenveen-een-win-win-situatie https://www.feanonline.nl/nieuws/bestuur-beleid/263730/contractnieuws-bij-sc-heerenveen-een-win-win-situatie De jarenlange samenwerking tussen Kijlstra Ambulancezorg & Personenvervoer en SC Heerenveen is wederom verlengd. Het familiebedrijf uit Drachten blijft aan als co-sponsor van de Friese club.

Dat meldt SC Heerenveen via haar officiële kanalen. Directeuren Sietze Kijlstra en Rudy Verwoert van Kijlstra Ambulancezorg & Personenvervoer zijn blij met de contractverlenging. "We dragen SC Heerenveen al jaren een warm hart toe en verbinden ons met trots aan deze mooie Friese club."

"De waarden van sc Heerenveen sluiten goed aan bij wat wij belangrijk vinden: saamhorigheid, trots en soms een tikkeltje eigenzinnig", vervolgen zij. "In die zin zijn Kijlstra en SC Heerenveen ook een goede match. Naast het co-sponsorschap staat Kijlstra tijdens wedstrijden van Heerenveen standby voor hoogwaardige ambulancezorg en kan de club altijd rekenen op professioneel vervoer. Een win-win situatie dus."

]]>
Thu, 12 Dec 2019 16:12:00 +0100
''SC Heerenveen kijkt anders naar Willem II dan in de voorbije weken'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/263705/sc-heerenveen-kijkt-anders-naar-willem-ii-dan-in-de-voorbije-weken https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/263705/sc-heerenveen-kijkt-anders-naar-willem-ii-dan-in-de-voorbije-weken Mike Trésor Ndayishimiye is dit seizoen één van de meest opvallende spelers bij het verrassend goed presterende Willem II. De Tilburgers hebben twee punten meer dan SC Heerenveen en staan vierde. Vrijdagavond komt Willem II op bezoek in het Abe Lenstra Stadion.

"Ik verwacht geen makkelijk wedstrijd, het wordt lastig", blikt Ndayishimiye vooruit in gesprek met Willem II TV. "Heerenveen heeft een goed team met goede spelers. Ze zullen alles geven, ook omdat ze thuis spelen. Maar dat doen wij ook. Ik denk dat ze wel anders naar ons kijken dan in de voorgaande weken. Wij moeten ons best doen en alles eruit halen."

Toch ziet de watervlugge buitenspeler kansen voor Willem II in Friesland. "Onze kracht is dat we altijd alles geven en in met name in de voorhoede over voldoende kwaliteit beschikken om kansen te creëren. Dan gaan we kansen krijgen en die moeten afmaken", aldus Ndayishimiye. 

]]>
Thu, 12 Dec 2019 15:09:00 +0100
Van Amersfoort dolgelukkig in Polen: ''Dan had ik je uitgelachen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/263703/van-amersfoort-dolgelukkig-in-polen-dan-had-ik-je-uitgelachen https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/263703/van-amersfoort-dolgelukkig-in-polen-dan-had-ik-je-uitgelachen Het was een transfer die maar weinigen aan zagen komen: die van Pelle van Amersfoort. Afgelopen zomer vertrok de 23-jarige aanvallende middenvelder bij SC Heerenveen en streek hij neer in Polen, bij Cracovia Kraków. 

"Ook familie en vrienden reageerden nogal verrast. 'Oh, Polen… Wat ga je daar doen dan? Weet je het wel zeker?'", zegt Van Amersfoort in gesprek met Voetbal International. "Voor mezelf was het ook wel een verrassing. Als jij mij een jaar geleden had gezegd dat ik transfervrij in Polen zou tekenen, dan had ik je waarschijnlijk uitgelachen. "

Maar Cracovia Kraków zette door. "Ze wilden niet een nummer 10, ze wilden Pelle van Amersfoort! Vervolgens ben ik me in het land en de competitie gaan verdiepen. Het voetbal past me én er zijn mogelijkheden om door te groeien. Er waren mensen die zeiden dat er lef voor nodig was om deze stap te maken. 'Want als je mislukt in Polen, waar moet je dan nog heen?' Ik begrijp die gedachte, maar ik weet dat ik hier kan slagen. Tot op heden ben ik echt heel blij met mijn keuze", vervolgt hij.

Polen is echter slechts een tussenstap voor Van Amersfoort. "De Ekstraklasa is een populaire competitie om in te scouten. Vorig jaar speelde Krzysztof Piatek nog voor Cracovia, nu staat hij onder contract bij AC Milan. Zo snel kan het dus gaan. Poolse club vragen geen transfersommen van acht of negen miljoen euro. Mijn voordeel is dat ik Nederlands geschoold ben én relatief jong."

"Als ik me dan ook nog bewijs in een fysiek zwaardere competitie dan de Eredivisie, gaan er misschien wel deuren open", klinkt het hoopvol.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 14:01:00 +0100
''Dat contract moet wel opgewaardeerd worden, dat lijkt me logisch'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/263603/dat-contract-moet-wel-opgewaardeerd-worden-dat-lijkt-me-logisch https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/263603/dat-contract-moet-wel-opgewaardeerd-worden-dat-lijkt-me-logisch In navolging van Gerry Hamstra, die dinsdag zijn contract verlengde tot medio 2022, is het ook tijd voor een verbeterd contract voor hoofdtrainer Johnny Jansen. Dat betoogt althans sportverslaggever Roelof de Vries, die vind dat de Noordwoldiger zich inmiddels wel op het hoogste niveau heeft bewezen.

Het huidige contract van Jansen loopt tot het einde van dit seizoen. "Ik heb onder andere met SC Heerenveen en zijn zaakwaarnemer contact gehad en ze zullen vlak voor de kerst samen met elkaar gaan zitten. De verwachting is wel dat ze zijn contract gaan verlengen", begint De Vries bij de Sportcast van Omrop Fryslân. "Als ze dat niet doen, dan tekenen ze wat mij betreft hun doodvonnis."

De sportverslaggever vindt dat een opwaardering van zijn contract daarbij logisch is. "Het is nu zo dat spelers meer verdienen dan Johnny Jansen. In principe is de trainer natuurlijk altijd de meest verdienende persoon in de selectie, dat is over het algemeen de regel. Er is wel geld, maar er is niet veel geld. Hoeveel hij nu verdient? Dat durf ik niet te zeggen. Anderhalve ton? Ik denk ietsje meer."

De Vries weet dat Jansen, die al jaren bij de club rondloopt, graag wil verlengen en niet ten koste van alles meer wil gaan verdienen. "Ik denk niet dat Johnny het type is om het onderste uit de kan te halen, maar dat zal hij aan z'n zaakwaarnemer overlaten. Maar dat contract moet wel opgewaardeerd worden, daar komt het wel op neer en dat lijkt me ook hartstikke logisch."

"Hij doet het goed en verkoopt de club naar buiten toe. Hij is eigenlijk de enige die dat doet, want de rest maakt er bestuurlijk een zooitje van. Daarom vind ik wel dat hij veel meer waardering in zijn contract verdient", besluit De Vries.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 13:02:00 +0100
Hamstra spreekt zich uit: ''Weer stabiel richting subtop gaan'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263690/hamstra-spreekt-zich-uit-weer-stabiel-richting-subtop-gaan https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263690/hamstra-spreekt-zich-uit-weer-stabiel-richting-subtop-gaan Gerry Hamstra is content met de huidige ontwikkelingen binnen SC Heerenveen. De technisch manager verlengde deze week zijn contract tot medio 2022 en in Friesland draait men een ijzersterk seizoen.

"Het is mooi dat we beetje bij beetje stappen maken waar we naar toe willen. Om een stabiele club te worden. En een rustige club", vertelt Hamstra in gesprek met het Friesch Dagblad. "We hebben een jong en dynamische elftal en een ambitieuze staf. En willen weer stabiel richting subtop gaan."

Het publiek in het Abe Lenstra Stadion wordt weer vermaakt. "We willen dat de mensen dit seizoen bij twaalf thuiswedstrijden met een goed gevoel naar huis moeten gaan. We hebben er nu acht gehad en bij zeven duels hebben we het echt prima gedaan. Alleen Groningen vond ik niet zo goed", aldus Hamstra.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 12:07:00 +0100
''Hij was het soort speler dat het internationale topvoetbal zou bepalen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/263681/hij-was-het-soort-speler-dat-het-internationale-topvoetbal-zou-bepalen https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/263681/hij-was-het-soort-speler-dat-het-internationale-topvoetbal-zou-bepalen Hij is een van de meeste excentrieke spelers die het shirt van SC Heerenveen heeft gedragen. Romano Denneboom speelde ruim vijf seizoen in Friesland, maar tot een échte doorbraak kwam het niet.

"Romano was het soort voetballer waarvan Foppe de Haan, zijn trainer in die tijd, jaren ervoor al zei dat ze weldra het gezicht in het internationale topvoetbal volledig zouden gaan bepalen. Snelle, sterke donkere atleten. Misschien dat Foppe daarom zoveel potentie in Romano zag. Wat een sportlichaam! Romano had alles om tot een spits van grote allure uit te groeien. En daar wilde Foppe best zijn hele ziel en zaligheid in gooien", schrijft Edward Jorna namens het Friesch Dagblad

Een perfect huwelijk werd het niet. "Vaak zie je hem ook wanhopen. Dan doen zijn voeten heel iets anders dan zijn geest hem ingeeft. En als hij dan het publiek ook nog hoort morren, loopt Romano ten langen leste – als hij weer eens net niet bij de bal kan – zijn tegenstander overhoop. Op die momenten draai ik op de tribune mijn gezicht om", luidt het vervolg.

Denneboom haalde niet alles uit zijn carrière. "Natuurlijk: hij was best eigenwijs en ook net iets te vaak lollig op de verkeerde momenten. En op zijn centjes, die hem als profvoetballer feitelijk in de schoot werden geworpen, had hij best wat beter mogen passen. Maar ik denk ook dat hij gewoon niet in het ‘wereldje’ paste", aldus Jorna.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 11:11:00 +0100
De Roon door in Champions League: ''Weer historie geschreven'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/263667/de-roon-door-in-champions-league-weer-historie-geschreven https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/263667/de-roon-door-in-champions-league-weer-historie-geschreven Ondanks dat Marten de Roon met Atalanta Bergamo de eerste drie duels in de groepsfase van de Champions League verloor, plaatste de oud-speler van SC Heerenveen zich gisterenavond alsnog voor de achtste finales van het miljardenbal. Shaktar Donetsk werd gisterenavond met 3-0 verslagen. 

Een schitterend slotstuk van een prachtig sprookje. "Ik weet het ook niet… Het was een geweldige wedstrijd, we hebben alles gegeven op het veld", zegt De Roon in gesprek met Voetbal International. "Ik ben zo gelukkig, want vier weken geleden hadden we maar nul punten."

Atalanta ging onderuit tegen Dinamo Zagreb (0-4), Shakhtar Donetsk (1-2) en Manchester City (1-5), maar kwam ijzersterk terug. "We zeiden tegen elkaar dat we erin moesten blijven geloven en dat we met zelfvertrouwen moesten spelen. Deze winst op Shakhtar Donetsk is zó verdiend, de jongens waren geweldig en de meegereisde fans ook", vervolgt hij.

Ook na de winter komt Atalanta dus uit in de Champions League. "We hebben weer historie geschreven", weet De Roon. "Ik heb er niet veel meer woorden voor, omdat ik zo gelukkig ben."

]]>
Thu, 12 Dec 2019 10:01:00 +0100
Frederiksen opgeroepen voor trainingstour Jong Denemarken https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/263656/frederiksen-opgeroepen-voor-trainingstour-jong-denemarken https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/263656/frederiksen-opgeroepen-voor-trainingstour-jong-denemarken Emil Frederiksen mag zich opmaken voor een trainingstour met Denemarken O21. De middenvelder van SC Heerenveen behoort tot de 22-koppige selectie van bondscoach Albert Capellas. 

Begin januari reist Denemarken O21 af naar Turkije, waar een testwedstrijd tegen Slowakije op het programma staat. In Friesland moet Frederiksen het doen met speelminuten bij de beloften; zijn debuut in de hoofdmacht laat nog op zich wachten. 

]]>
Thu, 12 Dec 2019 09:00:00 +0100
Beloften na winterstop onder meer tegen Feyenoord en Groningen https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/263604/beloften-na-winterstop-onder-meer-tegen-feyenoord-en-groningen https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/263604/beloften-na-winterstop-onder-meer-tegen-feyenoord-en-groningen Jong Heerenveen, dat zich maandag dankzij een 2-0 overwinning op FC Twente plaatste voor de kampioenspoule, begint 2020 met een thuiswedstrijd tegen Jong NEC. Het duel zal op maandag 20 januari worden gespeeld op Sportpark Skoatterwâld.

Naast het duel met de Nijmegenaren, zitten ook Roda JC, Heracles Almelo, RKC Waalwijk, FC Groningen, Willem II, PEC Zwolle, VVV-Venlo, Go Ahead Eagles, Feyenoord en NAC Breda in de kampioenspoule. De beloftenteams van de topclubs bevinden zich al enkele jaren in de voetbalpiramide.

Op de website van SC Heerenveen is het volledige programma van de beloften voor 2020 te zien.

]]>
Wed, 11 Dec 2019 18:56:00 +0100
Ejuke heeft geduld: ''Als mijn kans komt, dan ga ik die ook pakken'' https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/263599/ejuke-heeft-geduld-als-mijn-kans-komt-dan-ga-ik-die-ook-pakken https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/263599/ejuke-heeft-geduld-als-mijn-kans-komt-dan-ga-ik-die-ook-pakken Chidera Ejuke hoopt dat hij in de nabije toekomst ook zijn dribbelkwaliteiten in het nationale elftal van Nigeria kan vertonen. De aanvaller van SC Heerenveen weet dat bondscoach Gernot Rohr hem in de gaten houdt, zeker sinds hij de overstap heeft gemaakt vanuit Noorwegen.

Tot nu toe koos Rohr echter voor andere vleugelspelers, zoals Samuel Chukwueze, Ahmed Musa, Samuel Kalu, Moses Simon, Alex Iwobi, Emmanuel Dennis en Henry Onyekuru. "Het ding is dat all deze spelers goed zijn en getalenteerd, ieder heeft zijn eigen kwaliteiten", reageert Ejuke tegenover All Nigeria Soccer.

"Iedereen heeft zijn eigen stijl en ik weet dat de bondscoach in zijn ogen zijn beste selectie samenstelt", vervolgt Ejuke, die bij Heerenveen veel vrijheid krijgt om zijn acties te maken. "De bondscoach weet wat ik kan. Ik heb geduld en wacht op mijn kans en als die komt, dan ga ik die ook pakken."

]]>
Wed, 11 Dec 2019 18:06:00 +0100
VIDEO | Van Hau in IndonesiĆ« door het stof na gemene overtreding https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/263597/video-van-hau-in-indonesie-door-het-stof-na-gemene-overtreding https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/263597/video-van-hau-in-indonesie-door-het-stof-na-gemene-overtreding In Vietnam is SC Heerenveen-verdediger Doan Van Hau momenteel een gevierd man na zijn twee goals in de finale (3-0) van de SEA Games. Voor de Vietnamezen kwam daarmee een einde aan een nationaal trauma: de voorgaande vijf finales gingen allemaal verloren.

In het land van tegenstander Indonesië klaagt men echter over het harde spel van Vietnam, met Van Hau voorop. Op beelden die op Instagram zijn gedeeld is te zien dat de linksback tegenstander Evan Dimas een tik uitdeelt terwijl de bal al gespeeld is. De arbiter vond het echter geen kaart waard.

]]>
Wed, 11 Dec 2019 16:57:00 +0100
Koster: ''Ze hebben op PSV-uit na al een hele poos niet verloren'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263592/koster-ze-hebben-op-psv-uit-na-al-een-hele-poos-niet-verloren https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263592/koster-ze-hebben-op-psv-uit-na-al-een-hele-poos-niet-verloren SC Heerenveen neemt het vrijdagavond in het Abe Lenstra Stadion op tegen Willem II, maar trainer Adrie Koster weet nog niet of hij een fitte selectie tot zijn beschikking heeft. De oefenmeester kampt op dit moment nog met de nodige personele problemen. 

"Freek Heerkens is ziek, al verwacht ik hem morgen terug op het trainingsveld", legt hij uit op de website van Willem II. "De fitheid van Miquel Nelom ziet er goed uit en Rick Zuijderwijk en João Queirós trainen ook weer met de groep mee. Sommige jongens hebben aan de wedstrijd tegen Ajax wat pijntjes overgehouden, maar ik verwacht niet dat dat gaat leiden tot afhakers", aldus Koster.

Hij beseft dat de zege op bezoek bij Ajax (0-2) gevolgen heeft. "Clubs gaan toch anders naar je kijken. Van onderschatting van Willem II zal niet snel meer sprake zijn", aldus Koster, die ook vol lof is over de club uit Friesland. "Heerenveen heeft gedurende het seizoen stappen gemaakt. Ze hebben op PSV-uit na al een hele poos niet verloren. Omdat ook wij in een goede flow zitten en beide selecties ongeveer dezelfde ingrediënten hebben, is Heerenveen - Willem II een uiterst interessant affiche."

]]>
Wed, 11 Dec 2019 15:20:00 +0100
FOX Sports zendt bekerduel SC Heerenveen niet rechtstreeks uit https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263567/fox-sports-zendt-bekerduel-sc-heerenveen-niet-rechtstreeks-uit https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263567/fox-sports-zendt-bekerduel-sc-heerenveen-niet-rechtstreeks-uit SC Heerenveen neemt het volgende week dinsdag in de strijd om de KNVB Beker op tegen Roda JC, maar die wedstrijd wordt helaas niet rechtstreeks uitgezonden op FOX Sports. Dat blijkt uit de TV-gids op de website van de betaalzender. 

Op FOX Sports 1 is vanaf 20:45 uur de bekerwedstrijd tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle live te bekijken, terwijl FC Twente - Go Ahead Eagles vanaf 18:30 uur wordt aangeboden via FOX Sports 2. Een goede reden om dus 'gewoon' naar het Abe Lenstra Stadion te komen! 

Het duel tegen de nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie begint volgende week overigens om 19:45 uur. De club uit Kerkrade kreeg dit seizoen ook al drie punten in mindering.

]]>
Wed, 11 Dec 2019 13:45:00 +0100
Botman: ''Heerenveen was in het begin wel even wennen voor me'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263558/botman-heerenveen-was-in-het-begin-wel-even-wennen-voor-me https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263558/botman-heerenveen-was-in-het-begin-wel-even-wennen-voor-me Sven Botman is dit seizoen door Ajax verhuurd aan SC Heerenveen. De boomlange centrumverdediger, die met de Friezen op een vijfde plek staat na zestien competitiewedstrijden, heeft het prima naar zijn zin in Friesland. 

"Ik woon in een appartementje in een rustig gelegen buurt", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Joey Veerman, Jens Odgaard en Ricardo van Rhijn wonen in hetzelfde complex. Heerenveen was in het begin wel even wennen voor me, vergeleken met de drukte van Amsterdam", aldus Botman, die Donyell Malen zijn 'vervelendste tegenstander' noemt.

"Tegen Heerenveen speelde hij niet zijn beste wedstrijd, maar je moet constant op hem letten, omdat hij zo snel is op de eerste meters", vervolgt de Ajacied, die van mening is dat Lars Veldwijk een 'onderschatte speler' is. "Dat komt doordat hij heel onvoorspelbaar is. Hij is best groot en sterk, maar ook snel en heeft een prima techniek", besluit Botman. 

 

]]>
Wed, 11 Dec 2019 12:14:00 +0100
Basacikoglu levert contract in: ''Ik werd beschuldigd van lekken'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263535/basacikoglu-levert-contract-in-ik-werd-beschuldigd-van-lekken https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263535/basacikoglu-levert-contract-in-ik-werd-beschuldigd-van-lekken Bilal Basacikoglu heeft zijn contract bij Kayserispor laten ontbinden, zo weet De Telegraaf te melden. De voormalig SC Heerenveen-aanvaller, die in 2018 overkwam van Feyenoord, geeft via zijn eigen Instagram-pagina tekst en uitleg. 

"Ik werd beschuldigd van het lekken van nieuws, maar ik was de bron niet”, laat hij weten over zijn plotselinge vertrek bij de nummer zeventien van de Süper Lig. "Ik heb hier alles gegeven, tot het moment dat de club mij niet meer steunde", vertelt Basacikoglu. 

Basacikoglu werd in het verleden door SC Heerenveen voor 3,5 miljoen euro verkocht aan Feyenoord, maar daar wist hij zich niet te ontwikkelen tot een vaste waarde. Kayserispor betaalde circa 400.000 euro voor de buitenspeler, die uiteindelijk 37 wedstrijden speelde en vier keer scoorde. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kulüp için elimden gelen her ?eyi yapt?m. Ta ki art?k kulübün benden deste?ini çekti?ini hissedene kadar. Do?rulu?u hatta bir kayna?? dahi olmayan haberlerle suçland?m. D??ar? yans?mayan birçok olumsuz geli?me durumu bu noktaya getirdi. Kulüp bu durumdayken bu olumsuzluklardan bahsetmek istemem, kendime yak??t?ramam. Her iki taraf ad?na da bir son olmas? en do?rusu diye dü?ünüyorum. Kayseri'de hayat boyu görü?ece?im birçok arkada?l?k edindim. Kayseri ?ehri benim için hep özel kalacak, ayn? ?ekilde taraftar da.. Oyuncular gelir, gider her zaman kulüp ve arma baki kal?r. Bu köklü ve güzide kulüp bir ivmeyi yakalayacak ve yukar?ya t?rmanmay? ba?aracakt?r. Bu ?ehir ve bu taraftar daha güzel günleri hak ediyor. Sizlere çok te?ekkür ediyorum. Ho?ça kal?n..

A post shared by Bilal Basacikoglu (@basacikoglu_official) on

]]>
Wed, 11 Dec 2019 10:59:00 +0100
KNVB maakt scheidsrechter voor bekerduel SC Heerenveen bekend https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263435/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-bekerduel-sc-heerenveen-bekend https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263435/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-bekerduel-sc-heerenveen-bekend De KNVB heeft Kevin Blom aangesteld om de wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB Beker tussen SC Heerenveen en Roda JC in goede banen te leiden.

Blom wordt in het Abe Lenstra Stadion bijgestaan door assistent-scheidsrechters Johan Balder en Dave Goossens. De KNVB heeft Yannick van der Laan aangewezen als vierde official. In deze fase van de strijd om de KNVB Beker is er geen videoarbitrage actief.

De wedstrijd tussen SC Heerenveen en Roda JC wordt gespeeld op dinsdag 17 december. Er wordt dan om 19.45 uur afgetrapt in Friesland. De winnaar plaatst zich voor de laatste zestien van het bekertoernooi.

]]>
Wed, 11 Dec 2019 09:33:00 +0100
Hamstra: ''Dat is de belangrijkste doelstelling voor de transferwindow'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263499/hamstra-dat-is-de-belangrijkste-doelstelling-voor-de-transferwindow https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263499/hamstra-dat-is-de-belangrijkste-doelstelling-voor-de-transferwindow Gerry Hamstra maakte gisteren zijn contractverlenging als technisch manager van SC Heerenveen wereldkundig. In Friesland ligt hij nu tot medio 2022 vast. Maar wat zijn in de komende transferperiode de wensen van Hamstra?

"Het verkopen van je sterspeler is niet het signaal dat je als club wilt afgeven. Onze belangrijkste doelstelling is dan ook dat we deze groep bij elkaar houden", zegt Hamstra in gesprek met de Leeuwarder Courant. Een jaar geleden verkocht de club sterspeler Arber Zeneli nog aan het Franse Stade de Reims.

Noodgedwongen, want er was geld nodig. "Vooralsnog is er geen sprake van concrete interesse in onze spelers. Al kan dat snel veranderen. Ergens moet je ook blij zijn als er belangstelling voor je voetballers komt. Het geeft aan dat je als club goed presteert."

Daarnaast wil Hamstra in ieder geval een nieuwe spits aantrekken, die de concurrentie aangaat met Jens Odgaard. "Laat ik vooropstellen dat we heel erg tevreden zijn over Jens. Hij doet het gewoon prima. Maar we willen die positie wel dubbel bezetten", aldus Hamstra, die niet wil reageren op namen.

]]>
Wed, 11 Dec 2019 08:00:00 +0100
Kongolo maakt goede indruk: ''Hij heeft veel power'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/263481/kongolo-maakt-goede-indruk-hij-heeft-veel-power https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/263481/kongolo-maakt-goede-indruk-hij-heeft-veel-power De overwinning van SC Heerenveen op RKC Waalwijk was afgelopen zondag uiteindelijk zwaarbevochten. In de rust leek er voor de Friezen, die met een 1-0 voorsprong de kleedkamer ingingen, echter nog niks hand. 

"SC Heerenveen is vaak gevaarlijk via de vleugels", analyseerde Hedwiges Maduro in de rust bij FOX Sports. "Het doelpunt begon bij Kongolo, die een goede wedstrijd speelt. Hij heeft veel power." Kongolo was uiteindelijk ook het eindstation van de aanval. "Dat was een hele goede aanval, maar SC Heerenveen werd vooral gevaarlijk via de vleugels. Er ligt veel ruimte achter de defensie van RKC."

Van die ruimte werd vooral door Chidera Ejuke en Mitchell van Bergen geprofiteerd. "Na dertig seconden kwam SC Heerenveen op die manier al bijna op voorsprong. Het was een waarschuwing, maar RKC had geen antwoord op het dieptespel van SC Heerenveen", zag Maduro, die bij SC Heerenveen nog een uitblinker op het middenveld zag. "Faik speelt heel goed en is vooral sterk in de passing."

]]>
Tue, 10 Dec 2019 23:21:00 +0100
RKC Waalwijk baalt: ''FOX kan zo een camera in het systeem klikken'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263406/rkc-waalwijk-baalt-fox-kan-zo-een-camera-in-het-systeem-klikken https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263406/rkc-waalwijk-baalt-fox-kan-zo-een-camera-in-het-systeem-klikken RKC Waalwijk voelt zich benadeeld na de 1-3 nederlaag tegen SC Heerenveen. De hekkensluiter baalt dat er bij bepaalde duels in de Eredivisie minder camera's hangen, waardoor het mogelijke buitenspel van Jens Odgaard niet geconstateerd kon worden.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld heeft bij een vergadering van de Eredivisie CV de situatie aangekaart. Bij de thuiswedstrijden van RKC Waalwijk tegen AZ en SC Heerenveen hingen er minder camera's dan tegen PSV en Ajax. FOX Sports bepaalt met hoeveel camera's de duels worden uitgezonden, maar dat zijn er in de Eredivisie minimaal zes.

"Wij hebben voorzieningen moeten treffen in het stadion. Er kan door FOX zo een camera in het systeem geklikt worden die situaties rond het strafschopgebied en dus ook buitenspel duidelijker kan registreren", zegt Van Mosselveld in het Brabants Dagblad. "Maar uit kostenoverwegingen worden niet alle wedstrijden door evenveel camera's vastgelegd. Dat moeten we nog maar eens een keer aan de orde stellen."

Van Mosselveld had het idee dat Odgaard buitenspel stond bij de 1-2. "AZ won eerder al in Waalwijk door twee doelpunten waarvan niet kon worden vastgesteld of het al dan niet buitenspel was. Ook toen ontbraken die camera's bij het strafschopgebied", aldus de directeur, die het dus niet eens is met de woorden van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond, dat er in kleine stadions minder camera's opgehangen kunnen worden.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 21:13:00 +0100
Kongolo ziet beter SC Heerenveen: ''Dat zie je terug op het veld'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263390/kongolo-ziet-beter-sc-heerenveen-dat-zie-je-terug-op-het-veld https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263390/kongolo-ziet-beter-sc-heerenveen-dat-zie-je-terug-op-het-veld Rodney Kongolo geniet van het spel van SC Heerenveen dit seizoen. De middenvelder vindt de Friezen beter dan de afgelopen voetbaljaargang.

"Ik denk dat we vertrouwen in ons ploegje hebben", zegt Kongolo in gesprek met Omrop Fryslân. "We weten wat onze kwaliteiten zijn, die moeten we benutten. Dat hebben we vandaag gedaan. We hebben een hecht team, willen voor elkaar vechten en dat zie je terug op het veld."

SC Heerenveen won zondagmiddag met 1-3 bij RKC Waalwijk, maar maakte het zichzelf moeilijk. "We moeten onze kansen pakken. Uiteindelijk komen zij terug en moeten wij nog gas geven om de winnende goal te maken", aldus Kongolo.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 19:59:00 +0100
Derksen lyrisch: ''De credits moeten uitgaan naar Johnny Jansen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/263475/derksen-lyrisch-de-credits-moeten-uitgaan-naar-johnny-jansen https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/263475/derksen-lyrisch-de-credits-moeten-uitgaan-naar-johnny-jansen Johan Derksen heeft in het verleden met regelmaat kritiek gehad op SC Heerenveen-directeur Cees Roozemond, maar moet inmiddels toegeven dat de Friezen de boel onder zijn leiding weer aardig op de rit hebben gekregen. 

"Die heeft het fantastisch gedaan, die Roozemond. Die had zich zelf nog veel eerder moeten benoemen", laat Derksen zich cynisch uit aan tafel bij Veronica Inside. De analist gaat vervolgens verder op een serieuzere toon. 

"Ik vind dat de credits uit moeten gaan naar Johnny Jansen", stelt Derksen. "Een eenvoudige linksback van Veendam en Heerenveen die daar al jaren jeugdtrainer is en helemaal met de club meegegroeid is. Hij beschikt best over een leuk elftal met aantrekkelijke spelers, maar hij laat ze ook leuk voetballen. Het is een genot om naar te kijken."

"Ik vind dat linksbuitentje (Chidera Ejuke, red.) leuk", valt Van der Gijp zijn collega in de rede. "Weet je aan wie hij mij doet denken? Oussama Assaidi. Die is toen van Heerenveen naar Liverpool gegaan, maar hij dribbelt hetzelfde, zo van binnen naar buiten." Van der Gijp kan op bijval van Derksen rekenen. "Heerenveen heeft gewoon drie goede aanvallers. Die rechtsbuiten (Mitchell van Bergen, red.) is goed en die Afrikaanse jongen ook."

]]>
Tue, 10 Dec 2019 18:49:00 +0100
'Franse topclub wil Ejuke in winterstop losweken bij SC Heerenveen' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/263394/franse-topclub-wil-ejuke-in-winterstop-losweken-bij-sc-heerenveen https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/263394/franse-topclub-wil-ejuke-in-winterstop-losweken-bij-sc-heerenveen SC Heerenveen moet rekening houden met een vertrek van Chidera Ejuke. De vleugelaanvaller wordt volgens Owngoalnigeria.com begeerd door Olympique Marseille.

De huidige nummer twee van de Franse Ligue 1 zou Ejuke in de winterstop willen wegplukken bij SC Heerenveen. Olympique Marseille zou zich al gemeld hebben in het Abe Lenstra Stadion, maar het is de vraag of SC Heerenveen al na een half jaar afscheid willen nemen van Ejuke.

De transfersom die Olympique Marseille wil betalen zou de Friezen toch aan het twijfelen moeten brengen. Owngoalnigeria.com noemt namelijk een bedrag van maar liefst twintig miljoen euro, iets wat ons onrealistisch lijkt. De 21-jarige Ejuke was tot dusver goed voor zes competitietreffers en één assist.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 17:00:00 +0100
Pierie denkt aan verhuur bij Ajax: ''Als dat goed is voor mij'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/263446/pierie-denkt-aan-verhuur-bij-ajax-als-dat-goed-is-voor-mij https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/263446/pierie-denkt-aan-verhuur-bij-ajax-als-dat-goed-is-voor-mij Kik Pierie vertrekt in de winterstop mogelijk alweer bij Ajax. De oud-speler van SC Heerenveen speelt voornamelijk in Jong Ajax en denkt aan een verhuur.

"Misschien wel, als dat goed is voor mij", zegt de verdediger in gesprek met FOX Sports. "Maar nogmaals: dat gaat de toekomst uitwijzen. Daar ben ik nu in ieder geval niet mee bezig. Ik doe mijn stinkende best bij Jong Ajax."

Pierie hoopt het eerste elftal van Ajax te halen. "Je moet eigenlijk kijken naar de lange termijn", geeft hij aan. "Ik heb bewust deze stap naar Ajax gemaakt, omdat ik denk dat dat op de lange termijn beter uit gaat komen. Daar geloof ik nog steeds in en hoe dat verder gaat lopen zal de toekomst uitwijzen."

Tot nu toe valt het echter tegen in Amsterdam. "Natuurlijk is het jammer, want je komt hier in principe niet om alleen maar in Jong Ajax te spelen", beaamt Pierie. "Nu loopt het even zo, maar zoals ik al zei: je moet naar de lange termijn kijken. Ik heb er vertrouwen in dat die minuten in het eerste uiteindelijk zullen komen."

]]>
Tue, 10 Dec 2019 16:04:00 +0100
VIDEO | Van Hau schiet Vietnam met twee treffers naar titel SEA Games https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263451/video-van-hau-schiet-vietnam-met-twee-treffers-naar-titel-sea-games https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263451/video-van-hau-schiet-vietnam-met-twee-treffers-naar-titel-sea-games Doan Van Hau kan voorlopig niet meer stuk in Vietnam. De speler van SC Heerenveen heeft Vietnam onder 23 de titel en daarmee een gouden plak bezorgd op de SEA Games.

In de finale tegen Indonesië was Van Hau tweemaal trefzeker. De vleugelverdediger tekende in Manilla vijf minuten voor rust met een kopbal voor de openingstreffer. Een kwartier voor tijd besliste Van Hau de wedstrijd met de 0-3, wat ook de eindstand betekende. Daarvoor was Do Hung Dung al trefzeker namens Vietnam.

Van Hau scoorde nog niet op het toernooi, maar onderscheidde zich dus in de finale. De SEA Games, de Zuidoost-Aziatische Spelen, is een prestigieus toernooi in Azië. In totaal streden elf landen op diverse onderdelen om de titels op de Filipijnen.

De 0-1 van Doan Van Hau

De 0-3 van Doan Van Hau

]]>
Tue, 10 Dec 2019 14:50:00 +0100
Hamstra verlengt: ''Heb daar een goed gevoel aan overgehouden'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263421/hamstra-verlengt-heb-daar-een-goed-gevoel-aan-overgehouden https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/263421/hamstra-verlengt-heb-daar-een-goed-gevoel-aan-overgehouden Gerry Hamstra heeft dinsdag een nieuw contract getekend bij SC Heerenveen. De technisch manager ligt nu tot de zomer van 2022 vast in het Abe Lenstra Stadion.

Hamstra had een aflopend contract bij SC Heerenveen, maar wilde graag bij de Friese club werkzaam blijven. "Ik heb het hier ontzettend naar de zin", zegt Hamstra, die sinds de zomer van 2016 in dienst is van SC Heerenveen.

"De afgelopen weken heb ik diverse gesprekken met de club gevoerd", vervolgt hij op de officiële website van SC Heerenveen. "Hier heb ik een goed gevoel aan over gehouden. Gezamenlijk staan we voor een aantal mooie uitdagingen die noodzakelijk zijn om ook de komende jaren succesvol te zijn."

]]>
Tue, 10 Dec 2019 14:10:00 +0100