Nieuws - FeanOnline.nl - SC Heerenveen Nieuws https://www.feanonline.nl/rss/nieuws FeanOnline ''We kunnen ook een heleboel dingen binnen onze selectie opvangen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174547/we-kunnen-ook-een-heleboel-dingen-binnen-onze-selectie-opvangen https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174547/we-kunnen-ook-een-heleboel-dingen-binnen-onze-selectie-opvangen Met het vastleggen van spits Sam Lammers en rechtsback Sherel Floranus heeft SC Heerenveen de eerste belangrijke aankopen voor het nieuwe seizoen binnen. Technisch manager Gerry Hamstra is daarnaast nog actief op zoek naar een assistent-trainer en een doelman.

"Daar zijn we mee bezig. Voor de rest hebben we gewoon een goede selectie en laten we niet vergeten dat er nog weinig gebeurd is in deze transferwindow", vertelt Hamstra voor de camera's van Omrop Fryslân. "Voor Reza hebben we Sam Lammers en we moeten nog een reservekeeper hebben."

"Martin (Ødegaard, red.) is natuurlijk terug naar Madrid, maar we hebben ook gewoon een goede eigen selectie waarin we ook een heleboel dingen kunnen opvangen. Dus op dit moment is het vooral kijken wat er met onze eigen selectie gebeurt", stelt Hamstra, die hoopt dat hij voor zaterdag de selectie rond heeft.

"Dat willen we wel graag, maar of dat helemaal lukt is een twee.. Dat heeft met meerdere factoren te maken. Natuurlijk wil je met de eerste training de selectie compleet hebben. Maar we kunnen zaterdag hoe dan ook met een goede selectie aan de slag, dus dat is geen probleem."

De eerste training van het seizoen begint zaterdag om 14:00 uur op sportpark 't Paradyske in Langezwaag.

]]>
Wed, 20 Jun 2018 12:26:00 +0200
Tobiasen tekent bij Jupiler League-club: ''Hij heeft een fantastisch cv'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/174663/tobiasen-tekent-bij-jupiler-league-club-hij-heeft-een-fantastisch-cv https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/174663/tobiasen-tekent-bij-jupiler-league-club-hij-heeft-een-fantastisch-cv Michele Santoni (38) is de nieuwe trainer van Almere City en Ole Tobiasen (44) wordt zijn assistent, zo laat de Jupiler League-club weten via de officiële kanalen. De oud-Heerenvener was tot halverwege het vorige seizoen werkzaam bij Sparta Rotterdam.

Technisch directeur Robert Maaskant is blij met de aanstelling van het duo. "Michele heeft tijdens zijn loopbaan in de voetballerij met meerdere facetten van de sport te maken gehad en heeft zich hierdoor gevormd tot een complete trainer met een onderscheidende visie, die toe is aan zijn eerste baan als hoofdtrainer."

"Tobiasen heeft een fantastisch voetbal cv", vervolgt Maaskant over de ex-prof van onder meer SC Heerenveen, Ajax en FC Kopenhagen. "Hij heeft onder moeilijke omstandigheden de taak meegekregen om onder ander Jong Sparta beter te maken. Hij staat erom bekend dat hij een neus heeft voor het ontwikkelen en opleiden van talent. Zijn kerncompetenties passen uitstekend bij onze jonge en ambitieuze club", besluit Maaskant. 

]]>
Wed, 20 Jun 2018 11:17:00 +0200
COLUMN | Platte huur https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/174439/column-platte-huur https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/174439/column-platte-huur Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik las. Ik wist ook niet wat het was. Platte huur. Het klinkt niet des voetbals en het klinkt ook niet heel verleidelijk. Maar dat laatste zal ook precies de reden zijn waarom sc Heerenveen dus niet iets plat gaat huren.

De eerste vraag is dan wat er precies niet plat gehuurd gaat worden. Het is dus in ieder geval geen kar om de selectie ergens in mei stapvoets door juichend Heerenveen te rijden. Ik heb voor de zekerheid ook nog even opgezocht of er niet ergens een getalenteerde linksback rondloopt die Platte heet en we dus alsnog laten lopen. Niets van dat al.

We huren een spits. Van PSV. Zijn naam is Sam Lammers en we huren hem dus niet plat. Dat nieuws is tweeledig. Deel één (het feit dat Lammers bij ons komt spelen) klinkt prima. Ik hoor al een tijdje van mensen die mensen kennen die iets van voetbal weten dat Lammers een lekker spitsje is. Of gaat worden. En dat soort spelers houden we in Friesland wel van.

Wanneer je zijn statistieken eventjes wikipedieert, blijkt dat te kloppen. Bijna één op twee voor Jong PSV en voor de jongere Oranjes heeft hij er er ook al een leuk aantal ingelegd. De paar momentjes die ik hem op tv heb zien voetballen konden me ook bekoren. En er zit een vlotte kop op. Vooralsnog is de nieuwe Sam L. hartstikke welkom.

Rest alleen de vraag over deel twee van het tweeledige nieuws: wat moeten we verstaan onder het fenomeen ‘niet-platte-huur’. Ik heb geen flauw idee. Ik huur altijd plat, denk ik. En als ik platzak ben, omdat het dan de enige optie is om toch iets leuks om handen te hebben. Als ik iets huur, doe ik dat meestal voor een korte tijd om het vervolgens tevreden en onbeschadigd terug te brengen. Dat zal met Lammers in principe ook de bedoeling zijn, gok ik.

We kunnen Lammers met een beetje fatsoen ook niet met een dubbele beenbreuk retourneren en dat zou PSV ook niet echt leuk vinden. En misschien is platzakheid wel de reden dat sc Heerenveen gaat huren in plaats van kopen. Het zou een en ander verklaren. Maar nog niet dat platte gedeelte. Het zal iets met de kleine lettertjes te maken hebben.

Ik snap ergens heus wel dat de regelaars van dit transferproject niet alle informatie met ons delen. Dat doen ze nooit en hoeft ook niet. Maar ik wil zo graag weten wat er verborgen blijft in die onzichtbare platheid. Wat hebben wij PSV beloofd? Of wat heeft PSV ons beloofd?

Krijgen we,zoals veel wordt geroepen en gehoopt, een stukje toekomstig transfergeld? Of mogen we hem zelf volgend jaar voor de nieuwwaarde min huurprijs kopen, net zoals ik mijn ski’s ooit impulsief en overbodig heb overgenomen. Krijgen we zes punten in de onderlinge ontmoetingen tegen PSV? Hoeven we vijf winters geen onderhoudskosten te betalen voor onze Philips grasgroeilampjes? Wat?

Vrijwel niemand weet het en dat zal ook nog wel even zo blijven. En tot we het weten blijven we gissen. En af en toe mopperen. Want diep van binnen vinden de meeste supporters het huren van spelers onzinnig en daar zit ook wel wat in. Maar handelshuisje spelen draait bij ons ook niet altijd uit op lopende band vol dikke worsten en een pot met goud aan het eind.

Maar ik snap het allemaal wel. Ik snap iedereen aan alle kanten van het verhaal. Mocht Lammers tegen alle verwachtingen in falen, leveren we hem gewoon weer vrijwel ongebruikt in. Maar wanneer hij op tien augustus teigenhandig PEC Zwolle vermoordt en na zijn derde goal het Friese clublogo op zijn borst tongzoent, houden we allemaal van hem omdat hij van ons is.

Uiteindelijk draait het allemaal om aantrekkelijkheid en resultaten. Die aantrekkelijkheid huurden we met Ødegaard al eens. De resultaten huren we nu hopelijk met Lammers. En dan is huren maar huren en kopen maar kopen. 

Er zijn gekochte spelers korter gebleven dan de gehuurde Lammers. Er zijn gekochte spelers die minder hebben gepresteerd dan Martin Ødegaard of zelfs Shay Facey. Er zijn gekochte spelers waar we meer geld op hebben verloren dan de huursom van Sam Lammers zal bedragen.

Uiteindelijk is platte huur is beter dan dalende waarde of stijgende ergernis.

Redmer Wijnsma

]]>
Wed, 20 Jun 2018 10:00:00 +0200
Familie Dumfries blij met transfer: ''Dat hij rood-wit gaat dragen, is prachtig'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174608/familie-dumfries-blij-met-transfer-dat-hij-rood-wit-gaat-dragen-is-prachtig https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174608/familie-dumfries-blij-met-transfer-dat-hij-rood-wit-gaat-dragen-is-prachtig Denzel Dumfries tekende gistermiddag een contract van vijf jaar in Eindhoven, waardoor de overstap van SC Heerenveen naar PSV definitief is. John Dumfries was mogelijk nog blijer met de transfer dan de voetballer zelf. 

John is de oom van de rechtsback en een enorme fan van PSV. Hij had nooit verwacht dat zijn jonge neefje bij de landskampioen zou spelen. ''Denzel heeft lang bij de amateurs gevoetbald en zich de laatste jaren geweldig ontwikkeld. Ik had een paar jaar terug niet verwacht dat hij deze stap zou gaan maken", vertelt hij trots in het Eindhovens Dagblad

Hoewel hij fan is van de Eindhovense club, heeft hij niet als bemiddelaar gespeeld of op de verdediger ingepraat. ''Ik heb er zelf geen enkele rol in gespeeld." Hij is blij met de transfer, maar het kan ook moeilijke situaties opleveren. ''Discussies over hem zal ik straks zoveel mogelijk mijden, want het is toch mijn familie. Dat voelt anders."

Hoewel hij minder discussies aan zal gaan, wordt de oom van Denzel niet minder kritisch. ''PSV moet altijd spelen om de titel en als hij het niet goed doet, zal ik natuurlijk ook gewoon kritisch zijn. Daar kan hij wel tegen." Eerst zal hij de verdediger met open armen ontvangen. ''Dat mijn neef rood-wit gaat dragen, is prachtig. Ik ga hem snel wegwijs maken in de stad."

]]>
Wed, 20 Jun 2018 08:33:00 +0200
''Ziyech was bij het Nederlands elftal eigenlijk de logische opvolger van Sneijder'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174297/ziyech-was-bij-het-nederlands-elftal-eigenlijk-de-logische-opvolger-van-sneijder https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174297/ziyech-was-bij-het-nederlands-elftal-eigenlijk-de-logische-opvolger-van-sneijder Foppe de Haan is niet verbaasd dat voormalige jeugdspeler Hakim Ziyech (25) het uiteindelijk tot het WK heeft geschopt. Vanmiddag om 13:00 uur komt de middenvelder met Marokko tegen Portugal opnieuw in actie op het WK in Rusland.

"Of ik gedacht had dat hij ooit op het WK zou spelen? Jawel, maar ik had gedacht dat hij dan bij Nederland voetballen zou. Maar dan was hij er niet bij geweest, dus uiteindelijk heeft hij misschien wel de juiste keuze gemaakt", reageert De Haan bij Omrop Fryslân.

"Ik heb vandaag nog een verhaal over hem gelezen en ik begrijp hem wel. Hij kan fantastisch voetballen en dat kon hij bij ons ook al. Toen was hij nog wat jonger en zo nu en dan wat dwars, maar hij kon echt fantastisch voetballen", vervolgt De Haan, die denkt dat het huidige Oranje Ziyech goed had kunnen gebruiken.

"Als je kijkt naar wat we nodig hebben in het Nederlands elftal, dan is het iemand die op het middenveld creatiever is dan dat ze nu zijn. Sneijder is weg en die was de laatste jaren ook al niet meer zo zo. Ziyech was eigenlijk zijn logische opvolger", besluit De Haan, die in de jaren dat Ziyech in de jeugdopleiding speelde actief was in het buitenland.

]]>
Wed, 20 Jun 2018 07:22:00 +0200
Messi verbaast Van der Gijp: ''Dat zie ik de linksbuiten van Heerenveen niet doen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/174599/messi-verbaast-van-der-gijp-dat-zie-ik-de-linksbuiten-van-heerenveen-niet-doen https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/174599/messi-verbaast-van-der-gijp-dat-zie-ik-de-linksbuiten-van-heerenveen-niet-doen René van der Gijp is tot nu toe nog niet echt onder de indruk van de prestaties van topspelers als Neymar en Messi op het WK in Rusland. De voetbalanalyticus verbaasd zich bovendien over de rol die beide vedetten op zich nemen.

"Ik zie ze dingen doen waarvan ik denk dat de linksbuiten van Heerenveen dat niet zou doen", vertelt 'Gijp' aan tafel bij VI Oranje Blijft Thuis. "Daar begrijp ik helemaal niets van. Die Messi gaat op een gegeven moment twee vrije trappen nemen waarvan je weet dat ze er nooit in kunnen. Dat is gewoon veel te ver."

"Bij Messi vind ik het ook wel een beetje zielig, want die speelt normaal gesproken met Iniesta en van die opkomende backs zoals Alba", vervolgt Van der Gijp. "Wat ze nu doen is de bal aan Messi geven en dan blijven ze staan. 'Nou, ga jij er maar eens acht passeren, grote vriend!'"

]]>
Tue, 19 Jun 2018 23:00:00 +0200
''Als je kijkt naar de markt, dan heb je het financieel heel goed gedaan'' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174546/als-je-kijkt-naar-de-markt-dan-heb-je-het-financieel-heel-goed-gedaan https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174546/als-je-kijkt-naar-de-markt-dan-heb-je-het-financieel-heel-goed-gedaan Technisch manager Gerry Hamstra heeft een dubbel gevoel bij de transfer van Denzel Dumfries. De 22-jarige aanwinst van PSV speelde uiteindelijk maar een jaar in het pompblêdenshirt maar levert de Friezen wel een miljoenenbedrag op.

"Natuurlijk is het altijd vervelend als je goede spelers kwijtraakt. Aan de andere kant weet je ook hoe het gaat", vertelt Hamstra bij Omrop Fryslân. "We zijn een land waarin we jonge spelers de kans geven om te ontwikkelen zodat ze de volgende stap kunnen maken."

Het was echter nog niet zo dat Dumfries al klaar was met ontwikkelen bij SC Heerenveen. Hamstra: "Ik denk niet dat Denzel hier al uitgeleerd was, die had zeker nog een jaar kunnen blijven. Maar soms loopt het zo en krijg je een kans. Dan ga je daar voor."

Voor Heerenveen is de vergoeding van circa zes miljoen euro ook niet verkeerd. "Als je kijkt naar wat de binnen- en buitenlandse markt is en je koopt én verkoopt voor een prima bedrag, dan denk ik dat je het financieel heel goed gedaan hebt", besluit Hamstra.

Foto: SC Heerenveen TV

]]>
Tue, 19 Jun 2018 22:04:00 +0200
Lammers: ''Volgens mij zei ik honderdduizend, of zelfs nog meer'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/174481/lammers-volgens-mij-zei-ik-honderdduizend-of-zelfs-nog-meer https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/174481/lammers-volgens-mij-zei-ik-honderdduizend-of-zelfs-nog-meer Sam Lammers is komend seizoen te bewonderen in het shirt van SC Heerenveen. De spits wordt door PSV voor één seizoen verhuurd aan de Friezen. Lammers kreeg bij PSV niet veel speelminuten.

"Afgelopen winter wilde ik ook al verhuurd worden, maar toen ging Locadia weg en moest ik blijven", zegt Lammers in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik wilde er nu snel bij zijn, omdat ik gewoon een heel seizoen wil spelen. Daar was PSV het mee eens."

"De club wilde me uitlenen omdat dat het beste is voor mijn ontwikkeling", vervolgt de spits. "Toen Heerenveen belangstelling toonde, dacht ik gelijk: dit zou best eens een goede keuze kunnen zijn. Heerenveen heeft een mooie uitstraling en hoort wat mij betreft bij de subtop van Nederland."

Lammers moet zich nog wel oriënteren in Friesland. "Gerry Hamstra (technisch manager, red.) vroeg me nog of ik wist hoeveel inwoners de plaats Heerenveen heeft. Volgens mij zei ik honderdduizend, of zelfs nog meer. Het blijken er iets minder te zijn... (ruim 30.000, red.). Ach, het is lekker rustig. Wat mij betreft kunnen we aan het seizoen beginnen."

]]>
Tue, 19 Jun 2018 21:20:00 +0200
''Of ik hoop op een vergelijkbare carrière als Dumfries? Misschien wel beter'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/174523/of-ik-hoop-op-een-vergelijkbare-carriere-als-dumfries-misschien-wel-beter https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/174523/of-ik-hoop-op-een-vergelijkbare-carriere-als-dumfries-misschien-wel-beter Met een vergelijkbare stap als zijn voorganger is de vergelijking tussen Denzel Dumfries en Sherel Floranus snel gemaakt. Toevalligerwijs begonnen beide rechtsbacks ook bij dezelfde amateurclub in Rotterdam: Spartaan '20.

Toen Dumfries vorig jaar de overstap maakte naar Heerenveen, was Floranus min of meer zijn opvolger, al kozen Alex Pastoor en Dick Advocaat hem vooral als linksback op te stellen. Floranus: "Ik ben eigenlijk gewoon een rechtsback maar als de trainer me als linksback nodig heeft, kan ik daar ook spelen."

In het Abe Lenstra Stadion is hij echter gehaald als rechtsback en gaat hij mogelijk naast de positie van Dumfries ook zijn huis in Heerenveen overnemen. "Dat weten we nog niet maar de kans is aanwezig", vertelt Floranus voor de camera's van Omrop Fryslân. "Of ik hoop op een vergelijkbare carrière als Dumfries? Misschien wel beter", lacht Floranus.

De 19-jarige verdediger is hoe dan ook trots op zijn overgang. "Ik keek altijd op naar Heerenveen, het is een grote club met een mooi stadion. De supporters zijn ook goed en staan altijd achter je. Bovendien speel je altijd ergens voor", stelt Floranus, doelend op het halen van Europees voetbal.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 20:17:00 +0200
Kritiek op clubleiding SC Heerenveen: ''Ze kwamen afspraken niet na'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174550/kritiek-op-clubleiding-sc-heerenveen-ze-kwamen-afspraken-niet-na https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174550/kritiek-op-clubleiding-sc-heerenveen-ze-kwamen-afspraken-niet-na Weinig supporters van SC Heerenveen zullen zich de naam van Jeroen Lumu nog heugen. De 23-jarige vleugelaanvaller, die ooit te boek stond als een groot talent, kwam in het seizoen 2014/15 over van het Bulgaarse Ludogorets, maar botste al vrij snel met de leiding van de Friese club. Zijn dienstverband in Friesland duurde welgeteld één maand. 

SC Heerenveen kwam destijds met het statement dat er tussen Lumu en de clubleiding 'een verschil van inzicht over de wijze waarop het vak van profvoetballer moet worden ingevuld' bestond. Drie jaar later legt Lumu in een interview met VICE Sports uit wat er echt aan de hand was.

"Ze (de clubleiding, red.) kwamen afspraken niet na. Dingen die ook bij andere clubs aan de hand waren. Auto en huis moest ik zelf regelen, terwijl we wel hadden afgesproken dat ik die zou krijgen", vertelt Lumu, die hiernaast zichzelf ook het nodige verwijt. 

"Ik heb zelf zeker ook dingen gedaan die niet goed waren. Ik wil niet alleen de schuld in de schoenen van zo’n club schuiven. Ik had geen discipline. Ik ging liever feestjes pakken. Nu heb ik meer discipline dan toen", besluit Lumu, die komend seizoen naar eigen zeggen 'waarschijnlijk in Spanje' aan de slag gaat.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 19:15:00 +0200
''Hij is iets meer allround, dat is dit jaar ook een beetje zijn nadeel geweest'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/174530/hij-is-iets-meer-allround-dat-is-dit-jaar-ook-een-beetje-zijn-nadeel-geweest https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/174530/hij-is-iets-meer-allround-dat-is-dit-jaar-ook-een-beetje-zijn-nadeel-geweest Toen SC Heerenveen vorig jaar een overeenkomst met Sparta bereikte over de komst van Denzel Dumfries, maakte Gerry Hamstra al de opmerking dat zijn opvolger al klaar stond. Amper een jaar later maakt diezelfde Floranus (19) zelf ook de overstap naar Friesland.

"Wij kennen hem al jaren vanuit de scouting en de nationale jeugdselecties, waar hij jeugdinternational is", vertelt Hamstra voor de camera's van Omrop Fryslân. "Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld."

"Vorig jaar toen we Denzel ophaalden zeiden we al: 'Jullie hebben zijn vervanger al in huis en misschien komen we daar in de toekomst wel voor.' Dus hij staat al een tijdje op de radar", vervolgt Hamstra, die goede hoop heeft dat Floranus het (steile) pad van zijn voorganger Dumfries gaat volgen.

"Hij (Floranus, red.) is misschien iets meer allrounder. Dat is dit jaar ook een beetje zijn nadeel geweest, want hij heeft veel op links gestaan. Daardoor is hij misschien een beetje onder de radar gebleven. Wij zien hem echt voor de rechterkant. In een aantal dingen zijn ze vergelijkbaar maar in een aantal dingen ook niet", besluit Hamstra.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 18:21:00 +0200
Dumfries vertrekt bij SC Heerenveen: ''Ik zal deze periode nooit vergeten'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/174539/dumfries-vertrekt-bij-sc-heerenveen-ik-zal-deze-periode-nooit-vergeten https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/174539/dumfries-vertrekt-bij-sc-heerenveen-ik-zal-deze-periode-nooit-vergeten Denzel Dumfries heeft SC Heerenveen na één seizoen alweer verlaten. De rechtsback tekende dinsdag een vijfjarig contract bij PSV.

Dumfries is SC Heerenveen dankbaar. "Heerenveen is voor mij de juiste keuze gebleken om mezelf als speler verder te ontwikkelen", zegt hij op de clubwebsite. "Ik heb hier een fantastische tijd gehad en zal deze periode nooit vergeten. Ik wil de club, mijn medespelers en de fans bedanken voor dit mooie jaar in Friesland."

De rechtsback wilde toch vertrekken bij SC Heerenveen. "Ik heb een fantastisch jaar gekend bij Heerenveen, maar het plaatje dat PSV schetste klopte", geeft Dumfries aan op de officiële website van PSV.

"PSV is een geweldige club met een prachtig stadion, waar in het verleden vele toppers speelden", vervolgt hij. "Dat vond ik al toen ik vroeger naar de club op tv keek. Ik heb hard gewerkt om hier te kunnen staan en ga er alles aan doen om te slagen."

]]>
Tue, 19 Jun 2018 17:10:00 +0200
OFFICIEEL | Dumfries verruilt SC Heerenveen na één seizoen voor PSV https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174517/officieel-dumfries-verruilt-sc-heerenveen-na-een-seizoen-voor-psv https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174517/officieel-dumfries-verruilt-sc-heerenveen-na-een-seizoen-voor-psv Denzel Dumfries vertrekt definitief bij SC Heerenveen. De rechtsback heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract bij PSV.

Naar verluidt heeft PSV zo'n 5,5 miljoen euro betaald aan SC Heerenveen. Dumfries werd al enige tijd in verband gebracht met de kampioen van Nederland. De 22-jarige verdediger speelde slechts een jaar in Friesland. Dumfries kwam vorig jaar over van Sparta Rotterdam en maakte dit seizoen indruk. Hij wordt volgens het Eindhovens Dagblad pas op 27 juni gepresenteerd aan de externe pers.

SC Heerenveen hield al rekening met het vertrek van Dumfries. De Friezen presenteerden eerder vandaag Sherel Floranus als zijn vervanger. De rechtsback maakt dezelfde overstap die Dumfries een jaar geleden maakte.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 16:04:00 +0200
''Ik hoop dat de Belgen ver komen, maar Brazilië heeft denk ik de meeste kans'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174416/ik-hoop-dat-de-belgen-ver-komen-maar-brazilie-heeft-denk-ik-de-meeste-kans https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174416/ik-hoop-dat-de-belgen-ver-komen-maar-brazilie-heeft-denk-ik-de-meeste-kans Foppe de Haan had in eerste instantie zijn geld gezet op Duitsland, maar denkt bij nader inzien dat Brazilië de meeste kans maakte op de wereldtitel. De 74-jarige oud-trainer denkt dat herstelde Neymar wel eens belangrijk kan worden.

"Een paar weken geleden dacht ik nog aan Duitsland, want die wonnen vorig jaar moeiteloos de Confederations Cup met een B-elftal. De trainer heeft er net zijn contract verlengd en er komen een paar hele goede jonge jongens aan. Maar die hebben wat trammelant, hè?", vertelt De Haan bij Omrop Fryslân. 

Zo moesten een aantal spelers van Die Mannschaft zich verantwoorden voor een foto met Turkije-president Erdogan en was er gedoe om het thuislaten van Manchester City-speler Leroy Sané. Zodoende heeft De Haan zijn focus verlegd naar België. "Ik hoop dat de Belgen heel ver komen, dat zou wel heel leuk zijn."

"Maar uiteindelijk heeft Brazilië denk ik de meeste kans. Neymar is geblesseerd geweest en als je geblesseerd bent geweest - kijk naar Van Basten in 1988 - dan ben je meestal hartstikkene fit. Dat is niet onbelangrijk", besluit De Haan.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 15:09:00 +0200
Olde Riekerink enthousiast: ''Die eigenschappen vind ik belangrijker dan talent'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/174434/olde-riekerink-enthousiast-die-eigenschappen-vind-ik-belangrijker-dan-talent https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/174434/olde-riekerink-enthousiast-die-eigenschappen-vind-ik-belangrijker-dan-talent Jan Olde Riekerink is blij met de komst van Sam Lammers als nieuwe spits. De nieuwe trainer van SC Heerenveen lijkt daarbij niet alleen op technisch vlak onder de indruk van de kwaliteiten van de jeugdinternational te zijn.

"Het is een open en ambitieuze jongen", vertelt Olde Riekerink in de Leeuwarder Courant. "Sam heeft voor zichzelf een weg uitgestippeld en weet heel goed dat hij nu een volgende stap moet zetten. We gaan met elkaar een reis maken en uitzoeken hoe hij het beste tot zijn recht komt in het team."

Ook in het Friesch Dagblad laat Olde Riekerink meer dan positief uit over Lammers. "Het is een open, sociale jongen. Het is een teamspeler. En hij is ambitieus, enorm. Die eigenschappen vind ik bijna nog belangrijker dan talent."

Foto: FOX Sports

]]>
Tue, 19 Jun 2018 14:15:00 +0200
Dumfries overtuigde Floranus: ''Denzel en ik kennen elkaar goed'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/174497/dumfries-overtuigde-floranus-denzel-en-ik-kennen-elkaar-goed https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/174497/dumfries-overtuigde-floranus-denzel-en-ik-kennen-elkaar-goed Sherel Floranus is dinsdag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van SC Heerenveen. De rechtsback komt over van Sparta Rotterdam en kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. Vorig seizoen maakte Denzel Dumfries dezelfde overstap.

"Denzel en ik kennen elkaar goed, dus ik heb hem gevraagd wat voor club het is. Hij vertelde dat het een prima club is met veel supporters en dat de sfeer altijd goed is", zegt Floranus op de officiële website van SC Heerenveen. "Ik begreep dat er dertigduizend mensen in Heerenveen wonen en dat ze bijna allemaal in het stadion kunnen. Dat is mooi en bijzonder."

Floranus heeft duidelijke doelen. "Ik wil graag het hele seizoen spelen en belangrijk zijn voor de club. Ik hou van aanvallen, maar kan ook een mannetje uitschakelen. Ik klap er graag hard in", aldus de rechtsback, die ook gaat verhuizen van Rotterdam naar Friesland.

"Dat is inderdaad wel even anders, maar ik heb ambitie en wil dingen bereiken", geeft hij aan. "Dit is een mooie stap voor mij. Ik kan me goed focussen op mijn prestaties. Ik hoop dat ik dit seizoen belangrijk kan zijn en dat we Europees voetbal halen."

]]>
Tue, 19 Jun 2018 13:38:00 +0200
'Club Brugge wil meewerken aan vertrek SC Heerenveen-doelwit' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174483/club-brugge-wil-meewerken-aan-vertrek-sc-heerenveen-doelwit https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174483/club-brugge-wil-meewerken-aan-vertrek-sc-heerenveen-doelwit SC Heerenveen is waarschijnlijk nog altijd in de race om Dorin Rotariu over te nemen van het Belgische Club Brugge. De 22-jarige rechtsbuiten is al langere tijd in beeld bij de Friezen en mag nu vertrekken bij de blauw-zwarten, meldt La Dernière Heure.

Vanuit Nederland zou er interesse zijn en de kans is aannemelijk dat het hier om SC Heerenveen gaat. Het is bekend dat Gerry Hamstra de Roemeen al langere tijd op het oog heeft en met de terugkeer van Martin Ødegaard naar Real Madrid kan men (naast Marco Rojas) nog wel een rechtsbuiten gebruiken. 

Ook Excelsior Moeskroen, dat hem het afgelopen seizoen succesvol (negen goals en vijf assists in 28 competitieduels) huurde van Brugge, is in de markt voor de Roemeen. "We hebben geen koopoptie maar om eerlijk te zijn hoop ik dat we hem nog een seizoen kunnen huren", vertelt Paul Allaerts namens Moeskroen in de Belgische ochtendkrant.

Club Brugge betaalde anderhalf jaar terug nog drie miljoen euro voor de vijfvoudig Roemeens international en zal in elk geval een deel daarvan willen terugzien in een transfersom.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 12:29:00 +0200
Hamstra blij met aanwinst: ''Kan op meerdere posities uit de voeten'' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174469/hamstra-blij-met-aanwinst-kan-op-meerdere-posities-uit-de-voeten https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174469/hamstra-blij-met-aanwinst-kan-op-meerdere-posities-uit-de-voeten SC Heerenveen heeft zich vandaag definitief versterkt met Sherel Floranus. De negentienjarige verdediger heeft een contract voor drie seizoenen getekend in Friesland.

Floranus komt over van Sparta Rotterdam en wordt gezien als opvolger van Denzel Dumfries, die waarschijnlijk deze week tekent bij landskampioen PSV. Dumfries werd vorig seizoen door SC Heerenveen al weggeplukt bij Sparta Rotterdam.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van Floranus. "Sherel is een sterke vleugelverdediger, die ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring heeft op het hoogste niveau", zegt Hamstra op de officiële website van SC Heerenveen. "Het is een speler die op meerdere posities uit de voeten kan en een welkome versterking voor onze selectie."

]]>
Tue, 19 Jun 2018 11:17:11 +0200
OFFICIEEL | Sherel Floranus tweede zomeraanwinst SC Heerenveen https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174440/officieel-sherel-floranus-tweede-zomeraanwinst-sc-heerenveen https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174440/officieel-sherel-floranus-tweede-zomeraanwinst-sc-heerenveen Na het vastleggen van Sam Lammers heeft SC Heerenveen dinsdag opnieuw zaken gedaan op de transfermarkt. Sherel Floranus (19) komt over van het gedegradeerde Sparta Rotterdam, melden de Friezen zojuist op hun officiële website.

De rechtsback heeft vanochtend in het Abe Lenstra Stadion een contract getekend voor drie seizoenen. De geboren Rotterdammer maakte al op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor Sparta (in de Jupiler League) en speelde de sindsdien al 49 duels voor Sparta in de Eredivisie.

Met de komst van Floranus lijkt niets meer een overgang van Denzel Dumfries naar PSV in de weg te staan. De 22-jarige rechtsback wordt zeer waarschijnlijk vanmiddag gepresenteerd in Eindhoven.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 11:13:00 +0200
''Heerenveen had gekund, ik heb het gevoel dat het er nog wel eens van komt'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/174433/heerenveen-had-gekund-ik-heb-het-gevoel-dat-het-er-nog-wel-eens-van-komt https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/174433/heerenveen-had-gekund-ik-heb-het-gevoel-dat-het-er-nog-wel-eens-van-komt Pieter Huistra verwacht dat hij in de toekomst nog een keer trainer bij SC Heerenveen wordt. Dat vertelt de geboren Fries (51) dinsdag in de Leeuwarder Courant.

Momenteel verdient Huistra zijn brood in Oezbekistan. "Toch heb ik een groot doel. Ik wil graag nog een keer aan de slag bij een goede club in Europa", steekt hij van wal. "Ik zou een moderne organisatie willen neerzetten bij een club die wil investeren in goede faciliteiten en die de ambitie heeft om naar de top te gaan. Daar zou ik goed passen."

En dat hoeft niet per se een club buiten Nederland te zijn. Een tijdje terug nam hij contact op met SC Heerenveen, maar technisch manager Gerry Hamstra liet weten met andere trainers bezig te zijn. "Heerenveen had gekund. Ik heb het gevoel dat het er nog wel eens van komt", aldus Huistra.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 09:59:00 +0200
Lammers kijkt uit naar start in Heerenveen: ''Ik was altijd fan van Samaras'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/174380/lammers-kijkt-uit-naar-start-in-heerenveen-ik-was-altijd-fan-van-samaras https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/174380/lammers-kijkt-uit-naar-start-in-heerenveen-ik-was-altijd-fan-van-samaras Vanmiddag werd middels een persconferentie officieel bekend dat PSV-spits Sam Lammers sc Heerenveen volgend jaar komt versterken. Lammers zelf is blij met zijn verhuurperiode.

''Ik zocht een club waarbij ik volgend jaar een mooi seizoen kon draaien en kon spelen'', begint Lammers tegenover Omrop Fryslân. ''Heerenveen heb ik altijd al gevolgd en ik vind het een hele mooie club. Ze hebben veel spitsen voortgebracht dus het is voor mij een mooie club om voor te gaan voetballen.''

''Ik was altijd wel fan van Georgios Samaras, maar er zijn meerdere spitsen die via Heerenveen een mooie stap hebben gemaakt'', vervolgt hij. ''Ik vind mezelf een beweeglijke spits die zelf ook kansen kan creëren. Ik ben tweebenig en moet het van mijn techniek hebben. Verder ben ik een meevoetballende spits en denk ik dat ik het team beter kan laten voetballen.''

''Bij PSV heb ik het afgelopen seizoen wel wat minuten gemaakt maar op een gegeven moment wil je een heel seizoen lang spelen waardoor je jezelf kan ontwikkelen. Ik ben blij dat Heerenveen mij die kans geeft en ik heb er heel veel zin in'', besluit Lammers. 

Foto: SC Heerenveen TV

]]>
Tue, 19 Jun 2018 09:00:00 +0200
'PSV en Dumfries zijn eruit: vandaag presentatie in Eindhoven' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174422/psv-en-dumfries-zijn-eruit-vandaag-presentatie-in-eindhoven https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174422/psv-en-dumfries-zijn-eruit-vandaag-presentatie-in-eindhoven PSV is eruit met Denzel Dumfries. Na het akkoord met SC Heerenveen, hebben club en speler nu ook een overeenkomst bereikt. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Volgens het regionale medium zal Dumfries vandaag zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract. Enige voorwaarden zijn dat hij de medische keuring succesvol moet doorstaan en nog en paar formaliteiten afwikkelt.

Ondanks dat de transfer al weken in de lucht hing, was het wachten op de bevestiging. PSV betaalt naar verluidt om en nabij de 5,5 miljoen euro voor Dumfries. 

]]>
Tue, 19 Jun 2018 08:02:00 +0200
''Het past niet in de lijn die de club de afgelopen decennia heeft gehanteerd'' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174409/het-past-niet-in-de-lijn-die-de-club-de-afgelopen-decennia-heeft-gehanteerd https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/174409/het-past-niet-in-de-lijn-die-de-club-de-afgelopen-decennia-heeft-gehanteerd SC Heerenveen-directeur Luuc Eisenga liet maandag al weten dat de deal met PSV over Lammers 'geen platte verhuur' is. Er zijn dus extra afspraken gemaakt met de Brabanders, maar het blijft vooralsnog onduidelijk wat dat precies inhoudt.

Sportverslaggever Roelof de Vries denkt hoe dan ook dat Lammers een aardige spits kan worden voor de Friezen. "Het valt te bezien, maar het is een spits die bij Jong PSV aardig gescoord heeft. Bij het eerste van PSV heeft hij ook al aardig wat minuten gemaakt", vertelt De Vries aan tafel bij Omrop Fryslân.

"Hij (Lammers, red.) werd heel lang gezien als dé nieuwe spits van PSV maar dat heeft hij niet gehaald. Nu mag hij het een treetje lager proberen bij Heerenveen. Het is geen verkeerde speler", stelt De Vries, die begrijpt dat Lammers voor 't Friesche Haagje heeft gekozen. "Heerenveen heeft natuurlijk een verleden met fantastische spitsen, dus dan is het als spits wel een mooie club om heen te gaan."

Dat Heerenveen Lammers haalt is in dat opzicht geen verrassing, maar wel de manier waarop (in een huurovereenkomst). De Vries: "Het past niet in de lijn die Heerenveen in de afgelopen decennia heeft gehanteerd. Ze hebben wel eens vaker spelers gehuurd, maar die waren vaker wat meer op leeftijd."

Nu hebben ze een andere constructie bedacht, alleen het vage is dat ze niet willen vertellen wat voor constructie het is", vervolgt De Vries, die Hamstra tevergeefs om meer duidelijkheid vroeg. "Lammers wordt een seizoen gehuurd van PSV en daarom heen zal nog wat hangen."

"Je denkt dat het om een doorverkooppercentage gaat en dat ze dat Heerenveen dus een percentage krijgen als PSV hem verkoopt. Het kan ook zijn dat wanneer PSV hem niet meer hoeft, dat Heerenveen een eerste koopoptie heeft. Daarin zit misschien wel een clausule over een bepaald bedrag."

Foto: FeanOnline

]]>
Tue, 19 Jun 2018 07:05:00 +0200
Kramer verlengt contract in Jupiler League: ''Een steady doelman'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174443/kramer-verlengt-contract-in-jupiler-league-een-steady-doelman https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174443/kramer-verlengt-contract-in-jupiler-league-een-steady-doelman Chiel Kramer staat ook komend seizoen onder contract bij Almere City FC. De oud-doelman van SC Heerenveen heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis in Almere.

Kramer had een aflopend contract, maar ligt nu tot medio 2019 vast bij de club uit de Jupiler League. Almere City FC liep afgelopen seizoen op een haar naar promotie naar de Eredivisie mis. De Graafschap was in de finale van de play-offs nipt te sterk, nadat Almere City in de halve finale Roda JC al had uitgeschakeld.

Kramer stond in het seizoen 2013/2014 onder contract bij SC Heerenveen, maar tot een debuut in de Eredivisie leidde het niet. Almere City FC is in ieder geval blij met de 26-jarige sluitpost. "Kramer heeft laten zien een steady doelman te zijn met een rustige en positieve bijdrage aan het team", zegt technisch directeur Robert Maaskant op de clubwebsite. "Wij zijn blij dat we hem voor Almere City hebben kunnen behouden."

]]>
Tue, 19 Jun 2018 06:00:00 +0200
Dost klaar met Sporting: ''Moet er niet aan denken dat ik terug moet naar die plek'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174415/dost-klaar-met-sporting-moet-er-niet-aan-denken-dat-ik-terug-moet-naar-die-plek https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174415/dost-klaar-met-sporting-moet-er-niet-aan-denken-dat-ik-terug-moet-naar-die-plek De laatste weken komt Bas Dost veelvoudig in het nieuws voor. De oud-spits van Heerenveen werd aangevallen door 'fans' van Sporting CP en sindsdien wil Dost weg uit Portugal.

Dost schreef een week geleden een 36-pagina's lange brief naar Sporting Portugal die onderschept werd door de Portugese Media. In de brief kondigde hij zijn vertrek aan, maar Sporting lijkt niet te willen reageren op de brief. Dost heeft nog geen reactie ontvangen van de club uit Portugal.

"Ik heb een schoon geweten. Ik zie mijzelf als een professional, ik heb alles gegeven voor Sporting Portugal, altijd en op elk moment. Ondertussen heeft de voorzitter mij openlijk bekritiseerd, hij heeft mij beledigd, mij geschorst, mij beschuldigd en maatregelen aangekondigd zonder enkele reden'', laat hij weten aan de NOS.

''Zelfs nu nog word ik 's nachts wakker met die beelden in mijn hoofd en herbeleef het. Ik moet er niet aan denken dat ik weer terug moet naar die plek. Des te meer omdat er nog verantwoordelijken zijn van de aanval die ontsnapt zijn en die elk moment terug zouden kunnen komen om ons aan te vallen en te intimideren'', besluit Dost, die ook laat weten een posttraumatische stoornis aan het voorval over te hebben gehouden.

]]>
Mon, 18 Jun 2018 22:32:00 +0200