Nieuws - FeanOnline https://www.feanonline.nl/rss/nieuws FeanOnline ''Als Streppel mij nodig heeft, dan sta ik er en ga ik mezelf laten zien'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153802/als-streppel-mij-nodig-heeft-dan-sta-ik-er-en-ga-ik-mezelf-laten-zien https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153802/als-streppel-mij-nodig-heeft-dan-sta-ik-er-en-ga-ik-mezelf-laten-zien Jong SC Heerenveen speelde maandagavond met 0-0 gelijk tegen de beloften van SC Cambuur en Jizz Jornkamp baalde na afloop van zijn eigen optreden. De talentvolle centrumspits hielp in de eerste helft een grote kans om zeep. 

"Die moest erin", blikt hij terug in gesprek met het Friesch Dagblad. "Na rust kreeg ik ook een kans, maar afwerken wilde vandaag niet lukken", aldus Hornkamp, die tijdens elk duel loert op een kansje. "Als er een bal voor het doel komt, moet je er gewoon staan als spits. Daarom sta ik daar opgesteld." 

De 19-jarige aanvaller is op dit moment de derde spits van SC Heerenveen. "Ik wacht op mijn moment, net zoals in het veld", legt hij uit. "Tot die tijd maak ik graag mijn minuten in de beloften. Het gaat om mijn ontwikkeling. Maar als de hoofdtrainer mij nodig heeft, dan sta ik er en ga ik mezelf laten zien."

]]>
Tue, 20 Feb 2018 13:12:00 +0100
KNVB maakt scheidsrechter voor wedstrijd tegen Excelsior bekend https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153832/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-wedstrijd-tegen-excelsior-bekend https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153832/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-wedstrijd-tegen-excelsior-bekend De KNVB heeft scheidsrechter Reinold Wiedemeijer aangesteld om de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Excelsior in goede banen te leiden. Het duel in het Abe Lenstra Stadion begint zaterdagavond om kwart voor acht.

De ploeg van trainer Jurgen Streppel staat, na het gelijkspel op bezoek bij koploper PSV, op de negende plek met 32 punten uit 24 wedstrijden. Excelsior heeft drie punten minder en staat op de elfde plaats. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag won afgelopen weekend met 1-2 bij Vitesse. 

]]>
Tue, 20 Feb 2018 12:06:11 +0100
Dumfries naar PSV? ''Ik heb kunnen zien dat ze een mooi stadion hebben'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153805/dumfries-naar-psv-ik-heb-kunnen-zien-dat-ze-een-mooi-stadion-hebben https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153805/dumfries-naar-psv-ik-heb-kunnen-zien-dat-ze-een-mooi-stadion-hebben Kenneth Perez liet afgelopen weekend weten dat Denzel Dumfries een uitstekende opvolger zou zijn voor Santiago Arias, de rechtsback van PSV. De vleugelverdediger van de Friezen houdt zich echter niet bezig met een mogelijke transfer. 

"Op dit moment focus ik mij volledig op Heerenveen, wij hebben de doelstelling en dat is de play-offs halen", legt hij uit voor de camera van VoetbalPrimeur. "Dat is het eerste waar we aan gaan werken en daarna kijken we wel verder", aldus Dumfries, die wel blij is met zijn eigen ontwikkeling. 

"Ik vind dat ik een goed seizoen draai", erkent hij. "Ik ben gefocust. Natuurlijk zijn er nog wat puntjes waar ik aan moet werken, maar ik vind wel dat ik stabiel speel. Ik ben wel tevreden, ja", vervolgt Dumfries, die trots is op het compliment van Perez. 

"Dat is mooi, haha. Het is mooi dat ze dat opmerken", lacht de opkomende back, die geen droomclub heeft in Nederland. "PSV is een mooie club en ik heb vandaag kunnen zien dat ze een mooi stadion hebben. Maar ik ben nu gefocust op Heerenveen, ik denk nog niet verder."

]]>
Tue, 20 Feb 2018 10:45:00 +0100
'Belangrijke' Bekkema maakt indruk in derby: ''Een hele goede keeper'' https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/153783/belangrijke-bekkema-maakt-indruk-in-derby-een-hele-goede-keeper https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/153783/belangrijke-bekkema-maakt-indruk-in-derby-een-hele-goede-keeper Jong Heerenveen kwam maandagavond in Leeuwarden niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Jong Cambuur. Op papier was dat een teleurstellend resultaat maar de omstandigheden zorgen ervoor dat trainer Chris de Wagt wel degelijk tevreden was.

"Ik ben echt tevreden met het punt en vooral hoe we dat over de streep getrokken hebben", vertelt De Wagt op de officiële clubsite. "Dit was de grootste uitdaging van het seizoen.  We speelden met een jonge ploeg, waarvan zeven spelers afgelopen zaterdag nog in actie kwamen met Onder-19. Die spelen dus twee duels in drie dagen..."

"Het kon even niet anders omdat we krap in de spelers zaten. Geen wonder dat de jongens er na 70 minuten flink doorheen zaten. Ik vind het heel knap hoe we stand hebben gehouden", vervolgt de oud-speler van Cambuur. Hij zag dat doelman Jan Bekkema een belangrijke rol speelde. "Jan is een hele goede keeper, hij heeft vandaag weer een paar belangrijke ballen gepakt."

"Jan was de enige Fries op het veld, hij snapt als geen ander hoe speciaal wedstrijden tegen Cambuur zijn", stelt De Wagt, die wist dat datzelfde niet voor zijn andere spelers gold. "Ik vroeg vooraf hoeveel spelers al een een derby gespeeld hadden. Niet veel. Ik probeerde zo wel de nadruk te leggen dat dit duel speciaal was."

"Er zat ook veel publiek op de tribune, daar moet je je als speler tegen wapenen. Dat hebben we uitstekend gedaan", besluit De Wagt trots. 

Opstelling Jong Heerenveen: Bekkema; Adney, Drkusic, Magnusson, Amofa (60' Boasman); Sanches, Frederiksen (81' Seedorf) , Borges; Hornkamp, Ras (54' Heimisson), Rako.

Foto: ONS Sneek

]]>
Tue, 20 Feb 2018 09:33:00 +0100
'Clausule in contract Schaars maakte verlenging tot een formaliteit' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/153786/clausule-in-contract-schaars-maakte-verlenging-tot-een-formaliteit https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/153786/clausule-in-contract-schaars-maakte-verlenging-tot-een-formaliteit Technisch manager Gerry Hamstra heeft niet hoeven te onderhandelen met Stijn Schaars om zijn aflopende contract met een jaar te verlengen. De Friezen konden eenvoudig een eenjarige optie in zijn contract lichten.

Voorwaarde was wel dat de 34-jarige middenvelder een x-aantal wedstrijden zou spelen in zijn tweede seizoen voor SC Heerenveen, meldt de Leeuwarder Courant. Inmiddels staat hij op 24 duels en is dat aantal bereikt. Slechts eenmaal werd hij voortijdig naar de kant gehaald.

Schaars speelde tot nu toe 48 officiële wedstrijden voor SC Heerenveen. Dat zijn er meer dan dat hij voor zijn jeugdclub Vitesse (45) speelde, maar minder dan het aantal duels voor PSV (56), Sporting Lissabon (66) en AZ Alkmaar (168). Ook speelde hij 24 interlands voor het Nederlands elftal.

]]>
Tue, 20 Feb 2018 08:14:00 +0100
''Hoe langer het duurt, hoe minder positief het voor Streppel misschien wel is'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153765/hoe-langer-het-duurt-hoe-minder-positief-het-voor-streppel-misschien-wel-is https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153765/hoe-langer-het-duurt-hoe-minder-positief-het-voor-streppel-misschien-wel-is Het was alweer een tijdje geleden dat Jurgen Streppel met zijn wissels een directe positieve uitslag had op de wedstrijd. Tegen PSV was de keuze om Henk Veerman al vroeg te brengen en aanvallender te gaan spelen, duidelijk de juiste optie en daarvoor verdient hij de complimenten.

"Ik denk dat hij op de complimenten van Arjen de Boer en Roelof de Vries zat te wachten", lacht sportverslaggever Roelof de Vries bij Omrop Fryslân. "Maar die (complimenten, red.) krijgt hij wel, bij deze. Hij heeft het gewoon goed gedaan. Goede wissels, hij speelde op een gegeven moment met Thorsby als rechtsback en nog één centrale verdediger (Daniel Hoegh, red.) achterin."

"Het pakte heel goed uit", vervolgt De Vries positief. "Ze (Heerenveen, red.) waren in de eerste helft ook al niet kansloos. PSV kreeg twee kansen door twee fouten van Heerenveen. Daardoor kwamen ze op een 2-0 voorsprong. Heerenveen knokte zich heel goed terug in de wedstrijd, al kwam dat ook door de rode kaart van Lozano. Maar toch, alle complimenten, goed gedaan."

Voor Streppel valt het nog maar te bezien of de uitslag in Eindhoven invloed heeft op zijn toekomst. Het is nog altijd onduidelijk of zijn aflopende contract wordt verlengd. "Dat is nog altijd niet zeker. Je krijgt zo langzamerhand wel het gevoel dat des te langer het duurt, hoe minder positief het nieuws voor Streppel misschien wel is. Maar we moeten het nog een beetje afwachten, het kan nog altijd. Ze hebben gezegd dat ze de echte goede gesprekken daar nog niet over hebben gevoerd."

]]>
Tue, 20 Feb 2018 07:07:00 +0100
SC Heerenveen zonder geschorste Dumfries tegen Excelsior https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153756/sc-heerenveen-zonder-geschorste-dumfries-tegen-excelsior https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153756/sc-heerenveen-zonder-geschorste-dumfries-tegen-excelsior SC Heerenveen zal het zaterdag in eigen huis tegen Excelsior moeten stellen zonder rechtsback Denzel Dumfries. De 21-jarige verdediger ontving zaterdag in het duel met PSV zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

Door die gele kaart is hij automatisch voor één duel geschorst. De meest logische vervanger van Dumfries lijkt Doke Schmidt te zijn. Hij verving de Rotterdammer eerder dit seizoen al als rechtsback tegen PSV.

Het duel tussen SC Heerenveen en Excelsior begint zaterdag om 19:45 uur.

]]>
Mon, 19 Feb 2018 22:40:00 +0100
''Iedereen krijgt wel eens een periode dat het niet gaat zoals je wilt'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153702/iedereen-krijgt-wel-eens-een-periode-dat-het-niet-gaat-zoals-je-wilt https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153702/iedereen-krijgt-wel-eens-een-periode-dat-het-niet-gaat-zoals-je-wilt Lucas Woudenberg beleeft een wisselvallig seizoen. De linksback begon als basisspeler, maar werd daarna vierde keuze achter Doke Schmidt, Kik Pierie en Dave Bulthuis. Inmiddels is hij terug als basisspeler. 

De verdediger is ondanks zijn wisselvalligheden blij met de stap naar Heerenveen. ''Ik zie Heerenveen nog steeds als een stap vooruit in mijn carrière. Ik voetbal hier meer wedstrijden dan bij Feyenoord", vertelt hij in de Leeuwarder Courant. ''Iedereen krijgt weleens te maken met een periode dat het gewoon niet gaat zoals je wilt. Soms is daar geen verklaring voor. Veel belangrijker is hoe je ermee omgaat."

Woudenberg deed dit door gewoon hard te trainen. ''Daar begint het mee. Vervolgens kon ik mijn ritme weer oppakken door wedstrijden in het tweede elftal te voetballen.'' Langzaamaan kwam hij weer in het elftal. ''Ik ben onlangs twee keer lekker ingevallen, tegen PEC Zwolle en Roda JC. En uiteindelijk ben ik, ook met hulp van mijn ploeggenoten en trainers, weer teruggekomen tot waar ik nu sta."

]]>
Mon, 19 Feb 2018 22:16:00 +0100
Jong SC Heerenveen weet mini-derby niet te winnen in boeiend duel https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/153757/jong-sc-heerenveen-weet-mini-derby-niet-te-winnen-in-boeiend-duel https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/153757/jong-sc-heerenveen-weet-mini-derby-niet-te-winnen-in-boeiend-duel In de mini-derby wisten de beloften van SC Heerenveen niet te winnen van de beloften van SC Cambuur. Het werd een bloedeloos gelijkspel dat in een 0-0 eindigde.

Een belangrijke rol in de wedstrijd was weggelegd voor de keepers van beide teams. Het werd een boeiend duel waarin beide keepers zich onderscheidde van de rest. Cambuur had de betere kansen, maar keer op keer was het doelman Bekkema met een redding.

Na 20 minuten kreeg Heerenveen een goede kans na een te korte terugspeelbal van Cambuur, maar ook daar was het keeper Bertrams die in de weg stond. Toen er eindelijk een doelman gepasseerd leek te worden, was het Joshua Adney die Bekkema te hulp schoot en de bal van de lijn haalde.

Door het gelijkspel blijven de beloften van SC Heerenveen op een eerste plaats staan en bedraagt de voorsprong vijf punten.

]]>
Mon, 19 Feb 2018 21:32:00 +0100
'SC Heerenveen ziet in VVV-trainer eventuele opvolger van Streppel' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/153752/sc-heerenveen-ziet-in-vvv-trainer-eventuele-opvolger-van-streppel https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/153752/sc-heerenveen-ziet-in-vvv-trainer-eventuele-opvolger-van-streppel De signalen dat Jurgen Streppel SC Heerenveen na dit seizoen gaat verlaten, worden volgens Voetbal International steeds groter. Het weekblad meldt zelfs dat de Friezen bovendien al een potentiële opvolger op het oog hebben: VVV-trainer Maurice Steijn.

De 44-jarige Steijn doet het dit jaar uitstekend met promovendus VVV-Venlo en heeft zich daarmee ook in de kijker gespeeld bij Willem II en Vitesse, terwijl in de winterstop FC Utrecht zich al voor hem meldde. Bij SC Heerenveen zou hij nu 'bovenaan het schaduwlijstje' staan.

Volgens VI is Willem II vooralsnog het meest concreet voor Steijn. Zelf liet hij weinig los over de geruchten. "Er is niets concreet op dit moment, ik richt me gewoon op VVV", stelt Steijn, die nog een contract heeft tot 2019 in Limburg. VVV liet evenwel al weten mee te willen werken aan een transfer.

]]>
Mon, 19 Feb 2018 20:55:00 +0100
Schaars: ''Als de rode kaart echt een rode kaart was dan is het een terechte uitslag'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153742/schaars-als-de-rode-kaart-echt-een-rode-kaart-was-dan-is-het-een-terechte-uitslag https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153742/schaars-als-de-rode-kaart-echt-een-rode-kaart-was-dan-is-het-een-terechte-uitslag Heerenveen blijkt de 'angstgegner' te zijn voor de Eindhovenaren want voor de tweede keer op rij wist PSV dit seizoen niet te winnen van SC Heerenveen. Sowieso weet PSV bijna nooit de winnen van SC Heerenveen, wat natuurlijk de verdienste is van de Friezen.

Van de laatste twaalf keer dat Heerenveen bij PSV op bezoek ging, wonnen de Eindhovenaren slechts twee keer. ''Ik denk dat ons plan goed was, maar dat we te slordig waren aan de bal'', zo begint Stijn Schaars tegenover Omrop Fryslân. ''Daardoor maakten zij in de omschakeling twee goals. Als je hun wil lokken moet je bepaalde risico's nemen en dan gaat dat niet altijd goed.''

''In de tweede helft kun je twee dingen doen. Je kan hetzelfde blijven spelen of je zegt dat je goals moet maken. We haalden een centrale verdediger eraf en zette een spits erbij waardoor hun centrale duo altijd onder druk stond. Je hebt dan wel een goal nodig om ze aan het wankelen te brengen en gelukkig viel die snel na rust. Voor ons is het resultaat prima, en als de rode kaart echt een rode kaart was dan is het een terechte uitslag'', aldus Schaars.

]]>
Mon, 19 Feb 2018 20:31:00 +0100
Streppel lyrisch: ''Ik denk dat we een geweldige wedstrijd gezien hebben'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153667/streppel-lyrisch-ik-denk-dat-we-een-geweldige-wedstrijd-gezien-hebben https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153667/streppel-lyrisch-ik-denk-dat-we-een-geweldige-wedstrijd-gezien-hebben Jurgen Streppel wordt door de fans vaak verweten dat hij niet erg aanvallend wisselt of dat hij dit te laat doet, maar tegen PSV liet hij zien dat hij dit wel degelijk kon. De Friezen speelden door zijn wissels met 2-2 gelijk tegen de koploper. 

Hoewel Heerenveen dit seizoen vier punten pakte tegen de koploper, hoopt Jurgen Streppel wel dat de Eindhovenaren kampioen worden. ''Ik hoop dat PSV aan het langste eind gaat trekken. Dat zou ik wel aardig vinden'', aldus de oefenmeester in de Telegraaf.

De trainer is blij met het punt, ondanks twee persoonlijke fouten bij de tegentreffers. ''We hebben een geweldig gesprek gehad in de rust en met z’n allen besloten om alles of niets te gaan spelen'', zei Streppel, die Henk Veerman, Marco Rojas en Pelle van Amersfoort inbracht voor drie verdedigers. ''Op een gegeven moment hadden we nog maar één verdediger over. En na die 2-2 gingen we nog voor de zege. Al met al ben ik redelijk tevreden. Ik denk dat we een geweldige wedstrijd hebben gezien.''

]]>
Mon, 19 Feb 2018 19:42:00 +0100
KIJKTIP: Wedstrijd tussen beloften Heerenveen en Cambuur live te volgen https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/153727/kijktip-wedstrijd-tussen-beloften-heerenveen-en-cambuur-live-te-volgen https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/153727/kijktip-wedstrijd-tussen-beloften-heerenveen-en-cambuur-live-te-volgen Vanavond spelen de beloften van SC Heerenveen een wedstrijd tegen de beloften van SC Cambuur. Een Friesche derby in de beloftencompetitie.

De wedstrijd tussen Heerenveen en Cambuur is live te volgen op het Youtube-kanaal van Omroep Leo of door te klikken op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=KDgejqArpoM

Opstelling Heerenveen: Bekkema, Adney, Drkusic, Magnusson, Amofa, Sanches, Frederiksen, Borges, Hornkamp, Ras, Rako

 

 

]]>
Mon, 19 Feb 2018 18:54:00 +0100
''Het is jammer dat Heerenveen er niet nog eentje bijschoot'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153689/het-is-jammer-dat-heerenveen-er-niet-nog-eentje-bijschoot https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153689/het-is-jammer-dat-heerenveen-er-niet-nog-eentje-bijschoot Klaas-Jan Huntelaar was gistermiddag belangrijk door de winnende goal te maken bij Ajax. De ploeg kwam hierdoor iets dichterbij PSV, dat twee punten verloor tegen SC Heerenveen. 

Door het puntverlies van de koploper kwam er wel extra druk te staan op de wedstrijd van de Amsterdammers zelf. De spits was daarom blij dat zijn ploeg wist te winnen.''Het is lekker dat we onder druk deze prestatie eruit hebben weten te persen en de druk op PSV hebben opgevoerd. We moeten alles winnen en zien wel wat er dan gebeurt. Dit is pas de eerste stap'', vertelt hij in De Telegraaf. 

Volgens de doelpuntenmaker wordt dit weekend ook weer cruciaal in de strijd om de titel. ''Zondag moeten we tegen ADO weer een signaal afgeven en daarna lekker Feyenoord-PSV kijken.'' Huntelaar is blij dat de titelstrijd nu weer wat spannender is, maar er had nog meer ingezeten voor zijn oude ploeg tegen de Eindhovenaren. ''Het was jammer dat Heerenveen er niet nog eentje bijschoot of gewoon die penalty had gekregen.''

]]>
Mon, 19 Feb 2018 17:17:00 +0100
PSV en Lozano niet akkoord met schikkingsvoorstel aanklager betaald voetbal https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153706/psv-en-lozano-niet-akkoord-met-schikkingsvoorstel-aanklager-betaald-voetbal https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153706/psv-en-lozano-niet-akkoord-met-schikkingsvoorstel-aanklager-betaald-voetbal PSV gaat niet akkoord met de straf die de aanklager betaald voetbal wil geven aan Hirving Lozano. De aanklager betaald voetbal wil Lozano voor drie wedstrijden schorsen.

Lozano kreeg het schikkingsvoorstel vanwege het slaan van SC Heerenveen-verdediger Lucas Woudenberg in de 45ste minuut van de wedstrijd tussen PSV en SC Heerenveen. De Mexicaan werd met een rode kaart van het veld gestuurd.

De aanklager neemt in de strafmaat de voorwaardelijke wedstrijd mee die de Mexicaanse aanvaller kreeg opgelegd naar aanleiding van zijn rode kaart eerder dit seizoen tijdens de uitwedstrijd met SC Heerenveen.

Ondanks dat PSV en Lozano het schikkingsvoorstel niet accepteren, zal de aanvaller komende zondag waarschijnlijk niet in actie kunnen komen in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Alleen als de tuchtcommissie besluit om de aanvaller vrij te spreken mag Lozano spelen.

]]>
Mon, 19 Feb 2018 16:31:00 +0100
Woudenberg geniet ondanks fluitconcert: ''Meteen een mooie testcase'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153700/woudenberg-geniet-ondanks-fluitconcert-meteen-een-mooie-testcase https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153700/woudenberg-geniet-ondanks-fluitconcert-meteen-een-mooie-testcase Lucas Woudenberg was dit weekend niet erg geliefd onder de supporters van PSV. De verdediger kreeg een klap van Hirving Lozano, die daarvoor de rode prent ontving. 

''Het was een duel tussen hem en mij, zoals we die tijdens de wedstrijd wel vaker hadden", reconstrueerde Woudenberg in de Leeuwarder Courant. ''Ik kreeg een tik in mijn gezicht en de scheidsrechter trok een rode kaart. Of het terecht was? Dat weet ik niet. Dat is aan de KNVB."

Hoewel de linksback de hele tweede helft uitgefloten werd, genoot hij van zijn speelminuten. ''Ik was blij dat ik weer eens in de basis mocht starten. Deze wedstrijd was meteen een mooie testcase, met Hirving Lozano als mijn directe tegenstander.'' Woudenberg was tevreden met de wedstrijd en het resultaat. ''Het was een heet avondje, maar ik kijk er tevreden op terug. Wanneer je met 2-0 achterstaat en je terugkomt tot 2-2, dan ben je de morele winnaar."

]]>
Mon, 19 Feb 2018 16:10:00 +0100
''PSV heeft zo veel wedstrijden in Eindhoven gewonnen, tot wij langskwamen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153678/psv-heeft-zo-veel-wedstrijden-in-eindhoven-gewonnen-tot-wij-langskwamen https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153678/psv-heeft-zo-veel-wedstrijden-in-eindhoven-gewonnen-tot-wij-langskwamen Reza Ghoochannejhad speelt niet het beste seizoen uit zijn loopbaan, maar hij wist dit seizoen wel twee keer te scoren tegen koploper PSV. De aanvaller is blij met het punt van zijn ploeg. 

De spits maakte tien minuten voor tijd de gelijkmaker, maar volgens Reza had het doelpunt wel eerder kunnen vallen. ''Complimenten voor onze ploeg. Dat doelpunt zat eraan te komen. PSV kon alleen maar tegenhouden. Ik had echt het gevoel dat het voor hen niet lang meer goed kon gaan'', vertelt hij in de Leeuwarder Courant

Reza is aardig trefzeker tegen de Eindhovenaren sinds hij terug is in Friesland. ''Volgens mij heb ik de laatste vier wedstrijden vijf keer gescoord tegen PSV. Een leuke statistiek natuurlijk, maar belangrijker is dat we hier vertrekken met een goed resultaat. PSV heeft zó veel wedstrijden in Eindhoven gewonnen, tot wij langskwamen.''

''Het heeft er ook mee te maken dat wij in de tweede helft een mannetje meer hadden'', vertelt hij realistisch. De doelpuntenmaker zag echter dat de ploeg een enorme wilskracht had. ''Wij hebben er samen de schouders onder gezet en veerkracht getoond. Het is knap dat je het tegen de beste ploeg van Nederland zo kunt omdraaien." Reza is al met al tevreden met het gelijke spel. ''Ik had het nog weleens willen zien als de wedstrijd vijf minuten langer had geduurd, maar ik denk dat we vooral blij moeten zijn met een punt."

]]>
Mon, 19 Feb 2018 15:19:00 +0100
VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen pakt punt bij PSV na rood Lozano https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153452/video-samenvatting-sc-heerenveen-pakt-punt-bij-psv-na-rood-lozano https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153452/video-samenvatting-sc-heerenveen-pakt-punt-bij-psv-na-rood-lozano SC Heerenveen heeft een punt weten te pakken in Eindhoven. De Friezen keken bij rust tegen een 2-0 achterstand. Lozano pakte echter een rode kaart voor een elleboogstoot. Heerenveen kon daardoor via Schaars en Ghoochannejhad terug komen: 2-2.

De thuisploeg begon voorzichtig aan het duel en liet Heerenveen komen. De Friezen hadden dan ook veel balbezit in de beginfase maar echt gevaarlijk kon de ploeg niet worden. Na verloop kwam PSV beter in het duel maar Heerenveen wist grote kansen te voorkomen. 

Slordig balverlies van Stijn Schaars zorgde na een half uur echter voor een corner voor PSV. De thuisploeg wist meteen te profiteren daar Santiago Arias vrij in kon koppen: 1-0. Vervolgens gaven de Friezen weer een doelpunt weg. Hanssen speelde slecht in op Kik Pierie die de bal verspeelde in de eigen zestien. Luuk de Jong aarzelde niet en schoot simpel de 2-0 binnen.

PSV leek zonder zorgen de rust in te gaan maar niets bleek minder waar. Hirving Lozano beging een opzichtige elleboogstoot op Lucas Woudenberg en kon met rood alvast de kleedkamers in. Jurgen Steppel bracht direct na rust Henk Veerman in het team voor Pierie en dat leek goed uit te pakken.

De Friezen hadden enorm veel balbezit en werden ook gevaarlijk. Tien minuten na rust schoot Schaars raak uit een ingestudeerde hoekschop van Arber Zeneli. Direct werd er jacht gemaakt op de gelijkmaker en na zestig minuten leek dat te gaan lukken door een penalty. Scheidsrechter Higler wees naar de stip na een overtreding op Reza maar de grensrechter meende buitenspel te hebben gezien.

Tien minuten voor tijd en nog nog een aanvallende wissel (Marco Rojas voor Lucas Woudenberg, red.) wist Reza de bal van dichtbij binnen te frommelen. Met de 2-2 gingen beide teams op jacht naar de winst maar doelpunten vielen er niet meer. 

]]>
Mon, 19 Feb 2018 14:28:00 +0100
''De PSV'ers riepen het noodlot over zich af door de bal lukraak weg te knallen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153659/de-psvers-riepen-het-noodlot-over-zich-af-door-de-bal-lukraak-weg-te-knallen https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153659/de-psvers-riepen-het-noodlot-over-zich-af-door-de-bal-lukraak-weg-te-knallen Heerenveen pakte afgelopen weekend een punt tegen PSV, maar na de wedstrijd gaat het vooral over de rode kaart van Hirving Lozano. Volgens Telegraaf-journalist Valentijn Driessen was de kaart terecht. 

Na de wedstrijd was er veel kritiek op scheidsrechter Higler. Volgens Driessen is er echter geen twijfel over de beslissing mogelijk. ''Bij een slaande beweging maakt het niet uit of en waar Lozano zijn tegenstander Lucas Woudenberg raakt, of dat hij zich wilde losrukken en of hij wel of niet de intentie had om de verdediger van Heerenveen te raken. Vandaar nam arbiter Dennis Higler de juiste beslissing door Lozano rood te geven.''

De journalist snapt dat de trainer van de Eindhovenaren het voor zijn sterspeler opneemt, maar het hoort is niet terecht. ''Dat PSV-trainer Phillip Cocu probeerde twijfel te zaaien en zijn speler vrij te pleiten, valt te begrijpen. Toch heeft hij evenmin een poot om op te staan. Na alle rumoer zal Cocu doelpuntenmaker Lozano juist een draai om zijn oren moeten geven want de Mexicaan dupeert zichzelf, zijn ploegmakkers en zijn club. Niet voor het eerst getuige zeven rode kaarten in twee jaar.''

Dat PSV met tien man een 2-0 voorsprong weggaf, is volgens Driessen nog erger dan de rode kaart zelf. ''Het totale gebrek aan zelfbewustzijn en overtuiging om in eigen stadion met 10 tegen 11 overeind te blijven, kenmerkt de broosheid van de prestaties van het minimalistische PSV. De PSV’ers riepen het noodlot over zich af door de bal na rust lukraak weg te knallen in plaats van te vertrouwen op de eigen voetbalkwaliteiten.''

]]>
Mon, 19 Feb 2018 13:40:00 +0100
BREAKING | Schaars tekent bij: ''Hij is ontzettend belangrijk voor ons'' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/153638/breaking-schaars-tekent-bij-hij-is-ontzettend-belangrijk-voor-ons https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/153638/breaking-schaars-tekent-bij-hij-is-ontzettend-belangrijk-voor-ons SC Heerenveen heeft het contract van Stijn Schaars verlengd, zo laten de Friezen weten via de officiële kanalen. De middenvelder, die een aflopende verbintenis had en daardoor transfervrij kon vertrekken, ligt nu vast tot medio 2019. 

''Waar je in Nederland al snel oud bent, ben je in het buitenland een zeer ervaren speler", vertelt Gerry Hamstra. "Daarom zijn wij hartstikke blij en trots dat we een gelouterde speler als Stijn Schaars, met een geweldige staat van dienst, in het Abe Lenstra stadion hebben lopen."

"Hij is ontzettend belangrijk voor ons, zowel op het veld als in de organisatie", beseft de bestuurder. "We zijn blij dat we ook komend seizoen gebruik kunnen maken van zijn kwaliteiten en ervaring", besluit Hamstra over de contractverlenging van Schaars, die zaterdag nog scoorde op bezoek bij PSV. 

]]>
Mon, 19 Feb 2018 12:39:00 +0100
''We hebben met z'n allen letterlijk gezegd: dan gaan we hier maar kapot'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153633/we-hebben-met-zn-allen-letterlijk-gezegd-dan-gaan-we-hier-maar-kapot https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153633/we-hebben-met-zn-allen-letterlijk-gezegd-dan-gaan-we-hier-maar-kapot SC Heerenveen pakte zaterdagavond een punt bij koploper PSV. De Friezen speelden na een 2-0 achterstand alles of niets en namen veel risico.

"We hadden heel lang kunnen wachten met het inbrengen van Henk, maar waarom zouden we dat doen?", zegt trainer Jurgen Streppel in de Leeuwarder Courant. "We stonden met 2-0 achter, hadden niks meer te verliezen. We hebben met z'n allen letterlijk gezegd: dan gaan we hier maar kapot. Wij gaan vol voor een goed resultaat. En dan moet je het overtal dat je na de rode kaart van PSV hebt, proberen uit te buiten."

PSV-trainer Phillip Cocu reageerde met het brengen van Derrick Luckassen, maar Streppel bracht daarna nog Marco Rojas voor Lucas Woudenberg. "We hadden in de slotfase met Martin Hansen een keeper en met Daniel Høegh nog een verdediger, maar verder stonden er alleen aanvallers in het veld", meent Streppel. "Ik ben trots op die gasten. We hebben hier gevoetbald om te winnen. Dat doen we altijd, maar dan is het weleens lekker dat je wordt beloond."

Streppel was niet tevreden over de beginfase, zo gaf SC Heerenveen de 2-0 eenvoudig weg. "Wij hielpen PSV in het zadel", vond Streppel. "Dat is ook wel 'des Heerenveens'. Wij kunnen erg goed voetballen. Daarom kunnen wij ook deze wedstrijden tegen zulke tegenstanders spelen. Maar door onervarenheid geven we ook veel te veel weg. We hebben een paar heel jonge spelers in de ploeg. Zulke jongens maken nu eenmaal fouten. Dat is niet altijd leuk, maar eigenlijk moet je dat wel incalculeren."

]]>
Mon, 19 Feb 2018 12:13:00 +0100
'Matennaaier' Woudenberg krijgt kritiek: ''Hij gaat met veel misbaar naar de grond'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153622/matennaaier-woudenberg-krijgt-kritiek-hij-gaat-met-veel-misbaar-naar-de-grond https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153622/matennaaier-woudenberg-krijgt-kritiek-hij-gaat-met-veel-misbaar-naar-de-grond Lucas Woudenberg eiste zaterdagavond een hoofdrol op bij de wedstrijd tussen PSV en SC Heerenveen. De verdediger van SC Heerenveen kreeg een klap van Hirving Lozano te verwerken.

De Mexicaan werd met een rode kaart van het veld gestuurd, waarna SC Heerenveen een 2-0 achterstand ongedaan kon maken. De tafelheren bij Studio Voetbal vonden de rode kaart voor Lozano terecht, maar schrijver Özcan Akyol noemt Woudenberg wel een 'matennaaier'.

"Je ziet duidelijk dat die hand naar zijn nek gaat. Hij grijpt meteen naar zijn gezicht en gaat met veel misbaar naar de grond. Dat hoeft nou ook weer niet", zei Akyol zondagavond bij Studio Voetbal. Lozano krijgt vandaag te horen of hij geschorst wordt door de aanklager betaald voetbal.

]]>
Mon, 19 Feb 2018 11:36:00 +0100
Dumfries maakt indruk bij SC Heerenveen: ''Denk dat hij heel goed bij PSV zou passen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153609/dumfries-maakt-indruk-bij-sc-heerenveen-denk-dat-hij-heel-goed-bij-psv-zou-passen https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/153609/dumfries-maakt-indruk-bij-sc-heerenveen-denk-dat-hij-heel-goed-bij-psv-zou-passen SC Heerenveen pakte zaterdagavond knap een punt bij koploper PSV. Analist Kenneth Perez was met name onder de indruk van Denzel Dumfries, die volgens de Deen een goede opvolger van Santiago Arias bij PSV kan worden.

"Je ziet aan hem: hij wil gewoon slagen. Hij heeft loopvermogen en wat hij heeft verbeterd is zijn overzicht", zegt Perez bij FOX Sports. "En wat een kracht. Ook voor een andere competitie, Engeland bijvoorbeeld, heeft hij zijn fysiek mee. Hij heeft drie goals en zes assists en dat is best veel voor een rechtsback. Ik ben echt onder de indruk geraakt dit jaar van Dumfries."

"Stel je voor dat Arias weg zou gaan bij PSV na het WK, dan is hij een geschikte opvolger", geeft Perez een advies aan PSV. "Het is natuurlijk altijd twijfelachtig van de subtop naar een topclub, maar ik denk dat Dumfries heel goed bij PSV zou passen."

Mocht PSV niet in Friesland aankloppen voor Dumfries, dan ziet Perez ook een andere mogelijkheid voor de rechtsback. "We hebben donderdag Hans Hateboer gezien bij Atalanta Bergamo. Hij kan ook zeker zo'n mooi traject gaan volgen."

]]>
Mon, 19 Feb 2018 10:27:00 +0100
SC Heerenveen op rapport: positieve uitschieters van Reza én Veerman https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153593/sc-heerenveen-op-rapport-positieve-uitschieters-van-reza-en-veerman https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153593/sc-heerenveen-op-rapport-positieve-uitschieters-van-reza-en-veerman SC Heerenveen pakte zaterdagavond op knappe wijze een punt (2-2) bij PSV Eindhoven. De Friezen werden daarbij geholpen door PSV'er Hirving Lozano, die voor de tweede keer dit seizoen met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

In de tweede helft profiteerde Heerenveen bijna optimaal van de man-meer-situatie en dat is terug te zien in de cijfers van Voetbal International en WhoScored. Met name Stijn Schaars en spitsen Reza Ghoochannejhad en Henk Veerman eisten een hoofdrol op.

De 34-jarige routinier kreeg van VI een 7 voor zijn optreden, WhoScored zag er zelfs een 8 in en daarmee was hij op basis van de statistieken dus de beste speler. Reza (7 en 7,4) en invaller Veerman (6,5 en 7,1) kregen ook een hoge beoordeling.

Kik Pierie (5 en 5,6)was duidelijk het minst in vorm van allen en was ook direct betrokken bij de 2-0 van PSV. De 17-jarige verdediger werd halverwege de wedstrijd ook naar de kant gehaald ten faveure van Henk Veerman.

Cijfers Voetbal International: Hansen 6; Dumfries 5,5 (82' Van Amersfoort -), Høegh 6, Pierie 5 (46' Veerman 6,5), Woudenberg 5 (78' Rojas -); Schaars 7, Thorsby 6,5, Vlap 6; Ødegaard 6, Ghoochannejhad 7, Zeneli 6.

Cijfers Whoscored: Hansen 6,8; Dumfries 6,3 (82' Van Amersfoort -), Hoegh 6,8, Pierie 5,6 (46' Veerman 7,1), Woudenberg 6,1 (78' Rojas -); Schaars 8, Thorsby 7,1, Vlap 6,6; Ødegaard 6,4, Ghoochannejhad 7,4, Zeneli 6,6.

]]>
Mon, 19 Feb 2018 09:24:00 +0100
Reflex Hansen redt Heerenveen: ''Was pijnlijk geweest als die erin was gegaan'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153590/reflex-hansen-redt-heerenveen-was-pijnlijk-geweest-als-die-erin-was-gegaan https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/153590/reflex-hansen-redt-heerenveen-was-pijnlijk-geweest-als-die-erin-was-gegaan Hoewel de supporters van SC Heerenveen in eerste instantie liever Wouter van der Steen op de goal hadden willen zien staan, heeft Martin Hansen zich inmiddels bewezen als eerste doelman. Tegen PSV was de Deen belangrijk met een katachtige reflex, waardoor de Friezen niet verloren.

"Het is mijn werk om de ballen in dat soort situaties tegen te houden", stelt Hansen nuchter in gesprek met het Friesch Dagblad."We gaven wat domme hoekschoppen en vrije trappen weg. Het was pijnlijk geweest als die bal er na de goede inhaalrace was ingegaan."

Hansen besefte evenwel dat hij ook een rol had bij de 2-0 van PSV, waarbij hij Pierie onder druk de bal aanspeelde. "We willen voetballen en opbouwen van achteruit en dat deden we goed. Maar soms worden we genadeloos gestraft voor een gebrek aan scherpte. Misschien had ik daar een andere keuze moeten maken."

Na de rode kaart van Lozano zagen de Friezen hun kans schoon om de wedstrijd om te draaien. "Dat veranderde de wedstrijd voor ons. We gingen aanvallend wisselen en kregen nog meer tijd aan de bal om te voetballen. Maar het bracht ons wel terug in het duel en het is prima om hier met een punt van het veld te stappen."

]]>
Mon, 19 Feb 2018 08:19:00 +0100