Nieuws - FeanOnline.nl - SC Heerenveen Nieuws https://www.feanonline.nl/rss/nieuws FeanOnline Van Rhijn maakt debuut voor Heerenveen: ''Mooi potje om in te stappen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/246093/van-rhijn-maakt-debuut-voor-heerenveen-mooi-potje-om-in-te-stappen https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/246093/van-rhijn-maakt-debuut-voor-heerenveen-mooi-potje-om-in-te-stappen Ricardo van Rhijn heeft zijn debuut voor sc Heerenveen gemaakt. De verdediger kwam zaterdagavond in het treffen met FC Twente (0-0) na de rust in het veld voor Lucas Woudenberg. 

"Dit was wel een mooi potje om in te stappen", begint Van Rhijn tegenover Omrop Fryslan. "Ik kon denk ik redelijk goed mee met het tempo. Maar ik ben niet helemaal tevreden, ik denk dat ik bij twee momenten niet helemaal goed zat. Maar al met al mag ik tevreden zijn met de manier waarop ik gespeeld heb."

Conditioneel valt er nog voldoende te verbeteren. "Dit was mijn tweede wedstrijd in een maand of vijf, dus je kan je voorstellen dat dit wel even tijd nodig heeft om te verbeteren. Dit zijn wel de wedstrijden waarin je er gelijk moet staan, dit zijn geen duels uit de voorbereiding."

]]>
Sun, 25 Aug 2019 16:51:23 +0200
''We gaan in één keer het nieuwe programma presenteren'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/246035/we-gaan-in-een-keer-het-nieuwe-programma-presenteren https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/246035/we-gaan-in-een-keer-het-nieuwe-programma-presenteren De vele wisselingen in het competitieschema die er afgelopen weken plaatsvonden door de prestaties Europa zorgde voor veel onrust. Begin september wordt het definitieve speelschema voor de eerste seizoenshelft bekend gemaakt.

"Na de lotingen van komende week krijgen wij donderdag- en vrijdagavond letterlijk de schema's waarop staat waar en wanneer de clubs moeten gaan voetballen", vertelt Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB bij Goedemorgen Eredivisie. "Zaterdag is er dan de loting voor de TOTO KNVB Beker en daarna gaan we heel snel puzzelen en kijken wat het beste is."

Veranderingen in het speelschema zouden moeten zorgen dat Nederlandse ploegen uitkomend in Europa zo veel mogelijk rust hebben richting de midweekse wedstrijden.

"In tegenstelling tot de afgelopen maand, waarin we per week moesten kijken wat het beste is, gaan we nu in de eerste week van september in één keer het nieuwe programma tot aan de winterstop presenteren", zo besluit Bluyssen. "Dat zal veel meer rust geven."

]]>
Sun, 25 Aug 2019 13:31:00 +0200
Heerenveen pakt punt: ''De laatste twintig minuten was het volhouden'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/246057/heerenveen-pakt-punt-de-laatste-twintig-minuten-was-het-volhouden https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/246057/heerenveen-pakt-punt-de-laatste-twintig-minuten-was-het-volhouden De wedstrijd tussen FC Twente en Heerenveen was er één met twee gezichten. Dat stelt Gonzalo Garcia, trainer van FC Twente. Hij zag dat FC Twente voor rust kansen kreeg, maar na rust vooral moest verdedigen. 

"Ik kijk terug op een goede eerste helft. We waren in die fase goed aan de bal en hadden een paar momenten waarop we ze pijn hadden kunnen doen. We onderschepten enkele passes en kwamen in een goede positie, maar het ontbrak op die momenten aan een goede laatste bal. Aan het einde van de eerste helft begonnen we slordig te spelen. Daardoor verloren we veel energie", vertelde Garcia op de persconferentie na afloop. 

Na rust ging het stukken minder. "Als je vervolgens de tweede helft bekijkt, en dan vooral het laatste kwartier, dan moeten we tevreden zijn met een punt. We kwamen hier natuurlijk niet voor een punt, maar als je ziet hoe de wedstrijd zich ontvouwt dan moet je tevreden zijn. We moeten sterken worden en dat weten we. De laatste twintig minuten was het volhouden."

]]>
Sun, 25 Aug 2019 11:50:00 +0200
Natafelen met Redmer | Een wonderlijk gelijkspel zonder doelpunten https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/246023/natafelen-met-redmer-een-wonderlijk-gelijkspel-zonder-doelpunten https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/246023/natafelen-met-redmer-een-wonderlijk-gelijkspel-zonder-doelpunten FC Twente is van oudsher een akelige tegenstander. Niet vervelend, wel altijd lastig. En dan kan het alle kanten op gaan. Dikke winst. Dik verlies. Een beker. Of zoals dit weekend: een wonderlijk gelijkspel zonder doelpunten. Maar was het vervelend? Nee, dat was het niet. Was het slecht? Nee, ook niet. Was het dan goed? Ook niet echt. Het was gewoon vermakelijk.

We hebben een best leuk voetballend aanvallend gedeelte van de ploeg. Dat wisten ze in Twente blijkbaar ook en dus lieten ze het voetballen over aan de verdedigende afdeling van ons elftal. En dat, lieve mensen, is niet echt wat wij moeten willen. Zo veeleisend duidelijk.

Twente voetbalde wat makkelijker en handiger, maar wist zelf niet echt heel erg gevaarlijk te worden. En dus was het een uitstekende truc van ze om die gevaarlijke momenten voor hen door ons te laten bedenken en creëren. Dat betekende trouwens niet dat we zelf niet gevaarlijk werden. Integendeel. We vielen waar dat kon aan dat het een lieve lust was. We scoorden er alleen net zo weinig als Twente: precies nul. Dat het bij rust nog 0-0 stond was een mirakel.

Na rust besloten wij dat we de verdediging van de tegenstander maar moesten gaan vastzetten in hun eigen strafschopgebied. Goed voorbeeld doet volgen, nietwaar? Toen bleek dat Twente eigenlijk tegen exact dezelfde problemen aanliep. Ook zij kwamen er voetballend maar heel matig uit en dat leverde ons weer mogelijkheden op.

De ruststand was ongelooflijk. Dat het na zeventig minuten ook nog steeds nulnul stond, was nog miraculeuzer. Dat het na negentig minuten spelen warempel nog steeds doelpuntloos was, was een godswonder. Maar we verloren niet en vorig jaar zouden we er in zo’n pot ook nog een jammerlijk af zijn gegaan. Dat is ook een soort winst.

Dan hieronder maar een paar keer raak. En ook wat missers.

Tien keer mis:

1. Wanneer ik naar de opstelling van FC Twente kijk, ken ik dus vrijwel niemand. London Selahi. Wie? Godfried Roemeratoe. Dus... Maar goed, dat kan ook aan de staat van mijn huidige voetbalkennis liggen. Ik zal de VI-seizoensgids nog eens verder bestuderen.

2. We zijn tig seizoenen en nog meer trainers verder, maar dat uitverdedigen en opbouwen van achteruit kunnen we nog steeds niet. We zullen het nooit leren ook. Wat een kermis.

3. Is dat al lang zo dat er een rek-en-strek-trainer meehuppelt met spelers die een warming-up doen? En is dat echt nodig?

4. Er vielen natuurlijk veel te weinig doelpunten. Veel te weinig.

5. Om mij heen op de tribune hoorde ik aanhoudend gemopper op Odgaard. Laten we dat niet te veel meer doen. Ik heb voldoende momenten gezien dat hij wél de goede dingen deed.

6. De wedstrijd ontaardde op bepaalde momenten in een officieus wereldkampioenschap Knullig Balverlies en ik weet niet of wij zo in de krant moeten willen komen.

7. Een beetje tropische warmte is prima. Lekker de korte broek aan. Maar ik zat toch nét iets te vaak met mijn benen te klittenbanden in het zweterige beenhaar van mijn buurman.

8. Het eerste kwartier dacht ik: de trainer van de tegenstander heeft elf klonen van zichzelf in zijn basis gezet. Dartel, frivool en flegmatiek fladderden de Gonzalootjes zich tikkend door onze linies. Zag er goed uit. Gelukkig bleken ze ook het rendement van hun coach over te hebben genomen.

9. Hicham Faik speelde matig. Dat heb je wel eens. Maar er kwamen wel heul weinig passes echt aan. Voor iemand op zijn positie met zijn trap en zijn spelinzicht moet dat echt beter.

10. Na de eerste wedstrijd had niemand het zien aankomen, maar we hebben echt wel een doelpuntenprobleempje. Odgaard, Bruijn, Ejuke, Van Bergen en al die anderen helpen vooralsnog iedere kans of mogelijkheid probleemloos om zeep.

Tien keer raak:

1. The return of the Triple G. Zijn tijd in het Heerenveenshirt was niet de meest succesvolle periode van de spelerscarrière van Gonzalo Garcia Garcia. Maar ik vond ‘m cool. Heel cool. Zo cool dat ik mijn kat ernaar vernoemd heb. RIP GGG (de kat), bienvenido de nuevo GGG (de trainer).

2. Een vol uitvak. Dat vinden we mooi als we er zelf in zitten. Dat vinden we dus ook mooi als de tegenstander dat doet. Een een mooi potje kabaal.

3. Er zaten een aantal onbegrepen briljantjes tussen, maar veel steekpasses waren leep en levensgevaarlijk. Daar hebben we de voetballers voor.

4. T-shirt, korte broek en een onnodige, maar voor de zekerheid meegenomen trui onder de kont. Voetbal is geen wintersport. Dit is het allermooist.

5. Ieder debuut moet je vieren. Dus ook het debuut van Van Rhijn.

6. Het is geen geheim wapen meer, maar de zwabberpegels van Dresevic zijn inmiddels wel gewoon een wapen te noemen. Lekkere vrij trap weer. Jammer van het latje.

7. Wéér de nul. Statistici onder ons hebben berekend dat dit nu al net zo vaak is gebeurd als het hele vorige seizoen. Hulde.

8. Ok, het was nul tegen nul. Maar we kunnen het niet bloedeloos noemen. Wie door de doelpuntloze opeenstapeling van fouten heen keek, zag een lekkere pot die niet verveelde. En dat is ook wat waard. Vind ik wel.

9. Volgende week spelen we net als deze week tegen een team waar we normaliter boven zouden moeten eindigen op de ranglijst. Laten we dat dan maar gewoon doen. Ik zie geen enkele reden waarom dat niet zou moeten lukken. 3-0.

10. De transfermarkt is nog een week open. Een hele week. Er gaan nog gave dingen gebeuren. Het is in ieder geval al gaaf om gespannen te wachten op het het wel of niet gebeuren van gave dingen. Hup Gerry!

Redmer Wijnsma

]]>
Sun, 25 Aug 2019 11:19:00 +0200
Janssen over Odgaard: ''Hij loopt er wel tegenaan te hikken'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/246048/janssen-over-odgaard-hij-loopt-er-wel-tegenaan-te-hikken https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/246048/janssen-over-odgaard-hij-loopt-er-wel-tegenaan-te-hikken SC Heerenveen kwam zaterdagavond niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Twente. De formatie van Johnny Janssen kreeg genoeg kansen, maar was niet trefzeker. 

"Hoe deze wedstrijd in 0-0 geëindigd kan zijn? Nou, je hebt het gezien. Wij misten nogal wat kansen, ja. Omdat wij slordig waren, hebben we hun in de kaart gespeeld. In fases van de opbouw waren we te slordig, maar ik heb ook goede kansen gezien."

Janssen ging ook nog in op de situatie van Jens Odgaard. De Deen is op jacht naar zijn eerste treffer "Afgelopen week scoorde hij op de training en liep hij juichend weg. Hij loopt er wel tegenaan te hikken. Hij moet gewoon door blijven gaan, hij creëert zijn kansen wel."

]]>
Sun, 25 Aug 2019 10:48:00 +0200
Aanvoerder FC Twente baalt: ''Voor rust waren wij wel echt beter'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/246024/aanvoerder-fc-twente-baalt-voor-rust-waren-wij-wel-echt-beter https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/246024/aanvoerder-fc-twente-baalt-voor-rust-waren-wij-wel-echt-beter SC Heerenveen kwam zaterdagavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Twente. De Tukkers speelden vorige week ook al gelijk. Het werd toen 3-3 tegen RKC Waalwijk. 

"Dit gelijkspel voelt wel anders", geeft aanvoerder Peet Bijen van FC Twente aan bij FOX Sports. "Dit gelijkspel was vooral op strijd, met name na rust. Ik denk dat we in de eerste 45 minuten echt wel beter waren."

"Zij waren slordig achterin, daar hebben we geen gebruik van gemaakt. Wij kwamen alleen in de problemen omdat we het onszelf soms een beetje lastig maakten."

Bijen gaf ook toe dat het van beide teams, met name in de opbouw, erg matig was. "Die fouten, dat gebeurde wel een aantal keer inderdaad. Ze maken het niet af, dus dan krijg je een 0-0 wedstrijd."

]]>
Sun, 25 Aug 2019 10:17:00 +0200
Twente-doelman over 'sterke ploeg' van Heerenveen: ''En die vrije trap...'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/246016/twente-doelman-over-sterke-ploeg-van-heerenveen-en-die-vrije-trap https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/246016/twente-doelman-over-sterke-ploeg-van-heerenveen-en-die-vrije-trap Daar waar de meeste spelers van Heerenveen flink baalden van het gelijkspel tegen FC Twente, viel er bij de promovendus juist lichte blijdschap te bewonderen. Onder meer doelman Joël Drommel is blij met het punt. 

"FC Twente is ongeslagen na vier wedstrijden, dat is zeker knap", beaamt Drommel voor de camera van de NOS. "Maar het kan altijd beter. Wát er beter kan? De fitheid, denk ik. Vooral in de eindfase. Voetballend gezien waren we ook wat slordig aan de bal. En het scoren natuurlijk, dat kan altijd beter."

Arno Vermeulen, de verslaggever van dienst, geeft aan dat de beste kansen voor Heerenveen waren. "Het had ook anders af kunnen lopen, dat is zeker. Heerenveen heeft een sterke ploeg, ze hebben in de eerste helft ook veel kansen gehad. En die vrije trap... Maar wat je zegt, lekker dat we de nul hebben gehouden", besluit Drommel. 

]]>
Sun, 25 Aug 2019 09:46:00 +0200
Faik: ''Heerenveen hoort tegen Twente gewoon te winnen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/246011/faik-heerenveen-hoort-tegen-twente-gewoon-te-winnen https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/246011/faik-heerenveen-hoort-tegen-twente-gewoon-te-winnen SC Heerenveen kreeg zaterdagavond genoeg kansen, maar de goal tegen FC Twente wilde maar niet vallen. Hicham Faik, aanvoerder van de Friezen, baalt van de gemiste kansen. 

"Je denkt: schiet hem er nou in", begint Faik voor de camera van FOX Sports. "De ballen gaan op dit moment steeds net naast of net over. We misten de scherpte een beetje. We hebben acht goede kansen gekregen, maar als je er niet eentje in weet te schieten wordt het een lastige avond."

Voordat Faik de betaalzender te woord stond, liep Peet Bijen tevreden weg bij de camera's. De aanvoerder van de promovendus kon leven met een gelijkspel. "Ik snap dat hij blij is. Wij horen hier tegen deze tegenstander gewoon drie punten te pakken."

]]>
Sun, 25 Aug 2019 09:15:00 +0200
SC Heerenveen vermaakt wel, maar wint niet van FC Twente https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/245997/sc-heerenveen-vermaakt-wel-maar-wint-niet-van-fc-twente https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/245997/sc-heerenveen-vermaakt-wel-maar-wint-niet-van-fc-twente SC Heerenveen heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen FC Twente. Het was niet altijd even goed, maar spannend bleef het tot het eind. Uiteindelijk bleef het 0-0.

De beste kansen waren voor Heerenveen, alhoewel de Friezen zéér slordig speelden. De grootste kans was voor Ibrahim Dresevic. Hij schoot vlak voor rust een vrije trap op de lat. 

FC Twente kon weinig aanvallen creëren, maar was uit dodespelmomenten toch met enige regelmaat gevaarlijk. Het feit dat het bij beide ploegen in de opbouw vaak fout ging, droeg niet bij aan de amusementswaarde. Feit is wel dat Heerenveen nu al even vaak de nul heeft gehouden als in het volledige vorige seizoen. 

Opstelling Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg (46' Van Rhijn), Bruijn (75' Ras), Faik, Kongolo, Ejuke (83' Van der Heide), Odgaard, Van Bergen. 

]]>
Sat, 24 Aug 2019 22:38:00 +0200
Matchday | Heerenveen zónder Dreyer op jacht naar overwinning https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/245986/matchday-heerenveen-zonder-dreyer-op-jacht-naar-overwinning https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/245986/matchday-heerenveen-zonder-dreyer-op-jacht-naar-overwinning SC Heerenveen speelt zaterdagavond in eigen huis tegen FC Twente. De Friezen willen de redelijke competitiestart een positief vervolg geven tegen de promovendus. 

Anders Dreyer is nog niet speelgerechtigd. De huurling van Heerenveen is door vertraging in het papierwerk bij de Engelse voetbalbond nog niet in staat om vanavond in actie te komen. De Friezen huren Dreyer van Brighton & Hove Albion. 

Heerenveen gaat op jacht naar de tweede overwinning van het seizoen. In de eerste speelronde werd er met 0-4 gewonnen van Heracles Almelo. Een week later werd Feyenoord op 1-1 gehouden, vorige week verloor het elftal van Johnny Janssen met 2-0 van FC Emmen. 

Opstelling Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg, Bruijn, Faik, Kongolo, Ejuke, Odgaard, Van Bergen. 

]]>
Sat, 24 Aug 2019 19:59:45 +0200
Doelpuntenmaakster Bross: ''We hebben bij vlagen goed gevoetbald'' https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/245944/doelpuntenmaakster-bross-we-hebben-bij-vlagen-goed-gevoetbald https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/245944/doelpuntenmaakster-bross-we-hebben-bij-vlagen-goed-gevoetbald SC Heerenveen Vrouwen nam het vrijdagavond in de eerste competitiewedstrijd op tegen PSV Vrouwen. De Friezen gingen op eigen veld met 4-1 onderuit en na afloop stond Melanie Bross voor de camera van het clubkanaal.

"We hebben bij vlagen goed gevoetbald, ook in de tweede helft zijn we veel op hun helft geweest en hebben we het balletje lekker rond laten gaan", zag de maakster van het enige Heerenveen-doelpunt.

"Maar zij krijgen natuurlijk ook kansen en die maakten ze eigenlijk gewoon allemaal af", zei Bross. De verdedigster kijkt alweer vooruit naar de volgende competitiewedstrijd. Op 8 september gaat Heerenveen op bezoek bij Ajax Vrouwen.

"Nu is het belangrijk dat we eerst goed herstellen. Daarna gaan we twee weken keihard trainen en nog meer op elkaar ingespeeld raken. Dan gaan we er tegen aan de volgende wedstrijd", aldus Bross.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 15:54:00 +0200
Jansen: ''Bij FC Twente zaten de deuren de laatste jaren te vaak op slot'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/245905/jansen-bij-fc-twente-zaten-de-deuren-de-laatste-jaren-te-vaak-op-slot https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/245905/jansen-bij-fc-twente-zaten-de-deuren-de-laatste-jaren-te-vaak-op-slot Michel Jansen moest vorig jaar weg bij FC Twente en kwam bij SC Heerenveen terecht. Ondanks de afstand tussen de twee clubs, is hij niet in een andere wereld beland.

"De clubs lijken wel een beetje op elkaar en net als bij ons, houden de mensen van hard werken. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg", vertelt Jansen in gesprek met TC Tubantia. Desondanks zijn er echt wel verschillen te vinden tussen de clubs.

"Toen ik bij FC Twente begon, was de filosofie dat we met 18 selectiespelers trainden en vier talenten. Later werd dat teruggedraaid en gebeurde dat niet meer. Bij Heerenveen is de afstand tussen selectie en jeugd veel kleiner."

"Bij FC Twente heb je al het probleem dat het eerste elftal op het trainingscomplex boven zit, en de jeugd beneden", vervolgt hij. "Onbewust creëer je dan al afstand. Bij Heerenveen lopen de trainers veel makkelijker bij elkaar naar binnen."

"Bij FC Twente zaten de deuren de laatste jaren te vaak op slot, waardoor er geen ruimte meer was voor de jeugd. Een jongen als Thijs van Leeuwen (speler van FC Twente onder 19, red.) zou bij Heerenveen vorig seizoen elke dag met de eerste selectie hebben meegetraind", aldus de oud-trainer van FC Twente.

"Als we bij Heerenveen met vijf trainers bij elkaar zitten om het over nieuwe spelers te hebben, blijft alles intern", vervolgt Jansen. "Bij FC Twente lekte alles uit. Maar dat is altijd zo geweest en misschien past dat ook wel bij de dynamiek van zo'n grote club."

Toch heeft hij nog wel een positief woordje over over de Tukkers. "Het grote verschil met FC Twente is dat in Twente in mindere tijden een soort van saamhorigheid ontstaat, waardoor het stadion telkens bomvol is. Dat vindt iedereen hier echt iets unieks."

"Ik ben als kind met die club opgegroeid en als je dan als supporter bij FC Twente komt te werken, dan is dat heel speciaal", zegt hij. Desondanks hoopt hij toch op een overwinning voor sc Heerenveen vanavond. "FC Twente mag van mij alles winnen dit seizoen, behalve de twee potjes tegen Heerenveen."

]]>
Sat, 24 Aug 2019 14:58:00 +0200
Kongolo: ''Nu wil ik de opgaande lijn doortrekken'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/245934/kongolo-nu-wil-ik-de-opgaande-lijn-doortrekken https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/245934/kongolo-nu-wil-ik-de-opgaande-lijn-doortrekken Rodney Kongolo speelde dit seizoen alle wedstrijden voor SC Heerenveen en miste nog geen minuut. Hij hoopt die lijn tegen FC Twente door te kunnen zetten.

"Een goede ploeg", vindt Kongolo FC Twente. "Ze leggen voorin veel variatie in hun spel, beschikken over technisch vaardige buitenspelers en hebben middenvelders die goed kunnen voetballen."

"We hebben FC Twente geanalyseerd en weten nu waar hun sterke punten liggen, maar bovenal gaan wij uit van eigen kracht", zegt hij op de website van SC Heerenveen. "We willen ons eigen spel spelen, zoals we dat tegen Heracles en Feyenoord hebben gedaan: Er kort op zitten en agressief de duels aangaan.'

Daarbij speelde Kongolo zelf een grote rol en hoopt dat een vervolg te geven. "Ik zit goed in mijn vel. Ik speel en heb het naar de zin hier. Nu wil ik de opgaande lijn doortrekken: Beter worden, mezelf verder ontwikkelen. De trainers helpen me daarbij. Waar het beter moet? Aan de bal, positie kiezen en zo zijn er nog wel wat dingen."

"We willen winnen. Dat lukt alleen wanneer we keihard werken, goed aan de bal zijn en vol gas geven. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat gaan doen", besluit de middenvelder.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 13:57:00 +0200
Aanvoerder beloften: ''Dat is echt een jongensdroom'' https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/245932/aanvoerder-beloften-dat-is-echt-een-jongensdroom https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/245932/aanvoerder-beloften-dat-is-echt-een-jongensdroom Jan Ras is door trainer Ronnie Pander aanvoerder gemaakt van Jong SC Heerenveen. Dit seizoen moet hij zich gaan bewijzen bij die ploeg, terwijl hij ook hoopt op speelminuten bij het eerste team in de Eredivisie.

“Het is nieuw, maar niet heel anders dan normaal", vertelt Ras over het aanvoerderschap bij SC Heerenveen TV. "Je hebt alleen de band en moet voor de wedstrijd wat doen.”

Tegen Feyenoord mocht Ras zijn debuut maken in het eerste team. “Ik zat er al elf jaar en om dan eindelijk je debuut te maken, dat is echt een jongensdroom", zegt hij. "Het was niet zomaar een wedstrijd, dan is het mooi om in te vallen. Ik ben er super blij mee.”

“Ik train eigenlijk altijd mee met het eerste en met de wedstrijden ga ik ook mee, maar zit ik ook bij de beloften", legt hij zijn huidige situatie uit. "Bij de beloften maak ik mijn minuten, maar voor de rest zit ik eigenlijk altijd bij het eerste."

“Jan Ras heeft de hele jeugdopleiding van SC Heerenveen doorlopen, hij kent dus het DNA van de club, en hij is een echte liefhebber", beschrijft de trainer Ras. "Hij is een technisch goed onderlegde speler met voetballend veel vermogen. In de jeugd hebben we hem wel eens verweten dat hij niet agressief was op de juiste momenten, maar dat zie je er nu ook wel inkomen. Dan wordt hij interessant en zit hij dicht tegen het eerste aan."

]]>
Sat, 24 Aug 2019 13:03:00 +0200
Pander: ''Ik ben overtuigd dat we veel punten gaan pakken'' https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/245928/pander-ik-ben-overtuigd-dat-we-veel-punten-gaan-pakken https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/245928/pander-ik-ben-overtuigd-dat-we-veel-punten-gaan-pakken Na een afgelaste wedstrijd tegen Jong Vitesse, is afgelopen maandag het seizoen voor Jong SC Heerenveen officieel begonnen met een overwinning op Jong FC Emmen.

“Ik denk dat gisteren met vlagen heel goed voetbal lieten zien, twee fantastische goals maakten, iets te veel kansjes weggaven nog maar uiteindelijk dik verdient wint”, aldus trainer Ronnie Pander bij SC Heerenveen TV over de wedstrijd tegen Jong FC Emmen.

“Wij zitten in een poule van twaalf, dus je speelt elf wedstrijden", begint de coach de uitleg over het systeem dit jaar. "Je moet bij de bovenste zes komen en dan speel je de kampioenspoule met de nummers één tot en met zes van poule Zuid.”

Pander verwacht veel van zijn ploeg dit jaar. “Je ziet dat verschillende jonge jongens de afgelopen weken al hun debuut bij de A-selectie mochten maken. Daarnaast hebben we ook wat ervaren jongens.”

“Het is mentaal wel eens moeilijk voor de jongens, want ze willen altijd meer en ze willen in het eerste spelen. Zolang ze de energie geven die ze gisteren (maandag) gaven en het spelplezier houden, dan ben ik ervan overtuigd dat we veel punten gaan pakken.”

]]>
Sat, 24 Aug 2019 12:05:00 +0200
Jansen: ''Je kunt gelijk zien dat hij goed kan voetballen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/245881/jansen-je-kunt-gelijk-zien-dat-hij-goed-kan-voetballen https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/245881/jansen-je-kunt-gelijk-zien-dat-hij-goed-kan-voetballen "Hij heeft de bal aan een touwtje", zo beschrijft sc Heerenveen coach Johnny Jansen huurling Anders Dreyer.

"Met de komst van Anders hebben we voorin meer mogelijkheden", zegt de hoofdtrainer in de Leeuwarder Courant. "Hij heeft de bal aan een touwtje en is vaardig. Je kunt gewoon gelijk zien dat hij goed kan voetballen. Hij speelt met de kop omhoog, heeft overzicht. Zeker als je dan beweging om hem heen hebt, levert dat veel mogelijkheden op. Hij past wel bij ons. Maar ik moet nog veel van hem ontdekken."

Er was al eerder belangstelling voor de 21-jarige Deen, maar sc Heerenveen kon niet op tegen het grote geld van Brighton & Hove Albion. "Voetballers gaan steeds vaker op jonge leeftijd al naar grote clubs. De markt is veranderd", aldus technisch manager Gerry Hamstra.

Met de komst van Dreyer beschikt Jansen over vier echte vleugelspelers (Van der Heide, Ejuke, Van Bergen en Dreyer). Nemanja Mihajlovic mag vertrekken uit Heerenveen.

Dreyer zit voor het duel van vanavond tegen FC Twente al bij de selectie en zou zijn debuut kunnen maken voor sc Heerenveen.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 11:10:00 +0200
''Het beste was dat ik ergens anders in het eerste zou voetballen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/245878/het-beste-was-dat-ik-ergens-anders-in-het-eerste-zou-voetballen https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/245878/het-beste-was-dat-ik-ergens-anders-in-het-eerste-zou-voetballen "Ik moet voetballen", reageert Anderd Dreyer op de vraag van zijn zussen welk beroep hij zou hebben als hij geen voetballer was. "Ik wil helemaal geen andere baan." Dat voetballen gaat hij komend seizoen doen bij sc Heerenveen.

De Deen wordt voor één seizoen gehuurd van Brighton & Hove Albion, waar hij vorig jaar een vierjarig contract tekende. "Het was een kans die ik misschien nooit meer zou krijgen", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant over zijn overstap naar de Premier League.

Het was een grote stap voor Dreyer en de selectie van Brighton telt heel veel spelers. "Daarom was het plan om eerst in de Onder 23 te spelen, maar op een gegeven moment ging ik het voetballen in een eerste team toch missen." Hij werd daarom verhuurd aan St. Mirren in Schotland. "Niet een van de beste ploegen in Schotland misschien, maar we degradeerden niet en dat was het belangrijkste."

In de voorbereiding werd duidelijk dat ook dit seizoen de kans op speelminuten erg klein was. "We zijn gaan zitten en we waren het erover eens dat het voor mij het beste was als ik ergens opnieuw in een eerste elftal zou voetballen."

Hij hoorde anderhalve week geleden van de belangstelling van sc Heerenveen en trainde gisteren al mee met het team van Johnny Jansen. "De eredivisie is een prima competitie en Heerenveen is een goede club. Ik wilde hier graag heen. Bovendien hebben hier veel Denen gespeeld. En nog steeds." De aanvaller kent onder andere Jens Odgaard van Denemarken onder 20.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 10:07:00 +0200
SC Heerenveen Vrouwen in eerste wedstrijd van het seizoen onderuit https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/245843/sc-heerenveen-vrouwen-in-eerste-wedstrijd-van-het-seizoen-onderuit https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/245843/sc-heerenveen-vrouwen-in-eerste-wedstrijd-van-het-seizoen-onderuit SC Heerenveen Vrouwen is het nieuwe seizoen van de Eredivisie Vrouwen begonnen met een nederlaag. Op Sportpark Skoatterwâld bleek PSV Vrouwen met 4-1 te sterk.

De ploeg van trainer Roeland ten Berge begon de wedstrijd nog wel goed. In de veertiende minuut opende Melanie Bross namelijk de score. Een minuut later stond het alweer gelijk door een doelpunt van Jeslynn Kuijpers.

Tien minuten later was het Joëlle Smits die PSV voor het eerst in het duel op voorsprong zette. In de tweede helft trokken de Eindhovenaren de wedstrijd naar zich toe. Via doelpunten van Sara Yüceil en nogmaals Smits nam PSV de drie punten mee naar Noord-Brabant.

Scoreverloop: 14' 1-0 Melanie Bross, 15' 1-1 Jeslynn Kuijpers, 25' 1-2 Joëlle Smits, 56' 1-3 Sara Yüceil, 84' 1-4 Joëlle Smits

]]>
Sat, 24 Aug 2019 08:57:00 +0200
Jansen positief over ontwikkeling: ''We hebben weer stapjes gemaakt'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/245841/jansen-positief-over-ontwikkeling-we-hebben-weer-stapjes-gemaakt https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/245841/jansen-positief-over-ontwikkeling-we-hebben-weer-stapjes-gemaakt FC Twente neemt het zaterdag op tegen SC Heerenveen. Johnny Jansen, trainer van de Friezen, wil zich revancheren van de nederlaag tegen FC Emmen van vorige week.

"Ik heb het idee dat ze er goed met de tegenvaller omgaan, er is afgelopen week in ieder geval prima getraind", begint Jansen op de website van SC Heerenveen. "We willen spektakel bieden en het publiek achter ons krijgen. Op de training heb ik gezien dat we weer stapjes hebben gemaakt."

Jansen is in de eerste wedstrijden van het seizoen onder de indruk geraakt van FC Twente. "Hoe ze aan voetballen toe willen komen spreekt me wel aan", vervolgt hij. "Het is een hele leuke ploeg met een goede bezetting op de vleugels en veel beweging op het middenveld. Voorin hebben ze met Nakamura en Vuckic spelers lopen die we in de gaten moeten houden."

]]>
Fri, 23 Aug 2019 20:25:00 +0200
''Toen ik er voor het eerst over hoorde, wilde ik er meteen heen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/245838/toen-ik-er-voor-het-eerst-over-hoorde-wilde-ik-er-meteen-heen https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/245838/toen-ik-er-voor-het-eerst-over-hoorde-wilde-ik-er-meteen-heen Anders Dreyer is vrijdag gepresenteerd bij SC Heerenveen. De vleugelspeler, die wordt gehuurd van het Engelse Brighton & Hove Albion heeft zin in zijn nieuwe avontuur.

"Ik heb uitgekeken naar deze dag", begint Dreyer tegenover SC Heerenveen TV. "Ik kan op meerdere posities voorin uit de voeten. Van de linkerkant, rechterkant of als aanvallende middenvelder."

"Toen ik er voor het eerst over hoorde, wilde ik er meteen heen", vervolgt de buitenspeler. "Het is een grote, prachtige club met een mooi stadion. Ik kijk erg uit naar het seizoen."

Bij SC Heerenveen kent hij al twee spelers. "Ik heb tegen Skovgaard en Odgaard gespeeld in de Deense competitie. Ik kijk er naar uit om de jongens te ontmoeten in de kleedkamer. Ik hoop snel veel goals te maken en assists te kunnen geven."

]]>
Fri, 23 Aug 2019 19:43:00 +0200
Jansen eist scherpte: ''Ik ben ook wel geschrokken tegen FC Emmen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/245826/jansen-eist-scherpte-ik-ben-ook-wel-geschrokken-tegen-fc-emmen https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/245826/jansen-eist-scherpte-ik-ben-ook-wel-geschrokken-tegen-fc-emmen Johnny Jansen eist van zijn team een goede wedstrijd tegen FC Twente. De nederlaag tegen FC Emmen van vorige week heeft erin gehakt bij de oefenmeester van SC Heerenveen.

"Ja, ik ben ook wel geschrokken", zegt de nieuwe oefenmeester tegenover Omrop Fryslan. "Maar dat het niet goed was en wat er niet goed ging, dat weten de spelers zelf ook wel."

SC Heerenveen kan weer beschikken over Daniel Hoegh. "We hadden een plan tegen Emmen, maar daar hielden we ons niet aan. We gingen toch van achter uit opbouwen. Je begint met een goed gevoel aan die wedstrijd en Emmen door een minder begin van het seizoen met een slechter gevoel. Maar dat was na vijf minuten al omgedraaid."

]]>
Fri, 23 Aug 2019 18:11:00 +0200
Bruijn blikt terug: ''Daar maakte ik mezelf helemaal gek mee'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/245808/bruijn-blikt-terug-daar-maakte-ik-mezelf-helemaal-gek-mee https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/245808/bruijn-blikt-terug-daar-maakte-ik-mezelf-helemaal-gek-mee Jordy Bruijn heeft er lang over moeten doen om een basisplaats in de Eredivisie af te dwingen. Tegen FC Emmen had de middenvelder zijn vijfde basisplek uit zijn loopbaan. De 23-jarige Bruijn ligt er niet meer wakker van.

"Johnny (Jansen, red.) zegt vaak tegen me dat ik af en toe te veel nadenk en niet besef wat ik allemaal heb doorgemaakt", zegt Bruijn in gesprek met Voetbal International. "Dat ik daar heel trots op kan zijn, hoe ver ik nu ben ten opzichte van vorig seizoen. Maar ik wil gewoon graag beter worden en me verder ontwikkelen."

"Ik heb niet de tijd om terug te denken aan dat ik geblesseerd was en nu basisspeler ben", vervolgt de middenvelder. "Dat heb ik mezelf ook afgeleerd. Ik wil niet meer 's nachts liggen nadenken over hoe het was geweest als ik bij Ajax nooit geblesseerd was geraakt. Daar maakte ik mezelf helemaal gek mee, daar is namelijk geen antwoord op. Daarom leef ik van week tot week en stel mezelf geen onhaalbare doelen."

Foto: Julian Atema

]]>
Fri, 23 Aug 2019 17:14:00 +0200
''SC Heerenveen heeft laten zien dat ze een sterke ploeg hebben'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/245793/sc-heerenveen-heeft-laten-zien-dat-ze-een-sterke-ploeg-hebben https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/245793/sc-heerenveen-heeft-laten-zien-dat-ze-een-sterke-ploeg-hebben SC Heerenveen neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen FC Twente. De bezoekers uit Enschede zijn nog ongeslagen na drie wedstrijden, maar trainer Gonzalo Garcia verwacht een zware wedstrijd in Friesland.

"De eerste twee wedstrijden heeft Heerenveen het goed gedaan en hebben ze laten zien dat ze een sterke ploeg ze hebben", zegt Garcia op de officiële website van FC Twente. "Vandaag hebben ze de selectie nog uit kunnen breiden met een sterke aanvaller (Anders Dreyer, red.). Het wordt voor ons morgen een harde wedstrijd."

FC Twente werkte vrijdagmiddag de afsluitende training af voor het treffen met SC Heerenveen. "In het begin van de week hebben enkele spelers wat klachten gehad en individueel getraind, maar ik verwacht dat ze er vanmiddag weer bij zijn", aldus Garcia, die zaterdag niet kan beschikken over Paul Verhaegh.

]]>
Fri, 23 Aug 2019 16:22:00 +0200
''Het is misschien snel gegaan, maar niet helemaal onverwacht'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/245770/het-is-misschien-snel-gegaan-maar-niet-helemaal-onverwacht https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/245770/het-is-misschien-snel-gegaan-maar-niet-helemaal-onverwacht Rami Hajal speelt inmiddels ruim een jaar bij SC Heerenveen en klopt op de deur bij het eerste elftal. De zeventienjarige middenvelder zat dit seizoen al twee keer op de bank bij de ploeg van trainer Johnny Jansen en dus lonkt een debuut in de Eredivisie.

"Het is misschien snel gegaan, maar het is niet helemaal onverwacht", zegt Hajal in gesprek met Fotbollskanalen. "Ik heb de hele tijd hard getraind en dit was het doel, dus ik ben er blij mee. Ik kijk ernaar uit om me zo snel mogelijk verder te ontwikkelen en deel uit te maken van de eerste selectie."

De Zweed, die overkwam van Falkenbergs FF, is blij met de handelswijze van SC Heerenveen. "Ze weten wat ze met het spelers doen. Het is langzaam, maar veilig. Eerst één training, dan twee trainingen en daarna nog meer trainingen. Ik ging niet in een maand van Onder 19 naar de eerste selectie. Ze bouwen het op en houden rekening met waar je vandaan komt", aldus Hajal.

Nu lonkt een debuut in de Eredivisie. "Ja, niets is onmogelijk", beseft Hajal. "Het kan komend weekend of over een maand zijn. Ik zal mijn best blijven doen op de trainingen en dan zullen we het zien. Natuurlijk zou het heel leuk zijn. Een debuut is een geweldige kans, maar daarna wil je ook niet alleen op de bank zitten. Het belangrijkste is om vast in het team te komen en een betere speler te worden."

]]>
Fri, 23 Aug 2019 15:35:00 +0200
VIDEO | Samenvatting: Jong SC Heerenveen verslaat FC Emmen https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/245072/video-samenvatting-jong-sc-heerenveen-verslaat-fc-emmen https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/245072/video-samenvatting-jong-sc-heerenveen-verslaat-fc-emmen Jong Heerenveen nam het vandaag op tegen de leeftijdsgenoten van FC Emmen. De Friezen wonnen op Sportpark Skoatterwald verdiend met 2-1.

De beloften van Heerenveen begonnen erg goed aan de wedstrijd en kwamen na 14 minuten spelen op een 10 voorsprong. Jan Ras gaf een uitstekende pass op de diepgaande Rami Hajal die de bal vervolgens fraai achter de keeper schoot. Jong Heerenveen kreeg kansen om de 1-0 stand uit te breiden, maar scoorden niet waardoor er met 1-0 gerust werd.

In de tweede helft was Jong Heerenveen opnieuw de betere partij en in de 68ste minuut werd dit ook in de score uitgedrukt. Nemanja Mihajlovic schoot Jong Heerenveen met een prachtige vrije trap op 2-0. Via Wouter Marinus kwam Jong FC Emmen kort voor tijd nog op 2-1, maar de beloften van Heerenveen kwamen verder niet meer in gevaar.

Volgende week nemen de beloften het op tegen Jong PEC Zwolle.

Opstelling Jong SC Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn (65' Adney), De Bruijn, Skovgaard, Ras (65' Kusi); Hajal, Akujobi (81' Kojcancic), Frederiksen; Van der Heide, Maloku en Mihajlovic.

]]>
Fri, 23 Aug 2019 14:46:00 +0200