Nieuws - FeanOnline.nl - SC Heerenveen Nieuws https://www.feanonline.nl/rss/nieuws FeanOnline SC Heerenveen vergeet zichzelf te belonen en verliest in Almelo https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/225490/sc-heerenveen-vergeet-zichzelf-te-belonen-en-verliest-in-almelo https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/225490/sc-heerenveen-vergeet-zichzelf-te-belonen-en-verliest-in-almelo SC Heerenveen heeft vrijdagavond met 2-1 van Heracles Almelo verloren. De Friezen waren de betere partij maar kwamen twee keer op achterstand. Ondanks een slotoffensief met vele kansen wist Heerenveen de achterstand niet meer ongedaan te maken.

Met Sam Lammers terug in de basis ging Heerenveen goed van start in Almelo. De Friezen hadden al snel een duidelijk veldoverwicht maar grote kansen kwamen er lange tijd niet. Michel Vlap werd wel gevaarlijk en kon vrij uithalen maar zijn schot miste kracht.

Tegen de verhouding in kwam Heracles na een half uur op voorsprong. Daar was een domme overtreding van Yuki Kobayashi voor nodig in het strafschopgebied. De bal ging op de stip en Brandley Kuwas wist het buitenkansje te benutten: 1-0.

Vijf minuten voor rust kreeg ook Heerenveen een penalty. Mitchell van Bergen ging tussen twee verdedigers door maar werd daarbij neergehaald. Ondanks lang beraad van de VAR bleef Lammers koel en schoot hard in de kruising. 

Ook na rust waren de Friezen de betere partij. Onder meer Ben Rientra was dichtbij de 1-2 maar de bal wilde het doel niet in. Heracles bleek wel uiterst effectief en kwam in de 73ste minuut via Dalmau op voorsprong. De Spanjaard kon uit de rebound na een corner raak schieten: 2-1.

Met Dennis Johnsen en Morten Thorsby als invallers ging Heerenveen in een slotoffensief op jacht naar de gelijkmaker. Met name Thorsby liet zich gelden maar twee maal kreeg de Noor een grote kans niet het doel in. Zodoende bleef de 2-1 op het scorebord en ging Heerenveen met lege handen naar huis. 

]]>
Fri, 19 Apr 2019 21:53:00 +0200
EINDSTAND | Heracles Almelo - SC Heerenveen (2-1) https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/225474/eindstand-heracles-almelo-sc-heerenveen-2-1 https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/225474/eindstand-heracles-almelo-sc-heerenveen-2-1 SC Heerenveen neemt het vrijdagavond om 20:00 uur op tegen Heracles Almelo. Trainer Johnny Jansen kan weer beschikken over spits Sam Lammers en stelt hem weer op in de spits.

Wedstrijdverloop
27' Kuwas schiet raak vanaf elf meter: 1-0
40' Lammers maakt de 1-1 vanaf de stip!

72' Dalmau zet Heracles op 2-1

Opstelling Heracles: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman, Dos Santos, Merkel; Kuwas, Dalmau, Peterson.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Schmidt, Høegh, Pierie, Woudenberg; Rienstra, Kobayashi, Van Amersfoort; Van Bergen, Lammers, Vlap.

Bank HEE: Bednarek, Doornbusch, Dresevic, Mihajlovic, Thorsby, Schaars, Skovgaard, Johnsen, Kongolo, Hornkamp, Floranus.

]]>
Fri, 19 Apr 2019 20:00:00 +0200
SC Heerenveen plant jaarlijkse FeanDei op zaterdag 6 juli https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/225477/sc-heerenveen-plant-jaarlijkse-feandei-op-zaterdag-6-juli https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/225477/sc-heerenveen-plant-jaarlijkse-feandei-op-zaterdag-6-juli SC Heerenveen heeft zaterdag 6 juli uitgekozen als dag voor de jaarlijkse FeanDei. Dit is relatief vroeg in de voorbereiding en het weekend voordat de zomervakantie in het Noorden start, waardoor alle jonge fans in principe aanwezig zouden kunnen zijn bij het evenement.

Tussen 12:00 en 17:00 uur worden in en rondom het Abe Lenstra stadion activiteiten voor de jonge fans georganiseerd, meldt de club op de officiële website. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal er deze keer geen oefenwedstrijd worden gekoppeld aan de FeanDei.

Op de avond voor de FeanDei (op vrijdag 5 juli) zal SC Heerenveen een oefenwedstrijd spelen tegen een nog onbekende tegenstander in Witmarsum. Eerder werden al twee oefenduels ingepland op zaterdag 29 juni (in en tegen VV Buitenpost) en dinsdag 2 juli (in Oosterwolde tegen SV De Griffioen).

]]>
Fri, 19 Apr 2019 19:11:00 +0200
Jansen sluit langer verblijf niet uit: ''Zou hartstikke mooi zijn'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225446/jansen-sluit-langer-verblijf-niet-uit-zou-hartstikke-mooi-zijn https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225446/jansen-sluit-langer-verblijf-niet-uit-zou-hartstikke-mooi-zijn Johnny Jansen maakt het seizoen af als hoofdtrainer bij SC Heerenveen. De Fries debuteerde als eindverantwoordelijke in de derby tegen FC Groningen. Voor Jansen is het wennen om hoofdtrainer te zijn.

"Het is anders, een andere druk dan je als assistent-trainer hebt", zegt de oefenmeester in gesprek met SC Heerenveen TV. "Je staat gewoon meer in de spotlights. Als hoofdtrainer heb je direct contact met spelers langs de lijn, dat vind ik wel heel prettig."

Jansen heeft al jarenlang verschillende functies gehad en is nu eindelijk hoofdtrainer. "Dat is altijd wel een droom geweest, ja", verklapt hij. "Ik wilde het stap voor stap doen en mij zo goed mogelijk ontwikkelen. Uiteindelijk was het wel een wens om dat een keer te mogen doen. Zeker mooi dat het bij SC Heerenveen is."

Jansen zal het de komende wedstrijden niet 'echt anders' doen dan zijn voorganger Jan Olde Riekerink. "Maar ik ben een andere trainer dan Jan. Op die manier doe ik wel dingen anders. Ik ben een jongen die veel enthousiasme wil brengen bij mijn spelers. Dat deed Jan ook, maar op een andere manier. Dat is anders. Maar ik ga niet alles op de kop zetten."

De interim-trainer sluit een langer verblijf als hoofdtrainer niet uit. "Dat zou hartstikke mooi zijn, maar ik weet niet wat de club wil. Ik moet eerst dit goed doen en dan zien we wel verder. Dromen op de lange termijn? Dat is hier bij Heerenveen hoofdtrainer zijn en goed voetballen. Het stadion vol krijgen en dat mensen weer enthousiast worden over het voetbal dat we hier spelen. Dat is wel een droom", besluit hij.

]]>
Fri, 19 Apr 2019 17:19:00 +0200
Dalmau reageert op interesse: ''SC Heerenveen? Ik weet het niet'' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/225443/dalmau-reageert-op-interesse-sc-heerenveen-ik-weet-het-niet https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/225443/dalmau-reageert-op-interesse-sc-heerenveen-ik-weet-het-niet SC Heerenveen zal vanavond op haar hoede zijn voor Adrián Dalmau. De spits van Heracles Almelo, die volgens Voetbal International in de belangstelling staat van de Friezen, scoorde dit seizoen al vijftien keer.

Eerder dit seizoen was Dalmau eenmaal trefzeker in de gewonnen uitwedstrijd tegen SC Heerenveen (3-5). "Dat was een hele goede wedstrijd van ons in Heerenveen", zegt de Spanjaard in gesprek met RTV Oost. "Misschien kunnen we dat herhalen, waarom niet? In eigen huis zijn we heel sterk en spelen we goed. Natuurlijk kunnen we winnen."

Dalmau is op de hoogte van de belangstelling van SC Heerenveen, maar kan niet zeggen of hij komend seizoen het shirt van de Friezen draagt. "Ik weet het niet, ik heb het gelezen in de kranten. Maar het is te vroeg om daarover te praten", aldus de spits.

"Ik wil dit seizoen afmaken en dan zal ik ongetwijfeld aanbiedingen krijgen", vervolgt Dalmau. "Dat is normaal als je veel scoort en ik doe het goed. Maar dan zullen we zien. Ik wil een nieuwe stap maken, dat is normaal en ik heb er hard voor gewerkt. Maar we zullen zien. SC Heerenveen? Ik weet het niet. We zullen zien welke clubs er geïnteresseerd in me zijn."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 16:28:00 +0200
Schmidt: ''Als het theoretisch nog mogelijk is, waarom niet?'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225423/schmidt-als-het-theoretisch-nog-mogelijk-is-waarom-niet https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225423/schmidt-als-het-theoretisch-nog-mogelijk-is-waarom-niet SC Heerenveen moet vrijdagavond winnen bij Heracles Almelo om nog kans te maken op de play-offs om Europees voetbal. Doke Schmidt wil daar vol voor gaan.

"Als het theoretisch nog mogelijk is, waarom niet?", reageert de verdediger in gesprek met SC Heerenveen TV. "Natuurlijk hebben we daar vertrouwen in. Als we spelen zoals de eerste helft tegen FC Groningen dan kunnen we nog punten pakken en wedstrijd winnen."

Tegenstander Heracles Almelo heeft acht punten meer dan SC Heerenveen. "Zij hebben voorin heel veel kwaliteit en ook het middenveld staat wel aardig. Osman is een goede speler, die belangrijk voor hen is. Het is een goede ploeg", aldus Schmidt.

]]>
Fri, 19 Apr 2019 15:37:00 +0200
Jansen plaatst kritische noot: ''Daar baalde de groep van'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/225299/jansen-plaatst-kritische-noot-daar-baalde-de-groep-van https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/225299/jansen-plaatst-kritische-noot-daar-baalde-de-groep-van SC Heerenveen speelde afgelopen weekend in de Derby van het Noorden gelijk tegen FC Groningen en trainer Johnny Jansen kampte na afloop met gemengde gevoelens. De oefenmeester zag dat de bezoekers in de tweede helft het heft in handen namen. 

"Daar baalde de groep van", blikt hij terug op de clubsite. "De tegenstander wisselde van systeem en we herkenden niet snel genoeg wat er veranderd was. Voor ons als trainers was het door de hectiek op het veld ook moeilijk de spelers te bereiken", baalt Jansen. 

"Het samenspel tussen trainers en groep kan nog beter, zodat, als de tegenstander iets veranderd, we de organisatie sneller op orde hebben", vervolgt hij realistisch. "Nu duurde dat tot de slotfase van de wedstrijd, dat was te lang", besluit Jansen. 

]]>
Fri, 19 Apr 2019 14:46:00 +0200
Rienstra eerlijk: ''We hebben als groep ook te weinig gebracht'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225334/rienstra-eerlijk-we-hebben-als-groep-ook-te-weinig-gebracht https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225334/rienstra-eerlijk-we-hebben-als-groep-ook-te-weinig-gebracht Ben Rienstra kwam dit seizoen naar SC Heerenveen toe, maar daar is hij beland in een wespennest. Op het veld gaat het niet goed dit seizoen en bestuurlijk speelt er ook veel binnen de club. 

Rienstra beleefd een onrustig seizoen in Friesland en dan doelt hij niet alleen op alle problemen binnen de lijnen. Ook op bestuurlijk vlak is er veel gebeurd in de afgelopen maanden bij SC Heerenveen. De middenvelder wordt er vaak over aangesproken op straat. ''Vaak gaat het niet eens over voetbal. Ik wil het niet zwaarder maken dan het is, want als speler moet je gewoon voetballen. Maar leuk is anders.''

Binnen de lijnen was er het ontslag van Jan Olde Riekerink. ''Je moet door. We hebben het er als groep eigenlijk ook niet meer over gehad. Het was een besluit van de club. De trainer is nu ontslagen, maar we hebben als groep ook te weinig gebracht. We kunnen nu alleen nog maar zorgen dat we halen wat er nog te halen valt'', vertelt hij in de Leeuwarder Courant

]]>
Fri, 19 Apr 2019 13:55:00 +0200
''Zoals ik in Heerenveen deed met Ziyech, Samaras en Sch├Âne'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225407/zoals-ik-in-heerenveen-deed-met-ziyech-samaras-en-schoene https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225407/zoals-ik-in-heerenveen-deed-met-ziyech-samaras-en-schoene Jan de Jonge is tot het einde van het seizoen hoofdtrainer bij hoofdklasser SC Genemuiden. Daarna gaat de oud-assistent van SC Heerenveen aan de slag bij De Treffers.

De Jonge ziet het niet meer zitten om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in het betaalde voetbal. "Dat past niet meer, ook niet privé", zegt de 55-jarige oefenmeester in gesprek met de Leeuwarder Courant. "De blinde ambitie die ik vroeger had, daar kijk ik langzaam maar zeker anders tegenaan."

De Jonge wil graag weer opleiden. "Talenten ontwikkelen, dat is mijn ding. Het liefst zou ik weer werken met jonge spelers die een bepaald niveau hebben, zoals ik in Heerenveen deed met jongens als Hakim Ziyech, Georgios Samaras en Lasse Schöne. Dat mis ik wel", aldus De Jonge.

"Maar ik weet: dat soort banen ligt niet voor het oprapen", vervolgt hij. "Komend seizoen ga ik me, naast mijn klus bij De Treffers, toeleggen op cursussen op managements- en bestuurlijk niveau. Ik kijk uit naar die combinatie."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 13:04:00 +0200
Jansen geniet bij SC Heerenveen: ''Vind het hartstikke leuk'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225380/jansen-geniet-bij-sc-heerenveen-vind-het-hartstikke-leuk https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225380/jansen-geniet-bij-sc-heerenveen-vind-het-hartstikke-leuk Johnny Jansen nam onlangs het stokje over van Jan Olde Riekerink als hoofdtrainer van SC Heerenveen. De oefenmeester geniet van zijn tijdelijke functie bij de Friese club.

"Ik vind het hartstikke leuk", beaamt Jansen in de Leeuwarder Courant. Na het gelijke spel tegen FC Groningen (1-1) gaat SC Heerenveen vrijdagavond op bezoek bij Heracles Almelo. Jansen kiest voor een middenveld met Ben Rienstra, Yuki Kobayashi en Pelle van Amersfoort. Michel Vlap krijgt een zwervende rol vanaf links.

"Ik wil diepte in het spel, zodat we de ruimte krijgen om te voetballen", aldus Jansen. "Heracles-uit is gewoon een lastige pot, maar wel een mooie uitdaging. Als je wint, ruik je toch weer een beetje aan de play-offs. Bovendien is het belangrijk dat we voetballend een mooie stap maken. We moeten in dezelfde modus komen als in de eerste helft tegen Groningen, maar dan nog wat beter."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 12:13:00 +0200
Vertrouwen bij Hahn: ''We geven het zeker niet op'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225389/vertrouwen-bij-hahn-we-geven-het-zeker-niet-op https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225389/vertrouwen-bij-hahn-we-geven-het-zeker-niet-op SC Heerenveen heeft in de komende vier wedstrijden nog een kleine kans op plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal. De Friezen moeten dan vrijdagavond winnen bij Heracles Almelo.

"We weten dat het heel moeilijk is, maar we hebben dit seizoen hele gekke dingen laten zien. Dus we geven het zeker niet op", zegt doelman Warner Hahn in gesprek met SC Heerenveen TV. "Maar we moeten nog wel een paar plekken stijgen. Daar doen we alles aan."

Hahn baalt dat SC Heerenveen afgelopen weekend geen driepunter pakte. "We hadden tegen FC Groningen een slag kunnen slaan en de 1-1 was niet wat we wilden. Maar we hebben nog vier wedstrijden waarin we volle bak moeten en dan zien we wel waar we zullen staan", aldus de sluitpost, die vrijdag een lastig duel verwacht.

"Heracles Almelo is gewoon een goede ploeg, ze hebben het goed voor elkaar", vindt Hahn. "Thuis hadden we het ook heel erg moeilijk (3-5, red.). Wij waren veel aan de bal en zij zakten iets in. Zij waren heel erg gevaarlijk in de counter. Ze hebben dit seizoen al heel veel punten gepakt en aardige resultaten geboekt. We kunnen aan de bak."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 11:22:00 +0200
''Daardoor kun je niet altijd jezelf zijn, doen waar je zin in hebt'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225270/daardoor-kun-je-niet-altijd-jezelf-zijn-doen-waar-je-zin-in-hebt https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225270/daardoor-kun-je-niet-altijd-jezelf-zijn-doen-waar-je-zin-in-hebt Kik Pierie is bezig aan zijn tweede jaar als basisspeler bij SC Heerenveen. De jonge verdediger, die na het seizoen naar Ajax vertrekt, heeft inmiddels ook de mindere kanten van het zijn van voetballer leren kennen.

"Dat je altijd gezien wordt als voetballer en nooit als Kik Pierie die naast het voetbal ook een leven heeft, vind ik soms jammer. Daardoor ben ik eigenlijk altijd aan het werk, ook als ik op een vrije dag door de stad loop of uit eten ben met mijn vriendin", begint Pierie in Voetbal International.

"Ik moet me óók dan presenteren en gedragen als de voetballer. Ik kan nooit zeggen: Jongens, ik ben nu gewoon even Kik Pierie. Nee, ik ben altijd Kik Pierie de voetballer. Daardoor kun je niet altijd jezelf zijn, doen waar je zin in hebt."

De jongeling wil zich ook bij Ajax door blijven ontwikkelen. "Ik ben er zelf ook helemaal niet mee bezig, met hoe jong ik ben. Ik ben zelf vooral bezig met zo snel mogelijk nóg beter worden. Dat komt ook doordat je tijdens een seizoen in een flow terechtkomt. Je gaat van wedstrijd naar wedstrijd, het gaat maar door."

"In de vakanties komt het besef soms. Dat je er even afstand van kunt nemen, met je vrienden bent en denkt: Ik heb het niet slecht gedaan. Maar als daarna de voorbereiding begint, wil ik meteen weer dóór", lacht Pierie tot besluit.

]]>
Fri, 19 Apr 2019 10:31:00 +0200
Jansen beseft: ''Het is gewoon anders voetballen op kunstgras'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225265/jansen-beseft-het-is-gewoon-anders-voetballen-op-kunstgras https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225265/jansen-beseft-het-is-gewoon-anders-voetballen-op-kunstgras SC Heerenveen neemt het vrijdagavond op tegen Heracles Almelo. Johnny Jansen, trainer van de Friezen hoopt na het gelijke spel tegen FC Groningen zijn eerste zege als hoofdtrainer te boeken.

"Heracles heeft de huidige klassering afgedwongen. Het is een sterk elftal met middenvelders die graag aan de bal komen, buitenspelers die ook naar binnen trekken en backs die mee opkomen. Ze spelen dynamisch en gevarieerd, daar moeten we een plannetje voor maken", begint Jansen op de website van SC Heerenveen. "Wat we willen is goed en herkenbaar voetbal spelen en een prestatie leveren waar we mee verder kunnen."

Jansen hoopt dat zijn ploeg een volgende stap heeft gezet. "Heerenveen heeft het altijd lastig in Almelo, we hebben erin het verleden ook wel eens een flinke tetter gehad. En kunstgras maakt een verschil. De bal rolt sneller, het is gewoon anders voetballen op kunstgras en dat is Heracles gewend. Maar we moeten ons laten zien en ten opzichte van Groningen weer een stapje maken."

SC Heerenveen heeft de drie punten hard nodig, wil het nog deel mogen nemen aan de play-offs. "Reken maar dat ze voor de overwinning gaan, maar wij willen ook winnen. We willen het seizoen goed afsluiten, daarvoor is een goed resultaat in Almelo belangrijk. Een overwinning in Almelo zou een mooie opsteker zijn voor de wedstrijden tegen VVV en Utrecht. Dan krijg je de aansluiting naar boven en kun je er weer aan ruiken."

Foto: FeanOnline

]]>
Fri, 19 Apr 2019 09:40:00 +0200
Van der Veen ambitieus: ''Terug naar 600 tot 650 OSSH-leden'' https://www.feanonline.nl/nieuws/bestuur-beleid/225132/van-der-veen-ambitieus-terug-naar-600-tot-650-ossh-leden https://www.feanonline.nl/nieuws/bestuur-beleid/225132/van-der-veen-ambitieus-terug-naar-600-tot-650-ossh-leden De laatste jaren heeft SC Heerenveen het moeilijk gehad met het aantrekken en behouden van sponsoren. De club wil de komende jaren meer succes hebben op dat gebied. Een van de doelstellingen is een groei van het aantal businessclubleden.

"We moeten terug naar 600 tot 650 OSSH-leden", vertelt commercieel directeur Hylke van der Veen op de jaarlijkse supportersavond van supportersvereniging FeanFan. "Dat is op termijn ook weer haalbaar. We moeten echter niet denken dat we dit morgen gerealiseerd hebben. Het is een kunst om sponsoren in deze tijd te activeren."

Van der Veen weet hoe SC Heerenveen dat moet gaan doen. "We moeten als club een verhaal hebben, een programma maken en het leuk maken voor sponsoren om aan te sluiten. Dat geldt voor huidige sponsoren, oud-sponsoren, maar ook voor nieuwe bedrijven uit de regio. Daar hebben we een plan voor en dat zijn we nu aan het uitrollen."

Foto: SC Heerenveen TV

]]>
Fri, 19 Apr 2019 08:49:00 +0200
''De KNVB is de hoofd- en enige schuldige van dit competitieverraad'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225340/de-knvb-is-de-hoofd-en-enige-schuldige-van-dit-competitieverraad https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225340/de-knvb-is-de-hoofd-en-enige-schuldige-van-dit-competitieverraad De Nederlandse voetbalbond heeft de 33e speelronde verplaatst zodat Ajax zich beter voor kan bereiden op de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Valentijn Driessen vindt het belachelijk. 

Volgens de journalist is Eric Gudde de schuldige aan het verplaatsen van de gehele speelronde. "Waarom maakt Gudde van één probleem - De Graafschap-Ajax - het probleem van zestien andere Eredivisie-clubs en in het bijzonder van de acht thuisspelende clubs? Terwijl Gudde als competitieverantwoordelijke het recht heeft De Graafschap-Ajax op ieder ander tijdstip vast te stellen'', schrijft hij in De Telegraaf.

"De KNVB is de hoofd- en enige schuldige van dit competitieverraad. Maar in plaats van de hand in eigen boezem te steken of de eigen KNVB-bekerfinale te verplaatsen zodat de 33e speelronde op 5 mei gespeeld kan worden, gooit Gudde zijn narigheid over de schutting op het bordje van de clubs en houdt ze ten onrechte medeverantwoordelijk voor de competitieplanning. Schandelijk."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 07:58:00 +0200
Rienstra baalt: ''Ik speel voor mijn gevoel met de handrem erop'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225335/rienstra-baalt-ik-speel-voor-mijn-gevoel-met-de-handrem-erop https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225335/rienstra-baalt-ik-speel-voor-mijn-gevoel-met-de-handrem-erop Ben Rienstra werd deze zomer naar SC Heerenveen gehaald. Hij werd meteen basisspeler, maar hij speelt niet elke wedstrijd op zijn favoriete positie en dat vindt de middenvelder jammer. 

Hij wordt dit seizoen vaak gebruikt als verdedigende middenvelder, maar het liefst speelt hij als 'nummer 8'. ''Ik ben graag bij situaties voor de goal betrokken. Als verdedigende middenvelder speel ik voor mijn gevoel met de handrem erop. Ik beleef er ook minder plezier aan. Soms was het wel frustrerend omdat ik weet dat ik meer kan.''

Hij weet dat niet alles slecht ging dit seizoen, maar hij denkt dat er meer ingezeten had. ''Ik heb gezien de statistieken heus wel nuttige dingen gedaan, maar in sommige wedstrijden presteerde ik gewoon niet goed. Dat lag niet alleen aan de positie trouwens, maar ook aan mezelf. Zo zelfkritisch ben ik wel'', vertelt hij in de Leeuwarder Courant

]]>
Fri, 19 Apr 2019 07:07:00 +0200
Twijfelgevallen bij SC Heerenveen: ''Blijven voorzichtig met Stijn'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225281/twijfelgevallen-bij-sc-heerenveen-blijven-voorzichtig-met-stijn https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225281/twijfelgevallen-bij-sc-heerenveen-blijven-voorzichtig-met-stijn SC Heerenveen moet het in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo mogelijk opnieuw doen zonder Sam Lammers. De spits is nog twijfelgeval voor de wedstrijd tegen de Heraclieden.

"Hij zit op tachtig procent. De laatste twee trainingen moeten we kijken of-ie kan beginnen", begint trainer Johnny Jansen over Lammers tegenover Omrop Fryslân. Ook Stijn Schaars is nog twijfelgeval voor de wedstrijd in Almelo. "Maar Stijn is liefhebber genoeg om te spelen als hij fit is. Maar we blijven wel voorzichtig met Stijn."

Jansen denkt dat het vrijdag een leuke wedstrijd kan worden. "Ik zag een statistiekje dat Heracles de tweede seizoenshelft het vaakst scoort in thuiswedstrijden. Nou, wij zijn goed in uitwedstrijden, eerder werd het 3-5 in het Abe Lenstra Stadion. Dat kan wel eens een leuke pot worden."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 22:38:00 +0200
Jansen geniet van Ajax-succes: ''Daar droom je van voor zulke jongens'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225328/jansen-geniet-van-ajax-succes-daar-droom-je-van-voor-zulke-jongens https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225328/jansen-geniet-van-ajax-succes-daar-droom-je-van-voor-zulke-jongens Interim-trainer Johnny Jansen heeft afgelopen dinsdag genoten van hoe Ajax in Turijn Juventus over de knie legde en zich kwalificeerde voor de halve finale van de Champions League. De 44-jarige oefenmeester was trots dat hij twee oud-pupillen in actie zag.

"Het was mooi om te zien dat een Nederlands team dat het zo geweldig doet. Het is prachtig voor het Nederlandse voetbal", begint Jansen bij Omrop Fryslân. In de jeugdopleiding van SC Heerenveen werkte Jansen onder meer samen met Daley Sinkgraven en Hakim Ziyech. "Maar het begon al bij Lasse Schöne, die kwam bij mij bij de Onder 17 en woonde toen samen met Salih Kaya bij slagerij Hylkema."

"Ik heb ze toen in de voorbereiding wel eens mee naar huis genomen en ben ik eens met ze wezen vissen", herinnert Jansen zich nog goed. "Met Lasse is het prachtig om te zien hoe hij via via bij Ajax is terechtgekomen. En Hakim en Daley ken ik natuurlijk hartstikke goed van de A-junioren, die heb ik twee jaar onder me gehad. Als we elkaar zien is dat nog steeds heel erg goed."

"Of ik het had gedacht dat ze ooit in de halve finale van de Champions League zouden spelen? Ja, natuurlijk", lacht Jansen, die beiden wel herkende als 'supertalenten.' "Die konden zó goed voetballen en zijn zó balvaardig. Dat zij dan deze stappen maken... Daar droom je van voor zulke jongens. Je hoopt dat ze zo'n podium krijgen bij Ajax en als ze het dan met elkaar zo invullen, dan is dat geweldig."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 22:01:00 +0200
VIDEO | 'De Derby van het Noorden' in het teken van KiKa https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/225325/video-de-derby-van-het-noorden-in-het-teken-van-kika https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/225325/video-de-derby-van-het-noorden-in-het-teken-van-kika SC Heerenveen speelde tegen FC Groningen met KiKa op het shirt. Hoofdsponsor GroenLeven heeft haar plaats op het shirt als hoofdsponsor beschikbaar gesteld aan KiKa om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor dit goede doel.

Special guest was Jake die als VIP de wedstrijd mocht bezoeken, zoals te zien is in de onderstaande video van GroenLeven.

]]>
Thu, 18 Apr 2019 21:33:00 +0200
Roozemond haalt bekende binnen om jubileumjaar te co├Ârdineren https://www.feanonline.nl/nieuws/bestuur-beleid/225319/roozemond-haalt-bekende-binnen-om-jubileumjaar-te-cooerdineren https://www.feanonline.nl/nieuws/bestuur-beleid/225319/roozemond-haalt-bekende-binnen-om-jubileumjaar-te-cooerdineren Om ervoor te zorgen dat het jubileumjaar van SC Heerenveen in 2020 tot in de puntjes is geregeld, heeft algemeen directeur Cees Roozemond een bekende ingehuurd om het geheel te coördinator. Niet geheel verrassend gaat het opnieuw om iemand uit de paardenwereld.

Twee weken geleden bracht Harm Oljans - tevens een bekende van Roozemond vanuit de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) - de club nog in flinke verlegenheid door als 'Offical Sponsor Manager SC Heereveen' een sponsorpropositie te versturen naar circa tweehonderd bedrijven.

Voor de functie van evenementencoördinator vond Roozemond dichterbij Heerenveen een oplossing in de persoon van in Oldeboorn woonachtige Marijke Akkerman, weet FeanOnline. Zij is sinds 2011 in dienst bij de Koninklijke Friese Paarden Stamboek (KFPS) als Manager PR & Communicatie.

Het is opvallend dat Roozemond opnieuw iemand uit zijn eigen 'paardennetwerk' naar voren schuift binnen de club. Onder voorganger Luuc Eisenga was de rol van 'jubileumcoördinator' nog een tijdelijke taak van Geralien Knopert. Zij zal zich nu weer richten op haar baan als hoofd veiligheids- en wedstrijdzaken.

Het jubileumjaar begint onder Roozemond overigens waarschijnlijk al in januari 2020. Voorganger Eisenga had de festiviteiten in gedachten rond het jubileumseizoen 2020/21 en de oprichtingsdatum 20 juli 1920.

Foto: FeanOnline

]]>
Thu, 18 Apr 2019 20:38:00 +0200
''Vertrekken doe je pas als je het maximaal haalbare hebt bereikt'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225268/vertrekken-doe-je-pas-als-je-het-maximaal-haalbare-hebt-bereikt https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/225268/vertrekken-doe-je-pas-als-je-het-maximaal-haalbare-hebt-bereikt Kik Pierie gaat SC Heerenveen na het seizoen verlaten voor Ajax. De jongeling speelt als zijn hele jeugd voor de Friezen en heeft goede herinneringen aan die tijd.

"Het is in de jeugdopleiding eigenlijk vanaf dag één in een rechte lijn omhooggegaan. Ik werd telkens eerder doorgeschoven en wilde dan zo snel mogelijk weer de beste zijn. Op mijn vijftiende kwam ik al bij de A-junioren. Op mijn zestiende debuteerde ik in het eerste elftal, precies zoals ik wilde", begint Pierie tegenover Voetbal International.

Pierie heeft eerder de mogelijkheid gehad om te vertrekken. "In mijn jeugd heb ik vaak in de belangstelling van andere clubs gestaan, maar dat heb ik altijd links laten liggen. Mijn doel was het eerste van Heerenveen halen. Als je hogerop wilt, maar je kunt nog hogerop bij de club waar je speelt, vind ik het raar om te vertrekken."

"Vertrekken doe je pas als je bij je huidige club het maximaal haalbare hebt bereikt, niet eerder", besluit Pierie, die met SC Heerenveen nog strijdt om een plek in de play-offs om Europees voetbal.

]]>
Thu, 18 Apr 2019 20:06:00 +0200
Roozemond reageert: ''Hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/225314/roozemond-reageert-hebben-een-gezamenlijke-verantwoordelijkheid https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/225314/roozemond-reageert-hebben-een-gezamenlijke-verantwoordelijkheid SC Heerenveen heeft begrip voor het feit dat de voorlaatste ronde van de Eredivisie nu op een later moment wordt afgewerkt. Algemeen directeur Cees Roozemond vind dat er geen 'onoverkomelijke bezwaren' waren om het voorstel te blokkeren. 

"Eigenlijk hadden we er belang bij om de speeldata te laten zoals die waren. Rondom onze thuiswedstrijd tegen NAC zijn bijvoorbeeld ook allerlei activiteiten gepland", vertelt Roozemond tegen de Leeuwarder Courant. "Maar we snappen het belang van Ajax en de KNVB wel."

"Als er geen onoverkomelijke bewaren zijn, dan zijn we best bereid om mee te denken. Ik vind dat je als clubs een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebt en dus ook moet nemen", vervolgt Roozemond, die vindt dat een optimale voorbereiding van Ajax in de Champions League uiteindelijk ook goed is voor Heerenveen.

"Deze halve finaleplaats van Ajax in de Champions League geeft een enorme impuls aan het Nederlandse voetbal", besluit Roozemond, die nu met SC Heerenveen op woensdag 15 mei zal afreizen in plaats van zondag 28 april. 

]]>
Thu, 18 Apr 2019 19:16:00 +0200
'Kras' op cv Hamstra: ''Maar hij staat er nu in z'n eentje voor'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/225184/kras-op-cv-hamstra-maar-hij-staat-er-nu-in-zn-eentje-voor https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/225184/kras-op-cv-hamstra-maar-hij-staat-er-nu-in-zn-eentje-voor SC Heerenveen kan ervoor kiezen om interim-trainer Johnny Jansen te laten zitten. Maar als de zoektocht buiten de club moet worden gedaan, komt dat feitelijk terecht op het bord van één persoon: technisch manager Gerry Hamstra.

Clubwatcher Reon Boeringa stelt in de nieuwe Voetbal International dat dit een ongezonde en ongewenste situatie is. "Binnen de Raad van Commissarissen of het Stichtingsbestuur zit geen enkele technische kennis. Het is een weeffout in de bestuurlijke organisatie, en bepaald niet de eerste. Voormalig commissaris Hans Westerhof trok eind vorig jaar zijn handen al van de club af."

"En voetbalmannen met een Heerenveen-hart zoals Foppe de Haan, Riemer van der Velde en Gertjan Verbeek deden dat een paar maanden later", vervolgt Boeringa, die ziet dat daarmee het nodige voetbalverstand is verdwenen bij de club. "Gerry Hamstra staat er daardoor nu in z’n eentje voor. De technisch manager zag de afgelopen maanden de hele club om zich heen uit elkaar vallen."

"Zijn directeur Luuc Eisenga werd weggestuurd, zijn klankbord Westerhof wilde onder deze leiding niet verder en inmiddels is ook de door hemzelf aangestelde trainer van het toneel verdwenen. Hamstra werkt zich een slag in de rondte, maar het ontslag van Olde Riekerink is óók een kras op zíjn cv", besluit Boeringa, die ziet dat de nabije sportieve toekomst desondanks wel afhangt van diezelfde Hamstra.

]]>
Thu, 18 Apr 2019 18:08:00 +0200
''Als hij verkocht zou worden dan zou dat ook mooi zijn voor ons'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225285/als-hij-verkocht-zou-worden-dan-zou-dat-ook-mooi-zijn-voor-ons https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225285/als-hij-verkocht-zou-worden-dan-zou-dat-ook-mooi-zijn-voor-ons Ajax plaatste zich dinsdag voor de halve finales van de Champions League. Oud-voetballer Jeffrey Talan werkte in de jeugdopleiding van SC Heerenveen samen met Daley Sinkgraven en Hakim Ziyech.
 
"Daley stond tegenover Ronaldo. Hij viel goed in, heeft het naar behoren gedaan en heeft aan de bal goede dingen laten zien", begint Talan, die denkt dat Kik Pierie kan slagen bij Ajax tegenover Omrop Fryslân. "Hij is dichterbij de Champions League. Waar je hem ook neerzet, hij pakt gelijk het niveau. Dat gaat hij bij Ajax ook doen. Dat betekent ook dat je dan in de Champions league terecht komt."

Talan volgt de transfergeruchten rondom Ziyech op de voet. "Je hebt te maken met opleidings-vergoedingen. Dus als hij verkocht zou worden dan zou dat ook mooi zijn voor ons", vervolgt Talan. "Ik lees wel de dingen die rondom hem spelen."

Foto: Omrop Fryslân

]]>
Thu, 18 Apr 2019 17:00:00 +0200
KNVB verplaatst speelronde 33: SC Heerenveen eindigt met uitduel https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/225296/knvb-verplaatst-speelronde-33-sc-heerenveen-eindigt-met-uitduel https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/225296/knvb-verplaatst-speelronde-33-sc-heerenveen-eindigt-met-uitduel De KNVB komt Ajax tegemoet voor het drukke speelschema vanwege plaatsing voor de halve finales van de Champions League. De complete 33ste speelronde is verplaatst naar 15 mei en de aanvang is om 19:30 uur. 

Dat betekent dat SC Heerenveen het seizoen eindigt met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Speelronde 34 blijft wél 'gewoon' op 12 mei staan. "Er blijkt dat er aan het eind van het seizoen geen ruimte meer is om eenvoudig met eredivisiewedstrijden uit te kunnen wijken naar alternatieve data", zegt directeur betaald voetbal Eric Gudde op de officiële website van de KNVB.

"Na wekenlang alle mogelijke oplossingen te hebben verkend, zijn de overgebleven scenario's vandaag voorgelegd aan de clubs. Dit omdat alle clubs aan de basis stonden van het competitieprogramma en nu ook allemaal te maken krijgen met speeldata die hoe dan ook veranderen."

Dit zijn nu de wedstrijden in de laatste speelronde van de eredivisie: De Graafschap - Ajax, PSV - Heracles Almelo, Fortuna Sittard- Feyenoord, FC Utrecht - SC Heerenveen, Excelsior - AZ, NAC Breda - PEC Zwolle, VVV-Venlo - Vitesse, ADO Den Haag - Vitesse en FC Emmen - FC Groningen.

 

]]>
Thu, 18 Apr 2019 16:19:00 +0200