Nieuws - FeanOnline.nl - SC Heerenveen Nieuws https://www.feanonline.nl/rss/nieuws FeanOnline Lammers: ''Liever basis Heerenveen dan invalbeurten bij PSV'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214741/lammers-liever-basis-heerenveen-dan-invalbeurten-bij-psv https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214741/lammers-liever-basis-heerenveen-dan-invalbeurten-bij-psv Huurling Sam Lammers doet het momenteel uitstekend bij Heerenveen en hij voelt zich goed in Friesland. Vanavond was de aanvaller te gast bij het programma 'Peptalk' van ZiggoSport.

Als Lammers moest kiezen tussen nog een jaar basis bij Heerenveen of invalbeurten bij PSV kiest Lammers voor het eerste. ''Dit jaar heb ik er bewust voor gekozen om veel speelminuten te krijgen en mezelf te ontwikkelen. Ik merk dat ik hier sterker van wordt, dus dat bevalt me wel dat spelen. Ik geniet er nu van dat ik een heel jaar lang mag spelen in de Eredivisie en voor mij is het zaak dat ik dat blijf doen.''

''Het is nu nog vroeg in het seizoen, dus aan het einde van het seizoen zal er wel een gesprek plaatsvinden'', vervolgt Lammers. ''Met PSV is er momenteel wel contact, maar dan vooral met de assistent-trainers. Ik heb er niet té veel contact mee, want ik ben ook bezig met mezelf te ontwikkelen. Ik denk dat het ook wel prettig is als ik verder gewoon met rust wordt gelaten. Als aan het einde van het seizoen blijkt dat de kansen dat ik ga spelen bij PSV klein zijn, dan ga ik verder kijken'', besluit Lammers. 

]]>
Mon, 18 Feb 2019 21:02:00 +0100
Vlap geniet: ''Fantastisch dat er zoveel geluid van de tribunes kwam'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214716/vlap-geniet-fantastisch-dat-er-zoveel-geluid-van-de-tribunes-kwam https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214716/vlap-geniet-fantastisch-dat-er-zoveel-geluid-van-de-tribunes-kwam Michel Vlap is dit seizoen erg goed bezig bij Heerenveen. In de competitie scoorde hij elf keer en als echte Fries is hij inmiddels een echte publiekslieveling. 

Vlap kan het gelijke spel van afgelopen weekend nog steeds niet geloven. ''Ik ben helemaal gek in mijn kop, heb er eigenlijk geen woorden voor'', vertelt Vlap in het Friesch Dagblad. ''We hadden de wedstrijd volledig in handen, stonden geweldig te verdedigen en wonnen veel duels achterin. Net op het moment dat ik dacht: de scheidsrechter fluit af, pompen zij de bal nog één keer naar voren en gaat ‘ie er in. Het geluk van de koploper, zullen we maar zeggen.''

''Dit was echter wel wat de mensen willen zien, zoals het hoort te zijn'', vervolgt Vlap. ''Ik vond het dan ook fantastisch dat er nu weer zoveel geluid van de tribunes kwam. Ik heb tijden meegemaakt dat het stadion wekelijks tot de nok toe vol zat en er een wachtrij van een paar duizend man voor een seizoenskaart was. Daar moeten we weer naar toe, dat het weer gaat leven.''

''We weten wat we kunnen, wat voor rek er nog in deze groep zit. Vandaag kwam dat er eindelijk weer uit. Of we nu aan de buitenwereld hebben laten zien dat we veel te goed kunnen voetballen voor de positie waarop we staan? Ja, dat denk ik wel'', besluit de middenvelder.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 20:01:00 +0100
Hahn: ''Het ging lang goed, alleen net niet lang genoeg'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214701/hahn-het-ging-lang-goed-alleen-net-niet-lang-genoeg https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214701/hahn-het-ging-lang-goed-alleen-net-niet-lang-genoeg SC Heerenveen-keeper Warner Hahn was na de wedstrijd tegen PSV (2-2) goed ziek van de uitslag. Nog in de 95e minuut kwam de koploper langs zij door een doelpunt van Donyell Malen.

"Soms moet je ook een beetje geluk hebben", vertelde Hahn na afloop van het duel tegen Voetbalzone. "Het ging lang goed, alleen net niet lang genoeg. Ik denk wel dat we als team hier iets hebben laten zien. Natuurlijk gingen er genoeg dingen fout, daar niet van, maar we hebben echt gestreden voor elke meter. Dan is het gewoon echt zuur dat je dertig seconden voor tijd de 2-2 tegen krijgt. Zij spelen denk ik alles of niets en geven ook ontzettend veel ruimte weg. Daar profiteren wij denk ik niet genoeg van."

Door het gelijkspel klimmen de Friezen niet omhoog in het rechter rijtje. De ploeg speelt goed, maar het lukt steeds maar niet om die drie punten te pakken. "Er zit heel veel kwaliteiten in deze groep, maar dat hebben we niet altijd laten zien", geeft Hahn toe. "We moeten ook wel een keer drie punten gaan pakken om van die plaats weg te komen. Natuurlijk zit het allemaal dicht bij elkaar en hebben we nog genoeg tijd, maar dat we drie punten moeten gaan pakken dat lijkt me duidelijk. Daar hadden we vandaag graag mee begonnen, maar dat is niet zo. Volgende week hebben we een belangrijke wedstrijd uit bij Fortuna, dus dan moeten we het gewoon weer laten zien."

 

 

]]>
Mon, 18 Feb 2019 18:42:00 +0100
Brabander Van Bergen scoort tegen PSV: ''Dat is alleen maar fijn'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214694/brabander-van-bergen-scoort-tegen-psv-dat-is-alleen-maar-fijn https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214694/brabander-van-bergen-scoort-tegen-psv-dat-is-alleen-maar-fijn Aanvaller Mitchell van Bergen zorgde afgelopen zaterdag voor de openingstreffer in het thuisduel met koploper PSV. De geboren Brabander was ondanks het gelijkspel trots op zijn belangrijke goal.

Eerder deed hij al titelfavoriet Ajax pijn met een doelpunt, en nu volgde ook koploper PSV. "Scoren is altijd wel lekker. Maar tegen de koploper scoren is zeker mooi, dat is alleen maar fijn", zei hij na afloop tegen Omroep Brabant. Dat uitgerekend hij als Brabander tegen de Eindhovense club scoorde, doet hem niet zo veel. "Nee, ik probeer gewoon belangrijk te zijn voor het team. Dat ik scoor is alleen maar mooi. En dat het tegen PSV is, dat is lekker."

Van Bergen maakt in zijn eerste seizoen in Heerenveen al veel indruk. Hij kwam over van Vitesse en woont sinds zijn overstap ook voor het eerst alleen. "Het gaat goed", vertelde de aanvaller. "In het begin was het vooral wennen. Maar nu is het goed. Het is wel een ander leven dan ik gewend was. Ik woon alleen, dat is nieuw. Maar dat gaat wel lekker. Ik speel en doe mijn best om in het team te blijven. Dat lukt wel."

Na zijn doelpunten tegen Ajax én PSV, blijft er nog één topclub over waar hij nog niet tegen heeft gescoord. Op 4 maart gaan ze op bezoek bij Feyenoord in De Kuip. Van Bergen gaat ook daar voor een doelpunt: "Ik hoop het, ik ga mijn best doen."

]]>
Mon, 18 Feb 2019 17:19:00 +0100
Pierie baalt: ''Je hoeft in deze wedstrijd niet gelijk te spelen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214692/pierie-baalt-je-hoeft-in-deze-wedstrijd-niet-gelijk-te-spelen https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214692/pierie-baalt-je-hoeft-in-deze-wedstrijd-niet-gelijk-te-spelen Kik Pierie was ondanks het knappe gelijkspel tegen koploper PSV (2-2) zwaar teleurgesteld na afloop van het duel. Pas diep in blessuretijd viel de gelijkmaker van de Eindhovenaren, en dus had er volgens de verdediger absoluut meer in gezeten voor zijn team. 

"Als team hebben we natuurlijk een fantastische prestatie geleverd", geeft hij toe bij NOS. "Als je van te voren zegt dat je tegen PSV een punt pakt, tegen de koploper, teken je daar in deze fase van de competitie voor natuurlijk. Je hebt als team goed gespeeld, maar het hoefde niet. Je hoeft in deze wedstrijd niet gelijk te spelen, dus dat is extra zuur."

"Het publiek waardeert de passie en strijd die wij leveren", gaat Pierie verder. "Dat kunnen we goed en dat hebben we goed gedaan, maar alleen de uitslag mag niet baten." De verdediger stond in de 95e minuut oog in oog met PSV-aanvaller Donyell Malen, die op dat moment scoort. "Ik dacht alleen maar in mijn hoofd: het mag niet, het mag niet. Hij tikt hem er langs, ik stap in, ik ben te laat en hij schiet hem binnen. Ik had het beter moeten doen", zegt hij zelfbewust. 

Hij baalde enorm na de late treffer van de club uit Eindhoven. "Ik ben een sportman en als je 2-1 voor staat en uiteindelijk toch die voorsprong weggeeft, dan ben je daar niet blij mee", aldus Pierie. 

]]>
Mon, 18 Feb 2019 16:28:00 +0100
Lammers maakt geen indruk tegen PSV: ''Daar baal ik van, zonde'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214657/lammers-maakt-geen-indruk-tegen-psv-daar-baal-ik-van-zonde https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214657/lammers-maakt-geen-indruk-tegen-psv-daar-baal-ik-van-zonde PSV-huurling Sam Lammers steelt regelmatig de show bij SC Heerenveen. De spits is door de Eindhovenaren voor zijn ontwikkeling uitgeleend aan de Friezen, die zaterdagavond met 2-2 gelijkspeelden tegen zijn eigenlijke werkgever.

Lammers, die dit seizoen veel indruk maakt, kon uitgerekend tegen PSV niet zijn stempel op de wedstrijd drukken. "Aan de bal vond ik mezelf niet goed", reflecteerde hij na afloop op zichzelf bij Voetbalzone. "Dat is slecht, daar baal ik van. Zonde."

Lang lag hij met zijn team op koers om tegen de koploper er met de winst vandoor te gaan. In de eerste helft stonden ze al met 2-0 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. "Tot en met de laatste minuut sta je gewoon voor, dus dan lijk je die wedstrijd te gaan winnen. Je weet dat PSV tot de laatste minuut altijd gevaarlijk blijft, dus daar waren we scherp op, maar dan valt hij net goed", zei hij balend. 

]]>
Mon, 18 Feb 2019 15:37:00 +0100
Olde Riekerink geniet van sfeer: ''Zo hoort het bij Heerenveen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214620/olde-riekerink-geniet-van-sfeer-zo-hoort-het-bij-heerenveen https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214620/olde-riekerink-geniet-van-sfeer-zo-hoort-het-bij-heerenveen SC Heerenveen speelde zaterdagavond met 2-2 gelijk tegen PSV. Trainer Jan Olde Riekerink genoot van de wedstrijd, maar minder van het resultaat.

"Ik baal als een stekker", zegt de oefenmeester in de Leeuwarder Courant. "Maar ik heb wel genoten van de atmosfeer in het stadion. Zo hoort het bij Heerenveen. Ik zag de mensen opstaan en hoorde ze zingen in de tweede helft. Daar doe je het voor als je voetbalt. Ze hebben de jongens echt geholpen. We hebben aan klantenbinding gedaan."

Ondanks de 2-1 van Gastón Pereiro had Olde Riekerink niet het gevoel dat het mis zou gaan. "Ik geloofde eerder dat wij er nog een derde in zouden prikken", aldus de trainer, die positief afsluit. "Wat je nu mist zijn de drie punten, maar wat blijft is de goede wedstrijd die we hebben gespeeld. Daar moeten we verder mee."

]]>
Mon, 18 Feb 2019 14:46:00 +0100
SC Heerenveen op rapport: vier spelers in Elftal van de Week https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214578/sc-heerenveen-op-rapport-vier-spelers-in-elftal-van-de-week https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214578/sc-heerenveen-op-rapport-vier-spelers-in-elftal-van-de-week De wedstrijd tegen PSV Eindhoven leverde helaas net geen drie punten op voor SC Heerenveen, maar de Friezen veroverden wel de harten van het thuispubliek met hun optredens. Volgens de landelijke media liet diverse spelers zich van hun beste kant zien. Zo verdienden Mitchell van Bergen, Warner Hahn, Daniel Høegh en Michel Vlap een plek in de diverse Elftallen van de Week.

Het Algemeen Dagblad besloot Mitchell van Bergen (7,5) te verkiezen tot beste man van het veld: "Het doelpunt van Van Bergen deed de wedstrijd ontbranden. De buitenspeler bleef ook gevaarlijk in het vervolg." Voor de rechtsbuiten was het alweer zijn vijfde goal voor SC Heerenveen.

Naast Van Bergen kregen ook Stijn Schaars, Jizz Hornkamp en Michel Vlap met een 7 een relatief hoog cijfer. In de ogen van de ochtendkrant gaven centrumverdediger Kik Pierie en spits Sam Lammers (gehuurd van PSV) het minste thuis; zij kregen het laagste cijfer: 5,5.

Opvallend genoeg vond Voetbal International juist dat Pierie een uitstekende wedstrijd speelde en gaf hem een 7. Ook Vlap en Hornkamp kregen dat cijfer, terwijl de geblesseerd uitgevallen Schaars (7,5) en doelpuntenmaker Vlap met een 8 nog een hogere beoordeling.

Statistiekenbureau WhoScored zag doelman Warner Hahn op basis van zijn vele reddingen de beste wedstrijd spelen en gaf hem een 7,8. Michel Vlap kwam er met een 7,7 nog het dichtste in de buurt, gevolgd door Daniel Høegh en Van Bergen. Het laagste cijfer was hier voor Lucas Woudenberg: 6,4.

Cijfers Algemeen Dagblad: Hahn 6,5; Hornkamp 7 (79' Dresevic-), Høegh 6,5, Pierie 5,5, Woudenberg 6; Rienstra 6,5 Schaars 7 (40' Kobayashi 6), Vlap 7, Van Bergen 7,5, Lammers 5,5, Mihajlovic 6 (61. Johnsen -)

Cijfers Voetbal International: Hahn 7; Hornkamp 6,5 (79' Dresevic -), Høegh 7, Pierie 7, Woudenberg 6,5; Rienstra 6,5, Schaars 7,5 (40' Kobayashi 6,5), Vlap 8; Van Bergen 7, Lammers 6, Mihajlovic 6 (61' Johnsen -).

Cijfers WhoScored: Hahn 7,8; Hornkamp 6,9 (79' Dresevice -), Høegh 7,4, Pierie 6,6, Woudenberg 6,4; Rienstra 6,6, Schaars 7,3, Vlap 7,7 (40' Kobayashi 6,1); Van Bergen 7,4, Lammers 6,5, Mihajlovic 6,7 (61' Johnsen 6,7)

]]>
Mon, 18 Feb 2019 13:55:00 +0100
Hahn: ''We maken die Duitsers er altijd belachelijk mee'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214606/hahn-we-maken-die-duitsers-er-altijd-belachelijk-mee https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214606/hahn-we-maken-die-duitsers-er-altijd-belachelijk-mee SC Heerenveen leed zaterdagavond pijnlijk puntenverlies tegen PSV. Pas in de 95ste minuut sloeg de koploper toe met de gelijkmaker (2-2).

Heerenveen-doelman Warner Hahn geeft PSV daar een compliment voor. "Misschien is dat wel een kwaliteit", zegt de sluitpost in De Telegraaf. "We maken die Duitsers er altijd belachelijk mee, maar ik wil ook wel zo vaak scoren in de laatste minuut…"

SC Heerenveen had een zege goed kunnen gebruiken. "We moeten punten pakken. Het maakt niet uit hoe, het moet gewoon", aldus Hahn. "Tegen PSV stond er echt een team en we beleefden natuurlijk een wereldstart. We hadden wel gezien dat dit de manier is om tegen PSV te spelen: iets meer teruggezakt en loerend op de counter. Dat hebben we bij vlagen heel goed gedaan."

]]>
Mon, 18 Feb 2019 13:04:00 +0100
VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen speelt gelijk tegen PSV https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214368/video-samenvatting-sc-heerenveen-speelt-gelijk-tegen-psv https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214368/video-samenvatting-sc-heerenveen-speelt-gelijk-tegen-psv SC Heerenveen leek zaterdagavond drie punten te gaan pakken tegen PSV. De Friezen waren voor rust op een 2-0 voorsprong gekomen via Van Bergen en Vlap. De bezoekers kwamen in de allerlaatste minuut van de extra tijd echter op 2-2. Extra tegenvaller was het uitvallen van aanvoerder Stijn Schaars.

Heerenveen ging goed van start in het Abe Lenstra Stadion en kwam al na drie minuten op voorsprong. Mitchel van Brengen kwam naar binnen en schoot de bal in de verre hoek achter Zoet. Ook na de snelle voorsprong bleef de thuisploeg de beter partij.

Na een half uur spelen wist Michel de score te verdubbelen. De Fries draaide tussen twee tegenstanders door en schoot zijn ploeg daarna met een bekeken schot op 2-0. De feestvreugde kwam echter plots tot een einde toen Stijn Schaars vlak voor rust met een ogenschijnlijk zware blessure het veld verliet. 

Met Yuki Kobayashi als vervanger had Heerenveen het na rust lastig tegen PSV. Denzel Dumfries leek al snel de aansluitingstreffer te maken maar stond buitenspel. In de 60ste minuut schoot Goston Pereiro vanuit een vrije trap de bal onhoudbaar in het doel. 

Heerenveen gaf zich echter niet gewonnen en leefde na de 2-1 weer op. Invaller Dennis Johnsen leek de wedstrijd vanuit een counter te gaan beslissen maar zijn schot ging op de lat. Dat kwam Heerenveen duur te staan. In de allerlaatste secondes van de extra tijd schoot Donyell Malen de gelijkmaker binnen. 

]]>
Mon, 18 Feb 2019 12:13:00 +0100
Schaars en SC Heerenveen halen opgelucht adem: ''Geen beschadiging'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214600/schaars-en-sc-heerenveen-halen-opgelucht-adem-geen-beschadiging https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214600/schaars-en-sc-heerenveen-halen-opgelucht-adem-geen-beschadiging Bij iedereen rond SC Heerenveen sloeg de schrik even om het hart toen Stijn Schaars zaterdag tegen PSV strompelend van het veld moest. De 35-jarige routinier moest duidelijk de pijn verbijten en er werd al gevreesd voor een nieuwe ernstige blessure.

Onderzoek in het ziekenhuis van Heerenveen heeft echter uitgewezen dat er geen grote schade is. "Onderzoek heeft uitgewezen dat er niks beschadigd is", melden de Friezen via Twitter. "De komende tijd zal moeten blijken hoe zijn herstel verder zal verlopen."

Het is vooralsnog onduidelijk waar Schaars exact last van heeft. De aanvoerder miste bijna het hele kalenderjaar 2018 nadat hij moest revalideren van een dubbele beenbreuk.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 11:22:00 +0100
Dumfries baalt: ''Deze 2-2 tegen Heerenveen is niet genoeg'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214587/dumfries-baalt-deze-2-2-tegen-heerenveen-is-niet-genoeg https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214587/dumfries-baalt-deze-2-2-tegen-heerenveen-is-niet-genoeg SC Heerenveen speelde zaterdagavond met 2-2 gelijk tegen PSV. De Friezen kwamen op een 2-0 voorsprong tegen de koploper, maar het ging in de blessuretijd alsnog mis. Ondanks het late gelijkspel was Denzel Dumfries niet blij met een punt.

"Vorige week was ik blij met een punt tegen Utrecht, nu niet", zegt de oud-Heerenvener in gesprek met De Volkskrant. "Hoe kunnen we opnieuw met 2-0 achterkomen? We hebben zoveel kwaliteit, 2-2 tegen Heerenveen is niet genoeg. De teleurstelling overheerst."

Dumfries zag het gelijke spel nog wel aankomen. "We bleven erin geloven, het is geen toeval dat we zo vaak op het laatste moment scoren", meent de rechtsback. "Toch moeten we kritisch analyseren wat er fout ging."

]]>
Mon, 18 Feb 2019 10:31:00 +0100
H√łegh baalt na puntenverlies: ''Heb er bijna geen woorden voor'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214554/hoegh-baalt-na-puntenverlies-heb-er-bijna-geen-woorden-voor https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214554/hoegh-baalt-na-puntenverlies-heb-er-bijna-geen-woorden-voor SC Heerenveen speelde afgelopen weekend een geweldige wedstrijd tegen PSV, maar de ploeg van Jan Olde Riekerink werd niet beloond met een overwinning. In de laatste minuut werd het gelijk.

Daniel Høegh zag dat de Friezen het 94 minuten prima deden tegen de koploper, maar in de laatste seconden van de blessuretijd was de ploeg niet scherp genoeg. ''Ik ging het luchtduel aan met Luuk de Jong en de bal belandde uiteindelijk in de zestien. Toen was het chaos en had PSV mazzel'', blikt hij terug in de Leeuwarder Courant.

Dat de ploeg zo laat nog punten verloor deed pijn bij de mandekker. ''Dit soort dingen gebeurt in het voetbal, maar we hadden natuurlijk drie punten moeten pakken. Ik ben heel emotioneel, echt heel teleurgesteld. Ik heb er bijna geen woorden voor."

Desondanks bleef de Deen positief. ''We hebben ons best gedaan en ik heb genoten van de verbinding tussen spelers en publiek. Dat was echt heel mooi. Het is heel belangrijk dat we in de komende wedstrijden dezelfde teamspirit tonen."

]]>
Mon, 18 Feb 2019 09:40:00 +0100
Natafelen met Redmer | Een avond vol ouderwetsigheden https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/214560/natafelen-met-redmer-een-avond-vol-ouderwetsigheden https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/214560/natafelen-met-redmer-een-avond-vol-ouderwetsigheden Het was een avond vol ouderwetsigheden. Alsof de woorden van Riemer hun uitwerking niet hadden gemist. Ik liep in een lange stoet naar het stadion, stond zowaar in een lange rij voor de poort, in het stadion rook alles en iedereen naar voetbal en voor ik het wist zat ik onder, achter en voor zo’n blauwe glinstervlag. Ik zwaaide verwachtingsvol en vol overgave.

Ik heb genoten. Niet omdat alles goed ging, maar wel omdat iedereen dat wel zo hard probeerde dat ik er enthousiast van werd en iedereen om mij heen ook. De knieën van mijn vader trilden weer van de spanning en de buurman aan de andere kant vloekte weer als nooit tevoren. Er heerste weer een voetbalsfeer in ons stadion. Eentje zonder cynisme en pessimisme. En daar hadden we ook wel weer eens recht op met z’n allen.

Ok, het resultaat viel uiteindelijk tegen, hoewel we vooraf waarschijnlijk massaal getekend hadden voor een puntje. Maar het resultaat is ook maar het resultaat. Ik snap heel goed dat we de punten nu heel hard nodig hebben, maar we kunnen toch nooit ontevreden zijn met deze wedstrijd? Hooguit met de eindstatistieken ervan. En dat weiger ik deze keer.

Laten we gewoon met elkaar afspreken dat deze wedstrijd de nieuwe oude norm wordt. Dezelfde sfeer, dezelfde passie, dezelfde toeschouwers, dezelfde bezieling. Dan gaan we heus niet alle wedstrijden winnen, maar dan hebben we nog wel een paar leuke (thuis)wedstrijden in het verschiet. En dan sprokkelen we uiteindelijk ook heus genoeg punten bij elkaar om uit de gevarenzone te blijven.

Toch wat aandachtspuntjes over de wedstrijd. En natuurlijk tien welverdiende pluspunten.

Tien keer mis:

1. Toen Pereiro ging aanleggen voor de vrije trap vreesde ik al een beetje. Het muurtje hielp ook niet echt mee. Maar die bal kwam uiteindelijk toch echt in het hoekje van Hahn.

2. In de categorie slechte woordspelingen: Hornkramp. Alweer.

3. En in diezelfde categorie: Pijn Schaars. De verslagenheid waarmee hij om zich heen keek toen hij om op de grond lag, verried veel meer dan pijn. Stijn is op, kapot en murw. Eeuwig zonde.

4. Rustig uitverdedigen kunnen we niet. Het is mij dan ook een volkomen raadsel waarom er toch zo vaak werd gekozen voor bijvoorbeeld een korte doeltrap. Ook die belandde uiteindelijk over de boarding, maar dan via twee extra schijven.

5. Niets zo zuur als een tegengoal in de allerlaatste minuut die je afhoudt van een overwinning op de koploper. Maar daar Malen wij niet om. Het veranderde slechts de stemming, niet de trots.

6. De manier waarop Sam Lammers een paar keer op een beslissend moment de bal van zijn voet liet springen was beteuterend. Hij speelde al een ondankbare wedstrijd, zoals zo vaak in een thuiswedstrijd. Mensen die zeggen dat hij appjes kreeg uit Eindhoven zijn flauw.

7. Wat een ellende met zo veel toeschouwers, zeg. Ik stond werkelijk overal in de rij: bij de ingang, bij de wc, bij de catering, weer bij het bier en weer bij de uitgang. Kunnen we volgende keer weet rustig en gezellig met z’n zestienduizenden zijn?

8. En toch vrees ik een beetje voor volgende week. Gegronde angst? Ik weet het niet. Strijden tegen PSV lijkt logisch, maar of dat tegen Fortuna ook zo vanzelfsprekend is...

9. Kik Pierie speelde wederom beresterk. Hij maakt slechts twee foutjes. Dubbelzuur dat juist die twee foutjes twee tegendoelpunten opleverden.

10. Uit protest en respect laat ik punt tien leeg. Nou ja, figuurlijk leeg. Ik ben trots op het team, heb genoten van de wedstrijd en vond het zo ongelooflijk lekker om weer eens vijfennegentig minuten lang met hart en ziel in een wedstrijd te zitten. Het was ouderwets mooi.

Tien keer raak:

1. Na drie minuten hadden we al de mazzel waar we al maanden naar smachtten. Hij werd van richting veranderd, leek lichtelijk houdbaar en werd toch een goal. Wat een start.

2. De eerste helft had, mede geholpen door die vroege goal, de schwung en strijd die we zo graag willen zien. Juist nu. We vielen aan om te winnen en we vochten om onszelf te bewijzen.

3. Mijn persoonlijke favoriet Nemanja Mihajlovic liet in de eerste helft zien waarom het helemaal geen vanzelfsprekendheid is dat mijn persoonlijke reservefavoriet Dennis Johnsen een basisplaats komt confisqueren.

4. De Vlappiaanse frommelgoal was er weer eentje om in te lijsten. Het lijkt allemaal rommelig en per ongeluk, maar hij prutste zichzelf er oh zo handig en vaardig uit.

5. Persoonlijk succesje: als meester van groep zes maakte mijn hart een huppeltje toen ik de helft van de leerlingen uit mijn klas achter me op de tribune zag zitten. En aan het gezwaai te zien vonden ze het ook leuk om mij te zien.

6. Wij, toeschouwers, werden opgezweept door Schaars, aangevuurd door Vlap en aangemoedigd door Van Bergen. Maar de allerallerallermooiste aansporing kwam van Woudenberg die al zijn energie overbracht op het publiek nadat hij een bal in de slotfase over de achterlijn gleed. Hij schreeuwde en wij schreeuwden terug. Hij balde zijn vuisten en wij sloegen terug.

7. ‘Sta op voor Heerenveen’. Lang geleden dat ik dat gehoord had. Maar we deden wat we zongen. We stonden voor ze op, we stonden achter ze en zullen achter ze blijven staan. Forza Heerenveen.

8. De pass van Pierie op Johnsen. Wauw. Precies ver genoeg met de buitenkant van de linkerwreef gestreeld. Precies nét genoeg om de bal over het hoofd van Dumfries te vlijen. Gewoon wauw. 

9. Er zaten zaterdagavond zo’n vijfduizend ‘bonussupporters’ op de tribune. Daarvan zullen er toch zeker drieduizendzeshondervierentachtig zo genoten hebben dat ze er de volgende keer weer bij willen zijn. We krijgen de keet vanzelf weer vol!

10. In de eerste vijf wedstrijd na de winterstop verliezen we er, ondanks een loeizwaar programma, maar eentje. Dat is prima. Hartstikke prima.

Redmer Wijnsma

]]>
Mon, 18 Feb 2019 08:49:00 +0100
Rienstra trots, ondanks late gelijkmaker: ''Dit was een goede pot'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214552/rienstra-trots-ondanks-late-gelijkmaker-dit-was-een-goede-pot https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214552/rienstra-trots-ondanks-late-gelijkmaker-dit-was-een-goede-pot SC Heerenveen verloor gisteren in de slotminuut van de blessuretijd twee kostbare punten tegen koploper PSV. Ben Rienstra baalde, maar was na afloop vooral positief.

In de laatste secondes twee punten verliezen doet pijn. ''Maar uiteindelijk mag je best trots en tevreden zijn over de prestatie. Misschien was het zelfs wel de beste wedstrijd van het seizoen. Zeker gezien het feit dat PSV een toptegenstander is. Als je zo doorgaat als team, ga je de komende tijd ook echt punten pakken'', vertelt hij vol vertrouwen aan de Leeuwarder Courant

De middenvelder voelde dat er iets te halen was tegen de Eindhovenaren. ''We zaten er vanaf het begin goed in en het publiek voelde wat onze intentie was. Win je, dan is het een kantelmoment in dit seizoen. Ik vind dat we het, ondanks die late gelijkmaker, toch ook nu zo moeten beschouwen."

"Natuurlijk zijn we terneergeslagen en is dit een enorme domper, maar iedereen beseft wel dat dit gewoon een goede pot was. Dat mogen we niet vergeten. Iedereen is tot het gaatje gegaan", aldus Rienstra tot besluit.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 07:58:00 +0100
PSV baalt ondanks late goal: ''We verliezen gewoon weer twee punten'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214545/psv-baalt-ondanks-late-goal-we-verliezen-gewoon-weer-twee-punten https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/214545/psv-baalt-ondanks-late-goal-we-verliezen-gewoon-weer-twee-punten SC Heerenveen speelde afgelopen weekend een prima wedstrijd tegen koploper PSV, maar in de laatste minuut van de blessuretijd werd een voorsprong weggegeven. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel. 

Donyell Malen was de man van de gelijkmaker en dat betekent dat Mark van Bommel weer een neusje had voor een goede wissel. De aanvaller stond namelijk niet vanaf het begin van de wedstrijd in het veld en kwam al voor de negentiende keer als invaller binnen de lijnen dit seizoen. 

De aanvaller hield tijdens de wedstrijd steeds hoop op de gelijkmaker, vertelt hij tegenover De Telegraaf. ''Net als in het leven moet je ook in het voetbal nooit opgeven. Je hebt soms goede en soms mindere momenten. Ja, dit is een goede manier om te reageren. Ik moet in mezelf blijven geloven.''

De buitenspeler zorgde er dus voor dat de Eindhovenaren een punt meenamen naar Eindhoven en daardoor kon Ajax minder ver inlopen in de titelrace. ''Ik ben blij met mijn doelpunt. Uiteindelijk kan dit misschien wel een heel belangrijke goal zijn. Dat we zo hebben teruggevochten is mooi, maar aan de andere kant verliezen we ook gewoon weer twee punten.''

]]>
Mon, 18 Feb 2019 07:07:00 +0100
Vlap rekent af met Verbeek: ''Absoluut niet mee eens, belachelijk'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214524/vlap-rekent-af-met-verbeek-absoluut-niet-mee-eens-belachelijk https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214524/vlap-rekent-af-met-verbeek-absoluut-niet-mee-eens-belachelijk Michel Vlap is het niet eens met de uitlatingen van Gertjan Verbeek. Volgens de analist is sc Heerenveen in een gevecht tegen degradatie beland met Jan Olde Riekerink.

"Ik ben het absoluut niet met hem eens. Ik vind het belachelijk", begint de Friese topschutter tegenover Veronica Inside. "Wij focussen ons nu op het voetbal. Wij weten wat voor rek er in deze groep zit. Natuurlijk staan we niet top op de ranglijst, dat klopt, maar ik denk dat mensen ook nu weer hebben gezien dat er veel rek in onze selectie zit."

Vlap maakte zaterdagavond één van de twee treffers tegen PSV. Uiteindelijk werd het 2-2, maar dit zijn niet de wedstrijden waarin Heerenveen de punten moet pakken. "We kunnen verschrikkelijk goed voetballen, maar we hebben gewoon een heel zwaar schema gehad. Nu is het lekker dat je een punt pakt, volgende week moeten we winnen." 

]]>
Sun, 17 Feb 2019 21:22:00 +0100
''Hij ging er heel zachtjes in. Dat was lekker voor mij, ja'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214458/hij-ging-er-heel-zachtjes-in-dat-was-lekker-voor-mij-ja https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214458/hij-ging-er-heel-zachtjes-in-dat-was-lekker-voor-mij-ja Mitchell van Bergen is pas negentien jaar maar heeft nu al tegen meerdere topclubs gescoord. Nadat de jongeling eerder dit seizoen Ajax al in de moeilijkheden bracht was het dit keer PSV dat gepijnigd werd. 

Nog nooit scoorde SC Heerenveen zo snel tegen PSV, Van Bergen is zelf ook tevreden over zijn goal vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad: "Ik dribbelde naar binnen en probeerde hem te chippen op Lammers. Dat blijven moeilijke balletjes, blijkt maar weer hè", doelend op de mislukte pas, eindigend in een goal. 

Dankzij Nick Viergever viel de bal de andere kant op, in de goal van PSV. "Hij ging er heel zachtjes in. Dat was lekker voor mij, ja", aldus de ietwat gelukkige doelpuntenmaker. Later dit seizoen wacht Feyenoord nog. Dan weer een kans voor Van Bergen om tegen een club uit de klassieke top drie te scoren.

]]>
Sun, 17 Feb 2019 18:00:00 +0100
''Wat ik dan denk? Dat ze eigenlijk 2-1 moesten verliezen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214475/wat-ik-dan-denk-dat-ze-eigenlijk-2-1-moesten-verliezen https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214475/wat-ik-dan-denk-dat-ze-eigenlijk-2-1-moesten-verliezen SC Heerenveen wist in de slotminuut van de wedstrijd tegen PSV een 2-0 voorsprong weg te geven. Malen was de gevierde man bij PSV. Hij schoot in de 95e minuut de gelijkmaker binnen die PSV een net iets comfortabelere voorsprong op Ajax heeft kunnen geven.

Mazraoui, speler van PSV concurrent Ajax, zag het gebeuren op tv. Hij vindt dat Heerenveen recht had op meer, aangezien de ploeg een goede wedstrijd speelde: "Wat ik dan denk? Dat ze eigenlijk 2-1 moesten verliezen", aldus de verdediger voor de camera van VoetbalPrimeur. 

De verdediger zelf zag de beelden achteraf pas op tv. Hij gaf dan ook aan dat het flink balen was:"Ik zag het na afloop op tv. In de laatste secondes maken ze tóch weer 2-2. Dat was wel even balen". 

 

]]>
Sun, 17 Feb 2019 16:52:50 +0100
''Ik dacht: het is afgelopen, we pakken de drie punten'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214457/ik-dacht-het-is-afgelopen-we-pakken-de-drie-punten https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214457/ik-dacht-het-is-afgelopen-we-pakken-de-drie-punten Zo vroeg als de goal van Mitchell van Bergen viel voor Heerenveen in de wedstrijd tegen PSV, zo laat viel de goal van Donyell Malen. Na 95 minuten wist de PSV'er de gelijkmaker binnen te tikken. Dit tot frustratie van van veel Heerenveen spelers.

Van Bergen was hier één van, de voormalig jeugdspeler van Willem II en man van de openingstreffer was ziek van de gelijkmaker van  Malen: "Ik dacht: het is afgelopen, we pakken de drie punten", begint de dribbelaar van de Friezen in gesprek met Het Eindhovens Dagblad.

"De eerste helft speelden we ook echt goed, alles lukte. Alleen krijg je dan uiteindelijk die klotegoal nog tegen", vervolgt de aanvaller, die zijn vijfde goal in twintig wedstrijden voor Heerenveen maakte. De Friezen verkeren zelf echter in de onderste regionen van de Eredivisie, gestrest is hij echter niet: "Wij hebben genoeg kwaliteit. Dat komt zeker bovendrijven".

]]>
Sun, 17 Feb 2019 15:36:01 +0100
Pierie: ''Een goede speler hoor, maar dat had ik beter moeten doen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214419/pierie-een-goede-speler-hoor-maar-dat-had-ik-beter-moeten-doen https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214419/pierie-een-goede-speler-hoor-maar-dat-had-ik-beter-moeten-doen Kik Pierie neemt het zichzelf kwalijk dat sc Heerenveen niet drie, maar één punt heeft overgehouden aan het duel met PSV. De Friezen stonden lang op voorsprong, maar in de 95e minuut maakte Donyell Malen de 2-2. 

"Hoe je het kan weggeven? Nou, zo dus", begint Pierie tegenover VTBL. "Zoals je het gezien hebt. Ik kom tegenover Malen te staan. Hij omspeelt mij, schiet binnen en maakt de 2-2. Een goede speler hoor, daar niet van, maar ik had dat beter moeten doen. Daar baal ik nog het meeste van, dat je het tien seconden voor tijd zo weggeeft."

"Van tevoren ben je natuurlijk tevreden met een punt", vervolgt de pas achttienjarige mandekker. "Achteraf is dat natuurlijk niet meer zo als je in de 94e minuut een 2-1 voorsprong hebt en die alsnog weggeeft. Natuurlijk zijn er veel aanknopingspunten, maar nu overheerst het gevoel dat we niet gewonnen hebben."

Vervolgens wekt de verslaggever de suggestie dat Heerenveen in eigen huis weinig laat zien. "Ik snap je vraag ook niet echt, want we hebben vandaag tegen PSV toch goed spel laten zien? Dan is het toch niet zo dat we altijd slecht spelen? Natuurlijk is het een markante statistiek dat we thuis maar één keer winnen, maar als ik wist waar dat aan zou liggen zou het waarschijnlijk niet gebeurd zijn."

LEES OOK: Ongeloof over actie Pierie: ''What the f*ck deed hij nou weer?''

]]>
Sun, 17 Feb 2019 12:18:06 +0100
Vlap over Feyenoord: ''Ik heb mij volledig gefocust op Heerenveen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214413/vlap-over-feyenoord-ik-heb-mij-volledig-gefocust-op-heerenveen https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214413/vlap-over-feyenoord-ik-heb-mij-volledig-gefocust-op-heerenveen Michel Vlap was zaterdagavond opnieuw belangrijk voor Heerenveen. Met zijn elfde treffer van het seizoen maakte hij de 2-0 tegen PSV. Door de late 2-2 pakte de SC echter slechts één punt. 

"Dit is ongelofelijk zuur", begint Vlap tegenover FOX Sports. "Als je ziet hoe we spelen, hoe we strijden voor elke meter, het publiek dat los gaat, de sfeer in het stadion... Dan krijg je in de 95e minuut de 2-2 tegen, dat is heel zuur. Toch moeten we trots zijn op een punt."

Jan-Joost van Gangelen deed namens FOX Sports het interview. "Aan tafel wordt er wel eens gezegd dat je bijvoorbeeld naar Feyenoord zou kunnen gaan." Vlap: "Ik heb mij volledig gefocust op Heerenveen. Wij moeten zorgen dat we van die vijftiende plek af komen en dat we weer geweldig gaan voetballen. Maar ik houd me daar totaal niet mee bezig."

]]>
Sun, 17 Feb 2019 11:56:00 +0100
Mogelijk langer verblijf Lammers in Friesland: ''Gesprek met PSV komt wel'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214400/mogelijk-langer-verblijf-lammers-in-friesland-gesprek-met-psv-komt-wel https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214400/mogelijk-langer-verblijf-lammers-in-friesland-gesprek-met-psv-komt-wel De wedstrijd tussen SC Heerenveen en PSV was voor Sam Lammers een bijzondere. Hij staat onder contract in Eindhoven, maar wordt verhuurd aan de Friezen. 

Volgens Lammers is het een bewuste keuze om naar Friesland te verkassen. "Die beslissing werd al aan het einde van vorig seizoen gemaakt. En ik ben blij dat ik hier mag spelen dit seizoen", begint Lammers tegenover VoetbalPrimeur. "Het is wel de bedoeling dat ik me hier verder ontwikkel en dat kan ik doen door veel te spelen."

Of Lammers komend seizoen al terugkeert in Eindhoven, weet hij nog niet. Een langere verhuurperiode behoort ook tot de opties. "Nee, ik zit hier pas net een half seizoen en ik ben keihard aan het werk om mezelf beter te maken. Dat gesprek met PSV komt vast aan het einde van het seizoen."

]]>
Sun, 17 Feb 2019 10:28:05 +0100
Dumfries ervaringsexpert in Friesland: ''Weet precies wat er gebeurt'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214398/dumfries-ervaringsexpert-in-friesland-weet-precies-wat-er-gebeurt https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214398/dumfries-ervaringsexpert-in-friesland-weet-precies-wat-er-gebeurt SC Heerenveen kan zich als geen ander opladen voor een duel met PSV. Dat stelt Denzel Dumfries, voormalig SC Heerenveen-speler en inmiddels PSV-verdediger. Zaterdagavond werd het in extremis 2-2. 

Heerenveen kan zich als geen ander opladen, weet ervaringsexpert Dumfries. "Dan wordt het een vechtwedstrijd, dat maakt het voor ons lastiger. Ik heb hier vorig jaar ook gespeeld, dus ik weet precies wat er dan gebeurt. Maar wij moeten gewoon goed aan de wedstrijd beginnen", aldus Dumfries tegenover VoetbalPrimeur

SC Heerenveen schoot uit de startblokken. "We beginnen slap aan de wedstrijd en we komen 2-0 achter: dat mag niet. Het is makkelijk om te zeggen: scherpte, scherpte, scherpte... Ik denk ook dat we gewoon scherp waren, maar het was niet genoeg."

]]>
Sun, 17 Feb 2019 10:06:00 +0100
Ongeloof over actie Pierie: ''What the f*ck deed hij nou weer?'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214395/ongeloof-over-actie-pierie-what-the-fck-deed-hij-nou-weer https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/214395/ongeloof-over-actie-pierie-what-the-fck-deed-hij-nou-weer Voor sc Heerenveen werd het een mooie avond, met een zuur einde. De 2-0 voorsprong leek lange tijd voldoende, maar na 95 minuten maakte PSV via Donyell Malen dan toch nog de 2-2. 

In de studio bij FOX Sports was er vooral verbazing over de manier waarop Kik Pierie Malen verdedigde, in de laatste minuut. Kenneth Perez: "Ik was tegen Ajax diep onder de indruk van hem, maar dit... What the f*ck deed hij nou weer? Met zijn handen op zijn rug verdedigen? Dat kan toch niet?"

Tafelgenoot en scheidsrechter Bas Nijhuis begreep er ook weinig van. "Wij zeggen vaak genoeg tegen spelers: als je je armen zo langs je lichaam houdt en de bal komt ertegen aan, dan krijg je echt geen strafschop tegen."

]]>
Sun, 17 Feb 2019 09:55:50 +0100