Nieuws - FeanOnline.nl - SC Heerenveen Nieuws https://www.feanonline.nl/rss/nieuws FeanOnline ''Fantastisch toch? Blind in een Heerenveen-shirt met de beker in zijn handen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165573/fantastisch-toch-blind-in-een-heerenveen-shirt-met-de-beker-in-zijn-handen https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165573/fantastisch-toch-blind-in-een-heerenveen-shirt-met-de-beker-in-zijn-handen Dennis Bergkamp, Danny Blind en Edgar Davids speelden nooit in het shirt van SC Heerenveen, maar namen op 20 mei 1993 wél in het pompeblêdenshirt de KNVB Beker in ontvangst. Het was voor Heerenveen en toenmalig hoofdsponsor Unibind een mooi stukje gratis promotie.

David Endt, destijds teammanager van Ajax, herinnert zich in gesprek met de Leeuwarder Courant het voorval nog goed. "ABN Amro was nog maar net onze hoofdsponsor. Ze zullen niet blij zijn geweest met alle foto’s die destijds gemaakt zijn van dat moment, maar we zijn nooit op de vingers getikt."

"Ach weet je, al die commerciële en publicitaire toestanden die je vandaag de dag rond het voetbal ziet, leefden toen nog niet zo sterk. Dit was het pure en oprechte gevolg van de grote sportiviteit van die dag en de waardering die Ajax en Heerenveen voor elkaar hadden", concludeert Endt, die vervolgens nooit meer zoiets meemaakte.

"Nog jarenlang heeft in de catacomben van de Arena een foto gehangen van Danny Blind, onze aanvoerder, in een Heerenveen-shirt met de beker in zijn handen. Fantastisch toch?", besluit Endt lachend.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 21:12:00 +0200
''Heerenveen zou best wel eens kunnen gaan stunten in de play-offs'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165575/heerenveen-zou-best-wel-eens-kunnen-gaan-stunten-in-de-play-offs https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165575/heerenveen-zou-best-wel-eens-kunnen-gaan-stunten-in-de-play-offs Sinds het moment dat SC Heerenveen bekendmaakte dat het niet doorgaat met hoofdtrainer Jurgen Streppel, zijn Friezen al vijf duels op rij ongeslagen. Het halen van Europees voetbal is nog ver weg, maar in deze fase van de competitie dichterbij dan ooit.

"Ik denk dat het vertrek van Streppel er niet zoveel mee te maken heeft", zegt Jaap Stalenburg bij Fryslân Hjoed op Omrop Fryslân. "Het is heel opvallend maar soms vallen dingen ook gewoon goed. Ik denk dat Bulthuis, die tamelijk moeizaam aan het seizoen begon, zich nu ontwikkelt tot een hele degelijke verdediger. Met Bulthuis zit er een slot op de verdediging."

"Pelle van Amersfoort speelt ook goed en ik vond Rojas tegen ADO een openbaring", vervolgt Stalenburg, die in maart nog naast een plek in de gemeenteraad van Heerenveen greep. "Maar ik zou nu niet aan een halleluja-stemming mee gaan doen, alsof er fantastisch wordt gevoetbald. Als je het een cijfer mag geven, dan is nog wel een mager zesje."

Voormalig Heerenveen-speler Geert-Jelle de Vries kan zich in de woorden van Stalenburg vinden. "Misschien is de druk er een beetje af. Voor een aantal spelers kan het misschien reden zijn om er iets losser in te staan. Soms is dat net even nodig om de prestaties te verhogen. Ik ben het met Jaap eens dat het niet in de krant hoeft met grote gebaren, maar je wint wel en je haalt punten."

De Vries denkt dat de ploeg van Streppel niet kansloos zal zijn in de play-offs. "Eigenlijk geldt voor Heerenveen ook dat ze best wel eens kunnen gaan stunten in de play-offs."

]]>
Sun, 22 Apr 2018 20:44:00 +0200
''De bekerfinale van 1993 was pure reclame voor de club Heerenveen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165566/de-bekerfinale-van-1993-was-pure-reclame-voor-de-club-heerenveen https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165566/de-bekerfinale-van-1993-was-pure-reclame-voor-de-club-heerenveen Het is dit jaar alweer vijfentwintig jaar geleden dat SC Heerenveen als club uit de eerste divisie de finale van de KNVB Beker bereikte. Het toernooi was tot dat moment een relatief klein toernooi en kon op weinig toestroom van voetbalfans rekenen.

Maar voor SC Heerenveen was het halen van de finale (en de kans op een prijs) niet zo vanzelfsprekend en daardoor reisden er op 20 mei 1993 duizenden mensen af naar De Kuip. "Ik weet nog dat er onderweg allemaal spandoeken hingen", herinnert de toenmalige aanvaller Erik Regtop zich nog goed. "Op één van die spandoeken stond: 'Wil de laatste Fries het licht uitdoen'."

"Het was een heel speciale dag. Ik herinner me vooral het respect van beide supportersgroepen", vervolgt Regtop, geciteerd door de Leeuwarder Courant. "De bekerfinale was pure reclame voor de club Heerenveen. We hadden in de kwartfinale PSV met onder anderen Romário al verslagen. En het Ajax van Louis van Gaal was echt een grote ploeg. We maakten het ze moeilijk ook nog."

Toch waren de Amsterdammers met 6-2 veel te sterk, al kwam Heerenveen nog wel knap terug tot 1-1. "Terug in Heerenveen leek het wel of hadden we gewonnen. Het was een groot feest in het dorp, we werden op de schouders genomen. Ik geloof dat Heerenveen toen behoorlijk op de kaart is gezet. Heerenveen was daarna van heel veel mensen de tweede favoriete club."

]]>
Sun, 22 Apr 2018 19:44:43 +0200
''Ik gun Keizer wel een nieuwe start, Heerenveen zou een mooie kans zijn'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165519/ik-gun-keizer-wel-een-nieuwe-start-heerenveen-zou-een-mooie-kans-zijn https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165519/ik-gun-keizer-wel-een-nieuwe-start-heerenveen-zou-een-mooie-kans-zijn Als we de geruchten mogen geloven gaat de strijd om volgend seizoen hoofdtrainer van SC Heerenveen te worden, vooral tussen Marcel Keizer en Maurice Steijn. Voetbalanalyticus Johan Derksen gunt beide trainers een stap omhoog.

"Ik gun ze het allebei wel", begint Derksen vrijdagavond aan tafel bij Voetbal Inside. "Ik gun Keizer wel een nieuwe start. Heerenveen zou een hele mooie kans voor hem zijn. En Steijn heeft het goed gedaan, want ook Willem II wil hem."

"Dat heb je altijd met zo'n nieuwe trainer. Die ligt dan goed in de markt en is dan weer de nieuwe kroonprins", vervolgt Derksen, die bijval krijgt van Boskamp. "Bij ADO deed hij het ook goed", vervolgt Jan Boskamp, die een goedkeurende blik krijgt van Derksen.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 17:35:00 +0200
Advies voor Unnerstall: ''Probeer het eerst maar eens bij Heerenveen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/165516/advies-voor-unnerstall-probeer-het-eerst-maar-eens-bij-heerenveen https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/165516/advies-voor-unnerstall-probeer-het-eerst-maar-eens-bij-heerenveen Met het aanstaande vertrek van reservedoelman Wouter van der Steen en de nog altijd revaliderende Warner Hahn, is SC Heerenveen voor het komende seizoen op zoek naar een nieuwe doelman. Eén van de kandidaten zou Lars Unnerstall (27) zijn.

De Duitser komt dit seizoen uit voor VVV-Venlo en is na dit seizoen transfervrij. Johan Derksen denkt dat Heerenveen wel wat voor hem is. "Ik denk dat Padt en Unnerstall wat tekort komen voor PSV", reageert hij  bij Voetbal Inside. "Unnerstall moet eerst eens even Heerenveen proberen."

"Er is veel belangstelling voor die jongen. Hij is transfervrij, dan kun je alle kanten op", vervolgt Derksen, die onder de indruk is van de lange Duitser. "Hij heeft ook een goed seizoen gehad, maar bij PSV heb je ook wedstrijden dat je anderhalve bal krijgt. Dan mag je geen enkel foutje maken."

Ook oud-Heerenvener René van der Gijp ziet het wel zitten in Unnerstall: "Een keeper van boven de twee meter vind ik altijd wel wat hebben, hoor. Die heerst in de lucht."

]]>
Sun, 22 Apr 2018 14:55:00 +0200
Derksen toont begrip voor Dost: ''Hij is door een aantal bondscoaches gepiepeld'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165514/derksen-toont-begrip-voor-dost-hij-is-door-een-aantal-bondscoaches-gepiepeld https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165514/derksen-toont-begrip-voor-dost-hij-is-door-een-aantal-bondscoaches-gepiepeld Bas Dost maakte eerder deze week bekend voorlopig te bedanken voor het Nederlands Elftal. 'Het werkt gewoon niet' luidde de verklaring van de voormalig SC Heerenveen-spits. Analist Johan Derksen kan wel begrip opbrengen voor de beslissing van Dost. 

"Ik vind het wel logisch", zegt Derksen bij Voetbal Inside. "Hij is door een aantal bondscoaches gepiepeld. Hij mag dan in zijn achttien interlands voor Oranje één keer gescoord hebben, hij is de enige Nederlandse spits die structureel scoort op een fatsoenlijk niveau."

Dat Dost niet rendeert in Oranje, heeft volgens Derksen te maken met de aanvoer die hij vanaf de zijkanten krijgt. "Als je hem selecteert, dan moet je niet je oren laten hangen naar die rare hype waarbij de linksbuiten rechts is en de rechtsbuiten links. Al die vleugelspitsen gaan dan voor de Arjen Robben-actie. Ze gaan naar binnen en willen scoren en zijn alleen maar met hun eigen actie bezig. Als je hem een ouderwetse rechts- en linksbuiten geeft, dan is hij de beste spits die je kan wensen."

"Als je hem opstelt, moet je hem ook de vleugels geven waar hij recht op heeft", is Derksen van mening. "Die jongen heeft nog geen voorzet gehad in de wedstrijden waarin hij speelde." 

]]>
Sun, 22 Apr 2018 13:52:00 +0200
Derksen: ''In Heerenveen hadden de mensen een bloedhekel aan mij'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165506/derksen-in-heerenveen-hadden-de-mensen-een-bloedhekel-aan-mij https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165506/derksen-in-heerenveen-hadden-de-mensen-een-bloedhekel-aan-mij In een discussie rondom de situatie van oud-Heerenvener Hakim Ziyech kwam Johan Derksen afgelopen vrijdag nog met een leuke anekdote over zijn tijd bij SC Cambuur. Hij weet dat hij in die tijd zich niet geliefd maakte bij de fans van SC Heerenveen.

"Vroeger had je Cambuur - Heerenveen, dat was echt een derby in Friesland. Daar heb ik me wel eens misdragen. Altijd als je dan met een andere club - Haarlem of MVV - in Heerenveen kwam, dan hadden de mensen een bloedhekel aan mij. Iedere keer", vertelt Derksen bij Voetbal Inside.

"En terecht, dat weet ik", valt Jan Boskamp hem lachend bij. Derksen kan dat beamen: "Voor Heerenveen-supporters wel. Maar iedere keer als je aan de bal kwam, gingen ze fluiten. Ik vond dat wel lekker, het interesseerde me geen reet."

"Toen maakte ik nog een obsceen gebaar, dat was een beetje gênant. Want daar zat namelijk iemand die een maand later mijn baas werd, een directeur van een krant. Die had tegen een man die naast hem zat gezegd: 'Wat doet hij nou?!'", besluit Derksen lachend.

Foto: Voetbal Inside

]]>
Sun, 22 Apr 2018 12:56:00 +0200
Hansen: ''Iedere kans om ADO te bedanken zal ik aanpakken'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/165513/hansen-iedere-kans-om-ado-te-bedanken-zal-ik-aanpakken https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/165513/hansen-iedere-kans-om-ado-te-bedanken-zal-ik-aanpakken Voor doelman Martin Hansen was het duel tegen ADO Den Haag afgelopen dinsdag er één met een speciaal tintje. De 27-jarige Deen speelde tussen 2014 en 2016 voor de Hagenezen en heeft nog altijd een goede band met zijn oude club.

"De overwinning (2-0, red.) deed pijn omdat het mijn oude club was", vertelt Hansen (27) voor de camera van ADO Den Haag TV. "Maar in het voetbal gaat het om winnen en vandaag hebben we drie punten gekregen, dus dat is fijn."

Maar dat ADO hem na aan het hart ligt, werd na afloop van het duel wel duidelijk toen hij de meegereisde fans uit Den Haag bedankte. "Iedere kans om de Haagse supporters te bedanken zal ik aanpakken. ADO heeft mijn carrière op gang geholpen en de fans waren fantastisch."

Ook ging hij langs bij zijn ex-ploegmaten in de kleedkamer. "Ik zat vandaag in het winnende team dus ik ben iets blijer dan zij waren. Ik ging naar binnen om ze te bedanken. Om ze te feliciteren met het geweldige seizoen dat ze draaien."

"Ze hebben nog alle kans om de play-offs te bereiken en ik hoop dat ze dat lukt", besluit Hansen.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 11:49:00 +0200
Mister Heerenveen: ''Als je iets wil bereiken heb je 'klootzakken' nodig'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165449/mister-heerenveen-als-je-iets-wil-bereiken-heb-je-klootzakken-nodig https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165449/mister-heerenveen-als-je-iets-wil-bereiken-heb-je-klootzakken-nodig Mister Heerenveen Maarten de Jong is niet erg te spreken over de prestaties van sc Heerenveen dit seizoen. Ondanks dat sc Heerenveen momenteel zesde staat zag De Jong, die van 1984 tot 1995 als middenvelder uitkwam voor de club, dit seizoen veel wedstrijden waarvan hij niet onder de indruk raakte.

"Soms zie je die jongens weleens martelen en dan denk je: hoe kan dat? Dat begroot me dan weleens en dan ik van: wat wil je nou, hoe ga je nou voetballen? Je hebt een serie gehad dat het goed gaat, maar dan vervalt het weer en dan moet je weer uit het dal komen. Het gaat steeds op en neer", vertelt De Jong in gesprek met Omrop Fryslân.

Vooral in thuiswedstrijden had er wel een schepje bovenop gekund volgens De Jong. "Zeker als je thuis speelt moet je gas geven. Daar gaat het om en de mensen komen ervoor. Die willen strijd en passie zien en dat stukje mis ik ook weleens. Ik deed het vroeger soms wel en dan dacht ik later: wat stom. Je draait er echter wel een wedstrijd door om en dat soort spelers mis je nu wel. Als je iets wil bereiken heb je 'klootzakken' nodig", aldus De Jong.

]]>
Sat, 21 Apr 2018 15:53:00 +0200
''Het is een sportfeest geworden met dank aan de supporters van Heerenveen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/165385/het-is-een-sportfeest-geworden-met-dank-aan-de-supporters-van-heerenveen https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/165385/het-is-een-sportfeest-geworden-met-dank-aan-de-supporters-van-heerenveen Zondag is de 100ste editie van de KNVB beker en inmiddels is de prijs er een met prestige. Lang geleden kwamen er maar weinig bezoekers op de finale af, maar dat is tegenwoordig wel anders.

''Het is een sportfeest geworden", zegt Remco van Dam, redacteur bij de KNVB. ''Met dank aan de supporters van sc Heerenveen, dat in 1993, als eerstedivisieclub, de finale speelde tegen Ajax. Ze kwamen met heel veel bussen naar Rotterdam, gingen met een zware nederlaag [2-6, red.] naar huis maar voor de sfeer maakte het niets uit. Dat is een omslagpunt geweest."

Dit seizoen kwam Heerenveen niet verder dan de tweede ronde. In de eerste wedstrijd werd er uit bij Excelsior met 1-2 gewonnen, waarna in de tweede ronde Willem II werd geloot. In Tilburg verloor Heerenveen met 2-1, waarna het afscheid moest nemen van het bekertoernooi.

]]>
Sat, 21 Apr 2018 09:47:00 +0200
NAC stevent af op record: ook tegen SC Heerenveen volle bak https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165348/nac-stevent-af-op-record-ook-tegen-sc-heerenveen-volle-bak https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165348/nac-stevent-af-op-record-ook-tegen-sc-heerenveen-volle-bak Er zijn geen kaarten meer beschikbaar voor het treffen tussen NAC Breda en SC Heerenveen. Het Rat Verlegh Stadion zit volgende week helemaal vol. 

Dit seizoen was het stadion van de Bredanaren al vijftien keer eerder uitverkocht. Enkel de doordeweekse wedstrijden tegen FC Twente en Heracles trokken geen vol stadion. 

Door de hoge bezoekersaantallen stevent NAC af op een record. Met de laatste thuiswedstrijd in het vooruitzicht kende NAC dit seizoen een gemiddeld toeschouwersaantal van 18.339, gemiddeld 45 meer dan in het recordjaar 2010/11. Aangezien voor het duel met SC Heerenveen geen kaarten meer beschikbaar zijn lijkt een nieuw record in de maak.

]]>
Fri, 20 Apr 2018 18:20:00 +0200
Hahn op de weg terug: ''Ik hoop er aan het begin van de voorbereiding weer bij te zijn'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165335/hahn-op-de-weg-terug-ik-hoop-er-aan-het-begin-van-de-voorbereiding-weer-bij-te-zijn https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165335/hahn-op-de-weg-terug-ik-hoop-er-aan-het-begin-van-de-voorbereiding-weer-bij-te-zijn Warner Hahn kent een uiterst ongelukkig debuutseizoen bij SC Heerenveen. De doelman raakte in de winterstop voor de tweede maal geblesseerd aan zijn schouder en doorloopt nu een intensief revalidatieproces. 

"Het gaat de goede kant op", vertelt een positief gestemde Hahn tegenover SC Heerenveen TV. "Ik ben heel erg tevreden over het proces. De blessures zijn natuurlijk wel een smet op mijn eerste jaar bij SC Heerenveen."

Het revalidatieproces mag dan voorspoedig verlopen, het vereist wel het nodige geduld. "Het gaat langzaam", aldus Hahn. "Ik moet eerst weer de volledige beweging terugkrijgen in mijn schouder. Zover ben ik al bijna, dan mag ik daarna beginnen met de zwaardere krachttraining. Dan hoop ik weer zo snel mogelijk aan te sluiten."

De doelman heeft een duidelijk doel om naar toe te werken. "Ik hoop er aan het begin van de voorbereiding bij te zijn. Het kan dat het iets langer duurt of juist sneller gaat. Tot nu toe ben ik tevreden over het verloop. Ik moet het de tijd en de rust geven. Het belangrijkste is dat ik fit terugkeer."

Eens in de twee weken aanschouwt Hahn vanaf de tribune van het Abe Lenstra Stadion een wedstrijd van zijn eigen team. Ook tegen ADO Den Haag was de doelman weer van de partij. "Het is altijd leuk om hier weer te zijn, want ik revalideer in Amsterdam. Elke thuiswedstrijd kom ik gewoon kijken", vertelt Hahn, die er wel moeite mee heeft om een wedstrijd van zijn eigen team te zien zonder zelf aan het spel deel te nemen.

"Het is heel raar en heel spannend. Je hebt een bepaalde wedstrijdspanning, maar je kunt niemand helpen in het veld, je hebt er geen invloed op. Elke wedstrijd ben ik denk ik wel de fanatiekste supporter in het stadion", besluit Hahn met een lach.

]]>
Fri, 20 Apr 2018 17:03:00 +0200
SC Heerenveen op rapport: Van Amersfoort onopvallende uitblinker tegen ADO https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165193/sc-heerenveen-op-rapport-van-amersfoort-onopvallende-uitblinker-tegen-ado https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165193/sc-heerenveen-op-rapport-van-amersfoort-onopvallende-uitblinker-tegen-ado Uiteraard was Marco Rojas met twee treffers tegen ADO Den Haag dinsdagavond de gevierde man in het Abe Lenstra Stadion. Het Algemeen Dagblad, Voetbal International en WhoScored staan echter vooral stil bij het goede optreden van Pelle van Amersfoort.

"Dat voetbal niet moeilijker gemaakt hoeft te worden dan het is, liet Pelle van Amersfoort dinsdagavond tegen ADO Den Haag goed blijken", schrijft het AD, dat de jeugdinternational een 7 gaf en uitriep tot 'Man of the Match'. "De middenvelder won met name in de lucht vrijwel al zijn duels en stond bovendien aan de basis van de openingstreffer waarbij Marco Rojas als eindstation fungeerde."

Ook VI en statistiekenbureau WhoScored zagen Van Amersfoort een goede partij op de mat leggen en gaven hem respectievelijk een 7 en een 7,5. Daarnaast waren er van VI ook hoge beoordelingen (7) voor de eerder genoemde Rojas, Yuki Kobayashi en invaller Arber Zeneli.

De laagste cijfers werden door de traditionele media uitgedeeld aan gelegenheids-linksbuiten Michel Vlap en spits Reza Ghoochannejhad.

Cijfers Algemeen Dagblad: Hansen 6; Dumfries 6, Høegh 6,5, Pierie 6, Bulthuis 6,5; Van Amersfoort 7, Thorsby 6,5, Kobayashi 6; Rojas 6,5 (75' Schmidt -), Ghoochannejhad 6 (74' Veerman -), Vlap 5,5 (55' Zeneli 6).

Cijfers Voetbal International: Hansen 6; Dumfries 6,5, Høegh 6,5, Bulthuis 6,5, Pierie 6,5; Thorsby 6,5, Van Amersfoort 7, Kobayashi 7; Rojas 7 (75' Schmidt -), Ghoochannejhad 5,5 (74' Veerman -), Vlap 5,5 (55' Zeneli 7).

Cijfers WhoScored: Hansen 7,1; Dumfries 7,3, Høegh 6,9, Bulthuis 7,1, Pierie 6,7; Van Amersfoort 7,5, Thorsby 7,1, Kobayashi 7,5; Rojas 8 (75' Schmidt -), Ghoochannejhad 6,3 (74' Veerman -), Vlap 6,4 (55' Zeneli 6,3).

]]>
Fri, 20 Apr 2018 15:20:00 +0200
Steijn duidelijk: ''Ik heb geen contact gehad met Heerenveen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/165292/steijn-duidelijk-ik-heb-geen-contact-gehad-met-heerenveen https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/165292/steijn-duidelijk-ik-heb-geen-contact-gehad-met-heerenveen SC Heerenveen is door het vertrek van Jurgen Streppel op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en daardoor worden er veel namen in verband gebracht met de club uit Friesland. Maurice Steijn ontkent dat hij al gesprekken heeft gevoerd met SC Heerenveen. 

"Er is niks, er is helemaal niks", vertelt hij bij FOX Sports. "Ik ben alleen bezig met VVV. Er is op dit moment niets officieels. Nee, ook niets anders", aldus de trainer van VVV-Venlo, die ontkent dat SC Heerenveen al naar hem heeft geïnformeerd. 

"Dat is niet gebeurd, niet met die club", reageert de oefenmeester. "Wel met andere clubs, maar dat is niet doorgegaan. Met de hand op mijn hart kan ik zeggen dat ik geen contact heb gehad met Heerenveen", verzekert Steijn. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 13:59:00 +0200
Van der Velde: ''Een buitengewoon talent, hij is ├ęcht goed'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/165253/van-der-velde-een-buitengewoon-talent-hij-is-echt-goed https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/165253/van-der-velde-een-buitengewoon-talent-hij-is-echt-goed Riemer van der Velde werkte in het verleden bij SC Heerenveen samen met Hakim Ziyech en de oud-voorzitter vindt het jammer dat de aanvallende middenvelder onder een vergrootglas ligt bij Ajax. De creatieve linkspoot werd zondag zelfs belaagd door een 'supporter'.  

"Ik vind het ongelooflijk jammer dat er zó over Hakim werd gesproken en hij werd uitgefloten”, vertelt Van der Velde in gesprek met de Telegraaf. "Hakim is een buitengewoon talent en een prima mens. Hakim maakt soms een ongeïnteresseerde indruk. Maar dat is uiterlijke schijn, want ik weet dat hij als geen ander met voetbal bezig is, altijd. En hij kijkt misschien niet zo vrolijk", beseft hij.

"Dat betekent niet dat hij onvriendelijk is. Integendeel", benadrukt Van der Velde. "In de elftallen, waarin hij in de jeugd speelde, in het tweede en het eerste van SC Heerenveen vind je niemand die hem een vervelende kerel vindt. Dat weet ik zeker. En over zijn geweldige kwaliteiten hoeven we niet te discussiëren. Er is geen voetballer in Nederland die zó veel goede ballen geeft", constateert hij.

"Per wedstrijd zijn er vijf tot tien passes waar de klasse vanaf straalt", vervolgt Van der Velde. "En dat is een verademing, want ik word gek van al die neutrale balletjes breed in Nederland. Dan lees ik dat een verdediger 75 van de 80 risicoloze ballen goed heeft gegeven. Gefeliciteerd. Dat zou zelfs een 77-jarige oud-horeca-leverancier uit Langweer kunnen. Maar Hakim is écht goed", besluit hij enthousiast. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 12:33:00 +0200
FOTO | Zo ziet het virtuele schema van de play-offs er uit https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/165217/foto-zo-ziet-het-virtuele-schema-van-de-play-offs-er-uit https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/165217/foto-zo-ziet-het-virtuele-schema-van-de-play-offs-er-uit SC Heerenveen staat na 32 wedstrijden op de zesde plek in de Eredivisie en als de stand zo blijft, neemt de ploeg van trainer Jurgen Streppel het in de halve finale van de play-offs op tegen Vitesse.

De halve finales worden gespeeld op woensdag 9 mei en zaterdag 12 mei. De wedstrijden tussen de nummers 6 en 7 beginnen om 18:30 uur, terwijl de wedstrijden tussen de nummers vijf en acht om 20:45 uur beginnen. 

Op dit moment gaat de andere halve finale tussen FC Utrecht en PEC Zwolle, maar ook ADO Den Haag maakt nog een goede kans op de achtste plek. De ploeg van trainer Fons Groenendijk hééft slechts een puntje minder. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 11:11:00 +0200
''Kijk naar wat er bij Zwolle gebeurt, dat is een kopie van ons vorig seizoen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/164852/kijk-naar-wat-er-bij-zwolle-gebeurt-dat-is-een-kopie-van-ons-vorig-seizoen https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/164852/kijk-naar-wat-er-bij-zwolle-gebeurt-dat-is-een-kopie-van-ons-vorig-seizoen Met de overwinning op ADO Den Haag heeft SC Heerenveen dinsdag een belangrijke stap gezet richting de play-offs, maar ondertussen hebben de Friezen nog niets gewonnen. Trainer Jurgen Streppel weet als geen ander hoe wisselvallig zijn ploeg kan zijn.

"Het gaat niet om nu, het gaat om het einde van het seizoen", reageert Streppel bij Omrop Fryslân. "Kijk naar wat er bij Zwolle gebeurt. Dat is een kopie van ons vorig seizoen. Dat is inherent aan de manier van spelen, want Zwolle speelt min of meer op de manier zoals wij dat doen."

"We zijn er nog niet al lijkt het er wel op", vervolgt Streppel, die ook resultaat wil halen in de laatste twee reguliere duels met NAC Breda en Feyenoord. "Op het einde willen we daar staan waar we recht hebben op play-offs en het liefst zo hoog mogelijk. Maar als dat achtste is, dan is dat achtste. Dan hebben we het ook fantastisch gedaan."

In de slotfase van de competitie zal veel afhangen van de vleugelspelers, die tegen ADO Den Haag het verschil konden maken in de tweede helft. "Dat was omdat de buitenspelers op de zijlijn speelden en in de eerste helft aan de binnenkant. Meestal doen we dat aan één kant (op rechts met Dumfries, red.) maar vandaag deden we dat op twee kanten."

"Het is tactisch geneuzel maar dat moet in de lopende situatie gebeuren en je moet er niet alvast gaan staan. Dan maak je het de tegenstander heel erg makkelijk. Dat deden we in de eerste helft veel te veel. We hadden veel de bal maar dat telt niet", besluit Streppel.

]]>
Fri, 20 Apr 2018 09:45:00 +0200
'Opnieuw onrust binnen SC Heerenveen: directie zegt vertrouwen in tweetal op' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/165180/opnieuw-onrust-binnen-sc-heerenveen-directie-zegt-vertrouwen-in-tweetal-op https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/165180/opnieuw-onrust-binnen-sc-heerenveen-directie-zegt-vertrouwen-in-tweetal-op Opnieuw is er sprake van onrust op de commerciële afdeling van SC Heerenveen. Het vertrouwen in twee ervaren krachten is opgezegd. Het tweetal wil niet reageren en heeft zich ziekgemeld. 

"Het is duidelijk hoe er gewerkt moet worden bij deze club", aldus Luuc Eisenga, algemeen directeur bij de Friezen, in de Leeuwarder Courant. "Het staat in krijtlijnen beschreven in het nieuwe beleidsplan." 

"Op afdelingsniveau zijn de afspraken en visie bekend. Het is van belang dat iedereen meebeweegt en energie levert. Veranderen gaat niet zonder slag of stoot." Het is niet het eerste incident op de afdeling. Eerder dit jaar stapte commercieel manager Henk Bloemers al op.

De manager kon blijven, maar in een lagere functie. Hij bedankte voor de eer, ondanks het feit dat medewerkers en sponsoren blij waren met de manager. Bloemers' opvolgster Marieke Kamminga legde haar functie na negen dagen neer.

]]>
Fri, 20 Apr 2018 08:06:00 +0200
'Stam grootste kanshebber om Streppel op te volgen in Heerenveen' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/165170/stam-grootste-kanshebber-om-streppel-op-te-volgen-in-heerenveen https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/165170/stam-grootste-kanshebber-om-streppel-op-te-volgen-in-heerenveen Naast de recent genoemde namen van Marcel Keizer en Maurice Steijn zou ook Jaap Stam serieus in beeld zijn om volgend seizoen hoofdtrainer te worden van SC Heerenveen. Volgens - het niet altijd even betrouwbare - Tjerkstra Media hebben de Friezen al met Stam gesproken. 

De clubwatcher van diverse clubs uit de Jupiler League meldt zelfs dat Stam 'de grootste kanshebber is' om Jurgen Streppel komend seizoen op te volgen. In februari werd de naam van de oud-speler van onder meer Manchester United en PSV al genoemd door media-duizendpoot Jaap Stalenburg.

Sindsdien deden vooral andere namen de ronde in het geruchtencircuit en verdween de naam van Stam naar de achtergrond. De 67-voudig Nederlands international liet in maart weten dat hij de zomer wil afwachten voordat hij een keuze maakt over zijn toekomst.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 21:36:00 +0200
Steun voor Veerman: ''Dat is meer dan wat Reza heeft laten zien'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165111/steun-voor-veerman-dat-is-meer-dan-wat-reza-heeft-laten-zien https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165111/steun-voor-veerman-dat-is-meer-dan-wat-reza-heeft-laten-zien Reza Ghoochannejhad krijgt in de spitspositie bij SC Heerenveen de voorkeur boven Henk Veerman. Mario Been snapt die keuze van trainer Jurgen Streppel niet. Al weet de analist wel dat SC Heerenveen veel keuzes op de bank heeft.

"Veerman is ook zo'n twijfelgeval", zei Been na de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag bij FOX Sports. "Maar als ik zie wat hij brengt in een half uurtje, dat is meer dan wat Reza heeft laten zien. Hij maakt oorlog en is bezig. Natuurlijk is het niet altijd even gelukkig, maar er gebeurt wel wat. Je hebt een hele brede kern nodig om dit soort dingen op te kunnen vangen, dat heeft Heerenveen altijd gehad."

Reza kwam vorig seizoen negentien keer tot scoren voor SC Heerenveen. "Maar dat was vorig seizoen en je moet het nu weer laten zien", reageert Been. "Zo is dat met voetbal. Je kan niet teren op jaren hiervoor en moet het gewoon elke week laten zien. Dan heeft de coach het recht om zijn keuzes te maken, maar dan moet je het wel laten zien."

]]>
Thu, 19 Apr 2018 17:00:00 +0200
''Ik begrijp wel dat Heerenveen hem wat meer van de linkerkant wil zien'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165110/ik-begrijp-wel-dat-heerenveen-hem-wat-meer-van-de-linkerkant-wil-zien https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165110/ik-begrijp-wel-dat-heerenveen-hem-wat-meer-van-de-linkerkant-wil-zien Kik Pierie is nog maar zeventien jaar, maar stond dit seizoen al dertig keer aan de aftrap bij SC Heerenveen. Voormalig Heerenveen-speler (en momenteel clubloze trainer) Mario Been is onder de indruk.

"Als je zo jong bent en je staat als vaste waarde in het eerste van Heerenveen, dan kan je wel wat", zegt Been (54) bij FOX Sports. Pierie speelde tegen ADO Den Haag (net als eerder al tegen VVV-Venlo) niet in het centrum, maar als linksback. Been snapt die keuze van trainer Jurgen Streppel wel.

"Hij heeft zoveel kwaliteiten, maar voor het centrum vind ik hem iets te klein", geeft de analist aan. "Ik begrijp wel dat Heerenveen hem wat meer van de linkerkant wil zien. Voetbaltechnisch gezien geloof ik er wel in, hij ziet het goed. Maar ik denk dat hij het fysiek moet afleggen."

"Bulthuis komt daar weer beter tot zijn recht. Al met al denk ik dat dit een goede oplossing is", besluit Been, die zelf begin jaren negentig één seizoen (1991/92) voor de Friezen speelde.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 15:22:00 +0200
Sibon aan de slag bij VV Heerenveen: ''Hij is een echte Heerenveen-man'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165051/sibon-aan-de-slag-bij-vv-heerenveen-hij-is-een-echte-heerenveen-man https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165051/sibon-aan-de-slag-bij-vv-heerenveen-hij-is-een-echte-heerenveen-man Gerald Sibon wordt komend seizoen hoofdtrainer bij VV Heerenveen, dat uitkomt in de hoofdklasse. De oud-speler van SC Heerenveen heeft voor een jaar getekend bij de amateurclub.

"Ik vind het een mooie uitdaging om met deze jonge groep aan de slag te gaan", laat Sibon weten op de website van VV Heerenveen. Gerard van de Kamp zal Sibon assisteren bij de Friezen, die strijden tegen degradatie uit de hoofdklasse zondag.

Heerenveen is blij met de aanstelling van Sibon. "Gerald Sibon past helemaal bij onze club. Hij is een echte Heerenveen-man, woont hier en brengt een schat aan voetbalervaring mee voor onze selectie. Hij staat bovendien achter ons beleid van een goede doorstroming van de jeugd naar het eerste team", aldus voorzitter Henricjan Wind.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 13:51:00 +0200
Oranje Vrouwen in Abe Lenstra Stadion: kaartverkoop vandaag gestart https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/163616/oranje-vrouwen-in-abe-lenstra-stadion-kaartverkoop-vandaag-gestart https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/163616/oranje-vrouwen-in-abe-lenstra-stadion-kaartverkoop-vandaag-gestart De Oranje Vrouwen spelen op dinsdag 12 juni de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije in het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen, zo verklapt Sherida Spitse via Twitter. De kaartverkoop start op donderdag 19 april om 12:00 uur. ''It giet oan!'' 

''Ik heb heel groot nieuws voor jullie", vertelt ze enthousiast. "Ik hoop dat jullie allemaal komen kijken. Koop je tickets op OnsOranje.nl. Zie jullie daar", aldus Spitse. 

Update: De kaartverkoop voor de wedstrijd tussen de Oranje Vrouwen en Slowakije is vandaag begonnen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 12,50 euro en hier te koop.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 12:30:00 +0200
''Er is geen reden om negatief te doen, wij zijn zeker niet knock-out'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165029/er-is-geen-reden-om-negatief-te-doen-wij-zijn-zeker-niet-knock-out https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/165029/er-is-geen-reden-om-negatief-te-doen-wij-zijn-zeker-niet-knock-out SC Heerenveen deed dinsdagavond directe concurrent ADO Den Haag pijn. In het Abe Lenstra Stadion werd het 2-0. ADO Den Haag kon volgens trainer Fons Groenendijk 'geen vuist maken' tegen SC Heerenveen.

Volgens Groenendijk had dat te maken met de wedstrijd tegen FC Twente van afgelopen weekend. "We zijn toen ook tot het gaatje gegaan. Ik heb de echte frisheid dan ook niet gezien", zegt de oefenmeester tegenover Omroep West.

Toch hield ADO Den Haag tot de rust stand. "Het maximale was een gelijkspel geweest. We hebben te weinig afgedwongen", weet Groenendijk. "We moeten ons verlies nemen en hopen dat het tegen PSV (zondag 29 april, red.) wel weer lukt en iedereen fit is."

Groenendijk merkt dat het seizoen erin hakt. "Ik heb het echte ADO niet gezien, maar ik denk dat we daar ook iedereen voor aan boord moeten hebben. Het is ook het einde van het seizoen, spelers lopen op hun tandvlees", aldus de trainer, die nog gelooft in de play-offs.

"Er is geen reden om negatief te doen, maar dit was een mindere wedstrijd", vervolgt hij. "Belangrijkere jongens missen we al voor een langere periode en dat gaat zich een keer wreken. Het is jammer, maar we gaan door. Ze zullen echt nog van ADO horen. Wij zijn zeker niet knock-out."

]]>
Thu, 19 Apr 2018 11:18:00 +0200
SC Heerenveen wil met 'speciale actie' zorgen voor vol uitvak bij NAC https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/165009/sc-heerenveen-wil-met-speciale-actie-zorgen-voor-vol-uitvak-bij-nac https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/165009/sc-heerenveen-wil-met-speciale-actie-zorgen-voor-vol-uitvak-bij-nac SC Heerenveen is nog volop in de race voor plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal. Op zondag 29 april spelen de Friezen de belangrijke uitwedstrijd tegen NAC Breda en Heerenveen hoopt op een vol uitvak in het Rat Verlegh Stadion.

De club uit Friesland heeft daarom een speciale actie op touw gezet, zodat Heerenveen-suppporters goedkoop kunnen afreizen naar Breda. "Onder het motto 'als één man achter SC Heerenveen' bieden we de toegangskaarten voor deze wedstrijd voordeliger aan. Vanaf 10 euro ben jij erbij in Breda", schrijft Heerenveen op de clubwebsite.

Supporters van SC Heerenveen kunnen met eigen vervoer of per bus naar Breda reizen. De kaarten voor eigen vervoer kosten slechts 10 euro. Ook organiseert FeanFan een busreis. De kosten voor vervoer en een wedstrijdkaart zijn slechts 13,40 euro voor leden.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 09:59:00 +0200