Nieuws - FeanOnline.nl - SC Heerenveen Nieuws https://www.feanonline.nl/rss/nieuws FeanOnline Olde Riekerink twijfelt: ''Die hebben in het verleden ook op die positie gespeeld'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/204039/olde-riekerink-twijfelt-die-hebben-in-het-verleden-ook-op-die-positie-gespeeld https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/204039/olde-riekerink-twijfelt-die-hebben-in-het-verleden-ook-op-die-positie-gespeeld Jan Olde Riekerink is er nog niet over uit wie Daniel Hoegh gaat vervangen in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Dave Bulthuis, Rodney Kongolo en Ben Rienstra zijn op dit moment de gegadigden.

"Maar Rodney Kongolo en Ben Rienstra hebben in het verleden ook op die positie gespeeld", zegt Olde Riekerink tegen de Leeuwarder Courant. "De jongens weten dat ze zich op het voetbal moeten concentreren. Nog drie wedstrijden. Daarna maken we de balans op."

Sam Lammers keert mogelijk weer terug in de basis, ten opzichte van Pelle van Amersfoort. "Pelle verdient een groot compliment. Niet alleen voor zijn spel tegen Willem II en een week eerder tegen Fortuna, maar ook voor de manier waarop hij daarvoor is omgegaan met zijn rol als wisselspeler."

]]>
Fri, 14 Dec 2018 20:55:52 +0100
Advocaat beseft: ''Bij PSV en AZ had ik het ook moeilijk in Heerenveen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/204032/advocaat-beseft-bij-psv-en-az-had-ik-het-ook-moeilijk-in-heerenveen https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/204032/advocaat-beseft-bij-psv-en-az-had-ik-het-ook-moeilijk-in-heerenveen Dick Advocaat weet nog niet of hij zondag in Heerenveen kan beschikken over Timo Letschert. De trainer van FC Utrecht hoopt op een goed resultaat in Friesland.

“Morgen nemen we de lijst door van de spelers die meegaan”, begint Advocaat op de persconferentie. “Maar hij heeft nog steeds last. Misschien beginnen Guwara en Bahebeck op de bank. Dat gaan we morgen zien. Dat wordt kijken of ze worden vrijgegeven door de medische staf.”

Advocaat is op zijn hoede voor de ploeg van Jan Olde Riekerink. “SC Heerenveen uit zijn altijd hele vervelende wedstrijden. Het is een goede ploeg”, vervolgt hij. “Die wedstrijd is voor ons het belangrijkste. We willen zo hoog mogelijk staan. Je moet proberen vertrouwen te hebben en dat meenemen naar uitwedstrijden. We moeten meer domineren in uitwedstrijden. Ik heb in Heerenveen nog niet veel resultaten gehaald. Bij PSV en AZ had ik het daar ook moeilijk.”

]]>
Fri, 14 Dec 2018 20:08:38 +0100
SC Heerenveen-talent geniet: ''Het is goed om op dit hogere niveau te spelen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/204025/sc-heerenveen-talent-geniet-het-is-goed-om-op-dit-hogere-niveau-te-spelen https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/204025/sc-heerenveen-talent-geniet-het-is-goed-om-op-dit-hogere-niveau-te-spelen Rami Hajal is verkozen tot jeugdspeler van de maand december bij SC Heerenveen. De 17-jarige kwam pas enkele maanden geleden vanuit Zweden naar de club.

"Ik denk dat ik al grote stappen heb gezet in de afgelopen maanden", begint het talent tegenover SC Heerenveen TV. "De trainers zijn heel blij met waar ik mee bezig ben."

De aanvallende middenvelder heeft zijn doelen. "Ik ben graag aan de bal, creatief en speel graag vooruit. Het is goed om op dit hogere niveau te spelen en ik hoop het niveau voor langere tijd vast te kunnen houden. 

]]>
Fri, 14 Dec 2018 19:31:00 +0100
BREAKING | Thorsby komt dit kalenderjaar niet meer in actie https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/204000/breaking-thorsby-komt-dit-kalenderjaar-niet-meer-in-actie https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/204000/breaking-thorsby-komt-dit-kalenderjaar-niet-meer-in-actie SC Heerenveen kan in de laatste wedstrijden van 2018 geen beroep meer doen op Morten Thorsby, zo weet de Leeuwarder Courant te melden. De middenvelder heeft nog vier tot zes weken nodig om te herstellen. 

Thorsby, die met een voetblessure kampt, moet daardoor de wedstrijden tegen FC Utrecht (thuis) en (NAC Breda). Trainer Jan Olde Riekerink zal zondag daardoor waarschijnlijk opnieuw met Rienstra, Kobayashi en Vlap beginnen op het middenveld. 

Mogelijk heeft Thorsby onlangs dan ook al zijn laatste wedstrijd in het shirt van SC Heerenveen gespeeld. De Noor is in het bezit een aflopend contract, waardoor de Friezen hem in januari moeten verkopen als ze nog wat willen verdienen. 

]]>
Fri, 14 Dec 2018 17:01:00 +0100
Advocaat: ''Ik vind dat zelf altijd een heel vervelende wedstrijd'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203991/advocaat-ik-vind-dat-zelf-altijd-een-heel-vervelende-wedstrijd https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203991/advocaat-ik-vind-dat-zelf-altijd-een-heel-vervelende-wedstrijd SC Heerenveen krijgt zondag in het Abe Lenstra Stadion bezoek van FC Utrecht, de nummer vier van de Eredivisie. Trainer Dick Advocaat verwacht een lastige middag tegen de Friezen.

"Ik vind dat zelf altijd een heel vervelende wedstrijd”, vertelt de oefenmeester, die in 2018 ook nog tegen Feyenoord en Ajax speelt met FC Utrecht. "Het zijn goede sparringpartners om te zien hoe ver we zelf staan, hoe je met tegenstand omgaat. En Feyenoord en Ajax zijn wedstrijden op zich", beseft hij. 

De club uit de Domstad won in 2018 slechts twee keer (!) in uitwedstrijden. "Qua voetbal zie je ons groeien, maar het moet wel constanter worden", beseft Advocaat. "Thuis en uit is een groot verschil, dat is waar. Maar dat is niet alleen bij Utrecht zo, bij de meeste ploegen wel", constateert hij. 

"Maar als je thuis makkelijk punten haalt, moet je uit ook makkelijker spelen", legt hij uit. "Je moet proberen dat zelfvertrouwen mee te nemen. Soms zie je dat we delen van uitwedstrijden goed meedoen, maar resultaat halen is het belangrijkste", besluit Advocaat. 

]]>
Fri, 14 Dec 2018 15:56:00 +0100
''SC Heerenveen speculeert op een toekomst die er niet is'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203968/sc-heerenveen-speculeert-op-een-toekomst-die-er-niet-is https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203968/sc-heerenveen-speculeert-op-een-toekomst-die-er-niet-is Edward Jorna maakt zich zorgen om de toekomst van SC Heerenveen. De verslaggever van het Friesch Dagblad beseft dat de toeschouwersaantallen in het Abe Lenstra Stadion teruglopen en dat de inkomsten uit sponsoring ook steeds verder dalen. 

"Minder inkomsten betekent minder geld voor salarissen en scouting, met als gevolg minder goede spelers op het veld", legt hij uit in zijn analyse. "Dat laatste is niet alleen vervelend voor de toeschouwers, maar is ook een wezenlijke bedreiging voor de toekomst van sc Heerenveen", beseft Jorna. 

"Veel meer dan in het verleden is de club in haar voortbestaan namelijk afhankelijk van transfergelden", vervolgt hij op de website van het Friesch Dagblad. "Vorig jaar draaide de club andermaal een groot operationeel verlies, maar door de verkoop van spelers maakte ze toch nog een winst van zes miljoen euro waardoor het eigen vermogen op 26 miljoen euro uitkwam", blikt Jorna terug. 

"Dat lijkt veel, maar in de top van het voetbal is het peanuts", weet hij. "Heerenveen speculeert bovendien op een toekomst die er niet is. Minder topspelers houdt immers ook in dat het steeds minder vanzelfsprekend is dat spelers tijdens de duur van hun contract worden verkocht. En een handvol jaren geen grote verkopen betekent maar één ding: het failliet van Heerenveen." 

]]>
Fri, 14 Dec 2018 14:40:00 +0100
Van Bergen blikt terug: ''Ik heb het wel een beetje gevierd'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203946/van-bergen-blikt-terug-ik-heb-het-wel-een-beetje-gevierd https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203946/van-bergen-blikt-terug-ik-heb-het-wel-een-beetje-gevierd SC Heerenveen neemt het zondagmiddag in het Abe Lenstra Stadion op tegen FC Utrecht, de nummer vier van de Eredivisie. Mitchell van Bergen heeft een goed gevoel overgehouden aan de ruime overwinning (1-5) op Willem II. 

Of hij op een roze wolk leefde? "Zo kun je het wel noemen, ja", lacht hij voor de camera van SC Heerenveen TV. "Mijn ouders waren superblij en trots en mijn opa en oma ook. Dus ik heb het wel een beetje gevierd", aldus Van Bergen, die uitkijkt naar de wedstrijd tegen de club uit de Domstad.

"Ik weet dat ze goed in vorm zijn en dat ze het goed doen", vervolgt de talentvolle vleugelaanvaller. "Dus het is een hele lastige tegenstander, maar ik denk dat wij 'het' ook gewoon kunnen als we in deze vorm doorspelen. Ik hoop dat ik weer belangrijk kan zijn", besluit Van Bergen optimistisch. 

]]>
Fri, 14 Dec 2018 13:33:00 +0100
Pierie hoopt op mooie reeks: ''Ik denk dat het ons heel goed ligt'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203942/pierie-hoopt-op-mooie-reeks-ik-denk-dat-het-ons-heel-goed-ligt https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203942/pierie-hoopt-op-mooie-reeks-ik-denk-dat-het-ons-heel-goed-ligt SC Heerenveen neemt het zondagmiddag in het Abe Lenstra Stadion op tegen FC Utrecht, de nummer vier van de Eredivisie. Kik Pierie heeft een goed gevoel overgehouden aan de ruime overwinning (1-5) op Willem II. 

"De sfeer is goed, we hebben natuurlijk twee wedstrijden op rij gewonnen. Dus we zitten er lekker in", vertelt de verdediger, die uitkijkt naar het duel tegen de club uit de Domstad. "Utrecht is ook een goede ploeg. Ze spelen anders dan de meeste tegenstanders: 4-4-2 natuurlijk", aldus Pierie.

"Maar we gaan het Utrecht heel moeilijk maken", vervolgt de linkspoot, die weet dat FC Utrecht een aanvallend ingestelde ploeg is. "Dat betekent dat er veel ruimtes komen in de omschakeling. Het is bij ons wel een kwaliteit om er tussendoor te spelen, dus ik denk dat het ons heel goed ligt. Op naar een mooie reeks. Als je deze wint, heb je er drie op rij gewonnen en dan kan je 'stabiel' omhoog kijken." 

]]>
Fri, 14 Dec 2018 12:20:00 +0100
Schaars op ziekenbezoek: ''Fijn als je dan een beetje afleiding krijgt'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203913/schaars-op-ziekenbezoek-fijn-als-je-dan-een-beetje-afleiding-krijgt https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203913/schaars-op-ziekenbezoek-fijn-als-je-dan-een-beetje-afleiding-krijgt De spelers en technische staf van SC Heerenveen gingen vorige week op ziekenbezoek in Tjongerschans. Stijn Schaars, die zelf vanwege een zware knieblessure al langere tijd uit de roulatie is, is blij dat hij de patiënten op kan vrolijken. 

"Dat doen we één keer per jaar voor de mensen die hier liggen, om ze een leukere avond te geven", legt hij uit voor de camera van SC Heerenveen TV. "We brengen eten, wat souvenirs van Heerenveen en maken een praatje. Dat is gewoon heel dankbaar", aldus Schaars. 

"We krijgen goeie reacties, want ze vinden het leuk om spelers van Heerenveen te zien", vervolgt hij. "Dat leeft hier natuurlijk wel. De mensen zijn ziek, het hoeft niet altijd ernstig te zijn. Maar het is fijn als je dan een beetje afleiding krijgt. We doen het graag", besluit Schaars. 

]]>
Fri, 14 Dec 2018 11:11:00 +0100
VIDEO | Samenvatting: Beloften verliezen en lopen kampioenspoule mis https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/203424/video-samenvatting-beloften-verliezen-en-lopen-kampioenspoule-mis https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/203424/video-samenvatting-beloften-verliezen-en-lopen-kampioenspoule-mis Jong Heerenveen speelde vanavond een belangrijk duel tegen de beloften van FC Emmen. Op Sportpark Skoatterwâld ging de ploeg van trainer Chris de Wagt met 0-2 onderuit.

De beloften van Heerenveen moesten winnen om nog een kans te maken om bij de beste vijf te eindigen, maar is daar niet in geslaagd. Al snel keek Jong Heerenveen tegen een 0-1 achterstand aan. In de zevende minuut was het Jafar Arias die scoorde. Lange tijd bleef het bij een 0-1 stand waardoor Heerenveen alles op alles zette. Helaas was het niet genoeg en verdubbelde Kasper Oldenburger de score in de 90ste minuut waardoor er met 0-2 verloren werd.

Door de nederlaag is Jong Heerenveen er niet in geslaagd om bij de beste vijf te eindigen en speelt het team van De Wagt na de winterstop niet in de kampioenspoule. De teams die wel doorgaan zijn: Heracles Almelo, FC Twente, N.E.C., FC Emmen en PEC Zwolle.

Opstelling Jong Heerenveen: Bednarek; Magnussen, Drkusic, Schmidt, Oliekan; Bruijn, Hajal, Kongolo; Westra, Hornkamp, Rojas.

Foto: FeanOnline

]]>
Fri, 14 Dec 2018 10:07:00 +0100
''Als je bij Heerenveen een resultaat haalt, laat je zien dat je buitenshuis kunt presteren'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/203891/als-je-bij-heerenveen-een-resultaat-haalt-laat-je-zien-dat-je-buitenshuis-kunt-presteren https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/203891/als-je-bij-heerenveen-een-resultaat-haalt-laat-je-zien-dat-je-buitenshuis-kunt-presteren SC Heerenveen neemt het dit weekend in eigen huis op tegen FC Utrecht. De Domstedelingen willen vierde worden, maar in uitwedstrijden weten ze nog niet te overtuigen. 

Thuis is de ploeg bijna onverslaanbaar, maar uit laat de selectie van Dick Advocaat te veel punten liggen. John van Loen was in het verleden actief als spits in de Galgenwaard en hij vindt dat de ploeg constanter moet worden. ''Als je nu zondag bij Heerenveen resultaat haalt, laat je zien dat je ook buitenshuis kunt presteren'', zegt hij in het Algemeen Dagblad over de ploeg die voor de winterstop nog tegen Heerenveen, Feyenoord (beker) en Ajax speelt.

De club uit de Domstad is met Vitesse, AZ en Heracles Almelo verwikkeld in een strijd om de vierde plaats. Dat FC Utrecht thuiswedstrijden eigenlijk altijd wint, is een enorm wapen voor de ploeg. ''Het is nu eenmaal zo dat als je thuis alles wint, dat je vierde staat. Heracles is ook nooit goed in uitwedstrijden en Vitesse, die club wil zo graag goed zijn, maar is helemaal wisselvallig. Bij FC Utrecht zie je nog wel vaste lijnen", aldus de oud-spits. 

]]>
Fri, 14 Dec 2018 08:55:00 +0100
Van Anholt hoopt op duel met SC Heerenveen: ''Ben ik wel aan toe'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/203782/van-anholt-hoopt-op-duel-met-sc-heerenveen-ben-ik-wel-aan-toe https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/203782/van-anholt-hoopt-op-duel-met-sc-heerenveen-ben-ik-wel-aan-toe Pelé van Anholt maakte afgelopen weekend zijn eerste speelminuten bij NAC Breda. De oud-speler van SC Heerenveen verving de geblesseerde Fabian Sporkslede.

Door de blessure van Sporkslede lijkt Van Anholt ook in de laatste twee duels met PEC Zwolle en zijn oude club SC Heerenveen minuten te gaan maken. "Daar ben ik na een valse start wel aan toe", zegt de 27-jarige verdediger in gesprek met het Friesch Dagblad.

Van Anholt raakte bij NAC Breda al snel geblesseerd. "Het was heel onschuldig. Ik schoot tijdens de training op goal en voelde kramp in mijn bovenbeen. Na drie dagen rust was er nog geen verbetering en bleek de pees te zijn afgescheurd van het bot. Een bittere pil", aldus Van Anholt, die een week later in Engeland werd geopereerd.

"Er was een specialist in Nederland, maar die was op vakantie", blikt de verdediger terug. "Die heeft ons door gelinkt naar Londen. Omdat NAC een samenwerkingsverband heeft met Manchester City was het zomaar geregeld. Een geluk bij een ongeluk."

Met NAC Breda bezet Van Anholt de voorlaatste plek in de Eredivisie. "Ik had er meer van verwacht", geeft Van Anholt aan. "We hebben niet een slecht elftal, maar spelen door blessures steeds in een wisselende samenstelling. Maar het lag ook vaak aan de instelling. Toch ben ik er van overtuigd dat het dit seizoen goed komt."

]]>
Thu, 13 Dec 2018 12:59:00 +0100
Update: Ruim 17.000 kaarten verkocht voor thuisduel met FC Utrecht https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/203707/update-ruim-17000-kaarten-verkocht-voor-thuisduel-met-fc-utrecht https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/203707/update-ruim-17000-kaarten-verkocht-voor-thuisduel-met-fc-utrecht Zondag 16 december speelt SC Heerenveen een thuisduel tegen FC Utrecht. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt tussen de twee middenmoters. De club laat op de officiële website weten dat er inmiddels 15.600 kaarten verkocht zijn.

Om het stadion vol te krijgen heeft de club besloten om een fikse korting te geven aan de jeugdige supporters. Jongeren t/m 17 jaar krijgen 50 procent korting op het reguliere tarief, in plaats van de gebruikelijke 6 euro jeugdkorting. Deze groep scoort voor de wedstrijd tegen FC Utrecht dus al een ticket voor de Hoek-tribune vanaf 10 euro. Zit je liever op de lange zijde, dat kan al voor 12,50 euro, valt te lezen op de officiële clubwebsite.

Prijzen voor een hoekplaats zijn €10,-. Kaarten voor de korte zijde zijn al te krijgen vanaf €11,-. Terwijl er op de lange zijde al kaarten vanaf €12,50 zijn te krijgen. Verder kunnen seizoenkaarthouders vier kaarten bijkopen, clubkaarthouders één.

Update: Inmiddels zijn er ruim 17.000 kaarten verkocht voor het treffen tussen SC Heerenveen en FC Utrecht. De teller staat inmiddels op 17.123, laat SC Heerenveen weten via de officiële kanalen.

]]>
Thu, 13 Dec 2018 11:25:00 +0100
''Denk niet dat ze voor iemand van SC Heerenveen heel veel betalen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/203764/denk-niet-dat-ze-voor-iemand-van-sc-heerenveen-heel-veel-betalen https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/203764/denk-niet-dat-ze-voor-iemand-van-sc-heerenveen-heel-veel-betalen Michel Vlap was deze week te gast bij 'Buiten de Lijntjes'. De middenvelder van SC Heerenveen kreeg allemaal buitengewone vragen. Zo wordt hem gevraagd hoeveel ze in de toekomst voor hem gaan betalen.

"Ik denk niet dat ze voor iemand die van Heerenveen afkomt heel veel betalen", zegt Vlap tegenover Voetbal International. "Maar als je je later goed gaat ontwikkelen, hopelijk dan een mooie honderd miljoen of zo", lacht hij. "Mijn droomclubs zijn Arsenal en Barcelona, dus ik hoop op die."

Ook wordt gevraagd bij welke topclub Vlap niet zou willen spelen. "Ik ben geen Chelsea-fan", vertelt hij na lang nadenken. "Arsenal en Manchester City spreken me meer aan, vooral Arsenal is wel echt mijn droomclub. Ik vind dat heel lastig, want iedereen wil voor een droomclub voetballen. En de Engelse competitie is ook wel weer heel mooi."

]]>
Thu, 13 Dec 2018 10:40:00 +0100
Westerhof wacht af: ''Ik vlieg er speciaal voor terug uit Spanje'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203676/westerhof-wacht-af-ik-vlieg-er-speciaal-voor-terug-uit-spanje https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203676/westerhof-wacht-af-ik-vlieg-er-speciaal-voor-terug-uit-spanje Hans Westerhof heeft besloten om te stoppen als commissaris bij SC Heerenveen, nadat het stichtingsbestuur het vertrouwen in de RvC had opgezegd. Hij toont zich solidair aan Jorrit Jorritsma (voorzitter) en Gerard Kremer. 

"Ik vind het erg jammer", reageert hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Dit hebben Jorrit en Gerard absoluut niet verdiend, want zij hebben zich altijd met hart en ziel ingezet voor de club. Heerenveen heeft veel meer aan Jorrit en Gerard gehad dan aan mij", blikt Westerhof terug.

"Ik deed mijn werkzaamheden voor Heerenveen als liefhebber van voetbal, of als ex-trainer. Ik sprak bijvoorbeeld regelmatig met Gerry Hamstra of de jeugdtrainers", legt hij uit. "Niemand van die mensen zagen mij als Hans Westerhof de commissaris. Ik was voor hen meer een soort voetbalvriend", aldus Westerhof, die nog niet heeft gesproken met leden van het stichtingsbestuur. 

"Ik kan alleen maar afwachten wat de argumentatie van het stichtingsbestuur is. Ik ben heel benieuwd wat zij te zeggen hebben", vervolgt hij. "Ik vlieg er speciaal voor terug uit Spanje. Maakt mij verder ook niet uit, hoor. Maar een ding is voor mij zeker: als zij het vertrouwen in de rvc opzeggen, dan doe je dat in de complete rvc. Punt uit. Het hoe en waarom, dat gaan we maandag wel horen."

]]>
Wed, 12 Dec 2018 17:11:00 +0100
''Wie moet de kar nu trekken? Wie wil het ├╝berhaupt nog?'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203630/wie-moet-de-kar-nu-trekken-wie-wil-het-ueberhaupt-nog https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203630/wie-moet-de-kar-nu-trekken-wie-wil-het-ueberhaupt-nog Reon Boeringa vraagt zich af hoe het nu verder moet bij SC Heerenveen. De verslaggever van Voetbal International ziet dat het eigenlijk al sinds het vertrek van Riemer van der Velde, in 2006, op bestuurlijk gebied onrustig is bij de Friezen. 

"Dat het vertrek van Eisenga het beste is voor SC Heerenveen, zal elke Fries met kennis van zaken beamen", schrijft hij in zijn analyse voor VI Visie. "Maar dat er opnieuw een directeur beschadigd vertrekt, is veelzeggend. De knuffelclub van weleer is verworden tot bestuurderskerkhof. Een functie in de leiding van Heerenveen is een garantie voor een besmet cv en een uittocht door de achterdeur", beseft Boeringa. 

"Heerenveen is zonder twijfel een van de moeilijkst bestuurbare clubs van Nederland", vervolgt hij. "Het dorp oogt gemoedelijk, geborgen en overzichtelijk, maar is vergeven van breuklijnen, barsten en littekens. Het zijn de overblijfselen van de ruzies die de club nu al twaalf jaar verscheuren. En op zo'n broze basis wordt elke trilling een aardbeving, elke windvlaag een storm en elke druppel een hoosbui. 

"Wie moet de kar nu trekken? Wie wil het überhaupt nog?  Of het huidige koningsdrama het laatste is, hangt enerzijds af van de kwaliteiten van de opvolger van Luuc Eisenga", legt hij uit. "Anderzijds moeten ook alle (ex)-geldschieters en (ex)-bestuurders in het umfeld van de club bij zichzelf te rade gaan. Zijn zij er voor Heerenveen, of is Heerenveen er voor hen?" 

"Als zij blijven denken in die laatste richting, zullen zij de club uiteindelijk van binnenuit verslinden.
Intussen bouwen ze in Groningen en Zwolle gestaag aan de toekomst en werkt de rivaal in Leeuwarden aan een nieuw stadion. Het net sluit zich van alle kanten. In het Abe Lenstra Stadion is het één minuut voor twaalf", besluit Boeringa. 

]]>
Wed, 12 Dec 2018 15:46:00 +0100
Hamstra: ''Doodzonde dat zo'n man de club gaat verlaten'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203644/hamstra-doodzonde-dat-zon-man-de-club-gaat-verlaten https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203644/hamstra-doodzonde-dat-zon-man-de-club-gaat-verlaten Hans Westerhof stopt als commissaris bij SC Heerenveen, nadat bekend werd dat het stichtingsbestuur het vertrouwen in de RvC had opgezegd. Technisch directeur Gerry Hamstra betreurt het aanstaande vertrek van het 70-jarige voetbaldier.  

"Hans heeft bij onder meer Ajax, PSV en Jong Oranje gewerkt", legt hij uit. "Hij heeft een geweldige cv, veel ervaring en is overal in het buitenland adviseur geweest. Het is doodzonde dat zo'n integere man, die zoveel kennis en kunde heeft, de club gaat verlaten", aldus Hamstra.

Voor Westerhof is het niet meer dan logisch dat hij ook afscheid neemt bij de Friezen. "Ik hoor ook bij de rvc, in wie het stichtingsbestuur geen vertrouwen meer heeft", reageert hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Het kan toch niet dat ik dan als enige blijf zitten?"

]]>
Wed, 12 Dec 2018 14:22:00 +0100
Gall reageert: ''In mijn ogen is dat meer een semi-derby'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203627/gall-reageert-in-mijn-ogen-is-dat-meer-een-semi-derby https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203627/gall-reageert-in-mijn-ogen-is-dat-meer-een-semi-derby FC Groningen neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen FC Emmen en Joop Gall kijkt uit naar de zogeheten Hunebed Clash. Joop Gall durft niet te zeggen of er al sprake is van onvervalste derbygevoelens bij beide clubs. 

"Een echte derby gaat tussen twee clubs uit dezelfde stad of dezelfde provincie", legt hij uit in gesprek met Dagblad van het Noorden. "Toch hebben we met FC Groningen- Heerenveen ook al jaren de Derby van het Noorden. In mijn ogen is dat meer een semi-derby, gebaseerd op de jarenlange strijd tussen Groningers en Friezen", aldus Gall.

"Het duel van komend weekend wekt voor mijn gevoel meer derbygevoelens op, zeker vanuit Emmen-zijde bekeken", vervolgt hij. "Het komt natuurlijk door het hoge FC Groningen-gehalte bij de Drenten. Denk aan Keziah Veendorp, Nick Bakker, Glenn Bijl of Nicklas Pedersen, om maar te zwijgen van trainer Dick Lukkien." 

]]>
Wed, 12 Dec 2018 13:03:00 +0100
Kritiek op Eisenga: ''Hij kon zelf niet imponeren met een visie'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203633/kritiek-op-eisenga-hij-kon-zelf-niet-imponeren-met-een-visie https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203633/kritiek-op-eisenga-hij-kon-zelf-niet-imponeren-met-een-visie SC Heerenveen moet door het vertrek van Luuc Eisenga op zoek naar een nieuwe algemeen directeur, maar Tom Knipping is niet verrast door het vertrek van de bestuurder. De verslaggever toont zich kritisch. 

"Steeds legere tribunes en een krimpende groep sponsors. De voormalige wielerbestuurder is er niet in geslaagd SC Heerenveen terug te brengen op koers. Sportief niet en financieel niet", schrijft hij in de nieuwe papieren editie van Voetbal International

"Eisenga nam afstand van de iconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan, maar kon vervolgens zelf niet imponeren met een visie", constateert Knipping. "Eisenga is niet de eerste die sneuvelt. Al jaren vechten ze elkaar de tent uit in Heerenveen. De vraag is wie het nu aandurft in het Friese wespennest." 

]]>
Wed, 12 Dec 2018 11:50:00 +0100
Verbeek in beeld bij SC Heerenveen: ''Een logische vervolgstap'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203622/verbeek-in-beeld-bij-sc-heerenveen-een-logische-vervolgstap https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203622/verbeek-in-beeld-bij-sc-heerenveen-een-logische-vervolgstap Gertjan Verbeek keert mogelijk terug bij SC Heerenveen, zo weet voetbalcommentator Cristian Willaert te melden bij het FOX Sports-programma Voetbalpraat. De Friezen zijn door het naderende vertrek van Luuc Eisenga op zoek naar een opvolger. 

"Ik denk dat de enige oplossing is dat er weer een sterke man komt bij Heerenveen", sprak hij maandagavond. "Iemand die overwicht heeft: Gertjan Verbeek. Het leuke is: zijn naam is al genoemd. Hij is ook gebeld door de Leeuwarder Courant en hem is gevraagd: wat vind je daarvan? Toen heeft hij gezegd: het zou een logische vervolgstap zijn in mijn carrière eens een directiefunctie in te vullen."

"Ik heb hem gebeld hoe serieus hij daar over was en het blijkt dat hij daar eigenlijk heel serieus over is", vervolgt Willaert. "Niet dat hij staat te springen van: ik wil zo graag directeur worden van Heerenveen, maar hij ziet ook wel dat iemand met een succesvol verleden bij de club veel meer draagvlak kan krijgen om echt een visie te ontwikkelen", legt hij uit. 

"Hij zegt: als ik voldoende macht krijg om een team samen te stellen, dan wil ik daar inspringen en dan wil ik ook eindverantwoordelijkheid nemen. Op dit moment is oud-commissaris Sjoerd Feenstra bezig met het formeren van een nieuwe leiding", aldus Willaert, die benieuwd is of Verbeek daadwerkelijk een functie zal krijgen. "Hij wordt dan het boegbeeld, maar of hij een goede algemeen directeur is moet de tijd leren. Dat heeft-ie nog nooit gedaan." 

]]>
Wed, 12 Dec 2018 10:33:00 +0100
Vlap blikt terug: ''Later hoor ik dan dat hij keihard stond te juichen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/203580/vlap-blikt-terug-later-hoor-ik-dan-dat-hij-keihard-stond-te-juichen https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/203580/vlap-blikt-terug-later-hoor-ik-dan-dat-hij-keihard-stond-te-juichen Michel Vlap is bezig aan een uitstekend seizoen bij SC Heerenveen. Het jeugdproduct van de Friese club staat na veertien competitiewedstrijden al op zeven doelpunten en oogst veel lof met zijn creatieve spel.

"Ik kan niet zeggen dat het niet lekker loopt", stelt Vlap nuchter bij Peptalk. "Het kan natuurlijk wel altijd beter. Ik doe mijn best en probeer er zoveel mogelijk uit te halen. Ik heb de ambitie om nog verder te komen, daar ben ik druk mee bezig."

Met zijn vader Jan Vlap, die ook enkele wedstrijden voor SC Heerenveen speelde, heeft Michel Vlap een bijzondere band. Jan Vlap probeert zijn zoon met beide benen op de grond te houden. "Iedereen was na AZ lyrisch over mij", vertelt Michel Vlap. "Ik scoorde toen twee keer. Dan zegt mijn vader na afloop tegen me: het was wel aardig, hè? Later hoor ik dan van anderen dat mijn vader keihard stond te juichen bij mijn goals."

Michel Vlap kwam in Peptalk ook ter sprake over het 'thuissyndroom' van SC Heerenveen. In eigen huis werd er door de Friezen nog maar één keer gewonnen dit seizoen. "Ik weet niet wat het is", vertelt Vlap. "Thuis hebben we ook gewoon veel pech gehad. We hebben nog niet top gespeeld daar, maar het wel een aantal keren in de slotfase weggegeven. Dat is wel heel zuur, dan is iedereen negatief. Dat is zonde."

]]>
Wed, 12 Dec 2018 09:17:00 +0100
''Nu begrijpt heel Nederland waarom die spelers weleens de weg kwijt zijn'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/203573/nu-begrijpt-heel-nederland-waarom-die-spelers-weleens-de-weg-kwijt-zijn https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/203573/nu-begrijpt-heel-nederland-waarom-die-spelers-weleens-de-weg-kwijt-zijn Pas voor het eerst dit seizoen heeft SC Heerenveen twee overwinningen op rij geboekt tegen Fortuna Sittard en Willem II. Het is tekenend voor de sportieve situatie waarin de Friezen verkeren, meent Johan Derksen. 

"Ja, ze pakken een hoop punten. Maar ik heb vanaf het begin van het seizoen al gezegd dat ze hele leuke spelers hebben. Alleen is het vaak alles of niets", concludeert Derksen aan tafel bij Veronica Inside. "Maar áls het draait, dan is het ook heel leuk om naar te kijken."

'De Snor' kon zich niet inhouden om nog weer even een kleine sneer uit te delen aan trainer Jan Olde Riekerink. "Die man past net als Eisenga niet in de Heerenveen-cultuur, zo'n voetbalprofessor is het. Die heeft nu het geluk dat hij een paar uitwedstrijdjes wint, want anders was hij ook aan de beurt geweest."

"Het is de laatste trainer die Heerenveen had moeten nemen, plus een vent uit de wielrennerij", stelt Derksen, die tot slot geen chocola kon maken van de bizarre analyse van JOR na afloop van Willem II-uit. "Nu begrijpt heel Nederland meteen waarom die spelers van Heerenveen weleens de weg kwijt zijn."

Foto: Veronica

]]>
Wed, 12 Dec 2018 08:06:00 +0100
Vlap deelt versiertrucs: ''Ik heb echt alles opgenoemd weet je wel, haha!'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203578/vlap-deelt-versiertrucs-ik-heb-echt-alles-opgenoemd-weet-je-wel-haha https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/203578/vlap-deelt-versiertrucs-ik-heb-echt-alles-opgenoemd-weet-je-wel-haha Op het voetbalveld heeft Michel Vlap de bal aan een touwtje, maar ook naast het veld schuwt 21-jarige Sneker niet om eens een lijntje uit te gooien. Voor een nieuwe aflevering van 'Buiten de Lijntjes' deelt Vlap bij Voetbal International onder meer zijn versiertrucs. 

"Of ik weleens gezegd heb: 'Weet je wel wie ik ben?' Nee, nooit zo!", lacht Vlap. "Maar natuurlijk heb ik er wel eens gebruik van gemaakt", vervolgt de jonge Fries lachend, doelend op zijn status als profvoetballer. "Dat komt dan toch even anders binnen, haha!"

"Ik ging laatst op vakantie met vier voetballers: Tim Brinkman, Leon Bergsma en Frank Sturing. We gingen naar Albufeira. Nou, daar heb ik het woord 'brandweerman' gebruikt, ben ik dokter geweest, politieman... Ik heb echt alles opgenoemd, weet je wel!", vervolgt Vlap lachend.

Het is onbekend of Michel in Portugal ook zijn huidige vriendin heeft leren kennen...

Foto: Instagram

]]>
Tue, 11 Dec 2018 21:25:00 +0100
''Als er een toverstok zou zijn, waren er niet zes directeuren in tien jaar geweest'' https://www.feanonline.nl/nieuws/bestuur-beleid/203577/als-er-een-toverstok-zou-zijn-waren-er-niet-zes-directeuren-in-tien-jaar-geweest https://www.feanonline.nl/nieuws/bestuur-beleid/203577/als-er-een-toverstok-zou-zijn-waren-er-niet-zes-directeuren-in-tien-jaar-geweest Algemeen directeur Luuc Eisenga is van mening dat hij de club in maart beter achterlaat dan dat hij het in 2016 vond. De rust keerde op enkele kleine incidenten na terug in het Abe Lenstra Stadion en ook het Sportstaddossier kreeg een passende oplossing.

Toch is het operationeel tekort de afgelopen jaren toegenomen en weten fans en sponsoren het stadion steeds minder vaak te vinden. "Andere clubs hebben hetzelfde probleem, maar uiteindelijk gaan wij over ons eigen huishoudboekje", reageert Eisenga in de Leeuwarder Courant.

"Het gat kleiner maken is niet gelukt. Een stuk negativiteit wegnemen en mensen positiever laten denken ook niet. Daar baal ik van. Dat is voor een deel ook mijn verantwoordelijkheid", vervolgt Eisenga eerlijk. "We hebben ook te lang gedaan over de huurverlaging van het stadion en worstelen met de trainingsaccommodatie."

"Niet alles is goed. Maar als er een toverstok zou zijn, waren er hier niet zes directeuren in tien jaar geweest", vervolgt Eisenga, die geen behoefte heeft om zijn opvolgers alvast advies te geven. "Er is geen magische formule."

]]>
Tue, 11 Dec 2018 20:38:00 +0100
Derksen: ''Hij vindt het een slangenkuil maar dan weet je niets van voetbal'' https://www.feanonline.nl/nieuws/bestuur-beleid/203572/derksen-hij-vindt-het-een-slangenkuil-maar-dan-weet-je-niets-van-voetbal https://www.feanonline.nl/nieuws/bestuur-beleid/203572/derksen-hij-vindt-het-een-slangenkuil-maar-dan-weet-je-niets-van-voetbal Johan Derksen is niet verbaasd dat algemeen directeur Luuc Eisenga na drie jaar het alweer voor gezien houdt bij SC Heerenveen. De 69-jarige voetbalcriticus is vanaf dag één geen fan geweest van het idee om een relatieve buitenstaander aan te stellen.

"Ik heb vanaf de eerste dag af gezegd: 'Zet nou niet een wielrenner aan het hoofd van een voetbalbedrijf, want die man begrijpt niets van die cultuur'", begint Derksen aan tafel bij Veronica Inside. "Ik zag een man achter de tafel zitten in zo'n smetteloos wit overhemd en die wil dan niet werkzaam zijn in een slangenkuil..."

"Dan krijg je van dat gelul dat hij toe is aan een andere uitdaging, wat een geneuzel. Je wist van tevoren dat het zou mislukken, die man is daar niet geschikt voor", vervolgt Derksen. "Hij (Eisenga, red.) vind het een slangenkuil maar dan weet je niets van voetbal. Een voetbalclub is een slangenkuil met een vijfde colonne en met mensen die achter je rug om lullen. Dat moet je allemaal kunnen managen."

Ook voetbalcommissaris Hans Westerhof heeft inmiddels bekendgemaakt dat hij ermee kapt. Derksen: "Dat is een ontzettend correcte man. Daar kun je niets naars over zeggen, maar dat is ook geen man die in een slangenkuil zijn weg weet te vinden. Daar kan die man niet mee omgaan. Die is bij Ajax en PSV ook niet serieus genomen. Hans is te oprecht en te keurig voor dat wereldje."

Foto: Veronica

]]>
Tue, 11 Dec 2018 19:53:00 +0100