Nieuws - FeanOnline https://www.feanonline.nl/rss/nieuws FeanOnline Van Bronckhorst: ''Uiteindelijk moeten wij hier thuis tegen SC Heerenveen winnen'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110270/van-bronckhorst-uiteindelijk-moeten-wij-hier-thuis-tegen-sc-heerenveen-winnen https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110270/van-bronckhorst-uiteindelijk-moeten-wij-hier-thuis-tegen-sc-heerenveen-winnen SC Heerenveen gaat woensdagavond op bezoek bij Feyenoord. De landskampioen lijkt na een moeilijke fase de weg omhoog weer ingeslagen te hebben. Coach Giovanni van Bronckhorst denkt in eigen stadion van de Friezen te kunnen winnen.

"SC Heerenveen kan heel goed voetballen. Als ze zo’n dag hebben waar alles lukt en de vorm er is, dan is het een ploeg die moeilijk te verslaan is", aldus de trainer op de officiële kanalen van Feyenoord.  "Vorig jaar hebben we een hele mooie wedstrijd gezien (2-2 red.) waar het niveau heel dichtbij elkaar lag. Het jaar daarvoor verloren wij tijdens een slechte reeks. Maar uiteindelijk moeten wij hier thuis tegen SC Heerenveen winnen, daar gaan we morgen alles voor doen."

Van Bronckhorst is waakzaam. "Het is een ploeg met veel voetballend vermogen, ze spelen niet heel slecht dus in dat opzicht zijn we waakzaam voor morgen. Maar wij spelen thuis, we komen uit een wedstrijd die we gewonnen hebben en dat gevoel willen we vasthouden."

]]>
Tue, 12 Dec 2017 21:00:00 +0100
Dumfries ambitieus: ''Het doel is klaarstomen voor het Nederlands Elftal'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110260/dumfries-ambitieus-het-doel-is-klaarstomen-voor-het-nederlands-elftal https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110260/dumfries-ambitieus-het-doel-is-klaarstomen-voor-het-nederlands-elftal Denzel Dumfries verkaste afgelopen zomer van Sparta Rotterdam naar SC Heerenveen. De vleugelverdediger is na zijn transfer ook vaste waarde geworden in het elftal van Jong Oranje. Ooit hoopt hij de stap te maken naar 'het grote' Oranje.

"Voetbal is mijn alles. Mijn passie, mijn droom. Ik leef voor het voetbal", begint Dumfries in een video van Juzzt. "Elke dag dat ik met een bal bezig mag zijn is een droom die ik leef en daar ben ik ook best wel trots op. Ik ben er altijd zelf in blijven geloven en zo wil ik ook de jeugd stimuleren. Met die instelling doe ik alles."

"Ik heb geen droom, maar wel doelstellingen. Voetballen in de Bundesliga of de Premier League zijn doelstellingen", vervolgt Dumfries. "De eerste keer bij Jong Oranje was ik wel heel zenuwachtig. Het is natuurlijk een eer: het shirt van het Nederlands Elftal dragen. Het doel is klaarstomen voor het Nederlands Elftal" 

]]>
Tue, 12 Dec 2017 20:37:00 +0100
Høegh over negatieve reeks: ''Voor mij is dit nog niks'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110294/hoegh-over-negatieve-reeks-voor-mij-is-dit-nog-niks https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110294/hoegh-over-negatieve-reeks-voor-mij-is-dit-nog-niks SC Heerenveen morste afgelopen weekend tegen VVV Venlo opnieuw punten en zet op deze manier een uiterst negatieve serie neer. De club wist in de afgelopen negen wedstrijden slechts eenmaal te winnen. Verdediger Daniel Hoegh maakt zich echter weinig zorgen over de hele situatie.

"Ik heb erger meegemaakt", vertelt de Deen tegenover Omrop Fryslân. "Voor mij is dit niks. We hebben een aantal wedstrijden verloren, maar het is oké. We hadden meer verwacht, maar zullen ons focussen op de dingen waar we invloed op hebben."

"Ik kijk er het liefst positief tegenaan", vervolgt Hoegh. "Als je bang bent om te spelen en het voetbal niet goed is, dan is het goed mis. Dit is niets vergeleken met dat. Ik heb tegen degradatie gevochten, maar dit is heel anders. We moeten geen stress hebben."

Hoegh ziet ondanks zijn relativerende blik op de situatie ook dat er het nodige aan mankeert bij de Friese ploeg. "We raken erg snel uit balans. Er hoeft vaak maar iets te gebeuren. We moeten echter positief blijven, want we kunnen heel goed voetballen. Iedereen in het team moet mentaal sterker worden en samen moeten we er over blijven praten.''

]]>
Tue, 12 Dec 2017 20:36:00 +0100
VIDEO | Opvallend moment bij VVV-thuis: ''Dit is ééntje die uit het boekje fluit, hè?'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/110237/video-opvallend-moment-bij-vvv-thuis-dit-is-eentje-die-uit-het-boekje-fluit-he https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/110237/video-opvallend-moment-bij-vvv-thuis-dit-is-eentje-die-uit-het-boekje-fluit-he De wedstrijd tussen SC Heerenveen en VVV-Venlo (2-2) gaf weinig reden tot aandacht maar bij Voetbal Inside werd er toch even stilgestaan bij een opvallend moment in de 64e minuut. VVV-Venlo had balbezit maar realiseerde zich niet dat Nemanja Mihajlovic van de zijlijn terugkeerde van een blessure.

VVV-verdediger Damian van Bruggen schrok zo van de aanwezigheid van de Servische linksbuiten, dat hij aan de noodgreep trok en daarvoor een gele kaart kreeg. "Dan heb je er ook geen enkel gevoel voor..", stelt De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen, doelend op de beslissing van scheidsrechter Rob Dieperink.

"Is die Erben Wennemars ook al scheidsrechter?", lacht Johan Derksen, die ook weinig begrip kan opbrengen voor de manier waarop Dieperink met de situatie omgaat. "Dit is er één uit de categorie die nog helemaal uit het boekje fluit, hè?"

Ook René van der Gijp vond de gele kaart voor Van Bruggen wat overdreven en vroeg zich ook af wat de assistent-scheidsrechter nou precies deed. "Het is toch ook wel wat lullig. Dan steek je als grensrechter toch even je vlag omhoog en zeg je: 'Dit en dit gebeurde er.' Die man staat zo te kijken van 'ik hoor er niet bij.'"

]]>
Tue, 12 Dec 2017 20:01:00 +0100
Feyenoord-topschutter inzetbaar tegen SC Heerenveen; Nelom en Nieuwkoop ontbreken https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110216/feyenoord-topschutter-inzetbaar-tegen-sc-heerenveen-nelom-en-nieuwkoop-ontbreken https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110216/feyenoord-topschutter-inzetbaar-tegen-sc-heerenveen-nelom-en-nieuwkoop-ontbreken Feyenoord kan woensdagavond in de wedstrijd tegen SC Heerenveen weer beschikken over Nicolai Jørgensen. De topschutter van de landskampioen was vanwege ziekte een twijfelgeval voor het duel met de Friezen.

"Jørgensen kan spelen, hij is weer beter", zegt Van Bronckhorst tegen RTV Rijnmond. Miquel Nelom en Bart Nieuwkoop zijn door blessures niet beschikbaar in de wedstrijd tegen SC Heerenveen.

Volgens de oefenmeester van de Rotterdammers komen Ridgeciano Haps, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden dit kalenderjaar niet meer in actie. De wedstrijd tegen SC Heerenveen begint woensdagavond om 20:45 uur in De Kuip.

]]>
Tue, 12 Dec 2017 17:10:00 +0100
St. Juste: ''De club heeft mij gevormd tot de persoon en voetballer die ik nu ben'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110254/st-juste-de-club-heeft-mij-gevormd-tot-de-persoon-en-voetballer-die-ik-nu-ben https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110254/st-juste-de-club-heeft-mij-gevormd-tot-de-persoon-en-voetballer-die-ik-nu-ben Jeremy St. Juste speelt woensdagavond voor het eerst in zijn loopbaan tegen SC Heerenveen. De verdediger van Feyenoord speelde dertien jaar bij de Friezen, waarna hij afgelopen zomer de overstap maakte naar Feyenoord.

"Het geeft een speciaal gevoel. De club heeft mij gevormd tot de persoon en voetballer die ik nu ben. Dus deze wedstrijd is hartstikke mooi", begint St. Juste tegenover RTV Rijnmond. "Met de jaren ben ik daar volwassen geworden. Tegen je oude club spelen hoort erbij."

St. Juste kent SC Heerenveen goed. "Het is een ploeg die altijd de voetballende optie kiest en hoog druk wil zetten. Ik ken de spelers en de trainer goed. Ik weet hoe ze gaan spelen. Het wordt een mooie wedstrijd", vervolgt St. Juste. "Het gaat nu wat minder, maar dat kan ook gebeuren. Ik denk dat dat wel goedkomt."

]]>
Tue, 12 Dec 2017 16:05:00 +0100
Kobayashi mogelijk opnieuw als vleugelaanvaller: ''Iets meer defensieve houvast'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110241/kobayashi-mogelijk-opnieuw-als-vleugelaanvaller-iets-meer-defensieve-houvast https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110241/kobayashi-mogelijk-opnieuw-als-vleugelaanvaller-iets-meer-defensieve-houvast SC Heerenveen speelt woensdagavond tegen Feyenoord mogelijk opnieuw met Yuki Kobayashi als rechtsbuiten. Dit is de verwachting van Voetbal International-journalist Reon Boeringa. SC Heerenveen mist Martin Ødegaard en Arber Zeneli door blessures.

Ook in de wedstrijd tegen VVV Venlo (2-2 gelijkspel red.) stelde trainer Jurgen Streppel Kobayashi op als rechtsbuiten. "Het biedt uit bij Feyenoord en AZ bovendien iets meer defensieve houvast dan met een pure vleugelspits", zo schrijft Boeringa.

Op bezoek bij Feyenoord gaat SC Heerenveen op jacht na een zeer gewenste overwinning. SC Heerenveen staat op een negende plaats in de Eredivisie. De wedstrijd begint woensdag om 20.45 uur.

]]>
Tue, 12 Dec 2017 15:32:00 +0100
Klompe verheugd: ''Dit is de hoogste trainersstoel in het Friese amateurvoetbal'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/110209/klompe-verheugd-dit-is-de-hoogste-trainersstoel-in-het-friese-amateurvoetbal https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/110209/klompe-verheugd-dit-is-de-hoogste-trainersstoel-in-het-friese-amateurvoetbal Tieme Klompe is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Harkemase Boys. De voormalig speler en assistent-trainer van SC Heerenveen staat bij Harkemase Boys voor het eerst op eigen benen.

"Ik ben hier hartstikke blij mee. Dit is de hoogste trainersstoel in het Friese amateurvoetbal", begint Klompe in gesprek met het Friesch Dagblad. "Ik was meteen enthousiast en hoefde hier geen moment over na te denken. Ik ben ontzettend blij met deze kans en ben blij dat het rond is."

Klompe volgt Henk Herder, voormalig assistent-trainer van SC Heerenveen op als hoofdtrainer. "Ik heb Henk nog gesproken over deze kans. Hij vertelde enthousiast over de club en daar kan ik me helemaal in vinden.

]]>
Tue, 12 Dec 2017 14:11:00 +0100
KNVB maakt scheidsrechter voor wedstrijd tegen NAC Breda bekend https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/110188/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-wedstrijd-tegen-nac-breda-bekend https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/110188/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-wedstrijd-tegen-nac-breda-bekend De KNVB heeft scheidsrechter Allard Lindhout aangesteld om de wedstrijd tussen SC Heerenveen en NAC Breda in goede banen te leiden. Het duel in het Abe Lenstra Stadion begint zaterdagavond om half zeven. 

De ploeg van trainer Jurgen Streppel komt woensdagavond overigens eerst nog in actie tegen Feyenoord, de nummer vijf van de Eredivisie. Het duel in Rotterdam begint morgen om kwart voor negen. 

]]>
Tue, 12 Dec 2017 12:12:00 +0100
Vader Ødegaard bevestigt: ''Hij speelt voor kerst geen wedstrijden meer'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/110182/vader-odegaard-bevestigt-hij-speelt-voor-kerst-geen-wedstrijden-meer https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/110182/vader-odegaard-bevestigt-hij-speelt-voor-kerst-geen-wedstrijden-meer Martin Ødegaard komt dit kalenderjaar niet meer in actie, zo heeft Hans Erik Ødegaard inmiddels bevestigd. De Real Madrid-huurling moet daardoor de wedstrijden tegen Feyenoord (uit), NAC Breda (thuis) en AZ (uit) aan zich voorbij laten gaan.

Volgens zijn vader liep Ødegaard al een tijdje met een enkelblessure rond. "Maar het werd niet beter", legt hij uit in gesprek met Aftenposten. "Uit de foto’s die zijn gemaakt, is deze blessure naar voren gekomen. Martin speelt voor kerst geen wedstrijden meer.”

Hans Erik Ødegaard erkent in gesprek met de Leeuwarder Courant dat zijn uitlatingen in de Noorse krant goed geciteerd zijn. Nieuwe vragen omtrent de creatieve linkspoot wil hij echter niet beantwoorden. "Dat is nu aan Heerenveen. Momenteel zijn zij de werkgever van Martin.”

]]>
Tue, 12 Dec 2017 11:58:00 +0100
VIDEO | ''Het was denk ik het diepterecord qua aantal toeschouwers'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/110141/video-het-was-denk-ik-het-diepterecord-qua-aantal-toeschouwers https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/110141/video-het-was-denk-ik-het-diepterecord-qua-aantal-toeschouwers Het onnodige gelijkspel van SC Heerenveen tegen VVV-Venlo (2-2) werd maandagavond ook bij Omrop Fryslân besproken. Op de tribunes mag het er dan wel uitzien als een crisis, volgens sportverslaggever Roelof de Vries lijkt het er niet op dat technisch manager Gerry Hamstra gaat ingrijpen.

"Ze proberen bij SC Heerenveen op dit moment ook wat aan verwachtingsmanagement te doen", begint De Vries. "Ze hebben bijvoorbeeld de achtste begroting van Nederland en daar staan ze momenteel ook. Het is ook niet zo erg, maar van de laatste negen duels gingen er zes verloren. En nu dus thuis tegen promovendus VVV en dan moet je natuurlijk winnen."

"Het zit ook wel écht tegen op dit moment, dat moeten we ook gewoon concluderen. Ze staan 2-1 voor, zijn veel beter en dan moet eigenlijk de 3-1 vallen. In de laatste tien minuten voel je het wel weer aankomen. Dan valt de goal en zit het dus tegen. Dat is gewoon heel frustrerend", aldus De Vries, die na de wedstrijd samen met een paar andere journalisten sprak met Hamstra.

"Normaal gesproken als een technisch directeur zegt dat 'hij volledig achter de trainer staat', dan ligt hij er volgende week uit. Maar ik kreeg in dit geval wel het gevoel dat hij er voorlopig nog wel even zit", stelt De Vries, die Hamstra hoorde zeggen dat er 'een stijgende lijn in zit'. "Dan zeg je: 'Huh, hoe kan dat nu?', maar dat heeft te maken met de tijd wanneer zij begonnen zijn en ze twaalfde eindigden. Vorig seizoen waren ze negende en op dit moment staan ze achtste (negende, red.)."

"Dus als ze rond de zesde tot en met negende plek eindigen, dan zou dat wel heel mooi zijn. Ze willen in de winterstop ook nog wel wat aantrekken, er is nog wel wat mogelijk. En we moeten ook zeggen dat Zeneli geblesseerd is en dat Ødegaard er niet bij was tegen VVV. Dat kan Heerenveen zich niet permitteren, dan wordt het heel snel een stuk minder."

"Maar goed, de kritiek neemt wel toe en je zag ook in het stadion. Het was denk ik het diepterecord qua aantal toeschouwers. Dat is een duidelijk signaal maar je moet er ook bij zeggen dat het koud is, daarom hadden veel mensen er geen zin in en 18:30 uur is ook een rottijd. Het is een combinatie van factoren", besluit De Vries.

]]>
Tue, 12 Dec 2017 10:10:00 +0100
'Ødegaard dit kalenderjaar niet meer in actie': ''Hij heeft meer rust nodig'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110120/odegaard-dit-kalenderjaar-niet-meer-in-actie-hij-heeft-meer-rust-nodig https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110120/odegaard-dit-kalenderjaar-niet-meer-in-actie-hij-heeft-meer-rust-nodig SC Heerenveen moet het waarschijnlijk tot de winterstop stellen zonder Martin Ødegaard. De Noorse spelmaker kampt met een enkelblessure.

"Martin is onderzocht en zijn herstel verloopt goed, maar hij heeft meer rust nodig", vertelt technisch manager Gerry Hamstra in gesprek met de Leeuwarder Courant. Heerenveen vreesde voor een breuk in de enkel van Ødegaard. Maar hier wilde Hamstra niet op reageren, stelt het eerdergenoemde medium.

Volgens Hamstra is nog onduidelijk hoe veel tijd het herstel van de 18-jarige linkspoot in beslag neemt, maar het lijkt er niet op dat Ødegaard in 2017 nog in actie komt. Naast Feyenoord-uit mist hij dus ook de duels met NAC Breda (thuis) en AZ (uit).

]]>
Tue, 12 Dec 2017 07:53:00 +0100
''Dit is een ramp voor iedereen die bij SC Heerenveen betrokken is'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110104/dit-is-een-ramp-voor-iedereen-die-bij-sc-heerenveen-betrokken-is https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110104/dit-is-een-ramp-voor-iedereen-die-bij-sc-heerenveen-betrokken-is SC Heerenveen leek afgelopen weekend tegen VVV Venlo op een overwinning af te stevenen totdat invaller Ralf Seuntjes daar in de laatste tien minuten een stokje voor stak door gelijk te maken. Het betekende voor SC Heerenveen het zoveelste puntenverlies in de afgelopen weken en dat irriteert spits Henk Veerman.

"Het begint nu wel echt vervelend te worden", geeft de Volendammer aan in de Leeuwarder Courant. "De conclusie is dat we het onszelf aandoen. Het is ook niet de eerste keer. We werken de hele week hard om dit te voorkomen, maar krijgen elke keer de deksel op de neus."

De resultaten van de afgelopen weken zijn Veerman dan ook niet in de koude kleren gaan zitten. "Dit is gewoon een ramp voor iedereen die bij Heerenveen betrokken is. Elke wedstrijd zijn we beter dan onze tegenstander, maar elke keer verliezen we punten. Dat mag je een ramp noemen, ja. Wij doen het zelf te vaak fout, hoor. De afgelopen weken hebben we het vaak gehad over de vraag: hoe graag willen we dat zo'n late tegentreffer niet valt?."

 

]]>
Mon, 11 Dec 2017 19:18:00 +0100
''Zijn club vroeg miljoenen, in de zomer vertrok hij voor zeven ton'' https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/110010/zijn-club-vroeg-miljoenen-in-de-zomer-vertrok-hij-voor-zeven-ton https://www.feanonline.nl/nieuws/transfers-geruchten/110010/zijn-club-vroeg-miljoenen-in-de-zomer-vertrok-hij-voor-zeven-ton Technisch manager Gerry Hamstra is van plan om in de komende transferperiode de markt op te gaan. Of er daadwerkelijk ook versterkingen zullen komen zal uiteindelijk afhangen van de situatie op de transfermarkt, laat Hamstra weten tegenover Voetbal International.

"We hebben wel wensen, maar het hangt er ook vanaf wat er beschikbaar komt", aldus Hamstra. "In de winter is dat vaak anders dan in de zomer. Om een voorbeeld te noemen: vorig jaar wilden wij in de winter een speler, maar zijn club vroeg miljoenen. In de zomer vertrok hij vervolgens voor zeven ton. Met zulke zaken moet je rekening houden."

Hoewel Hamstra afgelopen zomer al Marco Rojas binnenhaalde als vervanger van de vertrokken Luciano Slagveer, sluit hij niet uit dat er een nieuwe rechtsbuiten bij komt. De momenteel geblesseerde Martin Ødegaard keert ten slotte komende zomer weer terug naar Real Madrid. "Het zou interessant kunnen zijn om daar in januari al iets te doen. Maar het hangt er dus echt vanaf wat er beschikbaar is."

]]>
Mon, 11 Dec 2017 17:17:00 +0100
Harkemase Boys praat met Klompe: ''We hebben twee uur gezeten'' https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/110047/harkemase-boys-praat-met-klompe-we-hebben-twee-uur-gezeten https://www.feanonline.nl/nieuws/historie-oud-spelers/110047/harkemase-boys-praat-met-klompe-we-hebben-twee-uur-gezeten Harkemase Boys is - zoals eerder werd gemeld door Arjen de Boer - inderdaad in gesprek met Tieme Klompe of hij komend seizoen hoofdtrainer wil worden in de Derde Divisie. De voormalige verdediger en assistent-trainer van SC Heerenveen reageerde in eerste instantie enthousiast.

Klompe zou bij Harkemase Boys de opvolger kunnen worden van Henk Herder, die ook een verleden heeft bij SC Heerenveen. "We hebben woensdag een gesprek met Tieme gehad", bevestigt Harkemase Boys-voorzitter Albertus Boonstra in de Leeuwarder Courant. "Het was een goed gesprek, we hebben twee uur gezeten."

De naam van Klompe viel na inspraak van enkele spelers, die ook met Klompe hadden gewerkt in de jeugdopleiding. "Hij had niet verwacht dat wij hem zouden benaderen maar hij was direct enthousiast", vervolgt Boonstra, die erop rekent dat hij deze week van Klompe hoort of hij daadwerkelijk erin gaat stappen of niet.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 16:16:00 +0100
''We voetballen redelijk goed maar hebben moeite om goals te maken'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110027/we-voetballen-redelijk-goed-maar-hebben-moeite-om-goals-te-maken https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/110027/we-voetballen-redelijk-goed-maar-hebben-moeite-om-goals-te-maken Morten Thorsby keerde na enkele invalbeurten op rij weer terug in de basis tegen VVV-Venlo. De - met vier goals nog altijd - topscorer van SC Heerenveen startte echter in een meer defensieve rol dan hij gewend was.

"Ik ben in vorm en heb de afgelopen weken goed getraind", vertelt Thorsby in de Leeuwarder Courant. "Ik heb de trainer verteld dat ik er klaar voor was. Ik denk dat ik goede dingen heb gedaan. Ik heb veel energie geleverd en mijn persoonlijke duels gewonnen. Het is mooi om weer terug te zijn in de ploeg, maar ik ben teleurgesteld over het resultaat."

"Het duel met VVV was net zoals onze laatste wedstrijden: we voetballen periodes redelijk goed, maar hebben moeite om doelpunten te maken", verzucht Thorsby, die zag dat zijn ploeg het wederom moeilijk kreeg toen de tegenstander opportunistischer ging spelen.

"VVV speelde in de slotfase alleen maar de lange bal. Wij hadden daar geen oplossing voor en gingen te veel in hun spel mee. Daardoor leek het wel een tenniswedstrijd. De laatste weken geven we het telkens in de eindfase weg. Dat moeten we verbeteren", besluit Thorsby kritisch.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 15:15:00 +0100
''We speelden met lef en pakten gewoon verdiend een punt'' https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/110038/we-speelden-met-lef-en-pakten-gewoon-verdiend-een-punt https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/110038/we-speelden-met-lef-en-pakten-gewoon-verdiend-een-punt In de vorige speelronde was VVV-spits Ralf Seuntjens nog de schlemiel in de uitwedstrijd bij AZ, toen hij in zijn eigen goal kopte. Tegen SC Heerenveen was hij weer de gevierde man met de gelijkmaker in de 86e minuut.

"Toch een goal nu en een punt. Tegen AZ was het een blessure en een eigen goal", begint Seuntjens voor de camera's van de NOS. "Dat was onfortuinlijk dus nu is het wel lekker dat ik hem mag maken. Dan halen we toch een puntje weg uit Heerenveen."

Trainer Maurice Steijn liet na afloop weten dat hij eigenlijk niet van plan was om zijn spits in te brengen, omdat hij nog last had van een vleeswond. "Eigenlijk zou ik helemaal niet spelen. Nu werd het een kwartier maar dat gaf even veel risico als negentig minuten. Als ik erop was gevallen had ik ook direct mijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld."

"Vandaag pak je gewoon verdiend een punt, ook door de aanvallende wissels in het laatste half uur. We speelden met lef en ik vind dat we dat goed doen, ook al zijn we nog jong in de Eredivisie. We weten dat we elke wedstrijd kei- en keihard moeten vechten als ploeg."

]]>
Mon, 11 Dec 2017 14:14:00 +0100
VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen morst punten tegen VVV-Venlo https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/109751/video-samenvatting-sc-heerenveen-morst-punten-tegen-vvv-venlo https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/109751/video-samenvatting-sc-heerenveen-morst-punten-tegen-vvv-venlo SC Heerenveen heeft zaterdagavond niet weten te winnen van VVV-Venlo. In het Abe Lenstra-stadion werd het 2-2. De Venlonaren kwamen pas laat in de wedstrijd op gelijke hoogte. 

De thuisploeg keek al snel tegen een achterstand aan. Binnen tien minuten maakte Lennart Thy de 0-1, maar opnieuw tien minuten later was het alweer gelijk. Denzel Dumfries maakte gelijk. SC Heerenveen zette aan en dat resulteerde vlak na rust in de voorsprong. Henk Veerman was trefzeker en lang leek hij de matchwinner te worden. Echter, vlak voor tijd maakte Ralf Seuntjes de 2-2. 

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Dumfries, Hoegh, Pierie, Schmidt; Schaars, Thorsby, Vlap, Kobayashi, Mihajlovic (72' Van Amersfoort); Veerman

]]>
Mon, 11 Dec 2017 13:13:00 +0100
Onrust houdt aan in Heerenveen: ''Het publiek is er wel klaar mee'' https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/109987/onrust-houdt-aan-in-heerenveen-het-publiek-is-er-wel-klaar-mee https://www.feanonline.nl/nieuws/sfeer-supporters/109987/onrust-houdt-aan-in-heerenveen-het-publiek-is-er-wel-klaar-mee Het late gelijkspel tegen VVV-Venlo (2-2) zorgde zaterdag voor flink wat chagrijnige gezichten op de tribunes van het Abe Lenstra Stadion. Voetbal International-clubwatcher Reon Boeringa denkt niet trainer Jurgen Streppel direct voor zijn baan hoeft te vrezen maar het is duidelijk dat het weer flink onrustig is in 't Friesche Haagje.

"Ze hadden zeker moeten winnen maar dat ze dat uiteindelijk niet doen is een repeterende breuk bij Heerenveen. Dat is al een aantal weken zo", vertelt Boeringa bij VI Radio. "Ze begonnen verschrikkelijk matig en kregen daarna de wedstrijd redelijk in de greep. Op een gegeven moment dacht je na de 2-1 dat de 3-1 in de lucht hing en dat er niet veel aan de hand was. Maar dan slaat de twijfel in de ploeg, gaan ze achteruit lopen en maken ze het zichzelf verschrikkelijk moeilijk."

"Dan wordt er gewapperd met zakdoekjes, gefloten en gezongen. Het publiek is er wel klaar mee", vervolgt Boeringa, die merkte dat de tribunes opvallend leeg waren. "Je kunt intern proberen om er heel inhoudelijk naar te kijken en zeggen dat het gewoon heel erg tegen zit. Drie wedstrijden op rij ben je beter en verlies je ze allemaal. In hoeverre kun je dat de trainer aanrekenen? Voor die argumentatie valt echt wel wat te zeggen."

"Alleen kijkt het publiek kijkt er niet zo naar. Die zeggen: 'We hebben nu al vijf thuiswedstrijden op rij niet meer gewonnen, wij hebben hier geen zin meer in'. Dus die roeren zich en dan komen ratio en emotie met elkaar in botsing. Het zal afhankelijk zijn van de resultaten wie er gaat winnen", aldus Boeringa, die niet verwacht dat Streppel snel de laan zal worden uitgestuurd.

"Het hangt er echt van af hoe ze de wedstrijden tot de winterstop doorkomen. Winnen ze die wedstrijden ook niet, dan kom je wel op het punt dat een trainer inhoudelijk gezien niet zoveel fout heeft gedaan maar dat hij het ook niet meer aan de praat krijgt. Dat is de afweging die de club zich moet gaan afvragen na de komende drie wedstrijden. Daarvoor zullen ze verwacht ik niks gaan doen", besluit Boeringa.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 12:12:00 +0100
Streep door wedstrijd beloften SC Heerenveen vanwege winterweer https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/109977/streep-door-wedstrijd-beloften-sc-heerenveen-vanwege-winterweer https://www.feanonline.nl/nieuws/overige-elftallen/109977/streep-door-wedstrijd-beloften-sc-heerenveen-vanwege-winterweer De wedstrijd tussen Jong RKC Waalwijk en Jong SC Heerenveen gaat vanavond niet door. Het duel in Waalwijk is afgelast vanwege de winterse omstandigheden, dat meldt RKC Waalwijk via de officiële kanalen.

De wedstrijd zou vanavond om 18.30 uur gespeeld worden. Het duel wordt nu op een andere moment ingehaald. Een inhaaldatum is nog niet bekend. De KNVB heeft ook drie wedstrijden in de Jupiler League en alle zaalvoetbalwedstrijden afgelast.

"De weersverwachting voor maandagmiddag is dat het meer en langduriger gaat sneeuwen, in vergelijking met zondag", licht de voetbalbond toe. "Omdat het winterweer zondag al z'n sporen heeft nagelaten zal de situatie van de velden flink verslechteren. Daarom is besloten de duels nu al uit het programma te halen.."

]]>
Mon, 11 Dec 2017 11:11:00 +0100
''Het is van groot belang dat ze achter ons blijven staan, dat voelen wij ook'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/109963/het-is-van-groot-belang-dat-ze-achter-ons-blijven-staan-dat-voelen-wij-ook https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/109963/het-is-van-groot-belang-dat-ze-achter-ons-blijven-staan-dat-voelen-wij-ook Nadat SC Heerenveen tegen VVV opnieuw niet in een thuiswedstrijd wist te winnen, werd er na afloop van het duel flink gefloten door een deel van het publiek. Ook trainer Jurgen Streppel moest het gedeeltelijk ontgelden, al vindt rechtsback Denzel Dumfries dat niet helemaal terecht.

"Het moet beter, we moeten gewoon de 3-1 maken. Het is gewoon simpel en het is natuurlijk lastig om een goal te maken, dat begrijp ik wel. Maar je moet de wedstrijd gewoon op slot gooien, zeker als je de betere partij bent. Als ik kijk naar de andere weken, dan missen we zoveel kansen. Dat is gewoon niet goed, we moeten het gewoon afmaken", reageert hij bij Omrop Fryslân.

"We moeten zeker de weg doorgaan die we ingeslagen zijn. Daar hebben we ook allemaal vertrouwen in", stelt Dumfries, die niet denkt dat een andere tactiek beter zou zijn. "Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat je gewoon zo door moet gaan. Het spel is goed alleen moeten we scherper zijn voor de goal. We moeten voelen dat we goals nodig hebben en iedereen moet zich ervan bewust zijn dat we moeten gaan scoren."

De rechtsback begrijpt de kritiek maar vind de fluitconcerten niet terecht: "Nee, het is jammer dat dat gebeurt. Ik denk dat het beter is om achter de ploeg te gaan staan. Natuurlijk is het een kleine groep en hebben we een goede steun vanuit de rest van de supporters. Ik snap ook dat ze kritisch zijn naar aanleiding van de resultaten in de laatste twee maanden. Ze mogen kritisch zijn maar het is van heel groot belang dat ze ook achter ons blijven staan, dat voelen wij ook."

]]>
Mon, 11 Dec 2017 10:10:00 +0100
SC Heerenveen op rapport: jong drietal valt door de mand tegen VVV https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/109953/sc-heerenveen-op-rapport-jong-drietal-valt-door-de-mand-tegen-vvv https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/109953/sc-heerenveen-op-rapport-jong-drietal-valt-door-de-mand-tegen-vvv Na het gelijkspel tegen VVV staat de thuisbalans van SC Heerenveen dit seizoen op slechts één overwinning (op koploper PSV), vier nederlagen en twee remises. Tegen de Limburgers leek overwinning nummer twee aanstaande, maar gaven de Friezen opnieuw een voorsprong uit handen.

In de ogen van het Algemeen Dagblad en Voetbal International waren het vooral Kik Pierie, Nemanja Mihajlovic en Doke Schmidt die ondermaats presteerden. De eerstgenoemde gleed weg bij de openingsgoal van Stefan Thy, terwijl Mihajlovic (foto) een aantal keren veel te weinig deed met de ruimte die hij kreeg.

Doke Schmidt speelde sowieso een beroerde wedstrijd met als hoogtepunt het moment dat hij een ingooi niet tussen de lijnen kreeg. Volgens het AD was er één duidelijke uitblinker: Henk Veerman. "Hij maakt overal zijn doelpunten. Tegen VVV bewees hij opnieuw dat hij niet alleen van waarde is als invaller, maar ook als basisspeler."

Cijfers Algemeen Dagblad: Hahn 6; Dumfries 6,5, Høegh 5, Pierie 5,5, Schmidt 5; Thorsby 5,5, Schaars 6 (87' Naess -), Kobayashi 6,5, Vlap 6,5; Veerman 7, Mihajlovic 5,5 (72. Van Amersfoort -).

Cijfers Voetbal International: Hahn 6; Dumfries 6, Høegh 6, Pierie 5, Schmidt 4; Thorsby 6, Schaars 6 (87' Naess -), Kobayashi 6, Vlap 6,5; Veerman 7, Mihajlovic 4 (72' Van Amersfoort -)

]]>
Mon, 11 Dec 2017 09:09:00 +0100
SC Heerenveen kan selectie versterken: ''Hebben daar wel een potje voor'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/109938/sc-heerenveen-kan-selectie-versterken-hebben-daar-wel-een-potje-voor https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/109938/sc-heerenveen-kan-selectie-versterken-hebben-daar-wel-een-potje-voor Er is bij SC Heerenveen 'een potje' waarmee in de winterstop eventuele versterkingen aangetrokken kunnen worden. Dat laat technisch manager Gerry Hamstra weten aan de Leeuwarder Courant.

Voor welke posities de Friese club spelers wil strikken? "We hebben onze wensen, maar het is nog te vroeg om daar nu al heel specifiek mee naar buiten te komen", antwoordt Hamstra geheimzinnig. "De kansen om spelers te halen, moeten zich ook voordoen. Wij hebben daar wel een potje voor. Maar het is niet zo dat de bomen bij ons tot in de hemel groeien."

Hamstra is geen voorstander van winterse transfers. "Ik ben sowieso niet iemand die in de winterstop heel veel doet", vervolgt hij. "Haal je een paar nieuwe spelers, dan maakt dat vaak inbreuk op je team en op de groepsdynamiek."

Volgens hem beschikt trainer Jurgen Streppel over een 'prima selectie'. Maar welke spelers er dan zichtbaar beter zijn geworden? "Dan moet ik heel specifiek over mensen gaan praten. Ga ik niet doen. Evalueren doen we intern. Hard op de inhoud, maar zorgzaam in de relatie", aldus Hamstra.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 08:08:00 +0100
''Wij zullen moeten knokken en achter elkaar moeten blijven staan'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/109870/wij-zullen-moeten-knokken-en-achter-elkaar-moeten-blijven-staan https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/109870/wij-zullen-moeten-knokken-en-achter-elkaar-moeten-blijven-staan SC Heerenveen heeft dit weekend opnieuw niet weten te winnen in de Eredivisie. Tegen VVV Venlo leek de ploeg van Jurgen Streppel lang de drie punten in de wacht te gaan slepen, totdat vijf minuten voor tijd de gelijkmaker werd gemaakt.

"Hun gooien er een extra aanvaller bij, dan moet je de tweede ballen winnen en daar hadden we moeite mee. Dat is het opportunisme wat hun brengen", begint Schaars tegenover SC Heerenveen TV. "Het is heel zuur. We hadden hem graag over de streep getrokken. Het mag niet zo zijn helaas."

Woensdag speelt SC Heerenveen tegen en op bezoek bij Feyenoord. "Voor ons is elke wedstrijd een finale. Wij zullen moeten knokken en achter elkaar moeten blijven staan. De rug gaan rechten. Laat ons maar een keer de underdog zijn."

]]>
Sun, 10 Dec 2017 19:31:00 +0100
Balende Veerman: ''Het is weer een dramatisch einde, dit voelt als een verlies'' https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/109860/balende-veerman-het-is-weer-een-dramatisch-einde-dit-voelt-als-een-verlies https://www.feanonline.nl/nieuws/eerste-elftal/109860/balende-veerman-het-is-weer-een-dramatisch-einde-dit-voelt-als-een-verlies SC Heerenveen heeft zaterdag in eigen huis opnieuw niet weten te winnen. De Friezen gaven een 2-1 voorsprong vijf minuten voor tijd weg tegen VVV Venlo. Volgens Henk Veerman had Heerenveen meer dan een punt verdiend.

"We maken prima goals, alleen op het einde zijn de punten niet voor ons. Dit punt is niet genoeg. Je hoopt dat mijn goal de winnende is. We hebben het vorige week ook al zo weggeven", begint Veerman tegenover de NOS. "

Veerman scoorde zaterdag opnieuw. "We hebben meer kansen gehad. Maar als je de uitslag ziet hadden we vandaag meer moeten scoren. Dit is extra zuur", vervolgt Veerman. "Het is weer een dramatisch einde. Wij hoeven niet van VVV Venlo te verliezen en allemaal niet op deze manier. Dit voelt als een verlies."

]]>
Sun, 10 Dec 2017 18:48:00 +0100