Roozemond reageert: "De bedreigingen vinden wij echt een brug te ver"

Cees Roozemond
Cees Roozemond Foto: © Pro Shots

Hendrik Pasveer, de man die jarenlang in het mascottepak van 'Heero' rondliep bij SC Heerenveen, stond maandag in de rechtbank tegenover de club. De Friezen zetten Pasveer opzij toen hij tijdens de coronaperiode naar verluidt klaagde over het gebrek aan naleving van de regels.

SC Heerenveen zegt dat de mascotte mensen 'bedreigd' zou hebben. Pasveer zette zich sinds 1996 in voor de Friezen. Hij vergaarde bekendheid als 'Heero'. De laatste 22 jaar kroop hij in het mascottepak van SC Heerenveen. Toch wilden de Friezen van hem af. Pasveer werd op non-actief gezet en ook als vrijwilliger is hij niet meer welkom.

Stephan de Vries, die Pasveer vertegenwoordigt, zegt dat SC Heerenveen zijn cliënt verwijt dat hij werknemers binnen de club zou hebben bedreigd. "Maar dat wordt nadrukkelijk betwist door mijn cliënt", zegt De Vries in het Algemeen Dagblad. Pasveer zou aangegeven hebben dat veel mensen zich niet aan de geldende coronaregels hielden. Er waren naar verluidt veel personen zonder geldige QR-code in het stadion.

In een opgenomen gesprek was te horen dat Pasveer 'zijn bek moest houden en gewoon moest gaan schilderen'. SC Heerenveen zegt dat de mascotte mensen bedreigd zou hebben en dat een stap naar de rechter onvermijdelijk was. Algemeen directeur Cees Roozemond reageert: "In essentie is het een prima medewerker, die zich altijd met passie en plezier heeft ingezet. Maar de bedreigingen die volgens ons wel degelijk hebben plaatsgevonden, vinden wij echt een brug te ver."

Roozemond geeft aan dat het onmogelijk is dat Pasveer ooit terugkeert bij SC Heerenveen. De Friezen ontkennen dat het in en rondom het Abe Lenstra Stadion niet zo nauw werd genomen met de coronaregels. De rechter zal op 14 september uitspraak doen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand