Roozemond positief over Skoatterwald: ''Nog nooit zo ver geweest''

SC Heerenveen wil dit jaar de eerste paal voor het vernieuwde Sportpark Skoatterwald in de grond hebben. De club is op dit moment bezig met het rondmaken van de financiering.

"We zijn best wel stappen aan het maken", begint Roozemond bij It Petear, georganiseerd door supportersvereniging FeanFan. "We hebben het plan van eisen opgesteld. Dan kom je al snel tot de conclusie dat dit niet genoeg is. Dan kom je uit bij wat nu P6 (parkeerruimte boven het sportpark, red.) is. Daar moet een brug tussen komen. Dan ga je naar het nieuwe stuk daarachter."

"Daar hebben we een heel mooi gedetailleerd plan voor laten maken. We weten wat het kost, we weten wat het totaalplaatje kost. We weten wat het kost als je het gefaseerd gaat doen", vervolgt Roozemond. "We zijn aan het kijken hoe we dat het beste kunnen financieren. Deels vanuit de club, maar ik hoop ook een deel vanuit de gemeente."

Ook is de club in gesprek met externe financiers. "Ik ben wel optimistisch gestemd. Ik denk dat we nog nooit zo ver zijn geweest in de afgelopen jaren. We zijn toe aan de stap financiering. We hopen voor het einde van het jaar de eerste paal in de grond te slaan. Dat is wel de doelstelling."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand