Roozemond over 'laffe' actie: "Oprecht kwalijk en schadelijk"

Cees Roozemond
Cees Roozemond Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen-directeur Cees Roozemond heeft weinig goede woorden over voor de advertentie die in de Leeuwarder Courant geplaatst is. De supporters achter de advertentie hadden kritiek op het besluit om Johnny Jansen te ontslaan.

De tekst luidde: 'Beste Cees, Ferry en RvC. Het ligt niet alleen aan Johnny of aan zijn spelers'. "Ik vind het opmerkelijk", vertelt Roozemond tegenover Omrop Fryslan. "Ik vind het bijzonder. Omdat het eigenlijk in combinatie was met een redactioneel stuk. Het leek eraan gekoppeld. Het is niet onze stijl."

Roozemond is ook omdat de tekst vergelijkbaar is met wat vrouwelijk medewerkers over John de Mol schreven: 'Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf'. "Ik vind het oprecht kwalijk en schadelijk dat het ontslag van Johnny gekoppeld werd aan iets wat op dit moment speelt in de maatschappij.

"Wat te maken heeft met machtsmisbruik en seksueel ongepast gedrag. Beneden alle peil. De verantwoordelijkheid ligt bij de Leeuwarder Courant om die beslissing te nemen. Ik vind het laf. Wij hadden zo'n besluit nooit genomen", aldus Roozemond.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand