Roozemond nog niet klaar: "Ik hoop daar wat beweging in te krijgen"

Cees Roozemond stopt na dit seizoen als directeur van SC Heerenveen. In FeanFan Magazine laat hij zich uit over zijn jaren als directeur in Friesland.

Roozemond is blij met de huidige prestaties van het eerste elftal en hoopt stiekem op meer. "De eerste seizoenshelft telde slechts veertien wedstrijden, dus er wacht ons nog een druk programma tot eind mei. We hebben de eerste seizoenshelft afgesloten met een achtste plek. Dat is netjes, maar we hopen nog een paar plaatsen te stijgen. Tijdens de winterstop werden de kleedkamers in het Abe Lenstra Stadion onder handen genomen. "Dit is echt een topprestatie van de mensen die hierbij betrokken waren. De kleedkamers zijn volledig gestript en fors aangepast. Ik dacht wel eens: komt dit op tijd af? Echt knap dat het gelukt is. Met de aanpassingen voldoen we aan de UEFA-eisen en kan op termijn ook Jong Oranje weer haar wedstrijden in Heerenveen spelen. Voordat Roozemond aftreedt heeft hij nog wel enkele doelstellingen. "Ik wil graag nog een stevige draai geven aan Sportpark Skoatterwâld. Het wordt tijd dat er schot in de zaak komt. Het jeugdcomplex is fors verouderd, dus ik hoop daar nog wat beweging in te krijgen. Het beneden halen van de stadionhuur staat ook op hoog op mijn verlanglijst. Wie Roozemond zal gaan opvolgen is nog niet bekend. "Ik heb alle vertrouwen in de zoektocht naar mijn opvolger. Ik heb daar zelf geen bemoeienis mee, dat is aan andere mensen. We hebben een mooie basis gelegd, er is gelukkig weer rust in de tent, maar er is ook nog veel te doen. Daarbij wens ik mijn opvolger heel veel succes."

Lees meer: