Roozemond laat problemen achter: "Gevolg van incapabele directeur"

Cees Roozemond
Cees Roozemond Foto: © Pro Shots

Nu de jaarcijfers van SC Heerenveen openbaar gemaakt zijn, wordt het beeld wat al langer wordt geschetst bevestigd. Cees Roozemond gaat SC Heerenveen straks met financiële zorgen achterlaten.

"Roozemond heeft structureel een veel te mooie weergave van de werkelijkheid geschetst", schrijft journalist Sander de Vries van de Leeuwarder Courant. "Het rookgordijn waar corona voor zorgde trekt langzaam weg, stilaan wordt duidelijk dat Roozemond de club straks met financiële zorgen achterlaat. Binnen de muren van het Abe Lenstra-stadion prikt men overigens al langer door de goednieuwsshow heen. De bestuurlijke periode van Roozemond bij Heerenveen is in palliatieve fase beland, met een directeur die volgens ingewijden slechts parttime op de club is."

"Formeel heeft Roozemond nog een contract dat hem tot eind mei 2023 directeur van Heerenveen maakt", gaat De Vries verder. "Maar bij de club is de gedachte dat hij eerder vertrekt, en anders is de wens bij menigeen de vader van die gedachte. Zeker is dat de opvolger, of opvolgster, wordt opgezadeld met een monsterklus. Niet in de laatste plaats dankzij de erfenis die Roozemond achterlaat."

"Zie hier het gevolg van een incapabele directeur, een onvoldoende zelfreinigend managementteam en een huidige RvC zonder corrigerend vermogen", vervolgt de journalist. "De voorbije jaren gaf Roozemond alles en iedereen behalve zichzelf de schuld over de stagnatie, of achteruitgang, van Heerenveen: zijn voorgangers, corona, individuen binnen de voetbalafdeling, deze krant, de oorlog in Oekraïne en verhuurder Sportstad."

"Hoe nu verder, om te voorkomen dat Heerenveen nog verder achteruitgaat? Want zeker is dat deze weg doodloopt. Een tijdelijke oplossing zou een financieel puinruimende interim-manager kunnen zijn. Om vanaf de zomer met een nieuwe directeur aan de wederopbouw van de club te beginnen", aldus De Vries.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/03
NEC
16:45
SC Heerenveen
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Go Ahead Eagles 24 6 37
7 NEC 24 9 36
8 FC Utrecht 24 -3 32
9 SC Heerenveen 24 -4 31
10 Sparta Rotterdam 24 -4 30
11 PEC Zwolle 24 -11 27
12 Fortuna Sittard 23 -16 27
Bekijk de hele stand