Roozemond: "Hun wissel is meer waard dan onze hele begroting"

Cees Roozemond
Cees Roozemond Foto: © Pro Shots

In 2024 worden flinke verhogingen van de UEFA-premies verwacht, wat voor een club als Ajax mooi nieuws is. Clubs die echter geen Europees voetbal spelen zien hierdoor een steeds groter gat ontstaan. Zo ook SC Heerenveen.

"De vierde wissel van Ajax is inmiddels meer waard dan onze hele begroting", reageert Cees Roozemond in Voetbal International. "Ik denk dat er nog goede tegenstand te bieden is aan de top, maar dan moeten we wel de goede strategische keuzes maken. We willen aanvallend en attractief voetbal spelen, structureel in het linkerrijtje eindigen en dat met een financieel verantwoord beleid."

"Dat klinkt fantastisch, maar daar hoort een bepaald spelersbudget bij", gaat de bestuurder verder. De realiteit zegt dat FC Emmen, NEC en Fortuna Sittard ons voorbij gaan. Zij betalen meer aan de topspelers. Ook dankzij aandeelhouders die bij sommige clubs zijn ingestapt. Er zit bij ons een goede groep mensen op commercie en met hard werken kunnen wij onze begroting met een paar miljoen opkrikken, maar daarmee blijft het lastig opboksen tegen al die clubs met een buitenboordmotor."

"Met 20 tot 25 miljoen houdt het vermoedelijk wel op. Terwijl je op termijn misschien naar 50 tot 60 miljoen moet om af en toe mee te doen om Europees voetbal. Wil je aanhaken, dan zal je een keer serieus moeten overwegen om aandelen te verkopen", aldus Roozemond.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand